![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Başbuğ'dan Ergenekon Tertibi Kurbanlarına Mesaj Var!
Türk Genci, devrimlerin ve cumhuriyetin sahibi ve bekçisidir. Bunların gereğine, doğruluğuna herkesten çok inanmıştır. Yönetim biçimini ve devrimleri benimsemiştir. Bunları güçsüz düşürecek en küçük ya da en büyük bir kıpırtı ve bir davranış duydu mu, “Bu ülkenin polisi vardır, jandarması vardır, ordusu vardır, adalet örgütü vardır” demeyecektir. Elle, taşla, sopa ve silahla; nesi varsa onunla kendi yapıtını koruyacaktır. Polis gelecek, asıl suçluları bırakıp, suçlu diye onu yakalayacaktır. Genç, “Polis henüz devrim ve cumhuriyetin polisi değildir” diye düşünecek; ama hiçbir zaman yalvarmayacaktır. Mahkeme onu yargılayacaktır. Yine düşünecek, “demek adalet örgütünü de düzeltmek, yönetim biçimine göre düzenlemek gerek” Onu hapse atacaklar. Yasal yollarla karşı çıkışlarda bulunmakla birlikte bana, başbakana ve meclise telgraflar yağdırıp, haklı ve suçsuz olduğu için salıverilmesine çalışılmasını, kayrılmasını istemeyecek. Diyecek ki, “ben inanç ve kanaatimin gereğini yaptım. Araya girişimde ve eylemimde haklıyım. Eğer buraya haksız olarak gelmişsem, bu haksızlığı ortaya koyan neden ve etkenleri düzeltmek de benim görevimdir.” İşte benim anladığım Türk Genci ve Türk Gençliği!
Başbuğ'un dehası yine ortada. 75 yıl önce olacakları görmüş gibi.... ABD-AKP-Fettoş işbirliği ile düzmece gerekçelerle içeri atılan vatansever ve Atatürkçü kişiler bu satıları okuyarak moral bulmalıdır... |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
İşte çok küçük bir örnek daha, boşuna Başbuğ olmuyor demekki insan 60 yıl sonrasını okuyabiliyor, kendisine utanmadan başbuğ diyen megolamanyakların peşinden giden sürülere duyurulur.
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKÇÜ
|
Başbuğumuzun Bursa Nutku gerçekten günümüz şartlarını olanları daha doğrusu olacakları çok güzel anlatmış.
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Son Başbuğ Atamızın insan üstü bir varlık olduğunu ve onun bizzat Tanrı tarafindan Türk budununa gönderildiğini boşuna demiyoruz. Başbuğumuzun bu ve bunun gibi gelecek hakkında bir yığın kesin ve net söylemleri mevcuttur. Buda Tanrının, Türkün Başbuğuna bir lütfudur.
Merak ediyorum sahne adı türkeş asıl adı ise hüseyin feyzullah olan bir rum kırmasının böyle bir söylemi mevcut mudur acaba ? Gerçi ülkücü denilen beyin özürlüsü organizmalara önderlik yapmak için böyle bir özelliğe dahi ihtiyaç yoktur. Neticede öküzün önde gideni oldukları için 3 yaşındaki bir çocuk tarafından bile kolaylık yönledirilebilirler.
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Ulu Önder Yüce İnsan Bağbuğ Mustafa Kemal ATATÜRK'ün Bursa Çekirge'de bir akşam yemeği esnasında, o gün ki dinci ayaklanmalara karşı söylediği bu altın değerinde ki sözler kimi cahil entellektüel kesim tarafından sahte olarak nitelendirilmiş ve Bağbuğun gençliği anarşizme yönlendirmesinin hiçbir mantığı olmadığını ileri sürerek cehaletlerini bir kez daha ortaya koymuşlardır. Bu yüzdendir ki Türk uruğunun bir parçası olma onurunu ve gururunu asla içelerinde hissedemeyecek bağbuğa olan borçlarını nasıl ödeyeceklerini bilmeyen cahiller sürüsüdürler. Bu Anarşizm değil.. bir kontrol mekanizmasının harekete geçirilmesidir, yapılması gereken yapılmalıdır çünkü bunun adı anarşizm değil VATANSEVERLİKTİR.
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Çaşıt Olduğu İçin Atılmıştır
|
Mâlesef ki konuya başka bir açıdan yaklaşacağım; ama Bursa Nutku olarak adlandırılan bu yazı Başbuğ ATATÜRK'e ait değildir. Kaldı ki söylenildiği bahsedilen günlerde basında tek kelimeyle dâhi yer almamıştır, kaldı ki o tarihlerde Başbuğ'un her sözünün anında kayıda geçirildiği aşikârdır. Bursa'daki o buluşmaya katılanlar, meselâ Kılıç Ali, söylemlerinde bu nutkun Başbuğ ile alâkası olmadığı belirtmiştir, diğer katılanlar gibi. O toplantının gerçekleştiği günki nöbetçi defterinde kaydı bulunmayan, gazetelerde esamesi okunmayan, Anadolu Ajansı'ndaki beyânatta zikredilmeyen bu nutkun Başbuğ'a ait olması mümkün değildir.
Nutuk, ortaya çıktığı 1949 yılında Celal Bayar başkanlığındaki 2. Demokrat Parti Kongresi'nde okutulduğu ân'a kadar, kimsenin bilgisi dahilinde değildir. O zamanki sosyal ve siyasî yapıyı göz önüne getirecek olursak, bahse konu nutuk, Celal Bayar'ın menfâtlerine bire bir uymaktadır. Nutuk'ta "Mâdem, gerici CHP'yi adalet durdurmuyor, o hâlde gençlik yönetime el koymalıdır." mesajı açıkça ortadadır. Tabî ki bu silah tam 9 yıl sonra hasım CHP yanlısı Ulus Gazetesi'nde manşetten verilir. Bu defa amaç, Demokrat Parti'yi tehdittir. "Gençlik, iktidara rağmen kanun-nizâm dinlemeden rejimi korumak adına idareye el koyacaktır." mesajı yankılanır. Tartışmalar rayından çıkınca Cumhuriyet Savcısı, Ulus Gazetesi hakkında soruşturma açar. Demokrat Parti'nin bu nutku daha önce okuttuğunun ortaya çıkması üzerine ise, Menderes'in baskısıyla savcılık takipsizlik kararı verir ve hadise kapanmış görünür. Tabî ki bu tehkikeli silah, artık belden bele, elden ele dolaşmaktadır. Nutuk, 1960'lı yıllardan itibaren Marksist Sol tarafından, devletin polisi ve askeriyle çatışmaya girmelerini haklı göstermek amacıyla kullanılmıştır defalarca. "ATATÜRK, Bursa Nutku'nda böyle demişti, biz de onun dediğini yapıyoruz." bahanesiyle polise ve askere saldırmışlar; yani ATATÜRK'ün ulu adını kendi amaçları doğrultusunda ( Mevcût anayasal düzeni yıkmaya teşebbüsle komünist bir rejimi egemen kılmak. ) kullanmaya çalışmışlardır. Bu arada bir parantez açacağım, bu nutuk 1966 yılında Türkiye Millî Talebe Federasyonu'nu basan Türkçü öğrenciler tarafından da kullanılmıştır. Planlayıcıları arasında Metin Denli'nin de ( Uğur Mumcu'nun Sakıncalı Piyadesi'ndeki Yüzbaşı ) bulunduğu 9 kişilik grubun basın sözcülüğünü yapan Osman Kara, Ufuk Şehri'nin direktifleri doğrultusunda basına; İşgâli, Bursa Nutku'ndan aldıkları haklar doğrultusunda gerçekleştirdiklerini belirtmiş ve Bursa Nutku'nun ne olduğunu soran gazetelere cehâletlerinden dolayı fırça çekmiştir. Nutkun, bağımsızlık uğruna altı yüzyıllık devlet geleneği olan Bab-ı Aliye, Zilullah Fil'ârz ( Tanrı'nın yeryüzündeki gölgesi ) olarak kabûl edilen Halife-î rûy-u zemin'e başkaldırmaktan imtina etmeyen Ulu Başbuğun şahsiyetine aykırı olduğunu söylemeden önce de illâ ki bir kez daha düşünmek gerekir. Çünkü bu ülke el etek öperek ve baş eğerek değil, baş kaldırarak kurulmuştur ve bu millet, kutsalları için bir kez daha baş kaldırmaktan kaçınmayacaktır. Amma velâkin, şahsi kanımca ve her ne kadar uzmanlık alanı İslâm Öncesi Türk Tarihi de olsa, saygı duyduğum tarihçi büyüğüm Şerafettin Yılmaz ile yaptığımız değerlendirme sonucunda, nutkun ATATÜRK'e ait olmadığına inanıyorum. Başbuğ'un düşünce yapısını kavramış her Türk genci, o'nun kurmuş olduğu rejimin bekçisi olan "Devletin kolluk kuvvetlerini ve adalet sistemini hiçe sayıp taşla, sopayla saldırın." türünden bir nasihatte bulunmayacağını idrak edebilir diye düşünüyorum. Kezâ nutkun, anarşik tavrı ortadadır ve baş ucu eserimiz Nutuğun çizgisinden de uzaktır. Mâlum kesimlerin iştahını kabartacak yönleri de cabası. "Kutsal bir Nutku'mız var, ikincisine ne gerek var?" der Başbuğ kulu ben. Saygılarımla... |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Değerli Kandaşlar,
Elbette her türlü bilimsel temeli olan görüş, savunulmalı, gerçek gün ışığına çıkarılmalı. Ancak son yıllarda toplumda kafa karıştırma , bilgi kirliliği yaratma adına , farklı tezler, farklı bilgiler sürülmektedir. Elbette TÜRK genci, kolluluk kuvvetlerini ve adaleti hiçe saymayacaktır, hukuku olması gereken normlarda rehber edinecektir. Ancak Bursa Nutku bu söylenen şeylerin ötesindedir. T.T.K |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| başbuğ'dan , ergenekon , kurbanlarına , mesaj , tertibi , var! |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|