![]() |
|
|||||||
| Kitap Okuduğunuz, beğendiğiniz ve ırkdaşlarımıza önermek istediğiniz kitaplar.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Attilâ İlhan - "...O Sarışın Kurt!.." (Gâzi Mustafa Kemal Paşa)
Kitabı alalı yaklaşık bir yıl olmuştu ama yeni okumaya başladım. Roman'dan ziyade film senaryosu şeklinde gibi geldi bana. Sayın Attilâ İlhan'ın bu kitabın yayınlandığı tarih'te ebediyete göçmüş olduğundan dolayı belki roman haline çevirilememiştir diye düşündüm.
Ancak buna ve eski Türkçe olmasına rağmen(birçok kelimeyi zor anladım) çok güzel bir kitap. Yıllar önce Ulu Önder hakkında bir film yapılmak istendiğini duymuştum(başrolünde Antonio Banderas), o film'in senaryosu galiba bu kitapmış. Umarım ilerde bu kitap film'e cevirilir ve Attilâ agabey'in en büyük isteği gerçekleşmiş olur. Tabii başrollerinde bir Türk'ün oynamasını isterim. Kitap hakkında bilgi: ![]() Attila İlhan TÜRKİYE İŞ BANKASI YAYINLARI "Evet,benim nâçiz vücûdum.. birgün elbet toprak olacaktır.. fakat Türkiye Cumhuriyeti.. ilelebet pâyidâr kalacaktır." İşgal Kuvvetleri’nin İstanbul’a girişi ile açılan O Sarışın Kurt, Attilâ İlhan’ın kaleminden Lozan’dan Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası’na, Cumhuriyet’in ilanından İzmir suikastine Cumhuriyetimizin kuruluş yıllarını, bireysel ve toplumsal coşkuları ve acılarıyla gözlerimizin önünde canlandırdığı, yüreğe işleyen olağanüstü görsellikte bir destan.. O Sarışın Kurt, Selim İleri’nin Sunuş’undaki ifadesiyle, "Attilâ Ağbi’nin", "siyasal düşüncesinin en büyük kahramanı" için "yazarlığının en büyük eserlerinden biri..." Attilâ İlhan 15 Haziran 1925’te Menemen’de doğdu. Türkiye’nin en üretken yazarlarından olan İlhan’ın genç yaşlarında başladığı düşünme ve yazma serüveni 10 Ekim 2005’te ölümsüzlüğe göçene kadar sürdü. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKÇÜ TURANCI
|
Kandaşım paylaşım için sağol.Ben Atilla İlhan sevenlerdenim kitabını okumasamda şiirlerini çok beğeniyorum.
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Attila İlhan komünist diye biliyorum :S
TTK! |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Her Atatürkçü'ye komünist demek ümmetçilerin işidir.
Sola yakın olabilir ancak o çok büyük bir Atatürkçü idi.
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ben ümmetçi değilim.
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ümmetçilerin sözlerine inanma ozaman.
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Çapulcu düşünceler senin beynine derinden işlemiş. Attila İlhan'ın sol görüşe yakın olması, Atatürkçü oluşunu değiştirmez. "Kahrolsun gomünüzm" diyip durur şu çapulcular, hani bir edebiyatçı, tiyatrocu, sanatçı gösterebilirler mi acaba, çapulculardan? Bir tane edebi eser söyleyebilir misin çapulcuların yaptığı?
Sırf sol görüşlü diye, Attila İlhan gibi Atatürkçü yazarlarımızın yapıtlarını gözardı edemeyiz.
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Attila İlhan ilk gençliğinde o kuşaktaki birçok kişi gibi komünist sayılabilir.
Ancak sonraki yıllar katıksız bir Atatürkçü olmuştur. Acaba kaçkere "Zaman içinde yolculuk " u izledin. Yada kaç kitabını okudun. Ben sovyetleri nasıl eleştirdiğini ne derece Atatürkçü bir insan olduğunu çok iyi gördüm. Bilip bilmeden herkesi karalamaya çalışmayın. ********************************************* Politik Araştırma ve Düşünceleri Attilâ İlhan, vefatından önceki son yıllarını tarih araştırmalarına vermişti. Kendisine, Atatürk'ün eşsiz bulduğu dehasını herkesle paylaşma misyonunu edinmiş, Türkiye'nin yakın tarihi hakkında düşündüklerini çoğunlukla belgelere dayandırarak televizyon ekranından topluma seslenme gereği duymuştu. Milli Mücadele yıllarının hangi şartlarda kazanıldığından ve o dönemin olağanüstü ruh halinden devamlı bahseder, Türkiye'nin olası bir Avrupa Birliği (AB) üyeliğinde egemenliğini AB Devletleri ile paylaşacak olmasına ise şiddetle karşı çıkardı. Batılı devletlerin dostları değil, sadece çıkarları olabileceğini söyler, onların sömürgecilik anlayışlarını hemen her platformda tarih ve belgeleri ile vererek eleştirmekten çekinmezdi. Osmanlı İmparatorluğu'nun dağılmasına giden süreçte Tanzimat Fermanı'nın çok büyük bir darbe olduğunu düşünür, bu tarihten sonra Osmanlı'nın çözülmesinin hızlandığını söylerdi. Mustafa Kemal'in bilgisi, dehası, yaptığı hareketlerde toplumu hep arkasına alması (teşkilatçılığı) ve yaptığı devrimlere olan hayranlığını her platformda vurgulayan Attilâ İlhan; onun, yaptığı devrimlerde Fransa'yı örnek almasına rağmen Avrupa devletleri ile kurduğu mesafeli ilişkileri her zaman övmekten geri durmadı. Gâzi'nin ölümünden sonra İsmet İnönü'nün batı yanlısı kararlarını ise her zaman eleştirdi. Günümüz aydınlarının çoğunun batı yanlı duruşları olduğunu söyleyip onları halkı tanımamakla eleştirir, eski halkla bütünleşmiş ve millet çıkarları için hareket eden aydın tiplerinin artık yok olma aşamasına geldiğini söylerdi. Üniversite öğrencilerince yapılan eylemlerin bir hedefe varamayacağını, çünkü öğrencilerin iktisadiî üretimde rol almadıklarını söyler, Fransız Devrimi'nin işçi sınıfı tarafından yapıldığından dem vururdu. Türkiye'de işçi sınıfını temsil eden bir siyasî partinin bulunmadığını, bunun gerçek demokrasinin önünde engel olduğunu söyler ama böyle bir partinin bir gün kurulacağını düşünürdü. Halka rağmen yapılacak olan hiçbir şeyin uzun süreli olamayacağını ise her zaman tekrarlamaktan geri durmadı. Anlattığı veya yazdığı olaylara hakim olması, kimsenin kişiliğine saldırmamaya özen göstermesi, onun, her kesimden insan tarafından takdir kazanmasını sağlamıştır.
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bu kitap bende var ve okudum.Güzel bir kitap ancak bazen anlatım sıkabilir.Yine de okumaızı tavsiye ederim.
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|