![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
AVRASYA TELEViZYONU iLE ÜC RENK
Yaklasik 1 yildir zaman buldukca ARTyi izlerim cünkü basta Emin Cölasan olmak üzere severek, ilgi ile izledigim kisiler adi gecen kanalda yayinlar yapmaktadir.
Kanalin yeni ongunu bir hayli dikkatimi cekti Merakimdan örütbag sayfalarina girdim bir de ne göreyim Meger Türkler tarihimizin cesitli dönemlerinde bu rengi kullanmis(!)? Usum bulandi eger denilen dogruysa(?) Selcuklular döneminde sancaklarda bu üc renk egemenmis. Simdi bu capulcu, hirsiz, arsiz,pis kirolar bizim renklerimizidemi calmislar? Buna inanasim gelmiyor eger isin asli baskaysa ART kime, neye hizmet ediyor? konuya iliskin bilgisi olanlarin yanit vereceklerini umuyorum. ![]()
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Kürtler, safkan bir ırk olamadıkları için kültürlerindeki değerler, diğer milletlerden aşırmadır.
Sarı-kırmızı-yeşil renkleri, Tokat'ta yaşayan etkileşimden uzak alevi Türkmenler içerisindeki ozanların kafalarına taktıkları sarıklarda kullanıldığını biliyorum. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Renk hakkında bilgim yok ama ART nadir ulusalcı olan kanallardan biridir. ART, ulusal TV, Halk tv, kanal Türk, Kanal B, ATA TV gibi televizyonların sayısının artması dileğiyle uyduda hacı hoca kanallarından bıktık ya nereyi açsan adamlar CD satışı yapıyor delirttiler iyice beni.
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) | |
|
TÜRKÇÜ TURANCI
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
GÖKTÜRKLERDE YEŞİL-SARI-KIRMIZI RENKLER
1935''de, Altay'larda; VII-XI. asırlarda yaşamış Türk beylerinin mezarlarında yapılan kazılarda; yeşil, sarı, kırmızı ipekli elbise giydirilmiş cesetlerin bulunması, bu üç rengin Türklerde milli olduğu kadar dini değeri de haiz bulunduğunu göstermektedir.(belleten Sayı 43, 1947) SELÇUKLULARDA YEŞİL-SARI-KIRMIZI RENKLER ABDÜLCELİL EL KAZVİNİ DİYOR Kİ: Büyük Selçuklu İmparatorluğu'nun bayrağı de yeşil-sarı-kırmızı idi. 1110-1189 yıllarında yaşayan İranlı büyük alim Abdülcelil el Kazvini (Hicri 556-560) (Miladi 1161-1165) yıllarında yazdığı Kitab'un Nakz adlı eserinin konu ile ilgili 608. sayfasında söyle diyor: YAZININ ASLI YAZININ TERCÜMESİ: "Selçukluların melikleri ve sultanları eğer yüzbin asker toplarlarsa, siyah Sancak askerlerde bulunmazdı; yeşil, sarı ve kırmızı Sancak bulundururlardı. ![]() |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Sarı, Kırmızı ve Yeşil renkleri Türkmen renkleridir. Hali hazırda bir gelenek olarak halen daha Yörük Türkmenler ısrarla bu renkleri kullanmaktadır. Bu sebeple kanalın ambleminde kullanılmaktadır. Umarım merakınızı giderebilmişimdir.. Bu oluşum ve faaliyetleri ile ilgili ayrıntılı bilgi için; http://www.turkboylari.org Saygılarımla Günhan
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sarı, kırmızı ve yeşil, Türkler'in bayraklarında, giysilerinde ve motiflerinde kullandığı renklerdendir.Ergenekon destanından sonra bu renklere anlamlar yüklenmiştir.
Bu renklerin hırsız "kürd"ler tarafından kullanılması ise 1970'lerden sonradır.Yenigün (nevruz) bayramımızı , kendi özgürlüklerine yonttukları gibi renklerimizi de çalmışlardır.Tarihsel kökene bakıldığında ve durumu bilen herkesçe kürdlerin gülünç duruma düştükleri bilinmektedir; ancak zararlı olan onların çalması değildir, bizim onları ciddiye alıp kendi renklerimizden soğumamızdır. |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKÇÜ TURANCI
|
Kandaşım beni yanlış anladın ben avrasya tv ye kötü demedim ben sadece ulusal tv ve ata tv ye kötü dedim.Ben avrasya tv yi genellikle izlerim özellikle Türk kahvesi programı çok güzeldir.
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|