![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
BENİM MESELEM
Kandaşlarım;
Bu başlığı açma sebebim sizlerle bir duygumu paylaşmak içindir. Kandaşlarım ben arabesk müzik seven bir insan değilim öncelikle hemen bunu belirtmek isterim. Daha çok TÜRK Halk Müziğini severim ve dinlerim.Benim için Türkü dinlemek helede bu bir TÜRK sanatçı tarafından seslendiriliyorsa şevkle ve mest olarak dinlerim. Osmanlıdan kalan bir acıyla söylemiş Türkülerimiz o döneme ait pek çok zalimliğin ve zulmünde adeta canlı şahididir. Lakin bazen öyle zamanlar olur ki arabesk müziktende hoşlandığınız olur.Tıpkı Müslüm Gürses ve seslendirdiği BENİM MESELEM parçası gibi. Şimdi bazı kandaşlarım bu kıroyumu dinliyorsun diyecekler bunun farkındayım, ancak şahıs kıromu değil mi bilmiyorum.Zaten para vererek kasetini filan aldığımda yok.Bu yüzden müsterihim. Evet sadece bir parçası BENİM MESELEM bilmem dnledinizmi. Ya ben bu parçayı baştan s9ona defalarca dinlerim ve hiç te sıkılmam. Şimdi size bu parçadan ne anlayıpta hülyalara daldığımı izah edeyim. Bu parça bana; ne alaka diyeceksiniz ama TURAN'Ianlatıyor.Yahut ben öyle anlayıp öyle dinliyorum. "Bu benim meselem derin mesele, ezelden ebede giden mesele" TIPKI TÜRKİSTAN DAVASI GİBİ "Hatırım çiğnendi , kalbim kırıldı ömrümün derdidir benim meselem" HATIRIM ÇİĞNENSE DE ,KALBİM KIRILSA DA BÜTÜN ÖMRÜM TURANA FEDA OLSUN "Mesele alın yazım gibi mesele kırık sazım gibi mesele iki gözüm gibi mesele" TURAN UĞRUNA MÜCADELE BENİM ALIN YAZIMDIR,İKİ GÖZÜMDÜR, HER ŞEYİMDİR. "Mesele bir sevada Türküsüdür mesele aşkımın öyküsüdür mesele yeryüzü ,gökyüzüdür meselem" TURAN BİR SEVDADIR,BENİM AŞKIMDIR,AŞKIMIN ÖYKÜSÜDÜR.BÜTÜN YERYÜZÜ ,GÖKYÜZÜ BENİM İÇİN TURANDIR. Yani diyeceğim bu bir sevda masalıdır.Benim için herşey TURAN.Bu parçayı da bana bütün bunları anlattığı için dinliyorum. Belki çocukça , belki çok safça, belki aptalca ama dediğim gibi zaten sadece paylaşmak için anlatılmış bir mesele. Bu başlık yönetici kandaşlarım tarafından uygun bulunmadığı taktirde hemen silinsin. Bütün kandaşlarımı çok seviyorum , ve duygularımı paylaşmak istedim, hepsi bu. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Çiki Şad ırkdaşım,
Biz Türk'üz ve Türkçüyüz. Zevklerimiz de, uğraşılarımız da, yaşam tarzımız da Türk'e özgü, Türk'e yaraşır bir biçimde olmalıdır. Arabesk, bir alt kültür müziğidir. Sözlerinde duygu sömürüsü, gurursuzluk ve basitlik vardır. O yüzden biz Türk soylular, duygularını ifade etmek veya hissetmek için bu tip soysuzların müziğini dinlememeliyiz. Çünkü, biz Türkler'in asil duygularını yaşayıp hissetirebilecek binlerce türkümüz ve sarkımız var. Bizi de en iyi bizim ezgilerimiz anlatır. Konuyla ilgili olarak size, Cem Karaca'nın kısa bir anısını anlatayım. Cem Karaca, bildiğiniz gibi annesi ermeni olan, eskinin azılı solcularındandı. Cem Karaca, batı kültürüne hayran olduğu ve Türk kültürünü beğenmeyip, aşağıladığı zamanlarda, türkülerle ve bağlamayla alay edermiş. Askere gidince, askerliğin vermiş olduğu; özlemi, hasreti, sıkıntıyı ve disiplini görünce bayağı zorlanmış. Bir gün erin biri, bağlama çalıp türkü söylüyormuş. Cem Karaca, o anda hissttiklerini şöyle ifade etmişti: "O ana kadar türküler bana basit gelirdi. Türkülerle ve bağlamayla alay ederdim. Fakat ogün bir askerin bağlama çalarak, yanık sesiyle söylediği türkü beni derinden etkiledi ve o anda bu düşüncemi değiştirdi. O an anladım ki, bizim duygularımızı ifade etmek için Batı'nın müziği ve çalgı aletleri çok kifayetsiz kalıyor. Bizim duygularımızı en iyi, işte bu bağlama ve türküler anlatıyor." Hülasa; güzel de gelse; kürt, çingene, zenci vs. aşağı topluluklarının kültürlerini benimsememeliyiz. Unutmayın ki Türkçü, yaşamın her anında ve alanında disiplinden ve duruşundan taviz vermez. Bizler; aşkı, özlemi, vatan-millet sevgisini vs. duygularımızı ancak kendi müziğimizle hat safhada hissedebiliriz. Çünkü bizi en iyi, bize özgü olan değerler anlatır. Esenlikle.. TTK
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Re: BENİM MESELEM
Alıntı:
Uyusturucu kullanan birisi, bazi Türk genclerinin bunu dinlemesi beni kahrediyor. Ibosuda, Müslümüde hepsi aynidir... O adami gördükce uykum geliyor.. :lol: :lol: :lol: Esenkal.. |
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Biyoloji bakımından canlilarin, yani hayvanlarla bitkilerin gayesi kendi soyunun bütün dünyayı bürümesidir. Hiçbir hayvan veya bitki cinsi dünyayı kaplıyamıyorsa bunun sebebi aynı gayeyi güden başka cinslerin mukavetine maruz kalmasıdır. Cinslerin aynı gaye için yaptıklan bu tesir ve maruz kaldıkları tepkiden "hayat kavgası" doğuyor. Bu arada zayıflar eziliyor, azalıyor; güçlüler yayılıp çoğalıyor; bazı soylar ise yeryüzünden büsbütün kalkıyor.
Milletler arasında da aynı yasa hüküm sürer. Millet, âdeta gayri şuurî olarak dünyaya yayılıp hâkim olmak ister. Fakat yayılırken başka milletlerin mukavemetine çarpar. Böylelikle aralarında savaş başlar. Sonunda güçlüler kazanır. İnsan topluluklan yani milletler, yüksek bir şuur mertebesine eriştikleri için bunlar arasındaki hayat kavgası yalnız tabiatın kanunları içinde sürüp gitmekle kalmaz. Buna insan şuurunun sistemi ve metodu da eklenir. Bundan da millî ülküler doğar. Demek ki milli ülkü, milletin tahteşşurunda bulunan "yayılıp hâkim olma" sevkitabiisinin başkanlar ve kılavuzlar tarafindan şuurlandırılıp sistemlendirilmiş şeklidir. Ülküye kılavuzluk veya başkanlık eden şahsiyetlerin irade ve kuvvet derecesi ülkülerin başarısında birinci derecede âmildir. |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Arabesk müziği, gerçekten hiç bir değeri olmayan bir müzik türü soydaşım! Bazen minibüste giderken radyoda gelirse dinlemek zorunda kalıyorum da, şarkıdan hiç bir şey anlaşılmıyor, sokak çocukları gibi kendini acındırmaya çalışıyor gibi geliyor bana şarkıyı söyleyen kişi... Onun için ben sana marşlarımızı öneririm. O marşlarda insanı harekete geçmeye teşvik eden bir ahenk var...
|
|
|
|
![]() |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|