![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
AZERBAYCAN SAIRI SULEYMAN RUSTEMIN SIIRLERI !
AZERBAYCAN SAIRI SULEYMAN RUSTEMIN SIIRLERI
Zefer dolu kitabında Vetenin Her igidin şöhreti var, adı var. Dastanlarda bu gün bele kişneyen, Bozat kimi, Qırat kimi atı var. Qan qardaşım, yadmdamı o iller, Bir-birine neler dedi könüller?! Ömrümüze yazdıq teze fesiller, Ağızlarda o günlerin dadı var. Gece-gündüz qelem düşmür elimden, Nigaranam o taydakı11 elimden. Süleymanam, od tökülür dilimden, Üreyimde ayrılığın odu var. SULEYMAN RUSTEM NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
YADIMA DÜŞDÜ
Xatirat defterim durur qarşımda, Dolaşır bir ölmez sevda başımda. Gözel Qarabağ'da cavan1 yaşımda Bir gözel seçdiyim yadıma düşdü. Gezdik Qarabağ'ı qolum qolunda, Varımı, yoxumu görürdüm onda. Bu şair qelbimle onun yolunda Min derde düşdüyüm yadıma düşdü. Könlümün arzusu, dileyiydi o, Nazlı meleklerin meleyiydi o, Gözümde göy çekler2 köyçeyiydi o. Buna and içdiyim yadıma düşdü. O menden xebersiz köçdü yaylağa, Bextimden nigaran4, soraq-sorağa. Çjelbimde ilk yara, yar köçen dağa Yığışıb köçdüyüm yadıma düşdü. Uçdu bir sona tek? eşqin gölünden, Adı bu aşiqin düşmez dilinden İsa bulağında onun elinden Su alıb içdiyim yadıma düşdü. Menden uzaq gezdi nedense aman, Ayrılıq ölümden yamanmış, yaman. Her gün evlerinin Iap qabağmdan Titreyib keçdiyim yadıma düşdü. SULEYMAN RUSTEM NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
DOKUNMA
Ben senin diline dokunmam cellat Gel, sen de bu ana dilime değme (dokunma) Senin de bağın var, gülün var çek git Bağımda ekdiğim gülüme değme Kıskanıp bakırsın çimenime sen Gör bir neler yaptın Vatanıma sen Yan deyip od attın bu canıma sen Altında ateş var,külüme değme Ben aka ak dedim,karaya kara (siyah) Sen beni istedin çekesen dara Yenice sağalır sinemde yara Benim şu yaralı kalbime değme.... SULEYMAN RUSTEM NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
ARAZ
Aras sahilinden yolum düşende Biran hiyecansız geçe bilmirim O karşı kıyıda neler oluyor Çok güzel bilirim, nece bilmirim Özgeler su içir bulaklarınmadn Feryatlar yükselir ocaklarınmdan Neden kollarımdan, ayaklarımdan Paslı zencirleri aça bilimrim Benim o sahilsiz hayatım yoktur Vusalinden büyük muratım yoktur Neden kuşlar gibi kanadım yoktur Neden o sahile uça bilimirim Bana gel gel diyor Tebriz,Miyana Sen nasıl bakırsın Aras’ım buna Yüreğim yananda senin suyuna Gözyaşı katmasam içe bilimrim. SULEYMAN RUSTEM NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
VETEN YANDI
O qedri1 nale etdim ki, qızardı Ialetek bağrım, Baxıb öz dövreme gördüm qerenfil, yasemen yandı. Ürekde min yaram vardır, yazıq5 millet, yazıq millet, Sene her lehzede öz canını qurban eden yandı. Qonub damlarda asude ötür heybetle bayquşlar, Elinde haqqı bayraq eyleyen, düz yol geden yandı. Dolubdur nemli zindanlar, yanır odlarda azadlıq, Necin dinmirsen?, ey qardaş, soruş bir gör neden yandı! Durubdur başım üstünde, elinde xenceri cellad, Ne gül qaldı, ne bülbül qaldı, bağ yandı, çemen yandı. Yadımdan çıxdı bülbültek qefesde güllerin rengi, Qemin, derdin elinden od tutub axır beden yandı. Süleyman, qafil olma, yaxşı bax etrafa, şairsen, Cinayet aşdı heddinden, haray sal ki: Veten yandı! Tebriz, 1941 SULEYMAN RUSTEM NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
SÜLEYMAN KİMİYEM
Kim deyir men bu veten mülküne mehman kimiyem? Yox, bahar ömrümüzün can evine can kimiyem. Toqquşur göyde buludlarla şe'r dalgalarım, Şairem, sanki bu qelbimle bir umman kimiyem. Birdir her yerde mene hem aşağı, hem yuxarı, Yox tekebbürle işim, sade bir insan kimiyem. Gezirem elde qelem şe'rimizin bağlarını, Qoymaram bassın alaq bağları, bağban kimiyem. Keçmedim köhneliyin baş qapısmdan içeri, Yeni şe'rin, yeni taxtmda Süleyman kimiyem! SULEYMAN RUSTEM NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|