![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
BEN BİR SOKAK KÖPEĞİYİM
Ben bir sokak köpeğiyim. Sadece bir köpek! Sokakta doğdum, bazıları gibi ''cins'' değildim. Hani o pet-shoplarda görüp bayıldığınız, ''Ne sevimli şey'' dediklerinizden olamadım hiç. Onlara gösterdiğiniz sevgi ve anlayışı hak edemedim hiç. Çünkü ben sokaktaydım, ben cins değildim, ben pis ve bakımsızdım.
Ben sadece bir köpeğim. Sokak köpeği!.. Sizlerin tehlikeli bulduklarınızdan, kuduz diye korktuklarınızdan; yanından geçerken çocuklarınızı kollarından çekip "Ay elleme o pis köpeği" dediklerinizden... Kendi korkularınızı herkeslere aşılayıp hedef gösterdiklerinizden... O korkularınız ki bizleri siyanürle zehirleten, pompalı tüfeklerle vurduran... O korkularınız ki bizleri tekmeleten, iten, kakan, demir sopalarla işkence eden... O korkularınız ki 5 yaşında çocuğu bile bize taşla saldırtan... O korkularınız ki 10 yaşındaki çocukların bizleri dövmesine sebep olan ve en acımasızı da siz insanoğlunun çocuklarının bundan zevk almasına, bununla eğlenmesine sebep olan... O çocuklar ki daha 10 yaşında; daha aşkı, sevgiyi, paylaşmayı öğrenmeden önce işkence etmeyi ve bundan zevk almayı öğrenen... O insanoğlu ki kendine hiçbir zararı olmayan hayvanı boynuna tel geçirip boğan... Bazılarımız bugün pompalı tüfeklerden kurtulmuş, zehirden kurtulmuş, sözüm ona ''ölüm''den kurtulmuş, belediyelerin barınaklarında yaşıyor... Siz hiç ''ölüm'' kokusunu içinize çeke çeke yaşadınız mı? Siz hiç sürekli bağıran, can çekişen ırkınızla birlikte kendi dışkınızın içinde yaşadınız mı? Siz vücudunda kan kalmamış 2 aylık yavru bir köpeğin, damarı bulunamazken çıkarttığı insan yavrusu sesine benzeyen sesi duydunuz mu hiç? Siz hiç ağlaya ağlaya, bağırsaklarınız düğümlenmiş, vücudunuzun tamamını iltihap kaplamış bir şekilde can çekişerek öldünüz mü? Hiç sizi bir kafese kapattılar mı sizin gibi 15 tanesinin olduğu? Ve siz zayıf olduğunuz için bu kafeste saldırıya uğradınız mı, diğerleri tarafından parçalandınız mı? ''Bir tane eksilirse bize daha çok yemek kalır'' diye sizi parçalamaya kalktılar mı? Biri kolunuzda, biri bacağınızda, diğeri sırtınızda, diğeri boğazınızda, aynı anda 8-10 tanesi üzerinizde ve siz avaz avaz bağırırken insanların bile bir şey yapamadığı oldu mu? Ve siz bu parçalanma sırasında mücadeleyi bırakıp ''Tamam, artık öldüm'' dediniz mi?.. ''Artık öldüm'' diye kendinizi bırakıp, her biri vücudunuzdan bir ısırık alırken öylece yattınız mı? Üzerinizdeki bu lokmaları etinizden ayırabilmek için üzerinize soğuk su püskürttükleri ve sizin artık bunu bile hissetmediğiniz oldu mu? Sonra insanlar gelip sizi kanlar içinde, sırılsıklam dışarı çıkardıklarında, tedavi altına aldıklarında ''ölüm şokuna'' girip iyileşmek yerine öldünüz mü? Boynunuzdaki yaralardan yemek yiyemezken sizi şırıngalarla besleyip yaşatmaya çalıştı mı birkaç iyi insan? Ya da siz bugün öldünüz ve yarın sahiplendiniz mi? O hiç gelmeyen sahipler 1 gün geç geldikleri için öldünüz mü? Hani birileri sizlerden bir şekilde haberdar olduklarında ''Köpeklerin hepsi sokak köpeği mi, cins köpek arıyorduk biz'' diye sordular mı?.. Daha ''golden retriever''i telâffuz edemeyen, ''Ben gold arıyordum aslında'' diyen, pet-shoplara para vermek istemeyen ama illa ki cins köpek isteyenler sizi beğenmediği için hiç öldünüz mü? Siz apartmanda istemiyorlar diye sahibinin getirip barınağa bıraktığı bir köpek gördünüz mü hiç? Sahibi hasbel kaza ziyarete geldiğinde onu sonsuz bir sevgi ve ilgiyle karşılayan, asla bu hapishaneye neden terk edildiğini sorgulamayan bir köpek?.. Siz sahipleri onu terk ettiği için hayata küsüp yemek yemeği reddeden, kendini kafesin köşesine yapıştırıp kimseleri yanına yaklaştırmayan, İNTİHAR eden köpek gördünüz mü? Bu mektup bitmez... Siz de zaten tüm bunları görmeden, bunlar yokmuş gibi yaşarsınız... Ben bir sokak köpeğiyim... Her türlü işkenceyi, sevgisizliği ve acıyı hak eden bir sokak hayvanıyım... Yavaş yavaş ölüyorum, bağırsak parazitleri kanımı emiyor, hava soğuk, üzerime yağmur yağıyor, kar yağıyor geceleri... Ben bir sokak köpeğiyim... Tek istediğim bir parça sevgi idi... |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
çok güzeldi gerçekten eline sağlık.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Köpekler beni çok sever.. Bende onları çok severim.. Köpeklerle aramda sanki gizli bir çekim vardır..
Burada mahallenin köpekleri ; beni ne zaman göre peşimden gelir ..bende onlara arabamda , yanımda olan yiyecekeri veririm , mutlu olurlar. Akşama kadar yolumu beklerler.. Eve geldiğimde de kapının önünden ayrılmazlar. Mahallede istisnasız her eve hırsız girmiştir.. sadece benim evime hırsız yaklaşamamıştır. Mahallede hemen herkesin korktuğu köpeklerin benim yanımda sessiz ve uysal davranması hep dikkat çekmiştir. Haziran sonu ile Temmuz başında tatil için gittiğim yerde bir sokak köpeği yine beni buldu.. Sahipsizdi... ve açtı.. Belli ki ; bazı kendini bilmez aşağılık mahluklar tarafından dövülmüş , kakılmış , tekmelenmişti.. Ürkek ürkek yanıma yaklaştı... Gözlerini gözlerime dikti. masum masum bakıyordu...Bir şeyler söylemek istiyordu ama ben zaten anlamıştım... Yanıma çağırdım.. korka korka geldi.. Aksi gibi yanımda o an yiyecek hiç bir şey yoktu.. Sadece ona vereceğim sevgi , güler yüz ve birazda oyun vardı.. ![]() sokak köpeği yere yattı , yuvarlandı , patilerini havaya kaldırdı ve dedi ki : -haydi gel oynayalaım.. beni azcık severmisin ? ![]() ![]() Karnını , gıdılarını , kafasını okşadım.. Sanki hayatında ilk kez böyle seviliyormuş gibi mutlu oldu.. Yakında bulunan bir bakkaldan bisküvit aldım , karnını doyurdum. Tatil bitene kadar , yemekte çıkan yiyeceklerden bir bölümünü hep bu sokak köpeğine taşıdım. Giderken karşılıklı olarak hüzünlendik , üzüldük. Köpek ağlar mı? Ben gördüm.. Giderken gözleri yaşarmıştı.. Sıradan bir sokak köpeğinde bulunan sadakat ve vefa 'nın , bir çok insana örnek olmasını dilerim. |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
İnsanın gözlerini dolduran bu betimlemeyi bizlerle paylaştığın için ne kadar teşekkür etsek azdır müminkesen.
Sağol. |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Dedim ya...
Köpekler beni çok sever.. Geçen gün mahalledeki " obur " adını verdiğim bir sokak köpeği , kasaba gidene kadar beni takip edip kapının önünde benim çıkmamı bekledi. Kasaptan aldığım kemikleri verdiğimde gözlerine baktım.. minnet , şükran , saygı , vefa , sadakat gibi bütün duyguları köpeğin gözlerinden okumak mümkündü.. Kasabın çırağı kendi cep telefonu ile çektiği resimleri benim cep telefonuma nakletti. Aşağıda "obur" resimlerini görüyorsunuz.. ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Köpek, Kurttan sonra şu dünyada en sevdiğim hayvandır. Sokak köpeklerine de ikinci sınıf hayvan muamelesi yapan domuz ruhluları da gebertip parçalayasım gelir, o derece sinirlenirim. Hayvana bile benzemeyen o süslü püslü şımarık ruhlu kanişlerini teriyerlerini kucaklarda besleyen, şımartan o kocakarılar o kadar masraf yapacakları yere bunların birkaçını alıp evcilleştirseler çok daha hayırlı bir iş yapacaklar bence. Köy evimizdeyken köydeki bütün sahipsiz köpekleri toplar et ve kemik verirdim, beni gördükleri zaman üstüme atlarlardı sevinçten. Bu ve bunun gibi olaylar bazen hayvanların çoğu insandan daha içten, daha dürüst olduğu izlenimini veriyor bana istemeden. Evet, insan şu dünyadaki en değerli canlıdır, fakat beyni bazen çok yanlış işler yaptırabiliyor insanlara. İçgüdünün şaşmazlığının ne kadar mükemmel olduğunu bir sokak köpeğinde bile görmek mümkün oluyor ama. KOCATÜRK, seni gerçekten tebrik ediyorum, hayvanseverlik herkesin sahip olabileceği bir duygu değildir gerçekten. İsmin gibi KOCA BİR TÜRK olarak kendine yakışanın en güzelini yapmışsın.
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Şu "sokak köpeği" olayını bir türlü anlamıyorum. Sen köpeğe bakma, besleme, ilgilenme ve sokağa bırak. Sonra da o köpeğe sokakta olduğu için düşman ol. Yahu herkes bir köpek besleyecek olsa, memlekette bir tane sokak köpeği kalır mı?
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Kesinlikle haklısınız Sn. Buğra Şad ırkdaşım. İki sene önce peşime küçük sevimli bir sokak köpeği takılmıştı. Ayrıca ön sol ayağını basamıyordu. Onunla biraz oynadım baktım ki peşimden ayrılmıyor eve almak istedim. Sonunda anamı razı edip aldım onu eve. Yaman adını verdik. Şimdi aslan gibi bir köpek, bekçisi oldu evimizin de. Belki safkan değil ama benim için çok değerli bir varlık ve yalnızlıklarımda en iyi yoldaşım her zaman.
Esenlikler. |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Böyle şerefsizleri gördüğümde, duyduğumda orospuçocuğu diyorum, çevremdekiler anasının ne günahı var diyorlar, şimdi siz söyleyin kanında bir bozukluk olmayan adam bu hareketi yaparmı ? Benim şahsi kanaatim balkondan bir köpeği atıp böyle yaralayabilecek bir adam olsa olsa orospuçocuğudur. İlla balkondan birşey atacaksan yakala bir kıro onu at zavallı köpekten ne istiyorsun.
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) | |
![]() |
Alıntı:
Bir mal aldığınızda mal defolu çıkar yada hiç çalışmaz/işe yaramazsa onu üreten fabrikaya küfür etmek çok doğaldır. Böyle hatalı üretim o.ç.'larını üreten fabrika da analarıdır. Onun için fabrikaya ağız dolusu ve büyük bir keyifle küfür ederim. Bu teorimi duyan kişiler daha bir şey diyemiyorlar.
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Balkonda oturuyordum bir köpek yolun kenarında yatıyordu bitkin bir halde 40-45 yaşlarında bir bayan ve muhtemelen 6 yaşında erkek çocuğu geliyorlardı çocuk köpeğe sevmek için yaklaştı ve hemen annesi onu uyardı "yaklaşma o pis köpeğe bit,pire bulaşıcak hasta olacaksın" dedi ve sertçe kolundan çekti.Böyle bir kadına ne denir çocukların içinde ki hayvan sevgisini öldürüyor bunlar pireli,bitli diye bazen köpek gelir dedemin evinin bahçesine yeğenlerim falan severler hemen arkadan bir ses "Dokunmayın o mikroplu hayvana" bu sözlere hep sinir olmuşumdur bu zihniyetten nefret ediyorum çocukların içinde ki hayvan sevgisini de yok ediyorlar...
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) | |
![]() |
Alıntı:
Üstelik köpek besleyen çocuk, büyüdüğü zaman sorumluluk duygusu en üst düzeyde oluyor. |
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) | |
![]() |
Alıntı:
Köpek besleyenler kolay kolay doktora gitmez.. Bunun nedeni olarak köpek besleyenlerde bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve psikolojik olarak çok daha rahat bulunmaları gösterilmiştir. Yabancılar o nedenle evlerde hep köpek beslerler..Çocuklarınında çok erken yaşta köpeklerle arkadaşlık etmelerini isterler. Köpeklerine de bir insan gibi muamele ederler.. Hayvan haklarına son derece duyarlı olurlar. Avrupa'da bir köpeğe zarar verirseniz ; anında tutuklanır ve gözünüzü hapiste açarsınız. |
|
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Resimler, yazılar çok duygulandırdı beni.
Anlamıyorum ki bu sokak köpeklerine yapılan acımasızlıkları. O köpeklerin yüzüne baktığımda eriyorum ben. Bu kadar tatlı bu kadar masum bu kadar sevimli bir şey olamaz diyorum. Nasıl kıyıyorlar, nasıl vuruyorlar anlam veremiyorum. Sokakta kedi ve köpekleri beslerim sürekli. Bizim buralarda insanlar sevecen yaklaşıyor sokak köpeklerine. Genelde besliyorlar. Tabi içlerinde soysuzlarda var. Akşam akşam duygu seline kapıldım. Acıtmayalım canlarını bu hayvanların. Sokak köpekleri belkide en masum hayvanlar, şefkat gösterelim lütfen. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ben , bİr , kÖpeĞİyİm , sokak |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|