Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 19.09.2007, 11:45   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ATABEK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 201
ATABEK Rss Beslemesi
Baskıcı İslam.

yobazın biri namaz kılacam diye seferdeki otobüsü durdurmak için ortalığı ayağa kaldırıyor (Ah o otobüste olacaktım), konu haliyle büyüyor ve abdurrahman dilipak asimli malum yobaz şöyle konuşuyor:

" Bir otobüste namaz fırsatı varilmiyorsa, ben o otobüse binmem zaten (buradaki tehdidi görebiliyormusunuz arkadşlar gizlice taraftara sinyal otobüs şirketlerine ise namaz molası için baskı var) Yemek ve tuvalet molası veriliyorsa, niye namaz molası verilmesin? Ne var bu örnekte gayet normal bir şey. Ateist şöför bile olsa durur. Şimdi iktidar oldular diye müslümanları iktidardan uzak için böyle örnek veriyorlar. Dinini ciddiye alanlar için bir toplum düzenlemesi. Ben Avrupada trene bindim konduktör bana namaz yeri gösterdi İşte avrupa demokrasisi budur"

Be andaval adam, avrupada sen namaz kılacan diye treni, otobüsü durdururlarmı, bu ülkede bin trene namaz kılacak yer gösterin de sanada göstersinle verdiği örneğe bakın kardeşlerim.

Türkiye'de baskıcı İslam denilen ve kendisinden başka doğru tanımayan bir bakış açısı var, Taassubun örgütlenmesi çok iltifat görüyor..İranda yaşananları herkes gördü, (geçmişte bu rejime aşık olanlar şimdi mecliste) Örtünmeyen kadınlara saldırılıyor, yüzüne kezzap atılıyor, jilet atılıyor, kadınlar kapanmak için zorlanıyordu. Ama onlar uzaydan gelmemişti, mahallenin çocuklarıydı yani yandaşları, bir iktidara sahip olmanın pervasızlığı içinde, kafalarındaki taasubu hayata geçirdiler İran'da....Doğu ve güneydoğuda bir çok kentte lokantaların çoğu ramazanda kapanıyor. Bu genellikle devrimden sonra İran'ın uzantısı şeklinde bir yaşam tarzı egemen olmaya başladı yurdumda...

Cengiz Han
ATABEK adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.09.2007, 12:00   #2 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 12
Umay Rss Beslemesi
Cevap: Baskıcı İslam.

Dinle pek ilgilenmem ama hepimizin bildiği gibi İslam dinane böyle saçma sapan uygulamalar ya da baskılar yoktur. Maalesef İslam dini diye bize arap kültürü empoze ediliyor.

İnsanlarımızın en hassas oldukları konulardan biride mensubu oldukları dini inançlarıdır. Sadece siyasetçiler değil artık artık dolandırıcısı, hırsızı, sapığı bile insanları kandırmak için dini duygularını kullanmaya başladıler. Daha geçen gün haberlerde Urme'ye götürüyorum diye çocuk kaçıranlar vardır.

Belki beni haklı bulursunuz ye ya bulmazsınız ama Ata dinimiz olan Gök Tanrı inancını yaşasaydık bugün çok şeyin farklı olacağına inanıyorum.

Umarım en yakın zamanda titrer ve kendimize göneriz.
Umay adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.09.2007, 12:49   #3 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

TİMUR - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 47
TİMUR Rss Beslemesi

Bende şöyle bir olay hatırlıyorum hırsızın biri polisten kaçıyor polis tam yakalayacakken hırsız bir anda namaza duruyor bizim poliste adam namaz kılıyor diye dokunmuyor hırsıza.Böyle saçmalıklarla dolu bu zihniyet devam ederse yandık.Başbuğ Atatürk cehaletin en büyük düşmanımız olduğunu söylemişti ondan yıllar sonra yine bu ortaçağ karanlıkları yine başımızın üzerinde.
TİMUR adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.09.2007, 13:22   #4 (İleti Bağlantısı)
Yüzü Asık

Tengiz - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 124
Tengiz Rss Beslemesi

Alıntı:
TİMUR´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bende şöyle bir olay hatırlıyorum hırsızın biri polisten kaçıyor polis tam yakalayacakken hırsız bir anda namaza duruyor bizim poliste adam namaz kılıyor diye dokunmuyor hırsıza.Böyle saçmalıklarla dolu bu zihniyet devam ederse yandık.Başbuğ Atatürk cehaletin en büyük düşmanımız olduğunu söylemişti ondan yıllar sonra yine bu ortaçağ karanlıkları yine başımızın üzerinde.
Aklıma rahmetli Kemal Sunal'ın "Zübük" filmi geldi. Şu aralar çok revaçta zübükler.
Alt 19.09.2007, 15:06   #5 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 313
ATATÜRKÇÜ GENÇLİK KURT Rss Beslemesi

BİR NAMAZ İÇİN OTOBÜSÜ DURDURUYORLAR YA HEM DE BİR KİŞİ İÇİN O OTOBÜSÜ BEN KULLANACAKTIM O ADAMI DA YOLUN ORTASINDA BIRAKIRDIM ARABALAR EZSİN
ATATÜRKÇÜ GENÇLİK KURT adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.09.2007, 15:18   #6 (İleti Bağlantısı)
Şaman

_Hun_ - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 5
_Hun_ Rss Beslemesi

Bunların amacı dini şovlar sergileyip akılları sıra insanları ezmek, boyunduruk altına almak, hayatın içinde cahilliklerinden kaynaklanan ezikliklerini bu gibi yöntemlerle sergilemek. Namaz kılmak isteyen birisi camiye gider zaten islam dini seyahate çıkanlara namaz, oruç gibi zorunluluklar getirmiyor. Biz müslüman olmadığımız halde bunları biliyorsak ve onlar müslüman olduğu halde bilmiyorsa bu işin içinde ya bir çelişki vardır ya da bir kötü niyet. Belki de her ikisi! Ayrıca bundan sonra dine saygı diyerek bunlara meydanı boş bırakan her zihniyete acımasızca savaş açılmalıdır. Müslümanların kendileri dışında kimseye saygısı yoktur bu yüzden onların inancına saygı gösterilmemelidir.
_Hun_ adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.09.2007, 18:23   #7 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Turak - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 711
Turak Rss Beslemesi

Ömer Hayyam'dan…
Sen sofusun, hep dinden dem vurursun;
Bana da sapik, dinsiz der durursun.
Peki, ben ne gorunuyorsam oyum;
Ya sen? Ne gorunuyorsan o musun?
Molla fahiseye demis ki: -Utanmaz kadin;
Her gun sarhossun, onun bunun kucagindasin.
Dogru demis fahise, ben oyleyim; ya sen?
Sen bakalim su gorundugun adam misin?
İçin temiz olmadiktan sonra
Haci hoca olmussun, kac para!
Hirka, tesbih, post, seccade guzel ama;
Lan, Tanri kanar mi bunlara?
Seni kuru softalarin softasi seni!
Seni cehenneme komur olasi seni!
Sen mi Hak'tan akil dileyeceksin bana?
Hak'ka akil ogretmek senin haddine mi?
Ben kadehten cekmem artik elimi;
Tutmam senin kitabini, minberini.
Sen kuru bir softasin, ben yas bir sapik;
Cehennemde sen mi iyi yanarsin, ben mi?
Toprak olup gitmislere sorarsan
Ha gavur olmussun ha musluman.
Kimler bu dunyada eglenmemisse
Otekinde yanliz onlar pisman.
Kim gormus o cenneti, cehennemi?
Kim gitmis de getirmis , haberini?
Kimselerin bilmedigi bir dunya
Ozlenmeye korkulmaya deger mi?
Bir elde kadeh bir elde Kuran
Bir helaldir isimiz bir haram
Su yarim yamalak dunyada
Ne tam kâfiriz ne tam musluman
"Göklerde öküz yildizi Ülker vardir,
Bir baska öküz de altta derler vardir...
Gercekleri aklin ile gor etrafta,
Alt ust arasinda cok esekler vardir!.."
"Koydun yemi, kurdun tuzak ey yaradan!
Tuttun avi, verdin ona bir ad: Insan!
Her hayri ve her serri duzenler, sonra
Herkeste bulursun yine sen bir noksan!..."
Madem ki elinde yok acik bir gercek,
Bostur bir omur suphe edip beklemek...
Keyfince ic, olmuyor gidisten haberin!
Sarhos ol, ayik ol, o da farketmez pek...
Hep boyleyim iste! sarhosum cok zaman
Alnim apacik, bende temizdir vicdan!
Sarhos edebilseydi diger haramlar,
Kalmazdi cihanda bir tek ayik insan...
Kadeh alirim bir ele, bir elde Kuran,
Bir yanda haramdayim, helal bir yandan!
Gok kubbenin altinda gecer omrumuz,
Kafir degiliz biz, ne de tam musluman..
Dilberleri Rabbim bize hem gonderdin
Hem onlara bakmaniz gunahtir dedin!
Uymaz yasagin emrine, dersin bana:
"Ters tut onu sen dokulmesin kadehin"!
Mezhep ile din pesindeler bir halk var,
Bir halk da kesinle supheden gordu zarar,
Birden bire seslendi gelip bir tellal!
"Heyhat! ne odur yol ne bu, ey saskinlar..."
Dostum, caresizsen gami koy bir yana!
Bos seylere takma sen kiyilmaz cana...
Gel dunyada bir hosca gecir omrunu,
Alem yaratildiginda kim sordu sana?
"Hayyam! gunahim cok diyerek gamlanma!
Yoktur sana bir faydasi, tek gamlanma!
Gelmezdi bagis eger gunah olmasa,
Af var gunahin sonunda pek gamlanma..."
Zerdütt sarabindan iciverdim, kime ne!
Kafir ya mecusi, putperestim, kime ne?
Benden yana bir suphesi var herkesin,
Benim bana sahip, karisan kim? Kime ne? "
Kurdun bana yuzlerce tuzak, olmaz bu!
Daldim gama attikca ayak, olmaz bu!
Hem dunyada her zerreye hukmun gecsin,
Hem sonra "asisin" de birak, olmaz bu!..."
Et, denmede gunduz gece mutlak tovbe,
Yok kadehi artik ele almak, tovbe!...
Gul mevsimi geldi, gam keder yok simdi,
Rabbim ederim tovbeye ancak tovbe!..."
Onlar diyor ki hurili cennet sana hostur
Yok yok derim, uzum suyu icmek bana hostur
Sen bak pesin gelen seye bosver o hayale
Zira davul uzakta calarken daha hostur
Beni özene bezene yaratan kim?
sen!..
Yolumu da çizmissin önceden
Madem bana günah ileten de sen
Öyleyse nedir o cennet cehennem?.."
TURKCU; başı dik, onurlu, korkulan, güçlü, saygın bir Türk devletini savunur. Türkiye'yi çaresiz, zavallı, güçsüz bir ülke olarak görmek isteyenlerle ve yanaşma-besleme-tetikçi-figüran bir ülke yapmak isteyenlerin karşısında her zaman Türkçüler olacaktır. Bu emanet bizim.. Bu emaneti sonsuza kadar koruyacağız.
Turk Oguz begleri, budun, esidin uze tenri basmasar asra yir telinmeser Turk budun ilinin, törüngün kim artati udaçı erti
Turak adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.09.2007, 23:25   #8 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 31
Hülagü Müminkesen Rss Beslemesi

Alıntı:
Umay´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Dinle pek ilgilenmem ama hepimizin bildiği gibi İslam dinane böyle saçma sapan uygulamalar ya da baskılar yoktur. Maalesef İslam dini diye bize arap kültürü empoze ediliyor.
Demek islam dininde saçma sapan uygulamalar ve baskılar yoktur?

Nisa Suresi'nin 34'üncü ayeti erkeklere kadınları dövme hakkını veriyor. Buyur oku:

http://diyanet7.diyanet.gov.tr/kuran...&I3.x=8&I3.y=7

Sen nasıl gurursuz bir kadınsın ki, kadınların dayakla yola getirilmesini emreden bir dini savunuyorsun?.. Hiç mi şerefin, haysiyetin yoktur?

Demek islamda baskı yokmuş ha?.. Oku hele:

"Allah'a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır." (Maide Suresi, 33'üncü ayet)

http://diyanet7.diyanet.gov.tr/kuran...3.x=12&I3.y=11

"Allahâ ve Resûlune savaş açanlar", islamiyete inanmayanlar anlamına geliyor. İslam, kendisine inanmayan insanların ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesini buyuracak kadar baskıcı bir dindir. Böyle birçok ayet var, bir Kuran meali alıp okursan görürsün.

Bir örnek daha vereyim:

"Haram aylar çıkınca bu Allah'a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin." (Tevbe Suresi, 5'inci ayet)

http://diyanet7.diyanet.gov.tr/kuran...&I3.x=9&I3.y=7

Alıntı:
Ata dinimiz olan Gök Tanrı inancını yaşasaydık bugün çok şeyin farklı olacağına inanıyorum.
"Ata dinimiz olan Gök Tanrı inancını yaşasaydık bugün çok şeyin farklı olacağına inanıyorum." dediğin anda Allah'a ortak koşmuş sayılıyorsun ve islam senin öldürülmeni emrediyor. Anladın mı?
Hülagü Müminkesen adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.09.2007, 23:31   #9 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Umay Rss Beslemesi

Alıntı:
Hülagü Müminkesen´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Demek islam dininde saçma sapan uygulamalar ve baskılar yoktur?

Nisa Suresi'nin 34'üncü ayeti erkeklere kadınları dövme hakkını veriyor. Buyur oku:

http://diyanet7.diyanet.gov.tr/kuran...&I3.x=8&I3.y=7

Sen nasıl gurursuz bir kadınsın ki, kadınların dayakla yola getirilmesini emreden bir dini savunuyorsun?.. Hiç mi şerefin, haysiyetin yoktur?

Demek islamda baskı yokmuş ha?.. Oku hele:

"Allah'a ve Resûlüne savaş açanların ve yeryüzünde bozgunculuk çıkarmaya çalışanların cezası; ancak öldürülmeleri, yahut asılmaları veya ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesi, yahut o yerden sürülmeleridir. Bu cezalar onlar için dünyadaki bir rezilliktir. Ahirette de onlara büyük bir azap vardır." (Maide Suresi, 33'üncü ayet)

http://diyanet7.diyanet.gov.tr/kuran...3.x=12&I3.y=11

"Allahâ ve Resûlune savaş açanlar", islamiyete inanmayanlar anlamına geliyor. İslam, kendisine inanmayan insanların ellerinin ve ayaklarının çaprazlama kesilmesini buyuracak kadar baskıcı bir dindir. Böyle birçok ayet var, bir Kuran meali alıp okursan görürsün.

Bir örnek daha vereyim:

"Haram aylar çıkınca bu Allah'a ortak koşanları artık bulduğunuz yerde öldürün, onları yakalayıp hapsedin ve her gözetleme yerine oturup onları gözetleyin." (Tevbe Suresi, 5'inci ayet)

http://diyanet7.diyanet.gov.tr/kuran...&I3.x=9&I3.y=7

"Ata dinimiz olan Gök Tanrı inancını yaşasaydık bugün çok şeyin farklı olacağına inanıyorum." dediğin anda Allah'a ortak koşmuş sayılıyorsun ve islam senin öldürülmeni emrediyor. Anladın mı?
İyide ben konunun en başında dinle aram yoktur dedim. Kuranı okumadım ki! Tartışa programlarına konuk olan din adamları "İslam dininde baskı yoktur, zorla kimseye ibadete zorlayamasınız" diyor, ben buna dayarak baskı yoktur dedim.
Alt 19.09.2007, 23:35   #10 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Umay Rss Beslemesi

Bu arada Hülagü Müminkesen, benim hakkımda bir şey bilmeden sanki ben kadın düşmanı, ümmetcinin biriymişim gibi hitab edemezsiniz.
Alt 19.09.2007, 23:47   #11 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Alıntı:
Kuranı okumadım ki!
Kuran'ı okumadıysan niye buraya "hepimizin bildiği gibi İslam dininde böyle saçma sapan uygulamalar ya da baskılar yoktur" diye yazıyorsun?.. Kuran'ı okumadıysan islam dininde baskı olup olmadığını nereden biliyorsun?

Bu sana bir ders olsun. Bilmediğin konular hakkında ahkâm kesmeye çalışma bir daha. Gece vakti beni çileden çıkarttınız be!
Hülagü Müminkesen adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.09.2007, 23:54   #12 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Umay Rss Beslemesi

Alıntı:
Hülagü Müminkesen´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Kuran'ı okumadıysan niye buraya "hepimizin bildiği gibi İslam dininde böyle saçma sapan uygulamalar ya da baskılar yoktur" diye yazıyorsun?.. Kuran'ı okumadıysan islam dininde baskı olup olmadığını nereden biliyorsun?

Bu sana bir ders olsun. Bilmediğin konular hakkında ahkâm kesmeye çalışma bir daha. Gece vakti beni çileden çıkarttınız be!

Tabi beyfendi bundan sonra bir sey yazarken önce isze sorarız "biz böyle bir sey yazdık ama yayınlayabilir miyiz?" diye.

Siz ahkam kesmek görmemişsiniz. Benim kurduğum hangi cümlede ahkam kesmişim?

Yazıma başlarken boşu boşuna dinle alakam pek yoktur diye boşu boşuna yazmadım herhelde.

Bana burada ders vermedn önce siz bir bayanla nasıl konuşmanız gerektiğini öğrenin önce. Benim kadınlığıma bile bilip bilmeden laf ediyorsunuz.

Dediğim gibi tartışma proğramlarında ve gündelik hayatımızda sürekli İslam dini ile ilgili bizlere "İslam dininde baskı yoktur." denildiği için hepimizin bildiği gibi bir cümle kurdum.
Alt 20.09.2007, 00:08   #13 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Hatanı kabul etseydin konuyu burada noktalardık. Fakat hatalı olmana rağmen hâlâ zeytinyağı gibi suyun üstüne çıkmaya çalışıyorsun.

Bir davaya en büyük zararı, o davayı doğru düzgün bilmeden savunmaya kalkışan kişiler verir. Türkçülük hakkında bilgin yok, hiçbir konu hakkında bilgin yok fakat buna rağmen olanca yüzsüzlüğünle "Türkçülükte sıraya saygı esastır" ilkesini çiğneyerek haksız olduğun bir mevzuda bana cevap yetiştirmeye çalışıyorsun.
Alt 20.09.2007, 01:01   #14 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tarkan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 543
Tarkan Rss Beslemesi

Alıntı:
" Bir otobüste namaz fırsatı varilmiyorsa, ben o otobüse binmem zaten (buradaki tehdidi görebiliyormusunuz arkadşlar gizlice taraftara sinyal otobüs şirketlerine ise namaz molası için baskı var) Yemek ve tuvalet molası veriliyorsa, niye namaz molası verilmesin? Ne var bu örnekte gayet normal bir şey. Ateist şöför bile olsa durur. Şimdi iktidar oldular diye müslümanları iktidardan uzak için böyle örnek veriyorlar. Dinini ciddiye alanlar için bir toplum düzenlemesi. Ben Avrupada trene bindim konduktör bana namaz yeri gösterdi İşte avrupa demokrasisi budur"
Ateist şöforü durdursun bakalım sıkıyorsa, merak ettim bu hangi Avrupa ülkesiymiş.Gidip orada "Vay efendim ben namaz kılacağım, durdurun çabuk otobüsü! " desin bir bakalım, görsün kendisini terörist diye yaka paça tutuklamıyorlar mı! Adamlarda kural var, yasalar var..Onun dışına çıkamazsın, hele hele keyfiyet için asla çıkamazsın.

Bunlar hem cahil, hem de istedikleri iktidar olduğu için şımarıklar.Bunların hakkından ordu gelir.

Bunu geçiyorum..

Ne kadar da uydurmayı seviyorlar.Bunlar hep böyle, yok kızın biri Avrupa'da bir ülkede, annesi kuran okurken metal dinliyormuş, yanmış kül olmuş.Biri kuranı yere atmış taş kesilmiş.

Hadi bunlar iyi palavra atıyor, peki bunların masallarına inananlara ne demeli? Amerikan askerleri camide bu arapları geberitiyor, kitaplarını ayakları altına alıyor.Peki bu durumda Amerikan askeri ölümsüz mü ! Ona niye bir şey olmuyor!!Her şey
gayet net biçimde kayıtlarda vardı.Bunu da mı görmüyorlar, yoksa afyon almaktan ottan bir farkları kalmamış mı?

Adamın savunması da çok ilginç (bu arada zaten kitaplarına göre 90 km'den ötesi seferi sayılıyor, ama cahil olduğu için onu bile bilmiyor) :
WC molası veriliyor da namaz molası neden verilmesin? Gülsek mi kızsak mı bilinmez; bilinen şey bunların bu iktidar sarhoşluğu ile iyice şımaracak olması.Madem laik bir ülkedeyiz, o zaman ben de ayin düzenlemek için kafama estiği noktalarda durdurayım otobüsü ateş yakayım, nasıl olsa inancımı gerçekleştireceğim.Keza başka inançlar da olabilir, satanistler de bulunması muhtemel.O da iniversin bir yerde şeytan adına kurban kessin.Aynı şekilde hristiyanı,musevisi,manehisti,budisti...vs vs..Onlar da yapabilir inançlarını yerine getirebilir.

Ama yobaz dinler mi hiç? Ona göre onun dini tektir.Diğerleri yalandır, onlara böyle haklar tanınamaz.

Bu beton kafalı yobazların kafasına sağlam bir "darbe" inmedikten sonra bu sarhoşluktan ayılamayacaklar.Şımarıklıklarında ise sınır yok..!
Tarkan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.09.2007, 01:10   #15 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 776
Balbal Rss Beslemesi

Alıntı:
ATABEK´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
yobazın biri namaz kılacam diye seferdeki otobüsü durdurmak için ortalığı ayağa kaldırıyor (Ah o otobüste olacaktım), konu haliyle büyüyor ve abdurrahman dilipak asimli malum yobaz şöyle konuşuyor:

Be andaval adam, avrupada sen namaz kılacan diye treni, otobüsü durdururlarmı, bu ülkede bin trene namaz kılacak yer gösterin de sanada göstersinle verdiği örneğe bakın kardeşlerim.

Türkiye'de baskıcı İslam denilen ve kendisinden başka doğru tanımayan bir bakış açısı var, Taassubun örgütlenmesi çok iltifat görüyor..İranda yaşananları herkes gördü, (geçmişte bu rejime aşık olanlar şimdi mecliste) Örtünmeyen kadınlara saldırılıyor, yüzüne kezzap atılıyor, jilet atılıyor, kadınlar kapanmak için zorlanıyordu. Ama onlar uzaydan gelmemişti, mahallenin çocuklarıydı yani yandaşları, bir iktidara sahip olmanın pervasızlığı içinde, kafalarındaki taasubu hayata geçirdiler İran'da....Doğu ve güneydoğuda bir çok kentte lokantaların çoğu ramazanda kapanıyor. Bu genellikle devrimden sonra İran'ın uzantısı şeklinde bir yaşam tarzı egemen olmaya başladı yurdumda...
Lütfen alıntı yaptığınız yazının yazarını koyunuz. Emeğe saygı!
Balbal adlı üye şu anda çevrimiçi konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler