Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 18.07.2008, 15:02   #1 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Adayı

Savaşçı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 48
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Bakan Çelik: "Maalesef Gençlerimiz Milliyetçilik Tehdidi Altında"

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, ''Türkiye'deki en büyük tehditlerden birisinin, liselerden başlamak üzere gençliği şoven bir milliyetçiliğe doğru iten zihniyet olduğunu'' ifade ederek, ''(Ben AB'ye karşıyım, ben ABD'ye karşıyım, ben buna karşıyım, ben şuna karşıyım) diyen bir gençlik, ama küreselleşmenin farkında olmayan bir gençlik. Türkiye'yi içe kapanmaya teşvik edenler, gençliğe maalesef bunu pompalıyorlar'' dedi.

-------

bizler de diyoruz ki, Türk gençleri olarak inadına Türk milliyetçiyiz daha da milliyetçi olacağız!
Alt 18.07.2008, 15:06   #2 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ATABEK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 209
Milliyetçiliği tehdit olarak gören bu düşünceye diyecek kelime bulamıyorum....bu bakan acaba ümmetçiliğide tehdit olarak görüyormudur....Ne günlere kaldık Ey Ulu Gazi.....

Cengiz Han
ATABEK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.07.2008, 15:21   #3 (İleti Bağlantısı)
Aptal olduğu için atılmıştır

Kızılbaş Türkmen adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 165
Milliyetçilik tabi ki tehdit yoksa akp k.rtlerden nasıl oy alır?,Nasıl vatanı satar?Nasıl abd ye yağ çeker?
Kızılbaş Türkmen Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.07.2008, 15:26   #4 (İleti Bağlantısı)
Balkan Türk'ü

Paşaelili adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 144
Sonlarının nasıl geleceğinin farkına varmış ...

Y.n: Otağ kurallarına uyarak ileti ekle.
Alt 18.07.2008, 15:27   #5 (İleti Bağlantısı)

TÜRKÇÜ EMRE adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 180
Milliyetçilik Çok Tehlikeli değil mi ? Bakan....

Çünkü nasıl olsa bu ülkeyi Milliyetçilik kalkındıracak
TÜRKÇÜ EMRE Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.07.2008, 15:28   #6 (İleti Bağlantısı)
Türk Irkı Sağolsun...!

Kaşkır adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 242
Bunların Türklükle alakaları yok kandaşlarım sizlere birşey söylemek istiyorum;Benim yeğenim var onu bir kitap okurken gördüm kitabın adı"Temel reis ıspanağı yoğurtsuz yer" ve okuttukları çocuk şuan 8. sınıfa geçti bu kitabı milli eğitim önermiş gençliğe böyle basit kitaplar okutuyorlarki "uyanmasında bizim safsatalarımıza kansın" diye "milliyetçilik küreselleşmeye karşıymış" Türküz,Türkçüyüz inadına LAİK Atatürkçüyüz,ben haçlı ordusuyla birlik olmam 80 yıl önce atalarımı kurşun sıkanlamı birlik olacağım...

Kaşkır Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.07.2008, 16:03   #7 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,976
Ben de kürt Çelik'e, şuurlu ve zeki Türklerin şikayetçi oldukları konuları, kendi açıklamasını değiştirerek belirteyim:

Türkiye'deki gerçek ve en büyük tehditlerin başında, İlkokul çağlarında Kur'an kurslarıyla birlikte başlayan; çocukları dinci bağnazlığa, gericiliğe, ilkelliğe, din kisveli hurafelere, ümmetçiliğe ve vatan-millet düşmanı olmaya iten Arapçı, devşirme, melez ve gerici bir zihniyet vardır.

Ben; bilime karşıyım, çağdaşlaşmaya, gelişmeye, Türklüğe, Atatürk'e, Laik Cumhuriyete ve tüm Türk dünyasına karşıyım diyen bir gençlik. Kalkınmış, uygarlaşmış, zenginleşmiş, bilimde, kültürde, teknolojide, sporda, sanatta vb. her alanda gelişmiş olan tüm ülkelerin, bunları milli bilinçlerini ve özlerini koruyarak elde ettiklerinin ayrıca, Müslüman olup da, çağdaş uygarlık düzeyine erişebilmiş, zenginleşmiş, bilimde, kültürde, teknolojide, sporda, sanatta vb. her alanda gelişebilmiş ve ileriye gidebilmiş tek bir ülkenin bile olmadığının bilincinde olmayan zavallı, mankurt, koyun zihniyetli, düşünme ve sorgulama özürlü kifayetsiz bir gençlik.

Türkiye'yi Ortaçağın hurafelerle, kötülüklerle ve vahşetle dolu karanlık devirlerine götürmeye, milleti soysuzlaşmaya, ilkelleşmeye, hemen her alanda ve konuda geri kalmaya teşvik eden soy özürlüler, maalesef komlekslerinden ve kuyruk acılarından dolayı bunu pompalıyorlar.
Alt 18.07.2008, 16:08   #8 (İleti Bağlantısı)

TÜRKÇÜ EMRE adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 180
Alıntı:
Gök Yeleli Bozkurt adlı Üyeden Alıntı İletiyi göster
Ben de kürt Çelik'e, şuurlu ve zeki Türklerin şikayetçi oldukları konuları, kendi açıklamasını değiştirerek belirteyim:

Türkiye'deki gerçek ve en büyük tehditlerin başında, İlkokul çağlarında Kur'an kurslarıyla birlikte başlayan; çocukları dinci bağnazlığa, gericiliğe, ilkelliğe, din kisveli hurafelere, ümmetçiliğe ve vatan-millet düşmanı olmaya iten Arapçı, devşirme, melez ve gerici bir zihniyet vardır.

Ben; bilime karşıyım, çağdaşlaşmaya, gelişmeye, Türklüğe, Atatürk'e, Laik Cumhuriyete ve tüm Türk dünyasına karşıyım diyen bir gençlik. Kalkınmış, uygarlaşmış, zenginleşmiş, bilimde, kültürde, teknolojide, sporda, sanatta vb. her alanda gelişmiş olan tüm ülkelerin, bunları milli bilinçlerini ve özlerini koruyarak elde ettiklerinin ayrıca, Müslüman olup da, çağdaş uygarlık düzeyine erişebilmiş, zenginleşmiş, bilimde, kültürde, teknolojide, sporda, sanatta vb. her alanda gelişebilmiş ve ileriye gidebilmiş tek bir ülkenin bile olmadığının bilincinde olmayan zavallı, mankurt, koyun zihniyetli, düşünme ve sorgulama özürlü kifayetsiz bir gençlik.

Türkiye'yi Ortaçağın hurafelerle, kötülüklerle ve vahşetle dolu karanlık devirlerine götürmeye, milleti soysuzlaşmaya, ilkelleşmeye, hemen her alanda ve konuda geri kalmaya teşvik eden soy özürlüler, maalesef komlekslerinden ve kuyruk acılarından dolayı bunu pompalıyorlar.
Bu konuyla ilgili çok hoş bir karikatür var sevgili Gök Yeleli ağabeyim.

TÜRKÇÜ EMRE Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.07.2008, 16:09   #9 (İleti Bağlantısı)
Türk Irkçısı

Başoğlu adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 102
Milliyetçilik tehdidi altında olan gençlerimiz değil iktidarın ta kendisi !
Gerçek Türk Milliyetçilerin er yada geç kendilerine dur diyeceğini iyi bilyorlar...
Alt 18.07.2008, 16:49   #10 (İleti Bağlantısı)
Türk Irkı nın Hizmetinde

Kutluk Bahadır adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 21
Bu adam değil miydi;

Ne Mutlu Türküm Diyene,

Türk'üm,Doğruyum,Çalışkanım,

Varlığım Türk Varlığına Armağan Olsun.

Diyen "Andımızın" Kaldırılmasını İsteyen?

Dünyaya Gelmek Hüner Değildir.
Kutluk Bahadır Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.07.2008, 17:09   #11 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Ç E R İ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 46
Bakan Çelik, yakınıyor.. Kimseyi sevmiyor bu milliyetçiler, bunlar cani, insan olmayan canavarlar gibi taşıdığı düşüncelerini açığa vurdu. Ab'yi, Abd'yi sevmediğimizi ifade etmiş.. Bunda haklı, böyle düşünme veya hissetmeyi bizlere bıraksın, her insan istediği gibi hissetme seçeneğine sahip. Sevmiyoruz, sevemiyoruz ne yapalım çünkü Türklüğe aidatlık hissediyoruz.. Bununla birlikte, bakanın saydıklarından nefret etmiyorum.. El-kaide gibi, bu sevmediklerimi kendim ile birlikte beraber havaya uçurmak niyetinde ise hiç değilim ve asla olmayacağım.. Evet bakanın heyecanlanmasını sağlanan, AB, ABD gibi şeylerden nefret etmiyorum ancak bizlere uyguladıkları her haksızlığının aynen onlara uygulanmasını taraftarıyım.. Buda gayet doğal, kim sana ne yaparsa aynısını onlara uygularsın.. Gerçi, bu konu bakanın gözlerinin kafasından fırlamasına sebebiyet verecek.. Türk askerlerine, İrak'ta çuval geçirildiğinde saklanmalarına bir anlam verememiştim..

Sevmemek, sevmemek bu konu ve hissiyat bügün Japonya'nın dünyanın önde gelen ülkelerinden olmasını sağlamadımı? 2030'de Cia'nın ifade ettiği gibi Çin'in Abd'yi geride bırakacağı ifadelerine baktığımdan tekrar bu sevmemek hissiyatı hissediyorum.. Abd Çini, Atom bombası ile tehdit ettiğinden itibaren sevmemek duyguları ile hareket eden Çin, yarınlarda Abd'yi her konuda geri bırakacak. Ozaman ne olacak peki? Çin'e mi çevirecek gözlerini, bakan Çelik ve ilerde yaşaması muhtemelen olan Çelikler.

Aslında sizin devamlı kötülediğiniz, cani olarak gördüğünüz bu milliyetçi gençlere fırsat verildiğinde, dünyaya çok daha fazla açılıcağız ama bununda bir oyunu ve kuralı var.. Eşit şartlarda, kartlarımızı oynayacağız.. Abd, Ab ye haritadan silmek gibi niyet içerisinde değiliz.. Bu gençler, iktidara geldiğinden herkese savaş açacak değiller, ancak sizlerin nerdeyse Tanrısı gördüğü Ab ve Abd'ye karşı oyunu kuralına göre oynayacak.. Ama ilerde zaten efendiler değişecek, buna karşı bunların dış politası ne olacak merak ediyorum...
Ç E R İ Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.07.2008, 17:15   #12 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

ALMİLAM91 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 174
Hüseyin çelik'e biz de diyoruz ki "milliyetçi olsa iyi. Irkçı bir gençlik yetişiyor. Irkçı, Atatürkçü , Türkçü..!"
ALMİLAM91 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.07.2008, 17:33   #13 (İleti Bağlantısı)
Balkan Türk'ü

Paşaelili adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 144
Kusura bakmayın sayın yönetici ama Türkiye'deki milliyetçilik yükselmekte her şeye rahmen ve de bunların paçaları tutuşmakta sevindirici bir haber aslında çünkü artık hainler korkmaya başladı hızla yükselen Türk milliyetçiliği hainlerin hazin sonu olacak yaşasın Türk gençliği
Alt 18.07.2008, 17:42   #14 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

TUVA HAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 421
İktidarda olduğu sürece Atatürk’ü unutturmaya çalışan, pervasızca ulvi değerleri yok etmeyi kendilerine misyon biçmiş; Türklüğe saldırarak, etnik döküntülerin ve Türk düşmanı düşüncelerin oylarıyla Türkiye’nin yönetimini ele geçiren, tencere tava partisinin bakanı, milletleri millet yapan temel madde olan milliyetçilik düşüncesine saldırmakla bir kez daha anayasayı değiştirme özlemini pekiştirmiş bulunmaktadır.

Ata, viran olmuş ülkeyi hızla kurar ve yapılandırırken, bunu yüksek Türk asaletine ve Türklük şuuruna bağlamıştı. Cahil halkın fikrini sormak ise mandacıların, din elden gidiyor narası atan haysiyetsiz örümcek kafaların işine geleceğini çok iyi bildiği için es geçmiş olması nedeniyle; bugün Atatürkçülüğe, anti-demokrat yaftası yapıştıranlar, sözüm ona demokrasi adı altında ülkeyi İslami kurallar altına itmekle gerçekte ne kadar da demokrat(!) olduklarını cahil kitleye anlatmakla hiçte zorluk çekmeyeceklerdir. Bunun için de her kesimden kendilerini istemeyen yapılanmaları, olur olmadık sebeplerle, iftiralarla tasfiye etmektedirler.

Kendileri, parçası oldukları, büyük baronların ortak anlaşmalar çerçevesinde küreselleşme adını verdikleri sömürü mekanizmasının önünde ki en büyük engel olarak gördükleri milliyetçilik anlayışını kötülemekten başka ne gayeleri olabilir ki… Fazla uzun zaman geçmedi biliyoruz ki; Konya ilinde seçim gezisinde, Atatürk düşmanlığınızı göstermek amacıyla İstiklal marşını protesto edip, meydandakileri yere oturtan Erbakan’ın yanında değimliydiniz? Yaptıkları küresel anlaşmalar nedeniyle, milli ekonominin altını üstüne getiren politikaları, Türkiye Cumhuriyetinin özde küçük düşmesine sebebiyet vermekte süre gelsin; onur, şeref bir bez parçası uğruna ayaklar altına alınmaktadır. İşte, milliyet kavramını hiçe sayan güruhların, övündüğümüz, bizi uygarlık düzeyinin en yükseğine çıkaracak olan ana unsur milliyetçilik ilkesine saldırmaları bunun içindir.

Atatürk'ün Türk milliyetçiliğinin Türkiye sınırlarını da aşan bir Türklük bilincine dayanmaktadır. Başbuğ, Türkiye sınırları dışında yaşayan Türkler'e her zaman önem vermiş, hatta gelecekte bir "Türk Birliği" kurulmasının özlemini duymuştur.

‘’Türk milliyetçiliği, ilerleme ve gelişme yolunda ve milletlerarası temas ve ilişkilerde, bütün çağdaş milletlere paralel ve onlarla uyum içinde yürümekle beraber, Türk toplumunun özel karakterini ve başlı başına bağımsız kimliğini korumaktır.’’ Kemal Atatürk

Ahlaklı olan milletin herhangi bir bireyi, geçmişine sahip çıkmakla mükelleftir. Bu yüzden gene milliyetçilik ülküsü ön plana çıkmaktadır.

"Mükemmel bir millette, milli ahlakın icapları, o milletin fertleri tarafından, hiç tereddüt etmeksizin vicdani ve hissi bir şevkle yapılır. En büyük milli heyecan işte budur." Kemal Atatürk

Genç nesiller, ilköğretim ve lise öğrenimi sırasında Türk milletinin tarihini daha detaylı ama daha ilgi çekici bir biçimde öğrenmeli, tarihteki Türk başarıları ile gurur duyacak şuura kavuşturulmalıdır. Bunun için de kuşkusuz hem eğitim müfredatları yeniden gözden geçirilmeli hem de öğretmenlerin iyi bir biçimde yetiştirilmesine dikkat edilmelidir. Ancak bu şekilde hakkımız olan söz sahipliğine ve refaha ulaşılabilir.
Alt 18.07.2008, 18:19   #15 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Ergenekon adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 107
Ben milliyetçiliğin yükselişte olduğunu düşünmüyorum. Yükselişte olanlar ümmetçilik, cumhuriyet düşmanlığı ve soysuzluktur. Milliyetçilik yükselişte olsaydı AKP bu kadar oy almaz, paşaların tutuklanmasına halk bu şekilde tepkisiz kalmazdı. Burda asıl düşündürücü olan şey akplilerin bu kadar pasif ve az sayıdaki milliyetçileri büyük bir tehlike olarak görmesidir.
Ergenekon Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler