![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Azeri TV'sinde Türkçe yasağı !!!...
Azeri TV’sinde Türkçe yasağı
Azerbaycan’ın RTÜK'ü, “Azeri diline zarar verdiği” gerekçesiyle Türk filmlerinin dublajsız yayınını yasakladı.Türkler’in kendini en yakın hissettiği millet olan ve hükümetin her fırsatta “Biz tek millet, iki ayrı devletiz” diyen Azerbaycan, Azerice’ye zarar veren diller arasında Türkçe’yi de dahil etti. Ulusal Televizyon ve Radyo Kurulu (Azerbaycan Respublikası Milli Televiziya ve Radio Şurası) 14 Mart’ta aldığı kararla, Azeri televizyonlarında yabancı dilde yayın yapılmasını yasaklamıştı. Bu kararın altında ise, Azerice’nin yabancı dillere karşı korumaktı. Ancak, ilk alınan kararda, Azeri halkı Türkçe anladığı için Türkçe diziler ve filmler bu kapsama alınmadı. Dublaj ve altyazı masraflarından kaçan televizyonlar da Hollywood ya da başka ülkelerinin sinemaları yerine günün her saati Türk dizileri ve filmlerine yer verdi. Durum böyle olunca, Ulusal Televizyon ve Radyo Kurulu, Türkçe yayınların Azeri diline zarar verdiğini söyleyerek, bu yayınların da durdurulması gerektiğine karar verdi. Kurulun Başkanı Nuhşivaran Maharremli “Türkçeyi 14 Mart 2007’de yürürlüğe giren yasak kapsamının dışında tutmuştuk. Ama Azeri televizyonları yayın akışlarını çok yüksek oranda Türkçe dizi ve filmlerle doldurmaya başlayınca çaresiz kaldık. Türkçe’yi de yasaklanan diller arasına aldık” diye konuştu. Türkçe dil yasağı ülkede 1 Ocak 2008’de yürürlülüğe girecek. Kardeş dediğimiz devlete bak...Ne yorum yapılır bilmiyorum ki..
"...Yüzlerce büyük millî kahraman dururken maymun suratlı, kan içici, riyakâr Asya ve Avrupa serserilerinin resimlerini duvarlarına asacak kadar beyinsiz ve haysiyetsiz olanlara gerçeği öğretmek için boşuna vakit harcama. Onlarsa belâlarını bulacaktır. Sen vakit kaybetmeden bir baltaya sap olmaya çalış. Bir baltaya sap olmak demek, millete hizmet edecek bir yer, bir subaşına geçmek demektir..." H.Nihal ATSIZ |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Göktürk
|
resimdeki Adamin tipi gürcü/ermeni
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Resimdeki adam dediğin kişi Azerbaycan Devlet Başkanı Aliyev...
"...Yüzlerce büyük millî kahraman dururken maymun suratlı, kan içici, riyakâr Asya ve Avrupa serserilerinin resimlerini duvarlarına asacak kadar beyinsiz ve haysiyetsiz olanlara gerçeği öğretmek için boşuna vakit harcama. Onlarsa belâlarını bulacaktır. Sen vakit kaybetmeden bir baltaya sap olmaya çalış. Bir baltaya sap olmak demek, millete hizmet edecek bir yer, bir subaşına geçmek demektir..." H.Nihal ATSIZ |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Göktürk
|
olabilir...Türkiye Cuhmurbaskani ve Basbakani sanki Türk mü?
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Kendini bilmez bir yöneticinin çıkardığı kuralın tümünü Azeri Türklerine mâl edemeyiz. 1 Ocak olmadan bu karar fiyasko ile sonuçlanır.
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Yok ben adamı tanımadığını sandım, onun için öyle yazdın sandım..O yüzden bu cevabı verdim...
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) | |
|
Yeni Üye
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Terbiyesizler.
Çok türkçe yayýn olunca yasaklamak zorunda kalmýþlar. O yayýnlar sizin neyinize zarar veriyodu be utanmazlar. Siz zaten türk deðil misiniz. Bu azerbaycaný rus ruhundan çýkarma zamaný gelmiþ. |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bu eylem saçma bir düşünceden geliyor.
Biz bir milletiz,Azerbaycan'da Azeri Türklerinin içinde de hangi dil hangi dile zarar verecek diye düşünmüş olanlar vardır. Bizim zarar verme ihtimalimiz şudur, Türkiye Türkçesindeki arapça,farsça vs dillerden olan sözcüklerin Azerbaycan Türkçesine geçmesidir ki bu da mümkün değil çünkü bizde ne kadar arapca farsca ya da ingilizce sözcük varsa onlarda da aynıları aynı şekilde var. Kısacası bu girişim her kim tarafından yapılmış ve desteklenmişse ya kasıttan ya da mantıksız bir fikirden geliyor. |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Bu aliyevler bizde ki Tayyibullahın bir başka versiyonu.Bunlar Türkçü olan Elçi Beyi bile keçi bey yaptılar yazıklar olsun ne diyelim artık Türk dünyasına 4 koldan birden saldırıyorlar....
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
bunu nasıl yaparlar?Anlamadım.
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bu hadiseyi ben anlamadım,anlamak istiyorum sadece biri lütfedip açıklasın...
Bu ne demektir? Yorumlar kısır olmasın ki bende aklı kıt olan biri olarak anlamaya nail olabileyim .Daha 3 hafta önce gururumuza gurur katan açıklama olmadı mı Azerbaycan'dan?. Bir Azerbaycan Türk'ünün benim dilime yabancı dil (!) demesine inanmıyorum.Devlet başkanı başka olabilir fakat tüm Azerbaycan uyuyor mu?... |
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Töles
|
Bu kararı alanlar gün yüzü görmesin!
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alivey Amerikancının tekidir, zaten babası da Amerikancıydı!
|
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Kardeş dediğimiz devlete bak değil, kardeşlerimizi yöneten adama bak de! Bölücülüğe hemen de hazırsınız!
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| !!!... , azeri , tv'sinde , Türkçe , yasağı |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|