![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
BİR SORUM VAR ÇOK MERAK EDİYORUM
Sivas ta 2 temmuz 1993 tarihinde öldürülen 37 kişi için düşüncelerinizini merak ediyorum
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
ALPAGU
|
Olay alevi-sünni çatışmasından doğmuş kundaklamadır!Sadece alevi oldukları için öldürülmüşlerdir!Ateist olan Aziz Nesininde orda olması milleti iyice galyana getirmiştir ve din için cihat anlayışıyla bu eylem gerçekliştirilmiştir!
Yakanlar şeriat devletinden yana olan ümmetçi yobazlardır...Orda pkk olsaydı bu kundaklamayı yapmazlardı emin ol!!!
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Aziz Nesin önceden söylemis oldugu provokatif sözlerden dolayi halkin tepkisiyle cok defa karsilasmisti. Sivas da Aziz Nesin'in oldugunu duyanlar halkida galeyana getirerek o olayi gerceklestirdiler.
Ben olayi gerceklestirenlerin Aziz Nesin disinda icerde kimin oldugunu ve neden orda olduklarini bildiklerini sanmiyorum. Hatta yerel bir gazetenin "MÜSLÜMAN MAHALLESINDE SALYANGOZ SATIYORLAR!" basligininda halki etkiledini söylemislerdi. Olayin alevi ve sünnilerin icice yasadigi Sivas'ta gerceklesmis olmasi beni daha cok sasirtmisti. |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Ümmetçi, arapçı, yobaz olan insan kılıgındaki kişilerin yapmış oldugu bir katliyamdır. Amaç ülkede alevi-sunni kavgası çıkartmaktır. Kahramanmaraş olayı ile hiçbir farkı yoktur. Birini sentezciler digerini ümmetçiler yapmıştır.
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Sivas katliamı , Anadolu coğrafyasında vuku bulan katliamlardan yalnızca biridir. Önemli olan bu tür olaylardan ibret almaktır. Ama görünüyor ki gerek sünni kesim gerek alevi kesim bu olaylardan pek ders almadı.
5 Temmuz 1993'de Erzincan-Başbağlar Köyü'nde 33 kişinin PKK tarafından öldürüldüğü katliamı çoğumuz hatırlar. Bu olaydan sonra çevremdeki bazı radikal Aleviciler , bunun Alevilerin intikamı olduğunu söylemişti. PKK'nın yaptığı açıkça belli olan bu katliamı maalesef bir takım cahil aleviler sahiplendi ve bu sahiplenenler kürt-zaza kökenli olan Aleviler değildi yalnızca. Bugüne baktığımızda Türkmen Alevi kesimde hızlı bir uyanış söz konusu , ancak bu uyanış fazla gecikmiştir . Aleviler daha biliçli olsaydı bugün Türkiye çok daha farklı bir konumda olabilirdi.
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
iki tarafında birbirini kışkırtarak ... ülkeyi kaosa sürükleme çabaları idi ki o dönemlerde yobaz diye tabir ettiğimiz kesimde aziz nesin denilen ataistin şeytanla alakalı bir yazı yayımladığından dolayı halk provoke olmuş(galeyana getirilmiş) ve bu olay meydana gelmiştir...aktörler karşıt görüşlülerde olsa iki kısım da perde arkasında ülkenin bütünlüğüne karşı kısımlardı...TTK...
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Sivasta yakılan kişiler tamamiyle kürt alevisidir...neye hizmet ettiklerinide hepimiz biliyoruz bu hainleri mahsum göstermeyelim
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
Bilmediği halde biliyormuş gibi konuşanlara halk arasında cahil denir. Üyeliğin iptal edilmiştir.
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Laik Turkiye Cumhuriyetine karsi girisilmis bir yobaz katliamidir.Din elden gidiyor diye fetva cikarip laik ulkemizi karanlik gunlere suruklemis vede insanlari diri diri yakmis olan bu haydut cetelerini kiniyorum.
TURKCU; başı dik, onurlu, korkulan, güçlü, saygın bir Türk devletini savunur. Türkiye'yi çaresiz, zavallı, güçsüz bir ülke olarak görmek isteyenlerle ve yanaşma-besleme-tetikçi-figüran bir ülke yapmak isteyenlerin karşısında her zaman Türkçüler olacaktır. Bu emanet bizim.. Bu emaneti sonsuza kadar koruyacağız.
Turk Oguz begleri, budun, esidin uze tenri basmasar asra yir telinmeser Turk budun ilinin, törüngün kim artati udaçı erti |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
oradaki aleviler sadece alevi oldukları içinmi yoksa ideolojik görüşleri yüzünden mi yakıldı?
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Ayrıca Türkiye'de ki alevilerin çok büyük bir kısmı Türktür. Kahramanmaraş içinde Sivas içinde kürt alevisi deniliyor. Kürt aleviler, Sefevi tehlikesnden kurtulmak için alevi olan çoğunluğu Güney Anadolu'da bulunan soysuz kürtlerdir. Kürt alevileri sanıldığı gibi kalabalık bir kesim değildir. |
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Atatürkçü
|
Bu isin lami cimi yok. Din icin adam olduren gerizekalidir. Yok dine hakaret olmus yok provokasyonmus vs. gibi bahaneler uretenler, bu yobaz beyinlilere canak tuttugunun farkina varmalidirlar.
Madem ki islamiyetin Tanri'dan geldigine inaniyorsun, o halde birak da hakaretin hesabini Tanri sorsun. Yok ben dini kurallara gore adami infaz ederim dedin mi(Zaten islamiyette yakma gibi bir infaz sekli yok), sana burasinin Arabistan degil de laik Turkiye Cumhuruyeti oldugunu anlatan birileri cikar.
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Ben bu olayın altında, Alevi ve Sünnileri birbirine kırdırıp mezhep çatışması yaratmak isteyen Amerika olduğunu düşünüyorum. Aynen şu an Irak'ta yaşanan mezhep çatışmasını Türkiye'de de gerçekleştirmeye çalıştılar.
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
1000 yil evel arap hüseyinle yezit munakasasi Türkcüleri ilgilendirmez.
NE MUTLU TÜRK ÜM DIYENE! |
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Sivaslılar'ın çoğu Madımak Olayı'ndan utanıyor. Evet, olay sunni-alevi meselesidir. Hep kurunun yanında yaş yanar ya; bu sefer yaşın yanında kuru yandı. Sivas katliamında ölen Türk soylular unutuldu, k.rtler - hainler kahraman yapıldı. Ve bu olay ne alevilerin ne sunnilerin işine yaradı; sadece devlet düşmanlarının- vatan düşmanlarının lehine sonuçlandı.
Sivas'a hiç gitmedim. Gitmek de istemiyorum. O hazin olayın olduğu yerde Sivas'ın en "lüks" kebapcısının olduğunu görmek benim için çok trajik bir manzara olacaktır. "İki arap birbirini kesti diye biz niye düşman oluyoruz ki ?" sorusunu kendilerine yöneltmekten aciz çapulcu insan güruhu, bence aslında 1. Selim 'in alevileri dışlama politikasının bu güne dek ulaşmış artıkları. Diliyorum ki Sivas Katliamı gibi bir olay bir daha yaşanmaz, bu ülkede Türk soylu herkes, Türklük kavramında sorgusuz sualsiz birleşir. Nitekim Türklüğün karşısında "sorgusuz sualsiz" birleşen kuduz çakallar mevcutken bizim birleşmeme lüksümüz yok. TTK |
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|