Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 29.12.2005, 13:02   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 88
İLTERİŞ Rss Beslemesi
Beyaz Derili Vahşilerin, Kızılderili Soykırımı Kronolojisi

1492 Kristof Kolomb yeni kitaya San Salvador adasina ayak basiyor.10 yil icinde yuzbinlerce Taino yok ediliyor
1803 Louisiana satisi.Baskan Jefferson 15 milyon dolar karsiliginda Birlesik Devletler topraklarini 2 katina cikariyor
1803-6 Lewis ve Clark kesif gezisi.Louisiana satisi ile batida elde edilen yeni topraklar arastiriliyor
1809-11 Shawnee Reisi Tecumseh Missisipi'nin batisindaki yerli kabilelerini birlestirerek beyazlari topraklarindan atmaya calisiyor.Sonuc yenilgi ve yikim
1813-14 Alabama'da Creeklere karsi savas,iki taraf icinde son derece kanli sonuclar veriyor
1817-18 Gelecegin Baskani Andrew Jackson Florida'daki Seminole'lerin cogunu bolgeden suruyor ve Keskin Bicak lakabini kazaniyor.
1824 Sequoyah , Cherokee Alfabesini gelistiriyor.
1827 Michigan'daki Winnebago Reisi Kizil Kus teslim oluyor ve hemen ardindan oluyor
1832 Missisipi'nin batisindaki tum topraklar kongre tarafindan kizilderili bolgesi ilan ediliyor
1835 Samuel Colt Revolver tabancanin patentini aliyor
1837 Seminole Reisi Osceola ve diger kizilderili reisleri beyaz bayrak altinda tutuklaniyorlar hemen ardindan Okeechobee Golu savasiyla Seminole halki teslim oluyor
1838 18.000 Cherokee gozyasi ve olum dolu bir yolculukla Georgia'dan Mississippi'nin batisina suruluyor
1842 Dogudan batiya ikibin millik Oregan Yolu aciliyor
1842 Samuel Morse telgrafi kesfidiyor
1845 John O'Sullivan Kader bildirisini kaleme aliyor.Amerikan topraklarinin zenginliklerini degerlendirmek ve yerli halklari uygarlastirmak beyazlarin kaderi ilan ediliyor
1847 Brigham Young ve Mormon'lar Utah'ta Buyuk Tuz Golu bolgesine yerlesiyor
1849 Altin bulunan Kaliforniya'ya buyuk bir goc dalgasi yasaniyor
1850 Kizilderili bolgesinde dort eyalet daha olusturuluyor
1860 Abraham Lincoin Baskan seciliyor
1860-65 Kuzeyliler ile guneyliler arasinda Amerikan ic savasi patlak veriyor
1862 Ciftcileri iskan yasasi ile butun Amerika'da ozellikle buyuk ovalarda binlerc kucuk ciftlik kurulmasinin onu aciliyor
1864 Kum Deresi Katliami.Albay Chivington Cheyenne Reisi Kara Kazan'in koyunu basiyor 28 i erkek 133 kizilderili olduruluyor
1866 Fetterman Kiyimi.Kizil Bulut onderligindeki Siouxlar topraklarindan yol gecirip(Bozeman Yolu) kale yapmak isteyen 80 askeri olduruyor
1867 ABD 7 milyon dolar karsiliginda Alaska'yi satin aliyor
1867 Texas'tan Abilene'e buyuk sigir yolu aciliyor
1868 Kizil Bulut ve General Sherman anlasiyor.Bozeman yolu iptal ediliyor.Sioux ve Kuzeyli Cheyenne'lerin kendi topraklarinin buyuk bolumunde ozgurce yasamasi kararlastiriliyor
1868 Washita Kiyimi.Albay Custer komutasindaki yedinci suvari alayi sucsuz bir Cheyenne koyune daha saldiriyor.Kara Kazan dahil 11 i savasci 103 kisi olduruluyor
1869 Guneyli Cheyenneler Arapaho ve Comanche ittifaki yenilgiye ugruyor.Savas Reisleri Gaga Burun ve Uzun Boga olduruluyor.teslim olan Comanche Reisi Tosawi'ye "en iyi kizilderilinin olu kizilderili" oldugunu bildiriyor.
1869 Union Pacific ve Central Pacific tren yollarinin birlesmesiyle dogudan batiya kesintisiz tren yolculugu donemi basliyor
1871-75 Teksas ta yaban sigirlari alaninda buyuk.Savas.Teksaslilar Kiowa-Comanche ittifakini cokertiyor ve catismalar basliyor.
1875-76 Ordunun destekledigi madenciler Siouxlarin kutsal kabul ettigi Kara Tepeler bolgesine siziyorlar.Gerilim artiyor ve catismalar basliyor
1876 Custerin suvari alayi bu kez Little Bighorn'da saldiriyor.Ancak Oturan Boga ve Cilgin At tarafindan karsilaniyor ve askerlerin tumu olduruluyor.ABD' yi bir nefret dalgasi kapliyor.Artik kizilderililer icin sonun baslangici geliyor
1876 Silahsor kumarbaz ve kanun adami Vahsi Bill Hickok olduruluyor
1877 Cilgin At , Fort Robinson'da askerlere teslim olduktan sonra olduruluyor
1877 Reis Joseph liderligindeki Nezperce'ler ordu birlikleri onunde bin milden fazla kactikdan sonra teslim oluyorlar
1878 Cheyenne Sonbahari.Surgundeki 300 Cheyenne yurtlarina donebilmek icin son bir mucadeleye girisiyor.Buyuk cogunlugu aclik,soguk ve kursunlara teslim oluyor.
1881 Oturan Boga teslim oluyor
1881 Wyatt Earp ve Doc Holliday dusmanlari clanton kardesleri O.K. Corral'da yenilgiye ugratiyor
1881 Silahsor Billy The Kid olduruluyor
1882 Banka ve tren soyguncusu Jesse James olduruluyor
1883 Buffalo Bill'in bati gosterisi basliyor
1886 15 yildir savasan Apache Geronimo teslim oluyor
1889-90 Beyazlarin kaybolup Buffalolarin geri donecegini savlayan hayalet dansi inanci yayginlasiyor
1890 Hayalet dansini destekleyen Oturan Boga olduruluyor.Kabilesini sakin bir yere goturmek isteyen Koca Ayak , Yarali Diz Deresin'de yedinci suvari alayinin saldirisina ugruyor.300 kizilderili olduruluyor.
1909 Geronimo oluyor

Ben kutsal ateşin koruyucusum
Temizlik ateşinin
Alevlendiriyorum oku ..Alevin koruyucusuyum
Ben büyük gizemli sirlarin icinden gectim
Ve dokundum Kutsal Ruh'un yüzüne

Kartalın ve kuzgunun kanatlarında dolaştım
Acını gözyaşlarını gördüm
Hatıralar,pismanlık,barış ,sevinç
Bunlarin gücünü hissettim

Şifa cemberi sonsuza dek döner
Ve ben dört bir yandan öğrendim
Oturdum büyük konsül ateşinin etrafında Büyük Babalarla
Onların çağrılarına cevap verdim..ŞAMAN..
Hayallerimin sessizliğine daldım
Çatılmış pipoların hüznüne.
Kartalın yuvasını besledim
Ve cevirdim ağlayan nehri gülen suya.

PARLAMENTOLARINDA ERMENİ SOYKIRIMINI KABUL ETMEK ETTİRMEK İÇİN ÇALIŞAN TENİ BEYAZ KALBİ KARA ADAMLAR; TARİHİ YANILTAMAZ,OLDUĞUNDAN FAKLI YAZAMAZSINIZ
İLTERİŞ adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.12.2005, 13:34   #2 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 23
Turkcu_Kemalist Rss Beslemesi
Re: Beyaz Derili Vahşilerin, Kızılderili Soykırımı Kronoliji

Aynen Katılıyorum
Turkcu_Kemalist adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 29.12.2005, 23:30   #3 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

TürkOğuz - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 739
TürkOğuz Rss Beslemesi
Amerika, yaptığı Kızılderili katliamlarından dolayı Dünya'ya hesap vermelidir!
TürkOğuz adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler