Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 20.07.2007, 13:27   #1 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 47
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
BAŞÖRTÜLÜLER YA KURALA UYACAK YA DA BAŞKA KAPIYA

MHP'li eski bakan ve Konya Milletvekili adayı Faruk Bal, başörtüsü konusunda ilginç bir görüş ortaya attı. Bal, “Başörtülü hanımefendi ya devletin koyduğu kurala uyacak ya da rızkını devletin dışında arayacak” dedi
Seçim bölgesi Konya'da yayın yapan KonTV'de programa katılan MHP'li adaylar, gazeteci Nurettin Bay'ın sorularını yanıtladı. Başörtüsüyle ilgili soruya cevap veren Faruk Bal, 'garip' örnekler vererek, şöyle konuştu:

“Devlet kendi hizmetini sunarken kural koyma hakkını haizdir. Örneğin yol yapıyor; Niçin, trafik geçsin diye. Bir Müslüman ezan okunduğunda seccadesini caddeye serip Allahü Ekber diye namaza durabilir mi, duramaz. Çünkü orası yola aittir. Demek ki kamu hizmetini verecek olan kişilerin uyması gereken kuralları devlet tanzim edebilir. İşte bu kapsam içerisinde eğer devlet bir silahlı kuvvetler mensubunu diğer toplum fertlerinden ayırmak için üniforma koymuş ise başörtülü hanımefendi de buna uyacaktır. Ya devletin koyduğu üniformayı tercih edecektir veya rızkını başka yerde arayacaktır. Bu çözüm en makul olan çözümdür ve MHP tarafından Türk milletinin vicdanına sunulmuştur.”

İlk defa MHP'li bir adaydan böyle bir açıklama duydum ve de çok şaşırdım. Ne diyelim inşallah bu sözlerinde durarlar ve Laik Türkie'ye yakışır şekilde hareket ederler. Sıkıştırılmış kafaları devlet dairelerinde ve üniversitelerde görmek istemiyorum. Şu an İstanbul'da ki ırkdaşlarım bilir Büyük Şehir Belediyesi AKP'nin elinde olduğu için bütün devlet daireleri kafalarını türbanla sıkıştırmış beynine oksijen gitmeyen sözde müslüman(!) kadınlarla dolu.
Tomris24 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.07.2007, 13:34   #2 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 9
Umarım, partiye egemen olan azınlık dayanışmasınca ipi çekilmez!
demirci72 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.07.2007, 13:39   #3 (İleti Bağlantısı)
Turk ırkçısı

KurtcebeNoyan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 145
Evet ırkdaşım sana katılıyorum. İstanbul metrosunda çalışan bir çok sıkmabaş sözde müslüman yobaz gördüm..Büyükşehir belediyesinin açmış olduğu ihalelerde zorunlu olarak bayan çalıştırma maddeside ekleniyormuş..böyle duyumlar aldım umarım bu kadar ileri gitmemişlerdir..Sorun orda bayanın çalışması değil..Bu ihaleleri zaten AKP'nin yandaşları alıyor çalıştırdıkları baynalarda sıkmabaş..Türban (arap beziyle çalıştırılan bu yobazlar yarının Türkiyesi icin hangi zihniyette çocuklar yetiştirir..Çöl bedevilerinin din adı altındaki martavallarıyla beyni sulanmış bu yobazlar Türk ırkının kültüründeki güzelliği reddetip pis arabın karanlık çağına nasıl imtina gösteriyor anlamış değilim..
KurtcebeNoyan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.07.2007, 13:58   #4 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 9
Ben bir ölçüde anlıyorum. 1300 yıldır süren bir süreç bu. araplaşan, farslaşan dilimizi, yaşayışımızı, elbilgimizi(kültür) göz önüne alırsak bunun nasıl bir yıkım olduğunu görebiliriz!
Sıkmabaş çok küçük bir örnektir.
demirci72 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.07.2007, 14:31   #5 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Günhan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 428
Alıntı:
demirci72 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Umarım, partiye egemen olan azınlık dayanışmasınca ipi çekilmez!
Kandaşım bu Faruk BAL denen rezil adam partinin en güçlü adamlarından birisidir. Hatta milletvekili adaylarının belirlenmesinde, Genel Sekreter yardımcısı Bülent DİDİNMEZ denen soyu kırıkla birlikte bir çok Türkmenin liste dışı kalmasına neden olmuşlardır.

Hatta geçmişte bu soyu kırıklarla bir anım var.

Türkçüyüm, Türkmenim diyenler diyenler için sizlerde PKK lılar gibi bölücüsünüz diyebilen şerefsizlerdendir bu adamlar.

Ey Faruk BAL ve onun gibi soyu kırıklar. Bilin ki bu ülküde kan ve vicdan olarak Türk olanlar bir gün sizin gibi döküntülerin saltanatına son verecektir!..

Günhan
"Hoş geldin oğlum ATSIZ, kutlu olsun!" diyecek.
Günhan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.07.2007, 23:15   #6 (İleti Bağlantısı)

Tarkan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 628
Umarım takıyye değildir.

Tarkan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.07.2007, 23:43   #7 (İleti Bağlantısı)

Güntülü adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 380
Ya ben bu türbanlıları anlayamıyorum.Örtünmelerine lafım yok haşa benim annemde başı örtülüdür lakin İslamiyet mecbur kalınan durumlarda başörtüsünün çıkarılmasına müsade vermiştir. Bu insanların ya dinlerinden haberleri yok yada dinle işleri yok. Maksatarı başka. Ortalığı kızıştırmak istiyorlar. Şu Türkiye Cumhuriyeti'nin ilgilenmek zorunda kaldığı konulara bak ya başka dert yokmuş gibi üç beş yobazın çıkardığı sorunlarla ilgileniyoruz.
Bu sözü söyleyene helal olsun.. Bu güne kadar söylenmeliydi zaten. İnşallah vakti gelince sözde kalmayacaktır. Ya bu deveyi güdersin ya bu diyardan gidersin.
Güntülü Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.07.2007, 23:52   #8 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gök Yeleli Bozkurt adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,389
Bu Mhp'lilerin yaptığı mavi boncuk dağıtmaktan başka birşey değil. Daha iki yıl öncesine kadar Ülkü Ocakları, türban eylemlerine destek verme amaçlı "Ne kamusal alanı ulan Allah her yerde" yazan pankartlar astırıyordu.
Alt 20.07.2007, 23:52   #9 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 47
Bana her zaman örtünmek saçma gelmiştir. Bir erkeğin nevsi kalkmasın diye kadını örtmüşler bu kadar cahilce bir zihniyet olabilir mi. Ayrıca kapalananların dini vicdani inançla değil baba baskısı yüzünden kapandıklarını herkes biliyor.

Türk kültürü ile hiç bir ilişkisi olmayan bu örtünme saçmalığı kandi dini bile bilmeyen hacı hocaların uydurduğu safsattdır.

Hele ki şu modern türbenlılar yok mu? Gördükçe karnım çatlayana kadar gülmek geliyor. Çok şükür ben alevi olan bir ailenin çocuğuyum çünkü içimizde bu kadar saçma sapan sözde islam dini adı altında ibadet etmiyoruz.
Tomris24 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.07.2007, 01:19   #10 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

ATA'NIN ASKERİ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 154
Alıntı:
Gök Yeleli Bozkurt adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bu Mhp'lilerin yaptığı mavi boncuk dağıtmaktan başka birşey değil. Daha iki yıl öncesine kadar Ülkü Ocakları, türban eylemlerine destek verme amaçlı "Ne kamusal alanı ulan Allah her yerde" yazan pankartlar astırıyordu.
Mhp de ne o açıklamayı yapan k.rt ülkücü yönetici idi...(Ben böyle hatırlıyorum) Zaten Mhp nin gittikçe ümmetçileşmesinde içindeki k.rt lerinde payı büyüktür....
ATA'NIN ASKERİ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.07.2007, 01:45   #11 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Alıntı:
ATA'NIN ASKERİ adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Mhp de ne o açıklamayı yapan k.rt ülkücü yönetici idi...(Ben böyle hatırlıyorum) Zaten Mhp nin gittikçe ümmetçileşmesinde içindeki k.rt lerinde payı büyüktür....
O kürdü göreve getiren dedem miydi? Mhp 57'nci hükümet döneminde mecliste 25 kürt kökenli milletvekiliyle yer alırken ne diyordunuz?

Peki buna ne mazeret bulup ümmetçi çapulcuları aklamaya çalışacaksın?

Mhp Kadın Kolları Genel Başkanı Hediye Akdere

Mhp Konya Kadın Kolları Başkanı

Mhp Afşin ilçe Kadın Kolları Başkanı

Yetmezse daha eklerim. Bu hilafet özlemcilerini, Cumhuriyet devrimleri karşıtlarını şimdi savunun.
Alt 21.07.2007, 01:49   #12 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Fikir babaları Arap Arvasi ile Atatürk ve laik Cumhuriyet düşmanı ümmetçi Necip Fazıl olan bir ideolojinin soysuz mensuplarını savunan da destekleyen de ya cahildir ya da soysuz.
Alt 21.07.2007, 02:06   #13 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

TUVA HAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 442
Alıntı:
Gök Yeleli Bozkurt adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Fikir babaları Arap Arvasi ile Atatürk ve laik Cumhuriyet düşmanı ümmetçi Necip Fazıl olan bir ideolojinin soysuz mensuplarını savunan da destekleyen de ya cahildir ya da soysuz.

bence hem cahil hem soysuz hemde dingildirler....
TUVA HAN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.07.2007, 02:09   #14 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

ATA'NIN ASKERİ adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 154
Sayın GÖK YELELİ BOZKURT ben onları savunmadımki zaten sadece aklımdakini söyledim ayrıca k.rt olanı da vurguladım bu ümmetçi oluşumda kanı Türk olanlarda var maalesef....
ATA'NIN ASKERİ Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.07.2007, 02:38   #15 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Anadolu Kurdu adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 64
Yahu şu örtünenler gerçekten dinlerine bağlı olsalar içim yanmıyacak. Sözde müslümanız diye örtünenlerden her bir şerefsizlik çıkabiliyor. Bunlar yüce milletimin bazı saf insanlarına din sömürüsü yapıyorlar kısacası dini kullanıyorlar, laikliğe karşılar. bunların saman dolu beyinlerine laikliğin din düşmanlığı anlamına geldiği öğretilmiş, yobazlaştırılmış. Başbuğumuz Atatürk'te yobazlığın ne kadar büyük bir tehlike olduğunu gördüğü için Türkiye'ye laikliği bir ilke olarak benimsetmiştir. Bu yobazların çoğu içerden çıkmıyor kandaşlarım. Bunlar dış düşmanlarımız tarafından eğitilen misyonerler tarafından bu hale getiriliyorlar. Bu hristiyan misyonerler bunlara dini başka şekilde öğretiyor. Müslüman değil neydiği belirsiz bir şey oluyorlar ve sonrada kalkıp Türkçülere din dersi verip, insanları dinsizlikle suçluyorlar. Kandaşlarım bunlar hep cahillikten. Tabi bir kısmıda şerefsizlikten. Laiklik olgusu genç nesillere daha iyi anlatılıp, herkesin dinin kendine ve kişiyle Allah arasında olduğu anlatılırsa bunlar zaten belli bir sürede silinecektir. Biz bu gündemi meşgul eden örümcek kafalıları bırakıp ülkemizin geleceği için ne yapabileceğimizi düşünelim. Zaten çok fazla değiliz. Eğer biz birşey yapmazsak kimse birşey yapmaz. Saygılarımla...

Etiketler
baŞka , baŞÖrtÜlÜler , da , kapiya , kurala , uyacak , ya

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler