![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ben Liseye hazırlanan genç bir Türkçüyüm.
Bir Türkçü olarak Türk Budununa en iyi hizmet edebileceğim meslek hangisi?Ben şu an gazeteci veya Türkolog olmak istiyorum.Tavsiyeleriniz nelerdir?TTK
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Adını dünyaya duyuracak kadar başarılı olursan bence istediğin her meslekte Türklüğe hizmet etmiş olursun. mühendis olur, Türk tasarımı yeni savaş araçları yaparsın. Doktor olur Türk tıbbında çığır açan yeni yöntemler keşfedersin. Sanatçı olur, kültürünü dünyaya tanıtırsın. Tarihçi olur, Türk tarihinde yeni bulgular elde edersin.
Önemli olan kendinde var olan cevheri keşfedip onu bu vatan için en iyi şekilde kullanmaktır. Türk insanı her alanda kendini kanıtlamıştır. ''Biz yapılmaz denileni yaparız'' |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ben tarih öğretmeni olup öğrencilerime yüce fikir akımı olan Türkçülüğü aşılamak istiyorum:) Tanrı yardım eder umarım.
TTK! |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Tavsiye üzerine bir meslek sahibi olunacağını, olunsa da başarılı oluncağını hiç sanmıyorum. Kişi, neye yatkın olduğuna kendisi karar vermeli ve yatkın olduğu mesleği icra etmelidir.
Ama tabi bir Türkçü için en ideal meslek herhalde askerliktir. |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Kendimden örnek verecek olursam lise1 deki tarih hocam bana Eski Türklerin tarihini çok iyi bir biçimde öğretti. Kendisi tam bir Atatürkçüydü ve eski Türkleri anlatırkenki üslubunu hala hatırlarım. Sanki o günleri bir şekilde görmüştü. Arkadaşlarım Tarih dersinden kaçacak delik ararken ben en ön sıraya oturur devamlı soru sorardım ona. Her zaman savunmuşumdur ''Tarihini bilmeyen geleceğini göremez'' sözünü.
Sayısalcı olmasaydım tarih profesörü olmak isterdim. Yolun açık olsun! |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır
|
Ne yazıkki bende gözlük olduğu için harp okuluna giremiyorum.Fakat öss den Askeri Doktor olmayı amaçlıyorum.
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Önemli olan hangi mesleği seçtiğiniz veya da seçeceğiniz değil; hangi meslekte en iyi gelişmeyi gösterip davanıza en iyi şekilde hizmet edebileceğinizdir.
Asker olun desek; bu konuda ne kadar yeteneklisiniz, ne kadar ne yapabilirsiniz biz bilemeyiz. Öğretmen olun desek yine anlatım ve ikna kabiliyetiniz ne kadar güçlüdür bu konuda yorum yapamayız. Biz size meslek öneremeyiz keza sizi hiç tanımıyoruz, kendinizi en iyi tanıyan yine siz olduğunuz için en iyi yapabileceğiniz alanda ilerlemelisiniz. Her ülkenin her branşda görev yapabilecek elemanlara ihtiyacı vardır. Önemli olan işinizi layıkıyla yapabilmenizdir. |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Hayallerin yıkmak istemem ama bu sene Milli Eğitim Bakanlığı bir tarih öğretmeni bile atamadı. Seneye en fazla ne kadar atayabilir ? Bu atananlarda da büyük ihtimal torpil bulanlar olacak. KPSS kısavında da çok yüksek not alman lazım. Kısacası o kadar umut besleme derim tarih öğretmenliğine . Eğer tarihe meraklıysan sana tavsiyem 4 senelik tarih lisans eğitimi veren bir üniversiteye girip tarih üzerine akademik kariyer yapmandır. Durum böyleyse hangi tarih dönemine meraklı olduğunu söyle sana o dönem tarihi hakkında iyi olan üniversiteler öneriyim.
"Boyun eğmeyeceğiz. Çünkü öteden beri Hunlar kuvveti takdir eder, bağımlı olmayı aşağı görürler. Savaşçı süvari hayatımızla adı yabancıları titreten bir ulus olduk. Çünkü bilirler ki ,savaşta savaşanların yazgısı ölümdür. Biz ölsek de , kahramanlığımızın ünü kalacak, çocuklarımız ve torunlarımız diğer kavimlerin efendisi olacaktır." Çİ-Çİ YABGU |
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Sevgili abim ilgin için çok teşekkür ederim. Ben Genel Türk Tarihi ve Osmanlı Tarihi derslerinde daha fazla başarılıyım. Sınavlarda ve genel kültür açısından. Ben de biliyorum fazla atanma olmadığını ama dersanede görev yaparım yine yaparım o işi. Hayatta en çok istediğim şeylerden biri. Zaten tarih öğretmenliği bölümü Türkiye'de sadece 6 üniversitede var. Şansım çok az biliyorum ama yine de çok istiyorum. Olmazsa fen-edebiyat fakültesinde tarih bölümü okurum belki iyi bir tarih prof olurum. Vatana millete hizmet ederim bir şekilde. Üniversiteler hakkında dediğiniz gibi bilgilendirirseniz çok memnun olurum. Şimdiden teşekkür ederim..
