![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
AYRILIQ MATEMGAHI...
AYRILIQ MATEMGAHI
Kağız mene üz tutub, Qelemin ne haqqı var Yazmasın ki, bu könlüm Bir dervişi andırır. Ne zamandır başımda Cavabı yox suallar, Ne zamandır, ay ustad, Bir derd meni yandırır. Bir derd meni yandırır... Bu derde enmek nedi?! Yaralarım açılıb, Qan gedir deniz-deniz. Gören yazı, biz kimik inamımız neyedi, Gören hardan gelibdir soyumuz qebilemiz Kömek ol, qelem-kağız, quruma, matım-qutum, Ne olsun heqiqeti gösteren ayna sınmış Men o şaman babamın pak ruhuna üz tutum, Görüm hansı anında Tanrı ona yaxınmış Görüm hansı anında müqeddes göy üzüne, Dağa, suya, ağaca gedib çatırmış sesi, Bilim niye qenimmiş babam özü-özüne, Görüm axı ne deyir Oğuzun efsanesi Qoy açım tarixleri, oxuyum varaq-varaq, Lap açıq söyleyim ki, haqq budur, nahaq budur. Yurdun qara daşıda söylesin dil açaraq: - her xalq özüne layiq torpağın sahibidir. Her xalq özüne layiq yurd seçib, yuva qurub, Uğrunda can qoyubdur gelse de düşmen, yağı. Torpağın zaman-zaman al qanımla yoğurulub, Sen menim qismetimsen, Ulu Turan torpağı! Mene \"gelme\" deyirler yurdsuzlar, gelmeler, bax, Yalanlardan bağlayıb üzlerine üz, babam. Niye gorun çatlamır mezarından durub qalx, Menim bunTürk, saq babam, Hun babam, oğuz babam! ... Yatdıq ağız-ağıza - millete bax - qurd kimi. Tayfa-tayfa bölündüm, ellerim yene yalın. Keyxosrov siper etdi milletine sevgimi, Caynağında didildim iki başlı qartalın... Gör bir nece yüz ildir bu matemim sovuşmur, Gözümüzü tutubdur öteri şöhret, tamah. Bu ayrılıq yarası qovuşmur ki, qovuşmur, Kim çekecek bu derdi, bundan bele, ay allah! Kim çekecek bu derdin, müsibetin, ağrısın?! Aynlıq matemgahı - Azerbaycan Arazda ... Besdir, daha yaramı görüm, açın sarğısın, Ne olsun ruh bütövdür?! Bölünür can Arazda. Bölünür can Arazda, derdlerim qucaq-qucaq, Qisasımdan heç qorxmur canımdan can aparan. Cavabımız sabaha, göresen, ne olacaq, Ey sabaha bölünmüş Azerbaycan aparan?! Oxucum gel and içek, köle olaq bu anda, Son sıra neferimiz ayaq üste qılınca. Men üz tutdum tarixe, azadlığın yolunda, Özge bir çaremiz yox, ümid qalır qılınca! RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
• OTUZ YAŞ ÜSTÜNDE DEYİLMİŞ AGI
Bu ömrün yarısı, bu da otuz yaş, Keçen gün - leçeyi heşem olan gül. \"Arxada hesret var\", önde aynlıq Oxu, derdli-derdli oxuyan könül. Eline ne geler de, bundan özge, Bir sebr kasan var, dolmur ki, dolmur. Ağlasan, görmürler göz yaşları Çağırsan, sesini eşiden olmur. Ocaq çatmalıydın, ocaq... Son, ancaq Kül olmuş ocaqda köze sığındım. Ellerin uzalı qaldı qılınca, Qayıdıb sığalsız söze sığındım. Ümid - yelkenleri qırılan gemin, Kim oyar senintek öz yarasını ?! Oxu, derdli-derdli oxuyan könül, Heç Kim çekemmeyib söz yarasını. Oxu, derdli-derdli oxuyan könül, Qemden çeşid-çeşid neğmeler toxu. Öz anan dilinde belke bir zaman Bunu da oxuya bilmedin, oxu... Ac olan hemişe çapar qılınca, Eli yalı olan söze üz tutar. Ey menim Tanrıya çatmayan sözüm Ya meni \"men\" eyle, ya öldür qurtar. Hamını oynatdı, yordu vaxt, zaman, Seni oynatmağa havası yoxdur. Oxu, derdli-derdli oxuyan könül, Hele derdlerinin davası yoxdur. RUSTEM BEHRUDI NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|