Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Türk Yurtları > Türk Yurtları > Azerbaycan

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 03.08.2008, 17:06   #1 (İleti Bağlantısı)
TÜRKÇÜ

İZMİRLİ-TÜRKÇÜ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 64
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Azerbaycan Vatandaşlığı Almak için Yapılması Gerekenler Neler ?

Bende Azerbaycan tercihi düşünüyordum Azerbaycan Devlet İktisat Üniversiteni yazacaktım; Hemde Azerbaycan vatandaşı'da olayım diyordum fakat baktımki Azerbaycan vatandaşı olmak çok zor görünüyor. Oradan bir hanımla evlensem dahi vatandaşlık kazanmıyorum. İki yıl orada yaşamak zorundayım. Ama bir seçenek daha var Azerbaycan'da askerlik yaparsam ozaman Azerbaycan vatandaşlığı kazanabilirim. Azerbaycan vatandaşı olmak için başka neler yapmam gerek bu konuda bir yardımcı olursanız sevinirim. Bir konuda askerlik nasıl yapacağım elçilik yardımcı olmuyor pek... Yani Azerbaycan askeri olmak için yapılmasu gerekenler nedir? Bakın buda zor ve araştırıpda bulmadığım konulardan 1000 Amerikan doları vermen gerekir diyenler oluyor askerlik yapabilmek için güzel yer çıksın diye diyorlar güzel veya çirkin yani ben asker olup vatandaşlığına geçmek istiyorum fakat nasıl başvuracağımı bir türlü bilemiyorum...
Alt 30.08.2008, 16:12   #2 (İleti Bağlantısı)
Vetene canim qurban

Azerbaycan Igidi adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 46
Men sene bunu o qeder de meslehet bilmezdim. Azerbaycanda esgerlik heddinden çox çətindir. Keçmiş sovet hərbi psixologiaysı hələ də qalmaqdadır.
Alt 07.09.2008, 15:44   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ASENA adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 98
Alıntı:
Azerbaycan Igidi adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Men sene bunu o qeder de meslehet bilmezdim. Azerbaycanda esgerlik heddinden çox çətindir. Keçmiş sovet hərbi psixologiaysı hələ də qalmaqdadır.
Imzanla yazdiqlarin hec uyusmur. Ikinci bir terefden sen ne zaman esgerlikde olmusan? Meyer esgerlik kef dusergesidir? Kisi adlanan her kes her ne qeder cetin olsa bele bu merheleni adlamalidir.
Azerbaycanda esgeri xidmet indiki anda hec de dediyin kimi cetin deyil. O ki, qaldi rus psixoligiyasina, deyim ki, senin nezerde tutduqlarin basqa psixologiya ile heyata kecirilir.
Alt 07.09.2008, 22:07   #4 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Ayqar adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 8
[quote=İZMİRLİ-TÜRKÇÜ;92389]Bende Azerbaycan tercihi düşünüyordum ...
Kardaşım , önce , Azərbaycan dedikde ne anlamı sanırsın - 1 ) yer mi , ya 2 ) " her nece olursa bir devlet (örneğin şimdiki) " ? ... 1) Yer se , onda önce - bu yerin yeniden Türk`lüğün yönetmesinde olmasını başaralım , 2) şimdiki "devlet"i dedinse - onda bax : onun "vatandaşı" (demek : buyruğu altındaki bir kes) olmakla özünü kimlerin eline vermiş olursun ... bu "devlet" - Azərbaycana karşı savaşmak istemeyen , ermeni askerliğinden Azerbaycana kaçmış + güvenmiş olan ermeni (soyadı Aloyan) `yi geriye - Azerbaycanı yoxetmek çabasında olan "ermenistan (hayastan)" devletine veren "devlet"e ... , Azerbaycanı 80-ci illerin sonunda ruslardan , bolşevistlerden , ermeni zorundan KURTULUŞ çabasına ilk kaldıranlardan biri olan Feremez`in (açığ sözlerine göre) "içeriye" atdığı (yazığın qarnı da yarılmalı oldu) "devlet"e ...
Ondansa de : gün olsun - biz Türkçüler Azerbaycanı yene almış olak !
ASENA , Ayərbaycanda`ki şimdiki duruma senin görüşün necedir`ki ?? Konu - askerliğin heç de "kolay" "zor" konusu değil , hangi ereğ ` çin
dir ! Özistekli Savaşçı bacımız Gültekin`in dediğini bilirmisən : " biz uduzmadığ , bizi (içeriden "öz devletimiz") uduzdurdular ! " . Özistekli savaşçı subay Şahin Tağı`nın bildirdiklerini heç bildin mi ??? - Qarabağı TAM temizlemeğe az qalmışdı , yalnız Xan-Kent`i qalmışdı - onu da bizimkiler geri alacağ`idi , ermeniler qaçırdılar da , rus`qulu "devletimiz" bu savaşı nece satdı , Şahinin batalyonu`nun savaşçılarını Bakı`dan "savunma baxanlığı`ndan" gelen "doktor" nece zehirledi (narkotik`le) ... mene inanmırsan - buradan özün oxu :
http://www.azadqarabag.azerall.info/...0223/aq1-9.htm
bunu Şahin özü yazır , artığ kimsə nəsə deyemez ...

Ayqar Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 24.09.2008, 22:14   #5 (İleti Bağlantısı)
Vetene canim qurban

Azerbaycan Igidi adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 46
Alıntı:
ASENA adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Imzanla yazdiqlarin hec uyusmur. Ikinci bir terefden sen ne zaman esgerlikde olmusan? Meyer esgerlik kef dusergesidir? Kisi adlanan her kes her ne qeder cetin olsa bele bu merheleni adlamalidir.
Azerbaycanda esgeri xidmet indiki anda hec de dediyin kimi cetin deyil. O ki, qaldi rus psixoligiyasina, deyim ki, senin nezerde tutduqlarin basqa psixologiya ile heyata kecirilir.
Mən nə dediyimi çox gözəl bilirəm və əminəm ki, indiki halda Turkiyədə böyümüş bir şəxsə Azərbaycan "ponyatkasına" əsasən Azərbaycan Ordusunda xidmət etməsi həddindən çox çətin olacaq!

Etiketler
? , almak , azerbaycan , gerekenler , için , neler , vatandaşlığı , yapılması

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler