![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
POLİS iRANIN BAKIDAKI SEFİRLİYİ YAXINLIĞINDA AKSİYANIN QARŞI
POLİS iRANIN BAKIDAKI SEFİRLİYİ YAXINLIĞINDA AKSİYANIN QARŞISINI ALIB
Bu gün saat 16 radelerinde siyasi partiyaların bir qrup fealı ve Güney Azerbaycan Turklerinin müsteqilliyinin terefdarları iraın Bakıdakı sefirliyi qarşısında aksiya keçirmeye cehd gösteribler. Onlar iranda Azerbaycan Turklerinin hüquq ve azadlıqlarının pozulmasını pisleyen şüarlar seslendiribler. Asenanin melumatına göre, polis sefirliyin yaxınlığında aksiyaçıları dayandırıb. 10 neferden çox aksiyaçı saxlanılıb. Aksiya iranda yeni ders ilinin başlanması ile elaqedar keçirilib. Melum olduğu kimi, Azerbaycan Turkleri İranda tehsil ocaqlarının yalnız fars dilinde açılmasına etiraz olaraq bu ölkede yeni ders ilinin ilk günü dünyanın müxtelif yerlerinde etiraz aksiyaları keçiribler. HARAY, HARAY, BEN TURKUM TEBRIZ, BAKI, ANKARA, KOPEK fars HARA BIZ HARA ANA DILIM ÖLEN DEGIL, KOPEK fars DILINE CUNEN DEYIL ÖLUM OLSUN SATGINLARA, ÖLUM OLSUN SATGINLARA NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Geçen gün arkadaşım internetten online oyun oynuyordu değişiklik olsun diye iran serverine girdi.Ne Atama etmedikleri küfür kaldı nede TÜRK lere.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
zaten en eski devirlerden beri bu itler bizlerin has düşmanlarından olmuşlardır.kimi zaman aramızdan devşirmeler çıkarmış,kimi zamanda kürt köpeklerini kullanmışlar tarih boyunca.benim köyümü ve büyük atam hazar Baybarsı Y.S.Selim bu itleri sürmek için asyadan getirmiş.2 yıl öncesine ait bir devlet anketi diyordu ki Türklerin en çok nefret ettiği 2. devlet iran...
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Y.S.Selimin savaştığı İran değildi.Yine bir Türk devleti Safevilerdi.Lütfen İran ile Safevileri karıştırmayalım.O sadece Türk hükümdarları arasındaki gereksiz bir güç ve mezhep savaşıydı.
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Yavuzun kimlerle savaştığını elbetteki biliyorum zaten bu yüzden bölge ve ata belirttim.benim yöremde önceden yaşayanlar ne safeviydi ne akkoyunlu,iranlılardı.bunu atalarımda hep belirtirdi zaten,burada iranlılarla ermeniler var idi derlerdi.iranlılar ilk etapta sürülmek istenmemiş,fakat aralrında çaşıtlar sakladıkları görülmüş,bu sebeple biz Türkmenlerce süpürülüp adi yurtlarına gitmişer.
( ! ) |
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|