TTK! |
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Milli Eğitim Bakanlığı tarih öğretmeni atamadı, doğru ama artık öğretmen alım sistemi değişti gibi bir şey. Kadrolu öğretmen atanmıyor. Bunun yerine sözleşmeli öğretmen alıyorlar. Bu yıl 10 binden fazla öğretmen aldı Milli Eğitim Bakanlığı. Zaten artık eski kadrolu memur tipi de kaldırıldı gibi bir durum oldu. Sigorta işi bile o yönde değişti ve artık SSK, Bağkur ve Emekli Sandığı kalmadı. Sadece "Sosyal sigorta" var ve bu üçü birleşti sayılır.
Yani ALMILAM91 kardeşim, başarılı ise sözleşmeli olarak pekala öğretmen olabilir. Hiç olmadı girer bir özel okula ya da dersaneye, orada öğretmenlik yapar. Kişioğlu azmedip çalışkan olduktan sonra olmaz diye bir şey yoktur. |
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Her ne şekilde olursa olsun yapmak isterim bu görevi. Özellikle doğuda. Çünkü doğuda güneydoğuda İstiklal Marşı bile okutamıyorlarmış. Küstahlık olarak algılanmasın ama gerçekten bilgim olduğunu düşünüyorum yaşıtlarıma göre. Merakım da var zaten. Gerisi Tanrı'nın takdirine kalmış. Teşekkürler tekrar ilginiz için.
TTK! |
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) | |
![]() |
Alıntı:
Bilinenin aksine bir düz taban olan TÜRK'ün asker olup olamayacağı hususu ; yapılacak röntgen tetkiklerinde ayak açısının durumuna ve yapılan muayene sonucuna göre net olarak tespit edilir. düz taban olan şahıslar ; TSK Sağlık Yeteneğinin 66. maddesine göre değerlendirmeye tabi tutulurlar. buna göre ; 1) Yürüyüşü bozan ve ayağın basarken çekilen ön, arka grafilerinde ayak kemiklerinde deformasyon , açılanma ve topuk kemiği yükseklik açısının 10 dereceden daha az olması ile karakterize flask, spastik düz tabanlık varsa .... 2) Yürüyüşü bozan çukur tabanlık varsa .. 3) Yürüyüşü bozan ayağın pençe şeklindeki şekil bozuklukları varsa... 4) Ayak bilek ekleminin nötral vaziyetten 10 dereceden fazla olan düşük ayak ve 10 dereceden fazla bükülme yapamayan sabit hale gelmiş şekil bozuklukları varsa.. 5) Ayağın hareketlerine engel olan kas, kiriş ve kemik hastalıkları sekelleri varsa.. 6) Yürüyüşe engel ve basınç ile ağrılı topuk dikenleri ve aşil kirişi kısalığı eşlik ediyorsa.. 7) Bir ayağın diğer ayağa oranla 3cm. (3 cm. hariç) -6 cm. (6 cm. dahil) kadar küçük veya büyük olması hali varsa... 8) ayak kemiklerinden birinin ya da kuneiform kemiklerinden ikisinin yokluğu ya da ileri derecedeki harabiyeti varsa... 9) Yürüyüşe tam engel olan flask düz tabanlık varsa ve ayak, bacak kaslarında atrofi ya da spazm, tarsal eklemlerde gevşeme ya da dejenerasyon varsa... 10) Bir ayağın fonksiyon bakımından yok hükmünde olması hali varsa ... bu tip düz tabanlar ; TÜRK silahlı kuvvetlerinde görev alamazlar... hülasa ; düz taban olmanıza rağmen durumunuz yukardaki maddelere uymuyorsa ; asker olursunuz ve TÜRK Silahlı Kuvvetlerinde görev alırsınız. bu durum ; asker olmadan önce asker hastanelerinde yapılacak sağlık kurul muayenesi sonucu net olarak tespit edilir.. sağlıklı günler dilerim. |
|
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Galiba Televizyon-Sinema-Gazete gibi konular Türkçülerin en eksik oldukları yer. Bence yönetmen olup Atsız atamızın romanlarını beyaz perdeye aktarabilirsin. Ben sayısal okudum giremem Güzel sanatlara
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| ben , bir , genc , hazırlanan , liseye , türkçüyüm. |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|