![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Biliyor muydunuz?
![]() Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Biliyor muydunuz? Bilmiyorduk tabi. Nereden bileceğiz ki? Ders kitaplarında yazmıyordu. Öğretmenlerimiz bahsetmediler. Gazeteler yazmadı. |
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Hepsi çok güzel, paylaşımınız için teşekkür ederim.Yalnız bir noktaya itiraz edeceğim.
Enver Paşa, Alman hayranlığı ile suçlanmaktadır.1.Dünya Savaşı öncesinde bloklaşmalar yaşanırken İttihat ve Terakki Partisi ileri gelenleri başta İngilizler ve Fransızlar'dan destek aramışlar;ancak devleti çoktan parçalayıp sömürgeleştirmek niyetinde olan İngiltere ve Fransa destek talebini reddetmiştir. Bu durumda Enver Paşa'nın yapabileceği tek şey o dönem silahlanma ve sanayide ilerlemiş bir devlet olan, İngiltere ve Fransa'nın rakibi Almanlar'dan destek almaktı.* Savaşın sonlarına (1918) doğru ABD taze askerleri ile savaşa girmiş olmasalardı, İttifak Devletleri savaşı kazanacaktı.Dolayısıyla biz de kazanan tarafta olacak ve işgale uğramayacaktık. O takdirde Enver Paşa , yabancı hayranlığı ile suçlanabilir miydi?Bence hayır! *Osmanlı Devleti, savaşa girmeseydi, savaştan yorgun çıkacak bir Avrupa'dan dilediğini koparabilir ya da tam tersi İtilâf Devletleri'nin işgaline uğrayabilirdi.
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Dinci bölücü olduğu için atılmıştır
|
Çok teşekkür ederim, güzel bir derleme olmuş.
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Teşekkür ederim ırktaşım. Okuyan kandaşlarımın milli şuurunun güçleneceği kesindir.
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
"Osmanlı Devletinin elinde sadece 26 deniz mayını kaldığını, Nusret (Yardım) gemimizin kaptanının (Tophaneli Hakkı Binbaşı ) mayınları nereye ve ne zaman bırakması gerektiğini bir gece önce rüyasında bir yüce kişi tarafından kendisine bildirildiğini"
Bu yüce kisi kimmis irktasim?Yahut ta söyle sorayim "Bizde hurafeciler gibi rüyarla kazandigimiza mi inaniyoruz bu savasi?" |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bizde hurafeciler gibi rüyarla kazandigimiza mi inaniyoruz bu savasi?
Buna cevabin nedir? |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Siz rüyaya gireni sakallı hoca olarak yorumlarsınız ben Kür Şad olarak yorumlarım... Bu cevaplarım tatmin edici değilse ve aranızdan ayrılacaksam Ümmet köpeği veya Çapulcu ülkücü diye uğurlamayın sayın yöneticiler, çünkü ne ümmetçi ne de ülkücüyüm! Üyeliği iptal edilmiştir! kâfi.. Türk ırkı sağolsun! |
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ben rüyalarla bir sey olacagina inanmiyorum.Türk dini arap dini gibi degildir.Teknoloji gelistikce Türk'ün dinide gelisir.Bundan dolayi,rüya gibi,psikoloji tarafindan sadece beyin bosaltma isine yaradigi kanitlanan hurafelerle savas kazanadigimiza inanmiyorum.Türk bu savasi üstün zekasi ile kazanmistir.
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Bunlar hep hurafe amac beyinleri uyusturmak narkoz vermek.Turk milletini yaniltmak baska turlu dusuncelere saptirmaktir.Herkes biliyorki orda kaniyla caniyla herseyiyle onderlik eden ve gerektiginde olmeyi emreden bir komutan vardi? bunu komutanin adini unutturmak Ulu onder ATATURK Milletin beyninden silmek icin herseyi yapiyorlar, yapamayacaklar silemeyecekler.sildirtmemeliyiz.
UNUTMAYALIM UNUTTURMAYALIM. ULU ONDER ATATURK DEDIGI GIBI `SIZE SAVASMAYI DEGIL!!!!OLMEYI EMREDIYORUM.`` |
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Sevgilı ırktaşlarım,
lütfen yönetimi etkilemiyelim.. Bence çalışmanın genelinde ne anlatılmak istendiğine odaklanalım ve cımbızla cümleleri çekip yorumlamayalım.. Diğer 200 ayrıntı gerçek de bir tek rüya olayı mı yalan? Ben çalışmadaki her ayrıntının gerçek olduğuna inanıyorum. Kabul edelim veya etmeyelim, bir rüya görülmüştür.. Dediğim gibi, hurafeciler rüyadaki kişiyi ak sakallı hoca olarak yorumlar, ben yani bir Türkçü o kişiyi Kür Şad olarak yorumlar(ım).. Türkçü düşünce de ataların ruhunun Tanrı Dağlarında dolaştığına inanılıyorsa o ruhun Çanakkale'ye de uğradığına inanılmalı diye düşünüyorum... Savaşı kazandırmak ayrı sey yardımcı olmak ayrı şey... Tabiki savaş Türk'ün üstün zekasıyla kazanılmıştır, ama Tanrı da Türk'ün yanında olmuştur mutlaka.. Hülasa, başka bir yerde AKP şeriat'ı ülkeye sokmak istiyor derim fitnecilikle, narkozculukla suçlanır dışlanırım, burada yine zihinleri afyonlamakla suçlanırım! Yok mu benim bir gönülde girecek yerim? |
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
teşekkürler urktaşım
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Atalar kültü sanırım bu anlattığınız Hüznün Hikayesi....
Töremizde var |
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Kesinlikle katılıyorum ırkdaşım.Paylaşım için teşekkürler
|
![]() |
| Etiketler |