Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 01.08.2007, 03:40   #1 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 2
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Bir soru: Şamanizm hakkında.

Selamlar,

Ben öz be öz Türküm, fakat ırkçı değilim... Bizim iç ve dış düşmanlarımızı sevmem. ama mesela surinamlıyla işim olmaz, elin avustralyalısıyla işim olmaz, bir nefretim yok...
kabaca; ırkçı değilim...

"O zaman burda ne arıyorsun?" diye soracak olursanız; Sadece bir soru sormak amacıyla üye oldum:
1. Genel Şamanizm, Köktengri inancı ve Türklerin islam öncesi dini yaşamları,
2. Türk'lerin müslümanlığa neden/nasıl geçtiği
Konularında kaynak arıyorum. Bu konu hakkında en güvenilir ve detaylı kaynağı Türk ırkçılarının verebileceğini düşünüyorum.

Mesela kızıl tamu cehennemdir, ama şamanizmde cehennem nasıl tarif edilmiştir?
"Uçmağa varmak" cennete gitmek manasındadır, ama neden böyledir?

Kısacası bana dediğim gibi Şamanizm, Köktengri inancı, ve islam öncesi Türklerin dini yaşamı & islam dinine neden geçtikleri hakkında, detaylı ve güvenilir birkaç öneri kaynak kitap gösterebilir misiniz?

Türk kardeşlerime & büyüklerime esenlikler.

Not: Mesajım site kurallarına uygun değilse, şimdiden özür diliyorum.
ddeniz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.08.2007, 04:11   #2 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 58
Şamanizm http://www.atsizcilar.com/forum/showthread.php?t=7007
Bozoklu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.08.2007, 04:20   #3 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 21
..........
rutbil Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.08.2007, 04:32   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Mengü adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 157
Erdoğan Aydın'ın nasıl müslüman olduk adlı kitabı her şeyi anlatıyor.
Mengü Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.08.2007, 05:08   #5 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Tonyukuk19 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 416
Irkçılığa karşı coğu yerde, ambargo uygulanıyor. İnsanların bu terimi sorgulaması, maksatlı olarak engelleniyor. Irkçılık coğu yerde tabu haline getirilmiştir, tabu olmuş bir şeyin gerçek anlamını anlamak için bu kavramı sorgulamak gerekir. Ben ırkçılığı sahipleniyorum, ırkçı olduğumu açıkca dile getiriyorum.
Biz ırkcılığı sahipleniyoruz, Türk olmayan herkesi kesmek hedefinde değiliz. Türkiyede Türklerin egemen, yönetici ve herşeyi ile Türklerin sözünün geçtiği bir yer yaratmak istiyoruz.
kürtlerin bu kadar söz sahibi olmasında, birbirini tutmalarında işte ırkçılık etkeni vardır. kürtler birbirini korurken, biz Türkler ise ırkçılık yapmadığımız için birbirimizi yiyoruz.
Tonyukuk19 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.08.2007, 09:54   #6 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 28
Alıntı:
ddeniz adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Selamlar,

Ben öz be öz Türküm, fakat ırkçı değilim... Bizim iç ve dış düşmanlarımızı sevmem. ama mesela surinamlıyla işim olmaz, elin avustralyalısıyla işim olmaz, bir nefretim yok...
kabaca; ırkçı değilim...

"O zaman burda ne arıyorsun?" diye soracak olursanız; Sadece bir soru sormak amacıyla üye oldum:
1. Genel Şamanizm, Köktengri inancı ve Türklerin islam öncesi dini yaşamları,
2. Türk'lerin müslümanlığa neden/nasıl geçtiği
Konularında kaynak arıyorum. Bu konu hakkında en güvenilir ve detaylı kaynağı Türk ırkçılarının verebileceğini düşünüyorum.

Mesela kızıl tamu cehennemdir, ama şamanizmde cehennem nasıl tarif edilmiştir?
"Uçmağa varmak" cennete gitmek manasındadır, ama neden böyledir?

Kısacası bana dediğim gibi Şamanizm, Köktengri inancı, ve islam öncesi Türklerin dini yaşamı & islam dinine neden geçtikleri hakkında, detaylı ve güvenilir birkaç öneri kaynak kitap gösterebilir misiniz?

Türk kardeşlerime & büyüklerime esenlikler.

Not: Mesajım site kurallarına uygun değilse, şimdiden özür diliyorum.
mesajınızın ilk bölümü ile ilgili birkaç sözüm olacak, umarım doğru şekilde kendimi ifade edebilirim (tamamen kendi düşüncelerimdir);

Dünyada yaşayan birçok ırk var Tanrı'nın taktiri. Birçok ülke var ki sınırlar çoğu kez kanla çizilmiş. Harcanan emek, gösterilen üstün başarılar vs bakımından Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşu bence en yüce diriliştir.
Olaya şöyle bakıyorum, bir sitede oturuyorum, apartmanda komşularım var, sitede de diğer apartmanlar var onlar da komşularım sayılır.
Sitede bulunan diğer dairelerden bir kısmı benimken ve cebren ve hile ile elimden alınmışsa bunları istemem doğaldır.
Komşularımdan evimin içerisine girip huzurumu kaçırmak isteyenler olursa (pkk terör örgütleri vs) bunların kanını istemem doğaldır.
Komşularımdan evimin içerisine girmeyip fakat camıma sürekli taş atanlar olursa o elleri kırmak istemem de doğaldır.
aynı kandan gelen insanlarla bir apartmanda oturup birlik olmak istemem de doğaldır.
Sitenin bi ucunda oturan ve/veya bana bir zararı olmayan insanlarla işim olmaz, zarar vermem, gerekirse yardımcı da olurum.
olayları böyle küçültüp basite indirgeyince herkese ne kadar normal geliyor.
Fakat aynı şeyleri vatan için istersek potansiyel katil ilan ediliyoruz.
Irkçılığı öcü haline getirenler utansın.
Bizler Türk oğlu Türküz. Zarar vermeyenin kılına dokunmayız, zarar veren olursa da acıların en büyüğünü çektiririz.
motunyabgu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.08.2007, 11:13   #7 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Nadir.T adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 3
Degerli Irkdaslarim

Türk Irki büyük bir kesmin Islama gecis nedenlerini cok iyi akademik sekilde arastirmis bir bayan Universite Ögretim üyesi vardir.
Sayin "Mualla Uydu " hanfendinin "Türk- Islam Bütünlesmesi " adli Tezinde cok güzel aydinlatmistir.

Sayfalarinin al bölümündede ek kaynaklara da yer vermis olan Prof. Mualla Uydu Hanfendin eserinden Türk Irkin bir kisminin neden Islama gecis nedenleri anlatmakta, ayrica Türklerin eski Dinine de büyük yer vermis durumunda.

Kitapin icerikliginden alacaginiz iletiler cok ilginc ve okunmaya deger.

Hoscakalin, Saglicakla Kalin, TÜRK kalin.

Nadir T.
Nadir.T Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.08.2007, 12:28   #8 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 1
ŞAMANİZMMİ KALMIŞ?ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIZ.ÜÇ BEŞ TANE SAPIK VAR DİYE ŞAMANİSTLİĞİ YAŞAYAN BİR DİN DİYE SUNMAK GERİ ZEKALILIKTIR.ALLAH KATINDA TEK DİN İSLAMİYETTİR.İSLAMDAN BAŞKA BİR DİN; KURAN VE HZ.MUHAMMMED(A.S)DEN SONRA KABUL EDİLMEYECEKTİR.BAŞBUĞUMUZ RAHMETLİ TÜRKEŞ BEĞ HİRA DAĞI KADAR MÜSLÜMAN,TANRI DAĞI KADAR TÜRKÜZ BUYURMUŞTUR.AYRICA;TÜRKLÜK BEDENİMİZ İSLAMİYET RUHUMUZDUR BUYURMUŞTUR.BURADA TÜRKÇÜLERİN BAŞBUĞU RAHMETLİ ALPARSALAN TÜRKEŞ BEĞE HAKARET EDENLER VAR.OTAĞ BEYLERİ UYUYORMU?ÜLKÜCÜLER OLMASAYDI TÜRK DİYE BİR ŞEY OLURMUYDU?BİR DÜŞÜNÜN BAKALIM.OTAĞ YÖNETİCİLERİNİ ÜLKÜCÜLERE KARŞI YAZILAN YAZILARA DAHA DUYARLI OLMALARI ÇAĞRISINDA BULUNUYORUM.ÜLKÜCÜ HAREKET ENGELLENEMEZ.TÜRK-KÜRT KARDEŞTİR..BÖLÜCÜLER KALLEŞTİR.ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ.ÜLKÜCÜ GENÇLİK
yamtar21 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.08.2007, 12:33   #9 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Temir Tav adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 377
Alıntı:
yamtar21 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
ŞAMANİZMMİ KALMIŞ?ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIZ.ÜÇ BEŞ TANE SAPIK VAR DİYE ŞAMANİSTLİĞİ YAŞAYAN BİR DİN DİYE SUNMAK GERİ ZEKALILIKTIR.ALLAH KATINDA TEK DİN İSLAMİYETTİR.İSLAMDAN BAŞKA BİR DİN; KURAN VE HZ.MUHAMMMED(A.S)DEN SONRA KABUL EDİLMEYECEKTİR.BAŞBUĞUMUZ RAHMETLİ TÜRKEŞ BEĞ HİRA DAĞI KADAR MÜSLÜMAN,TANRI DAĞI KADAR TÜRKÜZ BUYURMUŞTUR.AYRICA;TÜRKLÜK BEDENİMİZ İSLAMİYET RUHUMUZDUR BUYURMUŞTUR.BURADA TÜRKÇÜLERİN BAŞBUĞU RAHMETLİ ALPARSALAN TÜRKEŞ BEĞE HAKARET EDENLER VAR.OTAĞ BEYLERİ UYUYORMU?ÜLKÜCÜLER OLMASAYDI TÜRK DİYE BİR ŞEY OLURMUYDU?BİR DÜŞÜNÜN BAKALIM.OTAĞ YÖNETİCİLERİNİ ÜLKÜCÜLERE KARŞI YAZILAN YAZILARA DAHA DUYARLI OLMALARI ÇAĞRISINDA BULUNUYORUM.ÜLKÜCÜ HAREKET ENGELLENEMEZ.TÜRK-KÜRT KARDEŞTİR..BÖLÜCÜLER KALLEŞTİR.ŞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ.ÜLKÜCÜ GENÇLİK
Üfürükten başbuğ Hüseyin Feyzullah'ın askerleri işte!
Ruhunuzu bilemem ancak bedeninizde kürdlük-çerkeslik-çeçenlik-boşnaklık.. kısacası Türk'ten başka ne ararsan var!

Ek: Türk soylu mankurtları da unutmamak gerek, çok yazık!
Temir Tav Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.08.2007, 12:50   #10 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 91
site yöneticilerine teşekkürler çapulcu ülkücüler kürt kardeşleri ile muhatap olsun
rumelitürk Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.08.2007, 12:51   #11 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İsenbike adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 440
Yamtar denen serseri ne işin var senin bu otağda. Ne meraklısınız küfür yemeye. Şunun söylediklerine bir bakın. Tam bir angut mantığı. Bunun gibi çapulcu zibilerin beyinleri ancak bu sözleri papagan gibi tekrarlayacak kapasitededir..Yüzlerce kez yazdık çizdik ama herifler ne doğruyu kabulleniyorlar ne de yanlışı. Böyle kısır döngü içinde kırolarla eğlenip dururlar. Yazıklar olsun sizin gibi Türk milliyetçisi görünüpte Arap'a hizmet edenlere.

Senin gibi Türk olmaz olsun!!!

Defol!
İsenbike Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.08.2007, 13:01   #12 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Müslüman oldun da ne oldu varoş iti?

Müslüman milletere bir bakalım: araplar, farslar, malezyalılar, pakistanlılar, endonezyalılar, kürtler ve ilkel afrikalılar.

Nerede aşağı ve ilkel millet var mmüslüman olmuş acep neden?

Bir tek biz Türkler üstünüz ama gitgide soysuzlaşılmasının sebebi de senin dinin soysuz
Alt 01.08.2007, 13:04   #13 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

ayrıca senin başbuğ dediğin zerzavat başbuğ değil askeriyeden kovulmuş bir amele ve çapulcuların terörist elebaşıdır.
Alt 01.08.2007, 14:06   #14 (İleti Bağlantısı)
Atatürkçü

Buğra Kun adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 202
Alıntı:
ŞAMANİZMMİ KALMIŞ?ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIZ.ÜÇ BEŞ TANE SAPIK VAR DİYE ŞAMANİSTLİĞİ YAŞAYAN BİR DİN DİYE SUNMAK GERİ ZEKALILIKTIR.
Gerizekali oldugun gibisin. Zaten gerizekali olmasaydin, Turk'un oz dinini yasayanlari sapik olarak nitelemezdin. Ayrica Gok Tanri diniyle, Ortadogu dinlerini ve kutsal kitaplarini kiyaslamaya kalksak, hangisi daha sapkin cikar merak ettim dogrusu.
Alıntı:
TÜRK-KÜRT KARDEŞTİR.ÜLKÜCÜ GENÇLİK
Turk insandir, k.rt'un ne oldugu ise malumdur, ancak sen bu sozlerimden dolayi hic gucenme ve eger gercekten Turk'sen, bacini veya kizini k.rtlere dolletmeye devam et. Alayinizin cani tamuya....
Alt 01.08.2007, 14:29   #15 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Türkçü Turancı Çeri adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 37
Alıntı:

Sen anneni bacını kürdün altından kurtar,

sonra gel burda ahkam kes, çapulcu!
Türkçü Turancı Çeri Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
bir , hakkında. , soru: , Şamanizm

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler