Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 13.07.2007, 00:28   #1 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 12
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Başbuğ ATATÜRK ismet inonuyu ne kadar severdi?

benim bildiğime göre sevmezdi . .ama neden onu yanında tuttu Başbuğumuz..
ismet ilk ucak fabrikamızı kaldırdı..ama nedne hep kahraman gibi gösteriliyor.
Alt 13.07.2007, 00:37   #2 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

cihangir ender adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 48
İsmet İnönü'nün kürt asıllı olduğu konuşulmaktadır. Doğrumu değilmi bilmiyorum. Atatürk'ün onu sevmediği, güvenmediği, kendisinden sonra yerine onun geçmesini istemediği söyleniyor. Doğrumu değilmi bilmiyorum. İşini iyi yapmadığı, zamanında ülke için büyük yanlışlıklar, hatalar yaptığı söyleniyor. Bilmiyorum! Bunların hepsi tartışılır. Tartışılmalıdırda... Bildiğim tek şey ise bu ülkenin Kurtuluş Savaşında yer almış olan bir komutan ve Atatürk'ün silah arkadaşı. Bu yüzden bence saygı görmeli...
cihangir ender Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.07.2007, 02:08   #3 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

KemalistTürk adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 44
benim aklıma takılan da ölüm döşeğinde Atatürk'ün yanındakilere İsmet'i öldürün demesidir,bilinci yerinde olmadığını düşünerek dikkate almamıştır yanındakiler..rivayet sadece bu ama sıkça duyuyorum..
Alt 13.07.2007, 02:43   #4 (İleti Bağlantısı)
ALPAGU

Emin Deha Sönmezışık adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 225
Alıntı:
kayalı_kayabörü adlı üyeden Alıntı
benim bildiğime göre sevmezdi . .ama neden onu yanında tuttu Başbuğumuz..
ismet ilk ucak fabrikamızı kaldırdı..ama nedne hep kahraman gibi gösteriliyor.
Benim kendi görüşüm Atatürk sevmediği bir insanı yanında gezdirmez ona danışmazdı,Atatürk'ün İsmet İnönüyü ne kadar sevdiği sevginin bir ölçüsü olmadığı için anlatılamaz,yanlız şu bir gerçekki İsmet İnönüde her zaman bir 2. adam psikolojisi ve ezikliği olmuştur.
Uçak fabrikalarına gelince,her ne kadar özel sektöre ait bir fabrika olsada (Nuri Demirdağ),bu fabrikaların ve Nuri Demirdağ gök okulunun kapanmasına bir şekilde neden olmuştur...Bir deneme uçuşu kazasından sonra Türk Hava kurumu Nuri Demirdağ'ın uçak siparişlerini iptal etmiş ve yerine fransız henrio uçakları alınmıştır...Bu günden sonra fabrikanın işleri kötüye gider Nuri Demirdağ ilk muhalefet partisini(milli kalkınma partisi) kurar ve siyasete atılır.(1945)

Not-Fransadan alınan uçaklar bizim kendi uçaklarımıza kıyasla daha geri bir teknolojidir ve alındıktan kısa bir süre sonra hurdaya ayrılmıştır.

Türk, Oğuz begleri budun eşiding. Üze tengri basmasar,asra yir telinmeser, Türk budun,ilingin törüngin kim artatı udaçı erti? Türk budun ertin,ökün!(KÜL TİGİN,doğu/22-23)
Emin Deha Sönmezışık Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.07.2007, 02:55   #5 (İleti Bağlantısı)
ALPAGU

Alıntı:
KemalistTürk adlı üyeden Alıntı
benim aklıma takılan da ölüm döşeğinde Atatürk'ün yanındakilere İsmet'i öldürün demesidir,bilinci yerinde olmadığını düşünerek dikkate almamıştır yanındakiler..rivayet sadece bu ama sıkça duyuyorum..
Bu tip söylemler sadece rivayetlerden ibarettir,hiç bir kanıt ve gerçeklik payı yoktur.İsmet İnönü çok başarılı bir komutandır,devlet adamlığına gelince tartışmalara açık bir konudur,tabiiki hiç bir şekilde Atatürk ile kıyaslanamaz...

Türk, Oğuz begleri budun eşiding. Üze tengri basmasar,asra yir telinmeser, Türk budun,ilingin törüngin kim artatı udaçı erti? Türk budun ertin,ökün!(KÜL TİGİN,doğu/22-23)
Alt 13.07.2007, 03:42   #6 (İleti Bağlantısı)

Tarkan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 628
Bir kitapta okumuştum; ancak hatırlayamıyorum adını...Kitaba göre İsmet İnönü,Fevzi Çakmak ve Atamız bir yemekli toplantıda (bir ev toplantısı) oturup memleket sorunlarını konuşuyorlarken, İsmet İnönü şakayla karışık: "Artık emirleri yemek masasından mı alacağız ?!" diyor ve Atatürk bunun üzerine hiçbir şey demeyerek yemeğine devam ediyor.Yemek sona erdiğinde Atamız Fevzi Paşa'yı çalışma odasına çağırıyor ve burada tüm gece boyunca(yanılmıyorsam sabah oluncaya dek) konuşuyorlar: İsmet İnönü olmadan... Yine söylentilere göre (gizli devlet arşivlerinde)(ne kadar doğrudur bilinmez) Atatürk, kendisinden sonraki Cumhurbaşkanı'nın Fevzi Çakmak olmasını istemiştir.Dediğim gibi hepsi söylenti, doğrulanmamıştır.
Tarkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.07.2007, 04:48   #7 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,349
Alıntı:
Emin Deha Sönmezışık adlı üyeden Alıntı
Alıntı:
Bu tip söylemler sadece rivayetlerden ibarettir,hiç bir kanıt ve gerçeklik payı yoktur.İsmet İnönü çok başarılı bir komutandır,devlet adamlığına gelince tartışmalara açık bir konudur,tabiiki hiç bir şekilde Atatürk ile kıyaslanamaz...
Emin, Nihal Atsız'ı bir oku bakalım İnönü adlı kürt için neler yapmış. Şimdi burada bizlere saydırma. Kürt inönüyü seven biri Türkçü olamaz..
Gökhan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.07.2007, 04:52   #8 (İleti Bağlantısı)
ALPAGU

İsmet İnönü;

Atatürk'ün masasındaki bircok kurt heykelini,aynı zamanda Atamız zamanında cıkmış üzerinde kurt resimli paraları ve
bozkurt markalı sigaraları kaldırtmış...
Milliyetçi ulusal kimligi olan kadroyu devletden tasfiye etmiş ve yargılamış...

Not:
Atatürkçü çizgide bulunan bir forumda yazıyor,ayrıca yükselen ırkçılık tehlikesine karşı bunların yapıldığı övülmüş.

Alt 13.07.2007, 04:55   #9 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,349
İnönü kızıl bir komünstti bu başlıkta inönü ile ilgili düşüncelerimiz mevcut http://atsizcilar.com/forum/viewtopic.php?t=223
Gökhan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.07.2007, 04:55   #10 (İleti Bağlantısı)
ALPAGU

Gökhan ırkdaş,İnönünün devlet adamlığı konusunda çok az bilgi sahibiydim biraz araştırınca ne olduğunu öğrendim gerçekten...Sevilecek adam değilmiş...Ben daha çok inönünün askerliğine baktım.Komutanlığı tartışılmaz ama Atatürk öldükten sonra yaptığı işler gerçekten çok haince ve sinsice.
Yaptıkları Atatürk yaşıyorken bile onu kıskandığının bir kanıtı...

Alt 13.07.2007, 07:31   #11 (İleti Bağlantısı)

BAGHATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 816
Inonu bir kurt du ,kurt olgugu icinde sevilmesi vede saygi duyulmamasi gereken bir kisiliktir.

Yucelerin Yucesi Basbug Ataturk kurt toplulugunu kokten temizliyecekti buna karsi cikanda inonu oldu ve Basbugumuzu kandirarak,kurt maymunlarinin canlarini kurtarmasini saglamistir.
4. Toplumcuyuz
5. Milli gelenekçiyiz
6. Şuurlu demokrasiye taraftarız
7. Ahlakçıyız
8. Bilimciyiz
9. Teknikçiyiz
BAGHATÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.07.2007, 11:37   #12 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 55
Alıntı:
cihangir ender adlı üyeden Alıntı
Bildiğim tek şey ise bu ülkenin Kurtuluş Savaşında yer almış olan bir komutan ve Atatürk'ün silah arkadaşı. Bu yüzden bence saygı görmeli...
Dönemin şartları gereği Başbuğ, inönüyü yanında barındırmıştır. Kurtuluş savaşının amaç ve yöntemleri o dönemde var olan düşünce karşı başlatılmış bir mücadele olarak düşünürsek ve en önemlisi ulusal bağımsızlığı sağlama amacına göre hareket edersek Başbuğ çok akılcı bir yöntemle bunu başarmış. Silah arkadaşı deyimi bundan rant sağlamak isteyen inönücü düşüncenin dillendirdiği bir kavramdır. Bu sayede inönüne olan güven fazla artacağı düşüncesiyle yıllarca silah arkadaşı diye insanların beynine kazımışlardır. İnönü hakkında bir çok gerçek var ki bunlar arasında Başbuğun resimlerini paraların üzerinden kaldırtıp kendi resimlerini bastırmasından, Kemal Çapraz'ın tozlar arasından bulduğu kurt heykeline kadar Türkler'in tarih bilincini köretmek için ve geçmişini bilmeyen rus güdümünde bir Türkiye yaratmak için olur olmaz çabalarda bulunduğu bilinmektedir. 1944 yıllarda Atsız Ata'nın başlattığı Türkçülük ateşinin de Türk gençlerine yayılmasını engellemek için olur olmaz entrikalar yapan inönünün dosyası bu konuda baya kabarıktır. Bunun gibi yüzlerce ihanet vesikası Atsız kitaplarında yazılır. Bunları göz önüne alırsak pek de saygı gösterilmeyecek bir şahıs olduğunu anlarız.

Atsız'ın fikirleriyle beslenen ve bu yönde mücadele verecek olan birinin "İnönü saygı görmeli" sözü hiç yakışmamaktadır.
ASLAN BASAT Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.07.2007, 11:50   #13 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 28
Devletçi yanımızla Cumhuriyet için komutanlık yapmış bir Askerimize saygımızı bozmamalıyız diye düşünmek istiyorum ancak;
- Ulu Atamızın elem rahatsızlığı döneminde iktidarda bulunan beyefendinin ATAMIZIN "İsmet Cumhurbaşkanı olmak isterse, engelleyin, buna izin vermeyin" açıklaması duyması üzerine Ulu Atamıza ankaradan Akl-i yetersizlik raporu almaya kalktığını rivayet eden bir yazı okumuştum, bu söylenceler bile hoş değil
- Cumhuriyet mimarı ve Türkçü bir çok Paşamızla Atamızın arasına nifak soktuğu yine rivayet edilmektedir.
- Ve de Ulu Önderimizin sağ kolu, sırdaşı, yol arkadaşı olarak ruhu şad olsun sayın Feviz Çakmak Paşamız dururken Anıtkabirde neden bir tek İnönü vardır bunu anlamak mümkün değil!
Açina Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 13.07.2007, 19:26   #14 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 2
İsmet inönü denen pis kürt şu anki Cumhuriyetimizin bu hale gelmesinde en önemli rolü oynayan biridir. Hala bile başbuğumuzun kurmuş olduğu parti teşkişlatlarında yanyana resimleri vardır bu kürtün. evet o yemek masası hadisesi doğrudur. ancak o kürt yemektemi konuşulcak dememiş içki masasında mı artık kararlar alınıyor demiştir. Başbuğumuzu bu lafı duyunca herkesin içinde onu azarlamıştır. bu hain kürt başbuğumuz uçmağa varınca ilk icratı başbuğumuzun yaptıklarını yerle bir etmek olmuştur. paradan bozkurd ve başbuğumuzun resimlerini çıkarmış kendi resimlerini basmıştır.Türklükle ilgili ne varsa yok etmeye çalışmıştır. Hatta başbuğumuza laheyde verilen altın bozkurd heykelini yok etmeye çalışmış ancak yıllar sonra bir depoda bulunmuştur.başbuğumuzun vasiyeti olan bozkurdlu yol ise günmüzde bile hala aslanlı yol olmasının nedeni de bu kırma olan kürttür.
Türklüğe düşmanlığı bunlarla sınırlı kalmayıp ATSIZ ATAMIZI ve TÜRKÇÜLERİ vatan hainliğine varacak derecede suçlamıştır, davalar açtırmıştır.En vahim olanıda malesef 6 oktan biri ve en önemlisi olan miiliyetçiliği kaldırmaya teşebbüs etmiştir.İşre başbuğumuzun söylediği gibi dahili gözüken ama harici bedbahlar bu ve bunun gibilerdir.
alper_bozkurd Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 14.07.2007, 10:33   #15 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 35
Alıntı:
Emin Deha Sönmezışık adlı üyeden Alıntı
Alıntı:
ismet inönü p.ç bir k.rttür. Zaferleri bile tartışmalıdır. Atatürk kendisini sevmezdi. Bu şerefsizin Mareşal Fevzi Çakmak' a ne yaptığını Türk ulusu unutmayacaktır.
Atatürkün hayatında kusursuz işleyen Cumhuriyet ve yenilikler inönü denen kara p.ç ile birlikte sekteye uğradı , menderes denilen yobaza karşı hiçbir politika üretememesi (üretmek istememesi) Türkiyeyi günden güne derinleşen krizlerin,gerilemelerin içine sokmuştur.
Bu kara k.rt p.çinin layık olduğu yeri Türk tarihçileri verecektir.
Irkçı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
atatürk , başbuğ , inonuyu , ismet , kadar , ne , severdi?

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler