![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
BAŞKENTİN AMBLEM TARTIŞMASINDA SON NOKTA
Ankara 3. İdare Mahkemesi, CHP eski milletvekillerinden Avukat Rahmi Kumaş’ın açtığı dava sonucu, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin Hitit Güneşi’nin yerine yaptırdığı cami ve minare figürlü Ankara amblemini esastan iptal etti.
Kumaş, Gökçek'in cami ve minare figürlü Ankara ambleminin Ankara 3. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildiğini açıkladı. Mahkeme kararını okuyan Kumaş, şunları söyledi: “Açıkçası, Yargı, Ankara Belediyesi’nin eski Hitit Güneşi simgesini değiştirme amacına yönelik savunmasını inandırıcı ve hukuka uygun bulmadığı gibi, ileri sürdüğü gerekçede kamu yararı görmemiştir. Simge esastan iptal olmuştur. Bu karar, eskisi gibi yasayla ortadan kaldırılamaz. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, iptal edilen simgeyi kullanmaktan vazgeçmesi gerekir. Ankara Valiliği de simgeyi kullandırtmamalıdır. Çünkü o da bu davada davalı olup dava aleyhine bitmiştir.” Kumaş, İçişleri Bakanlığı’ndan Ankara'da amblem sorununa olaya el koymasını istedi. Bundan sonra esastan iptal olmuş simgeyi kullananlar hakkında da suç duyurusunda bulunacağını bildiren Kumaş, “13 yıllık yargısal savaşımım, yasadışı simge sökülünceye ve sorumlular cezalandırılıncaya dek sürecektir” dedi. Kaynak:AA Kanımca ne cami ne Hitit Güneşi Ankara'nın amblemi olmalıdır. Başkentin amblemi Başbuğ Atatürk'e yaraşır olmalıdır.
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Sonunda... Bununla ilgili aylar öncesinden otağda konu açmıştım
( http://www.atsizcilar.com/forum/anka...emi-t8135.html ).Gerçekten de cami figürünün Ankara ile bir ilgisi yok, tamamen dinci fetocu takımının işiydi.İptal edilmesine gerçekten sevindim.Kandaşlarımın ve büyüklerimin de dediği gibi Başkent Ankara'yı tanımlayabilecek en iyi simge ANITKABİR'dir.
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Katılıyorum, Anıtkabir, veya Başbuğ ile ilgili bir amblem olmalıdır. Milli mücadelenin merkezi olan kutsal şehire ancak böyle bir amblem yakışır.
Saraylarda süremem dağlarda sürdüğümü, Bin cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü. H.N.Atsız Düşmana merhamet acz ve zaaftır. Bu insaniyet göstermek değil, insanlık niteliklerinin sonunu ilan etmektir. K.Atatürk |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bir Ankaralı olarak kentin heryerinde(otobüs,park,cadde vs..) o rezil amblemi görmekten midem bulanıyordu.
Aşağılık arabın mübarek diye yutturduğu herşey bizde önemli birer nesne oluyor ne yazıkki. Zaten cami gibi ilkel bir simge CUMHURİYET BAŞKENTİ ANKARANIN simgesi değil; olsa olsa bir arap kentinde güneşten korunmak içiin şemsiye olur... |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Ulu ÖNder sağlığında "beni nereye gömerseniz gömün. Fakat benim en güzelanılarım Çankaya'da geçmiştir" diyerek bu ilçenin ve dolayısıyla Ankara'nın önemini açıkça belirtmiştir. Büyük Önder'in bu övgüsüne mazhar olan güzel Ankara'nın bugünkü sembolü, elbette onun (Ankara'nın) şanına yakışmamaktadır.
Yargının kararı doğru ve haklıdır. Bugünkü bu figürün değişerek, yerine Ankara'nın büyüklüğüne yakışacak bir sembol konulması dileğiyle. |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Hülagünün Izinde
|
Umarim birgun bu yargi, bunu yapan zihniyetleride iptal eder.
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Dişi çapulcu olduğu için atılmıştır
|
Ben de Ankara'da yaşayan biri olarak çok rahatsızım bu amblemden.
Gördükçe sinirlerim bozuluyor. Ankara, mabedsiz şehir olarak da anılıyor. Yani cami sayısı çok az Ankara'da. Buna rağmen Ankara simgesinin bir cami olması çok mantıksız. Ankara'nın simgesi Anıtkabir ve Başbuğ Atatürk olmalıdır. |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Güzel karar. Yalnız adiler bu işi de din sömürüsüne dökeceklerdir.
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Anitkabir güzel bir fikir
Alıntı:
Kiymetli kocatürk arkadasim, yasal olarak ve Anadolu'nun tarihini de ele alirsak Hiti günesi Ankara'nin amblemidir. Ancak aslina bakarsan gönül isterdi ki, ANITKABIR Ankara'nin amblemi olmasini isterdim. Cünkü bir nevi Ata'nin vaziyetini yerine getirmis olurduk. Cünkü Atatürk'ün sözlerini hatirlayalim: Milletim beni diledigi yere gömebilir ama benim en güzel anilarimi yasadigi yer Cankaya'dir. Ankara Atatürkle simgelesmelidir. Dilegim bu yöndedir |
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Kandaşlar bu mesele inanın bir Başkentl olarak benimde çok canımı sıkıyor bu günki ne olduğu belirsiz amblem bize hemen hemen 11 yıl öncesinden hediye şimdiki zihnibozuk heriften ama yüce yargımız cevabını vermiş artık yapılması gereken direk adına yakışır bir biçimde değiştirilmesi ve Başbuğ ATATÜRK ile sembolize edilmesi en doğrusu acaba burda bi sembol tasarlasak teklif etsek bir işe yararmı ne dersiniz şöyle ATA'mıza ve adına yakışır bir biçimde nasıl olur? 'NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE!'
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ankaranin simgesi Anitkabirli, Albayrakli olmalidir.
Burasi arab yurdu degil TÜRK yurdudur. Arablarin bile belediye simgelerinde belki bu kadar dinsel simge yoktur. Arabdan cok arabcilik yapanlar yüzünden bu duruma geldik. Yaziklar olsun. Laik Türkiyenin Baskentinin simgesi dini icerikli olmamali. Cami, kilise, havra, mavra hic bir bicimde dini desenler olmamali. Yargiyi verdigi karardan dolayi kutluyor, önerimi siz degerli Kandaslarima sunuyorum. ANITKABiR, AL BAYRAGIMIZ, ATATÜRKÜN GÖZ RENGiNi SiMGELEYEN GÖK MAViSiNDEN olusan bu simgemi umarim begenirsiniz. Elestirilerinizi bekledigimi belirtir, esenlikler dilerim.
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ankarada yıllardır belediyecilik yapan bu hiyeraşiye karşıyım yıllardır hertarafı köprü alt geçit kazıp duruyor,yoksullara yiyecek dagıtıp bunu 10 sayfalık bir gazetede durmadan reklam ediyor, sanki kendisi bu yardımları cebinden yapıyormuş gibi halktan aldıgını halka veriyorsun,yerel yönetimin bu hitit güneşi ambleminin de Ankarayı tam manasıyla anlatabilecegini sanmıyorum Anıtkabir ve bagımsızlıgı başkent vurgusunu daha iyi gösterecek bir amblem yapılması lazımdır.
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
evet bence de Anıtkabir olmalı.Cami simgesi de neyin nesiymiş her yer cami oldu zaten.Ayrıca ankara da kaç cami var ?
|
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
TÜRK yargısından,TÜRKİYE CUMHURİYETİ ve ATATÜRK ilke,inkilaplarına uygun olan karar çıkmıştır.Başkentimizin simgesinde Başbuğumuzla özdeşleşen kutsal değerlerimizin olması dahada güzel olurdu.Değiştirilen simge ise birebir Başbuğumuzun ve laik cumhuriyetin karşıtlığının simgesidir.Kimsenin dini inancına karışılmayan ama herhangi bir dinin savunuculuğunun yapılmayacağı yurdumuzda bu dayatmalar,düşünebilen her bireye irticai eylemleri düşündürür.
|
|
![]() |
| Etiketler |
| amblem , baŞkentİn , nokta , Son , tartiŞmasinda |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|