![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Baykal: Kürtleri seviyoruz, teröristi sevmiyoruz
Baykal: Kürtleri seviyoruz, teröristi sevmiyoruz
Türkiye’nin terörle mücadeleye yeni bir şekilde bakması gerektiğini savunan, “Kürtleri seviyoruz, teröristi sevmiyoruz” diyen Baykal, “Aynı masada bunları Başbakan’a, Genelkurmay Başkanı’na anlatmak istiyorum. Topluma anlatmak istiyorum” dedi. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Türkiye’de, hiçbir vatandaş kesiminin, yapılacak operasyondan olumsuz etkilenmemesi gerektiğini vurguladı. Partisinin TBMM Grubu’nda konuşan Baykal, “Teröristi, terörü sevmiyoruz, bütün vatandaşlarımızı seviyoruz. Biz Kürtleri seviyoruz, teröristleri sevmiyoruz” dedi ve “Kürtlerin de toplumun diğer kesimleri gibi, devletin öz unsurları, temel dayanakları, eşit hak sahibi, kurucu unsurları olduğunu” kaydetti. Baykal, terörü, “insanlığın baş belası, siyasetin kanseri, milli afet” olarak nitelendirerek, terörün bedelini, Kürt, Çerkez, Arap, bütün vatandaşların ödeyeceğini belirtti. Bu konuda özel bir duyarlılık içinde olduklarını vurgulayan Baykal, şöyle konuştu: “Bu, başta Kürt kökenli vatandaşlarımızı sakınmak, sahip çıkmak, terörle özdeşleşmesine izin vermemek, terörden aklamak, arındırmak, terörü onlardan koparmak içindir. Türkiye’yi; Irak, Yugoslavya, Bosna, Hırvatistan’a döndürmek isteyenlere izin vermemeliyiz. Sakın ha, hiçbir vatandaşımızın kökü, kökeni dolayısıyla bir başka vatandaşımıza karşı kızgınlık, husumet, tepki içine girmemelidir. Bu çok vahim, tehlikeli bir yanlış olur, bu bir tuzaktır.” YENİ BİR TERÖR POLİTİKASI LAZIM “Artık Türkiye, terörle mücadeleye yeni bir şekilde bakmalıdır” diyen Baykal, teker teker teröristlerle uğraşarak bir sonuç almanın mümkün olmadığını; terörün kaynağının kurutulması ve teröristlere destek verilmesini caydırarak bir anlayışın ortaya konulması gerektiğini söyledi. “Kuzey Irak’taki insanlarla hiçbir problemimiz yok. Onlar bizim kardeşlerimiz. O insanlarla Türkiye arasında hiçbir haklı çatışma nedeni yok. Onların refahına, kalkınmasına katkı vermek istiyoruz” diyen Baykal, “Peki Kuzey Irak, bize karşı bu anlayışın hak ettiği davranışı sergilemiş midir?” diye sordu. Baykal, “Kuzey Irak, Türkiye’ye karşı saldırıların karargahı haline gelmiş” dedi ve “Bir gazetecimizin gayet güzel formüle ettiği gibi; Kuzey Irak’a şunu anlatmamız lazım: Ya komşu olursun ya da hedef olursun, demeli” diye ekledi. BAŞBAKAN’A, GENELKURMAY BAŞKANI’NA ANLATMAK İSTİYORUM Baykal, kendilerinin bu anlayışta olduğunu, ancak bu politikanın izlenmekte olduğu gözlemini yapamadıklarını ifade ederek, sözlerini şöyle tamamladı: “Ben istiyorum ki bu değerlendirme, sadece bizim değerlendirmemiz olmasın, Türkiye Cumhuriyetinin resmi değerlendirmesi olsun. Ne yazık ki şu andaki tablo o değil. Onun için terör konusunu milli platformda, iktidar-muhalefet, asker-sivil bir araya gelip konuşalım, diyorum. Aynı masada bunları anlatmak istiyorum. Bunları Başbakan’a anlatmak istiyorum. Genelkurmay Başkanına anlatmak istiyorum. Topluma anlatmak istiyorum. Kuzey Irak’ın, Türkiye’ye ihanetine göz yuman bir politika milli politika değildir. Türkiye’nin bu konuda milli bir politikaya ihtiyacı var. Milli politikayı konuşalım ve kararlaştıralım.” YAYIN YASAĞI SANSÜRDÜR Hükümetin, RTÜK’e yazı yazarak, toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyen radyo ve televizyon yayınlarının durdurulmasını istediğine işaret eden Baykal, bunun, bir önlem olmadığını, sansür olduğunu söyledi. Bunun, “olay duyulmasın, yayılmasın” anlamına geldiğini ifade eden Baykal, sözlerini, “Yaşanmış; bırak bu acıyı yaşayalım, o acıyı yaşadığımız ölçüde millet olduğumuzu fark ediyoruz, bütünleşiyoruz. ‘Aman konuşmayın’!.. Savsaklayamayacaksın, bu kez milli ruh ayağa kalktı, seni kaçtığın yere kadar kovalayacaklar, bu konuda Türkiye’nin cevabını vermek zorunda bırakacaklar” diye tamamladı. Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/news/423962.asp ------------------------------------------------------- Kusura bakma baykal efendi ama Türkler ne kürtleri ne de diğerlerini hiç sevmiyor.... |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Baykal bu oy için ne varsa satar hiç şaşırmadım.Türkiye bunu söylemeyen bir partide yok zaten.Herkes kardeşi yapmış kürdoları Baykal yapmış çok mu?
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk, Türkçü, Atatürkçü!
|
Yazdıklarına tüm hatlarıyla katılıyorum, 22 temmuzdan öncede cemevleri diyordu, seçim bitti lafı bile geçmiyor...Adam vatanını satmış, .....................hele ki bu kişi baykal gibi biri ise...
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
baykalı desteklediğim falan yok yanlış anlamayın ancak hiç bir siyasetçi çıkıpta kürtleri kötüleyemez çünkü bunun adı siyasettir.. siyaset oy ugruna yapılan bir kavgadır onlarda oy kaybetmek istemedikleri ve oy kazanmak istedikleri için bunları diyebilirler ..politika adı üstünde işte tika eşittir yalan..poli ise çok demek.. unutmayın hiç bir politikacı kürtler kötüdür diyemez dedikleri zaman siyaset hayatı biter onlarda bunu göze alamaz.. bizim temennimiz bunları göze alabilecek bir liderin tekrar doğmasıdır..
TTKvy |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Atsızcı Adayı
|
Alıntı:
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
burayı ne zamandan beri takip ediyorsun bilmiyorum ama birçok ağabeyimiz burada kürtlerden keko diye bahseder... kendi dillerinde, ''kardeş'' kelimesinin keko gibi biz Türklerin aşağılama ve alay amaçlı kullandığı bir kelimeye denk düşmesi sence bu rezillerin komikliğini göstermiyor mu? |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Kim kürtlerden keko olarak bahseder? Çömezlerin dışında buna ait bir tek örnek göster. Biz kardeş anlamına gelen kekoyu değil eşek, sıpa anlamına gelen kıroyu kullanırız.
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
şimdi araştırıp örnek gösteremem ama birçok kimsenin bu lafı kullandığına şahit oldum. velakin kim çömezdir kim değildir bilemem... neyse benim açımdan çok önemli bir detay değil ama anlıyorum ki sizler için önemli otağ kurallarının başımızın üstünde yeri vardır. tavsiyelerinize uyacağım... |
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) | |
|
Bozkurt
|
Alıntı:
aklima gelmisken burda paylasmak istedim. esenlikler |
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
sen yanlış biliyorsun iyi araştır ondan sonra akıl ver.
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Bozkurt
|
Kıro; Daha ziyade hakaret amaçlı olarak kürtlere karşı kullanılır ama görgüsüzlükve sonradan görmeliği ifade etmek içinde kullanılır...
Asıl anlamı Kürd Oğlu demektir ki, doğal olarak biz tüm Kürd erkekleri Kıro'yuz... bir sayfadan alintidir. yazanda kürt anlasildigi üzere. hemen google dan arastirdim ayriyetten zamaninda sonradan kürt oldugunu ögrendigim bir kizdan duymustum. |
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
eşek yavrusu, yani sıpa manasına gelen bir kelime.... bu da internette yazan..
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
söyledikleri yanlış olsada kürtlerin istilasına uğramış bi partiyi kürtlerden arındırması takdir edilcek bişey oy kaybetme riskine rağmen bunu göze aldı bir siyasetçi için kolay bi durum değil kendisi ideolojisi uğruna bazı şeyleri yapabilir ama bu konuda çok karşı çıkanı olmuştur mutlaka bi parti içinde binlerce mualifde oluyor.
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|