Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Türk Yurtları > Türk Yurtları > Azerbaycan
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 28.05.2007, 21:36   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

TANHAN - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 156
TANHAN Rss Beslemesi
Azerbaycan'da hoparlorlu ezan yasaklandi

Azerbaycan'da camilerde hoparlorden ezan okunmasi yasaklandi.gecen carsambadan gecerli olmak uzere, ezanin amplifikatorle disari yayimlanmasi kanunen yasak hale geldi.

Kurumun sozcusu Akif Agayev, "Kamuoyundan cok sayida sikâyet aliyoruz. Hastalar, yaslilar ve cocuklar uyuyamadiklarini ve dinlenemediklerini soyluyorlar" dedi. Ancak dusunce ve vicdan ozgurlugu savunucusu sivil toplum orgutleri, yasagin din ve inanc ozgurlugune darbe oldugunu ileri surduler" dedi. Ayrica cami sayisinin hizla arttigindan ve bunlarin birbiriyle rekabet halinde yuksek sesli ezan okundugunu ve gurultu kirliligi yarattigini vurguladi.

SOYDAŞLARIMIZI KUTLARIM. DARISI TÜRKİYENİN DE BAŞINA...
TANHAN adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 28.05.2007, 23:06   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Cx GOKTURK Cx - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.079
Cx GOKTURK Cx Rss Beslemesi
ESENLIKLER!

AZERBAYCANDA hoparlorden EZANIN YAYIMLANMASININ YASAKLANMASI GUZEL.AMMA NEDENINE BAXANDA GOTU. CUNKI AZERBAYCANDA HER BIR QANUN VE QERARIN QEBULU IQTIDARDA OLANLARIN SEXSI MENFETLERI UCUN OLCULUR. AZERBAYCAN QEZETELERINDEN BIRINDE YAZILAN YAZIDA BILDIRILI KI, SEYXULISLAM HACI ALLAHSUKUR PASAZADENIN OGLUNUN BAKININ GOY MESCIDI ADLANAN YERDE BIR COK APARTMANLARI OLDUGUNDAN EZANIN SESI APARTMANLARDAN EV ALMAQ ISTEYEN MUSTERILERI QACIRIR. O YUZDEN ALLAHSUKUR PASAZADE BU MESELENI QANUNILESDIRIB.

NE MUTLU TURKUM DIYENE,
TURK IRKI SAGOLSUN!
Alt 04.07.2007, 23:48   #3 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 102
Brakisefal Rss Beslemesi
Yıl: 622
Yer: Medine

Kenilerine müslüman diyen marjinal bir grup, tapınma törenleri için ismi ezan olan, dini vasıflı sözleri içeren bir arap ezgisiyle toplanıyorlar.

-----

Yıl:2007
Yer:Türkiye

Kendilerine Türk(en azından anayasal olarak) diyen 70 milyonluk bir nüfus, laik bir ülkede, ibadet etse de etmese de ismi ezan olan arapça bir arap ezgisi ile günde 5 defa bangır bangır sallanıyor. Hem de artık kafirin icad ettiği teknoloji ile: megafonlarla- hoparlörlerle.

Azerbaycan'da güzel işler oluyor, lakin son duyduğuma göre Aliyev tepkiler üzerine geri adım atıp sadece hastanelerin yoğun olduğu bölgelerde hoparlör yasağını yürürlüğe koyabilmiş. Doğru mudur ?
Brakisefal adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 05.07.2007, 05:15   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Turak - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 716
Turak Rss Beslemesi
Darisi Tum TURAN yurtlarinin basina.
TURKCU; başı dik, onurlu, korkulan, güçlü, saygın bir Türk devletini savunur. Türkiye'yi çaresiz, zavallı, güçsüz bir ülke olarak görmek isteyenlerle ve yanaşma-besleme-tetikçi-figüran bir ülke yapmak isteyenlerin karşısında her zaman Türkçüler olacaktır. Bu emanet bizim.. Bu emaneti sonsuza kadar koruyacağız.
Turk Oguz begleri, budun, esidin uze tenri basmasar asra yir telinmeser Turk budun ilinin, törüngün kim artati udaçı erti
Turak adlı üye şu anda çevrimiçi konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.07.2007, 16:03   #5 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 21
Manastırlı Rss Beslemesi
Irkdaşlarım, dinsiz adam olmaz, aya da tapsan, çiçeğe de tapsan, mutlaka bir dinin olacak... O yüzden kimsenin diniyle dalga geçmeyin...

Dinler karşılaştırılacaksa uzmanları biraraya gelir konuşur... Sende dinler uyan varsa alırsın kendi hesabına...

Yok benim müslüman olmam Türkçü olmama engel olsa neyse, ama değil... Allah beni Türk yaratmışsa öğünme dememiş, öğün demiş...

Din konusunda biraz daha dikkat edelim, hatta bu otağda hiç konuşulmasın, herkesin dini kendine...

T.T.K.
Manastırlı adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.07.2007, 18:05   #6 (İleti Bağlantısı)
Turk ırkçısı

KurtcebeNoyan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 145
KurtcebeNoyan Rss Beslemesi
Darısı Türkiye'nın başına. Hala anlayamıyorum her gün bangır bangır arap saçmalığı kulaklarımızı parselliyor..
bu ilkelliğe artık dun denmelidir. Artık saat denen birşey var. Cami içinde isteyen istediği ibadeti yapar..Karışmıyoruz ama artık arap ilkelliğine bir dur denmeli.
KurtcebeNoyan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.07.2007, 21:12   #7 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İsenbike - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 433
İsenbike Rss Beslemesi
Ona saygı duy, buna saygı duy derken bir bakmışız bize saygı duyan yok! Daha önceleri bu konu bir çok kez işlemesine rağmen nedense hala arap hurafelerine laf ettirmeyenler var aramızda... Birilerini dikkatli olma konusunda uyarmadan önce kendimize dikkat etmeliyiz.
İsenbike adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.07.2007, 21:38   #8 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 300
Bozkurt33 Rss Beslemesi
iyi olmuş darısı Türkiye nin başına
Bozkurt33 adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.07.2007, 21:52   #9 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 102
Brakisefal Rss Beslemesi
bu tip konularda diyecek lafı kalmayan, köşeye sıkışıverenler hemen, "ama saygı duymalısın" diyiveriyor en dokunaklı haliyle.

ulan adamlar bana saygı duymuyor ben niye duyacağım ? düşünüyorlar mı bu adam sabahın köründe işten geldi, gece vardiyasında canı çıktı, gündüz zar zor uyuyor, ses çıkarmayalım da uyuyuversin diye ? heyhat, açıveriyor sesi bangır bangır arapça dinletiyor.

geçenlerde arkadaşlarımla belediyeye ve valiliğe bir dilekce yazdık. İzmir'deki öğrenci evimin tam karşısındaki camiden yasal sınırların çok üstünde gürültü ile ezan yayınlıyorlar diye. bir ilgilenen, elinde üç beş kuruşluk desibel ölçme aletiyle gelip ölçüm yapan olmadı.

Sorumlular bu konuda acilen genel bir inceleme başlatmalı.Gürültü kirliliğinin belirlenen yasal sınırlarını okuyarak çalışmalarına başlayabilirler.
Brakisefal adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.07.2007, 23:11   #10 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.346
Gökhan Rss Beslemesi
Alıntı:
Manastırlı´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Irkdaşlarım, dinsiz adam olmaz, aya da tapsan, çiçeğe de tapsan, mutlaka bir dinin olacak... O yüzden kimsenin diniyle dalga geçmeyin...

Dinler karşılaştırılacaksa uzmanları biraraya gelir konuşur... Sende dinler uyan varsa alırsın kendi hesabına...

Yok benim müslüman olmam Türkçü olmama engel olsa neyse, ama değil... Allah beni Türk yaratmışsa öğünme dememiş, öğün demiş...

Din konusunda biraz daha dikkat edelim, hatta bu otağda hiç konuşulmasın, herkesin dini kendine...

T.T.K.

konuşuyoruz oğlum var mı dine saygı maygı devri geçti. Başımıza ne geldiyse dine saygı duy deyip Türk ün kutsallarına küfredenlerden geldi. Senden Türkçü değil olsa olsa çapulcu ülkücü olur.
Gökhan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.07.2007, 23:14   #11 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.346
Gökhan Rss Beslemesi
Alıntı:
Manastırlı´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster

T.T.K.
hem ben dinsizim kişiliğim zayıf olmadığı ve aptal olmadığım için saçma hurafelere inanma gereği duymuyorum.
Gökhan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 27.07.2007, 23:42   #12 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İsenbike - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 433
İsenbike Rss Beslemesi
Yine tipik saygılı ol muhabbeti. Ne saygısı? Kime saygı? Neden saygı? Şu ülkenin durumuna bakında öyle konuşun. Bunca zamandır saygı duyulduda ne oldu? Kime faydası var bu konuda saygı duyulmasının? Hani bana saygı var mı? Benim değerlerime saygı duyuluyor mu? Geçmişte saygı duyduklarımız bak şimdi bizim kutsallarımızı çiğnemeye çalışıyor.

Ben derim ki bu konuda illaki saygı duyulsun diye diretenler gizliden gizliye söyleyemediklerini saygı bahanesiyle üstü kapalı şekilde ifade ediyorlar.

Bize saygısızlık yapanların tüm değerlerini saymıyoruz.
İsenbike adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.08.2007, 20:49   #13 (İleti Bağlantısı)
Turk ırkçısı

KurtcebeNoyan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 145
KurtcebeNoyan Rss Beslemesi
Alıntı:
İsenbike´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Yine tipik saygılı ol muhabbeti. Ne saygısı? Kime saygı? Neden saygı? Şu ülkenin durumuna bakında öyle konuşun. Bunca zamandır saygı duyulduda ne oldu? Kime faydası var bu konuda saygı duyulmasının? Hani bana saygı var mı? Benim değerlerime saygı duyuluyor mu? Geçmişte saygı duyduklarımız bak şimdi bizim kutsallarımızı çiğnemeye çalışıyor.

Ben derim ki bu konuda illaki saygı duyulsun diye diretenler gizliden gizliye söyleyemediklerini saygı bahanesiyle üstü kapalı şekilde ifade ediyorlar.

Bize saygısızlık yapanların tüm değerlerini saymıyoruz.
Soydaşım bende bu yuzden biraz ağır konuştum, benim soylemek istediğimi söylemişsiniz. Benim için 3 şey önemlidir gerisi boştur ve saygı duyulmayı haketmemiştir.
Bunlar
1-Türk
2-Türk
3-Türk
KurtcebeNoyan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 06.08.2007, 21:34   #14 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Turan efe - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 216
Turan efe Rss Beslemesi
Bunun TÜRKCESI okunmadikça TÜRKIYE DE okunmasina siddetle karsiyim, arap sandilar bizi galiba, anlamadigim seye ben söverim.

Hey arapça okuyanlar, Allah Türkçe bilmiyor mu?
Alt 07.08.2007, 07:45   #15 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Yaşadığı Yer: AFYONKARAHİSAR
İletiler: 133
KUTLUŞAD Rss Beslemesi
sonuçta bende müslümanım o yüzden din hakkında açılan başlıklara ileti eklememeye özen gösteriyorum
KUTLUŞAD adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler