Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Doğal Yaşam > Doğal Yaşam > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Evcil Hayvanlar > Balıklar

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 29.01.2008, 23:07   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Asena01 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 546
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
JAPON BALIKLARI

Sn.IRKÇI sayesin de dört tane japon balığım var.Hayvan sevgimi artırmak amaçlı bakımına en uygun bulduğum,balıkları tercih ettim.Yaklaşık bir aydır balıklarıma bakıyorum. İlk aldığım da yedi taneydiler ama ne yazık ki üçünü kaybettim. Öncelikle japon balıkları,ısı değişikliklerine karşı kolay uyum sağladıklarından uzun ömürlüler.Yaklaşık 60 cm genişliğin de ve 25 cm yüksekliğin de bir akvaryum dört tanesi için yeterli oluyor. Günde en fazla iki kez beslemek gereklidir.Hatta çoğu zaman bir kez besleme yeterli olmaktadır. Birkaç hafta da bir aç bırakmak, şişmanlığı önlemek için önemlidir.Çünkü araştırmalarım sonucu sindirim sistemleri zayıf olduğundan, fazla besleme ölümlerine neden oluyor. Akvaryum tabanına renksiz taşlar yerleştiriliyor.Bu taşları beş altı kez yıkamamız gerekiyor. Ondan sonra kullanacağımız suyun birgün oda sıcaklığın da beklemesine dikkat ediyoruz.Çeşme suyu da kullanabiliriz.Akvaryumumuza uygun bir arıtıcı sahibi olmamız da gerekiyor.Suyumuza kaya tuzu da ekliyoruz. Suyumuzun iki hafta da bir kısmını, ayda bir kez de tamamını değiştiriyoruz.Arıtıcının filtresini de hafta da bir temizlemek yeterli oluyor.Hayvan beslemek daha doğrusu, gerçek dostlara sahip olmak her TÜRK soylunun yaşaması gereken kutlu bir deneyim. Saygılar.
Alt 30.01.2008, 00:31   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

GÜLER TÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 475
Akvaryumunuza birde vatoz alın. Camları temizler. İçini temizlediğiniz zaman direk balıkları içine atmayın. Eski suyunda beklesin. Filtreyle suyu havalansın. Sizinde belirttiğiniz gibi ısısı ayarlansın. Ram balığı parazitlere karşı duyarlıdır. Ayrıca yavrularını beslemek zor oluyor. Şişmanlığı önlemek için aç bırakmaya gerek yok. Düzenli yem vermeniz yeterli. Birde yumurtalık olmalı. Aksi takdirde yerler. Tabiki sizinde farketmeniz önemli. Zahmetli ama zevkli bir uğraş. Denemiştim.
Alt 30.01.2008, 18:33   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Alıntı:
GÜLER TÜRK adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Akvaryumunuza birde vatoz alın. Camları temizler. İçini temizlediğiniz zaman direk balıkları içine atmayın. Eski suyunda beklesin. Filtreyle suyu havalansın. Sizinde belirttiğiniz gibi ısısı ayarlansın. Ram balığı parazitlere karşı duyarlıdır. Ayrıca yavrularını beslemek zor oluyor. Şişmanlığı önlemek için aç bırakmaya gerek yok. Düzenli yem vermeniz yeterli. Birde yumurtalık olmalı. Aksi takdirde yerler. Tabiki sizinde farketmeniz önemli. Zahmetli ama zevkli bir uğraş. Denemiştim.
Vatoz balığı japon balığı ile aynı akvaryum da durmayacağı için almadım kandaşım. Denilene göre japon balığını yermiş.Yalnız dişi balığım yok ama edinirsem yumurtalık fikri için teşekkür ederim.
Alt 30.01.2008, 19:28   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Yanlış bilgi. Vatoz Balığı her akvaryumda bulunmalı. Vatoz Balığı akvaryum için çok yararlı bir balıktır. Akvaryum zeminindeki pislikleri, çöpleri, yem kalıntılarını yer. Camlardaki organik maddeleri yiyerek camların yosun tutmasını engeller. Aç kalsalar dahi bu şekilde yaşadıkları için diğer balıklara zarar vermezler. Japon Balıkları ile de kardeş kardeş yaşarlar.
Alt 30.01.2008, 20:27   #5 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tamam kandaşım!Dediğini dinleyip bir vatoz alacağım.Sağolun bilgiler için Sn.GÜLER TÜRK.
Alt 30.01.2008, 23:06   #6 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Güntülü adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 380
Ben renksiz taş konusunu merak ettim. Neden renksiz kullanmamız gerekiyor? Benim de japon balıklarım vardı, evde yer olmadığı için akvaryum da alamadım fanusda bakıyordum. Dört yıl yaşadılar sonra kedi aldığım için başkasına verdim balıklarımı. İlk defa taşların renksiz olması gerektiğini duydum, benim fanusumda çok güzel fosforlu taşlar vardı. Bilgi verirseniz sevinirim. Teşekkürler.
Güntülü Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 30.01.2008, 23:47   #7 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Akvaryum için dekorasyonda önemli tabi. Akvaryumu güzelleştiren asıl odur. Taş, kaya vs. seçimi konusuda önemlidir. Tabi renksiz taşta doğallık veriyor. Balıkların doğal ortamda daha uygun yaşar. En önemlisi boyalı ve ya kalsiyum içerikli olup olmamasına dikkat edin. Kumun içine biraz kireç çözücü atın. Köpürürse kullanmayın. Suya zarar verir. Dolaysıyla balıklarınız zarar görür. Kayalar içinde geçerlidir. Kireç içeren kayaları kullanmayın. Koyu renkli kayalara yer verin. Oksitlenmeye sebebiyet vermez. Ayrıca kayayı kumun üstüne değilde altına yerleştirin. Olası kazalardan balıklarınızı korumuş olursunuz. Özetle kalsiyum içerikli kum, taş ve kayalardan uzak durun. Lav, bazalt, granit hem görsellik hem de sağlıklı bir akvaryum için idealdir. Fazla parlak olmamasına da dikkat edilmeli. Birde mermer kullanmamalı. Umarım faydalı olmuştur.
Alt 01.02.2008, 23:40   #8 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

Güntülü adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 380
Sadece doğal bi görünüm teşkil ettiği için renksiz taşların önerildiğini söylüyorsunuz sanırım. Bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim. Esenlikler...
Güntülü Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.02.2008, 00:22   #9 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Bilge Kagan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 7
Alıntı:
GÜLER TÜRK adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Yanlış bilgi. Vatoz Balığı her akvaryumda bulunmalı. Vatoz Balığı akvaryum için çok yararlı bir balıktır. Akvaryum zeminindeki pislikleri, çöpleri, yem kalıntılarını yer. Camlardaki organik maddeleri yiyerek camların yosun tutmasını engeller. Aç kalsalar dahi bu şekilde yaşadıkları için diğer balıklara zarar vermezler. Japon Balıkları ile de kardeş kardeş yaşarlar.

Hiçbir balık pislik(dışkı) yemez arkadaşım.Vatoz balığı dipteki artık yemleri ve camda ki yosunlanan bölümü yer ama emin ol bıraktıgı dışkı diğer balıkların dışkısından çok daha uzun olacaktır.Kısacası bu vatoz akvaryumu temizler mantığı çok yanlış.Camların ille temiz olması isteniyorsa mıknatıslı cam silecekleri ile haftada iki kere temizlenme ve haftada bir kere de dip çekimi ile akvaryum tertemiz olur.Yani bir balıktan akvaryumun temizliğinin beklenmesi biraz saçma.

Ayrıca vatozlar geceleri hareketli balıklardır.Japon balıgı agır balıktır.Geceleri vatozun balıkların üzerine yapışma ihtimali fazladır.Japonda agır balık oldugundan konulmaması daha mantıklıdır.

Kaç yıldır akvaryumla uğraştığını bilmiyorum ama arkadaşa çok ters bilgiler vermişsin.Her zaman okumak lazım;)

BAŞBUĞ ATATÜRK
Bilge Kagan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.02.2008, 00:27   #10 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Bilge Kagan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 7
10 yılı aşkın süredir akvaryum hobisiyle iç içeyim.
Bu hobiyi Irkdaşlarıma aşılamak için elimden gelen herşeyi yaparım.
Şuan malawi cichlid üretimi ve discus üretimi ile uğraşıyorum.
Ayrıca evdeki akvaryumumda(150*70h*40=420lt) da 25adet tropheus duboisi beslemekteyim.

Fırsat buldukça deneyimlerimi sizlerle paylaşmaya çalışacagım.

Saygılar...

BAŞBUĞ ATATÜRK
Bilge Kagan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.02.2008, 00:55   #11 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

15 yılı aşkında ben besledim. Jaws'tan bahsetmiyorum. Hala üstüne basa basa yazıyorum. Vatoz balığı akvaryum için çok yararlıdır. Ayrıca görüntüsüyle ahenk verir.
Alt 21.04.2008, 21:01   #12 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

En yakın zamanda su kaplumbağası alacağım!Su hayvanları daha doğrusu arkadaşları tam bana göre!Bütün kandaşlarıma şiddetle öneririm.Kamlumbağamın resminide alır almaz sizlerle paylaşacağım!Saygılar!
Alt 06.05.2008, 16:32   #13 (İleti Bağlantısı)
TÜRKÇÜ TURANCI

TÜRK YILDIRIM adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 355
Bir de bu japon balığına bakın ne kadar akıllı değil mi bu japon balığı çemberden geçiyor basketbol ve futbol oynuyor ve bunları sahibinin emirleriyle yapıyor.

Kısa zamanda Tek millet, tek dil, tek devlet ve tek bayrak esasına dayanan ve sadece Türklerin yaşayabildiği uçmak (cennet) bir devlet kurulması için, devletin hiçbir kademesinde ve idaresinde Türk soyundan olmayanları barındırmayacağıma; bu mevkilere gelmek ve sadece Türk soyluları bu mevkilere getirmek için çalışacağıma, Türklüğüm, Gök Tanrım, kanım, soyum ve tüm kutsallarım adına and içerim.
TÜRK YILDIRIM Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.07.2008, 05:52   #14 (İleti Bağlantısı)
Türk Irkı Sağolsun...!

Kaşkır adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 242
Alıntı:
TÜRK YILDIRIM adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bir de bu japon balığına bakın ne kadar akıllı değil mi bu japon balığı çemberden geçiyor basketbol ve futbol oynuyor ve bunları sahibinin emirleriyle yapıyor.

Bu balığa sürekli eğitim veriliyormuş bunları yaptırmak için unutuyormuş hep diye duymuştum. Asena01 kaplumbağalarla ilgili size yardımcı olabilirim bu arada yardım almak isterseniz söyleyiniz:)

Kaşkır Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 15.07.2008, 12:33   #15 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Sn.KAŞKIR su kaplumbağalarının suyunu gün içinde sık aralıklarla değiştirmem gerekiyormuş. Benim evde olduğun saatlere uymadığından bu fikrimi erteledim.Eğer yanlış bir bilgi ise beni bilgilendirirseniz sevinirim.Birde yem konusunda, solucan(kurutulmuş) dışında yemler var mıdır?Cevaplarınız için şimdiden sağolun.

Etiketler
baliklari , japon

« - | - »

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler