Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Türk Yurtları > Türk Yurtları > Azerbaycan

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 31.10.2007, 18:26   #1 (İleti Bağlantısı)
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır

IRKÇI ŞAMAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 63
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Azerbaycan da Arap Bezine "Hayır" Dedi!

Alıntı:
Azerbaycan Türkleri de başörtüsü takmayı yasaklıyor
AZERBAYCAN'da öğretim okulları ile üniversitelerde öğrencilerin ve öğretmenlerin başörtüsü takmaları ve çarşaf giymeleri yasal düzenlemeyle yasaklanacak.

Azerbaycan Milli Meclisi'nin Bilim ve Eğitim Daimi Komisyonu'nun Başkanı, milletvekili Şemseddin Hacıyev, gazetecilere yaptığı açıklamada, orta ve yüksek okullarda son zamanlarda tartışılmaya başlanan başörtüsünün yasaklanması gerektiğini söyledi.

Milli Meclis'te yeni hazırlanan `Eğitim Yasası'nda bu konu ile ilgili maddelerin yer aldığını ve yasanın yürürlüğe girmesiyle eğitim kurumlarında herhangibir dine ait ibadethane ve benzeri kuruluşların da yer alamayacağını bildiren Hacıyev, "Halen böyle durumlar yok. Ancak olma ihtimaline karşı bir önlem getireceğiz" dedi.

Müslümanlar'ın hicap ve çarşaf olarak adlandırdıkları giyimlere karşılık diğer dünyevi dinlerin de giyim kurallarının bulunduğunu hatırlatan Hacıyev, "Şimdi bunların hepsini orta ve yüksek okullara mı getireceğiz? Eğitim kurumlarına dini giyimlerle gelinmesine izin verilmemelidir" diye konuştu.

Son aylarda Azerbaycan'ın başta başkent Bakü olmak üzere Sumgayıt ve Zagatala şehirlerindeki öğretim kurumlarında başörtüsü takan öğrencilerle okul yönetimleri arasında sorunlar yaşanmaya başlatığı belirtildi.
Y.n: Dink için ağlayan şu paçavrayı kaynak göstermeyin.
IRKÇI ŞAMAN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 31.10.2007, 20:06   #2 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

MertCesurTürk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 82
Irtaşım iyi güzel haberde lütfen haber kaynağına dikkat et...! orada ümmetçiler yorum yapıyor ister istemez ne yazıldığını merak edip gereksiz yazılar okuyunca şahsen canım sıkılıyor..
MertCesurTürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.11.2007, 22:48   #3 (İleti Bağlantısı)
Maria Tokmakçı sahte adlı misyonerdirl

İletiler: 22
Dikkat ederseniz amerikan ajanı fettoş hangi ülkeye girdiyse orada mutlaka türban gibi suni sorunlar peydahlanıyor. Ne tesadüf(!) ama, değil mi ırkdaşlar ?
-İntiKam- Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.11.2007, 00:28   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Aybala adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 482
Azerbaycan'da irtica sorunu yoktu, hatta bizden daha modern olduklarını düşünürdüm. Fakat böyle bir önlem aldıklarına göre orada da ümmetçiler sinsice faaliyetlerini sürdürüyorlar.

M. Kemal Atatürk.
Aybala Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.03.2008, 21:47   #5 (İleti Bağlantısı)
Vetene canim qurban

Azerbaycan Igidi adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 44
Men oxudugum universitetde bir telebe yoldashim saqqal saxladigi uchun Siyasi Tarix oyretmenimiz ona qiymet yazmadi Dedi ki, bura dini universitet deyil, saqqal saxlamaq olmaz!
Alt 07.03.2008, 17:47   #6 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ASENA adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 98
Azerbaycanda cok hızlı bir dindarlaşma gediyor. Getdikce türbanlıların sayı artmaya başladı. En korkunc olanısa budur ki, erkekeler buna daha cok meyilliler. Genc oğlan ağzını acıyor boş-boş menasını anlamadığı dini masallar anlatıyor. Yaşamını da mehz bu dini revayetlerle uykun düzenliyor. Kendi tarihini, soyunu,kökünü doğru dürüst bilmiyor, amma muhammedin timsalında arapın yalan dolu tarihini sana öyle ezemetli bir sekilde anlatır ki. Korkunc. Bu insanlar böyüyüp de aile başcısı oldukları zaman yetiçdirdikleri cocuklar ne olacaq, bunları düşündükce geleceyin nasıl olduğunu tahminetmek cok kolay.

Etiketler
"hayır" , arap , azerbaycan , bezine , da , dedi!

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler