Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 24.01.2007, 14:25   #1 (İleti Bağlantısı)
Atatürkçü

Buğra Kun adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 202
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Bir Taşla (hıyart'ın ölümü) İki Kuş (301+ermenistan Sınır Kapısı)

TürkOğuz ırkdaşımızın yazdığı gibi olay sonrası sözde aydınların ağızlarından papağan gibi hep aynı laflar çıkıyordu. Hatta içlerinden bazıları hıyart'a yapılan suikasti unutup, sadece ve sadece ermenistan sınır kapısının açılması ve 301'in kalkması gerektiğine yoğunlaşmıştı.

Hal böyleyken oynanan tiyatronun da sebebi belli olmuştu. Bir ermeni milliyetçisi feda edilerek, hem ulus devletin yapı taşı olan 301 kaldırılmaya hem de ermenistan sınır kapısı açılarak, ermenistan kurtarılmaya çalışılıyordu.

Medya(aydın doğan grubu başta olmak üzere) cumhurbaşkanına ve başbakana cenaze törenine gitmeleri için inanılmaz bir manevi baskı uyguluyordu. Bu da yetmiyor, İstanbullulara dışarı çıkıp güvercin uçurmaları ve hepimiz ermeniyiz diye bağırmaları yönünde kampanya başlatıyordu.

Aşırı milliyetçi ve bir o kadar da iyi bir tiyatrocu olan hıyart bizlere sadece ve sadece kardeşlik umuduyla yaşayan bir barış güvercini olarak yutturulmaya çalışılıyordu. Cenaze yürüyüşünün büyük çoğunluğunun pkk’cılardan oluştuğu ise kamuoyuna duyurulmuyordu.

Bu kadar büyük bir prodüksiyon karşısında yapacak bir şey bulamayan Türk milleti ise, ister istemez köşesine çekilip sadece olan biteni seyretmekle yetiniyordu. Çünkü neler olup bittiğini anlamaya çalışıyordu. Peki olanları seyreden Türkçü ırkdaşlarımız acaba bu pompalama haberlerden ne kadar etkilenmişti?

Türkçü forumlardan başkalarına girmediğim için, diğer forumlarda neler yazılıyor hiç bilmiyorum ancak Türkçü forumlarda okuduğum birbirinin zıttı 2 ileti Türkiye’de yaşayan Türk’lerin nasıl maniple edilmeye çalışıldığının açık bir göstergesidir. Buyrun kendiniz okuyun....
Alt 24.01.2007, 14:28   #2 (İleti Bağlantısı)
Atatürkçü

Daha önce Türkiye’de okumuş bir Azerbaycan’lı ırkdaşımız Türkiye’nin dışından gördüklerini böyle özetliyordu…

Deyerli irkdaslarim...

Son uc gundur Istanbuldaki olaylari uzulerek izliyorum.Bir ermeni milliyetcisi oldurulmus ( kimse bana bunun aksini idda edemez, adamin oglunun adi ararat ve araratin ne alnama geldiyini bilmeyenlere ayrica aciklaya bilirim ).Nedense TURKiye medyasi bu herifi kahraman ilan ederek bir TURK-ermeni dostlugundan bahsetmeye basladi.Dogrusunu soylemek gerekirse bir avuc ermeni koca TURK irkini tabiri caizse parmagina dolamaya basladi.Neden bir milliyetci, ulkusune bagli biri cikipta Yeter diye bagirmiyor?Adami TURK bayragina sarmaktan bahsediliyor, Cumhurbaskanini zorla korteje katilmasina yonlendiriyorlar.Neler oluyor anlayamiyorum.Ben Azerbaycanliyim universiteyi Kayseride okudum, TURKIYE gerceklerini cok iyi bilen biriryim, ama bu olaylar karsisinda sok bir vaziyetteyim.
Ne demek hepimiz ermeniyiz, acaba Istanbuldakiler ermenilerin kim oldugunu bilmiyormu?
Kandaslarim butun forumlarda her kes TURKIYEYI sucluyor, butun ermeni sitelerinde bu soykirimin devami deniliyor.Dun rusyada 17 yasinda bir ermeni olu bulundu ve yapanlarda rus milliyetcileri.ermenilerin sesleri cikmiyor.Benim gibi arkadaslar soruyor neden rusyada yilda 1000 e yakin ermeni olduruluyor ve sizin sesiniz cikmiyorda TURKIYEDE olen bir fashist yuzunden boyle yaygara yapiyorsunuz sorusuna adamlar cevap bile vermiyor.Hangi TURK- ermeni dostlugundan bahsedilebilinirki?
Yarin goruceksiniz herkes orada olacak, ve bizim anavatan olarak gorduyumuz TURKIYEde bir ermeni kahraman gibi topraga verilecek.
Yaziklar olsun diyorum ve yine de tekrarliyorum ki ICIM KAN AGLIYOR.
Alt 24.01.2007, 14:30   #3 (İleti Bağlantısı)
Atatürkçü

Bu da üyesi olmadığım, ancak ara sıra merakımdan yazılanları okuduğum Türkçü diye bildiğim bir sitenin forumunda yazan ve Türkçü olduğunu iddia eden bir insanın yazısı. Maalesef bu yazıya hiçbir uyarı verilmediği gibi bir de hak verilmiş…..

Hırant sıradan Ermenilerden değildi. Ermenilerde de büyük nefret uyandırıyordu, çünkü Türkiye için de çalışmalar yapıyor, örneğin Fransızların Türkiyeyi karalamasına karşı çıkıyordu.

Biz Türkçüler tüm gayri Türkleri aynı kefeye koysak ta, Türkiye'de bazı gayri Türkler gerçekten komünist & Sosyalist çizgide olmalarına rağmen bizim lehimize işler yapabiliyorlar. Bunları biz Türkçülerin algılaması çok zor oluyor, çünkü bu kadar okumuş insanların bu kadar aptal olması şaşırtıyor bizi.

Örneğin bu durumu Hrant Dink'ten daha net Ferhan Şensoy'da gördük. Bu Ferhan komünisttir. Fakat geçenlerde Diyarbakır'da "Banka kartları PKK'dan beter" demiştir. Salondaki Kürdlerin hemen hemen hepsi de "Sen nasıl PKK'ya kötü şey söylersin??" diyerek salonu terketmiştir. Bizim barışçı Komünist Ferhan da, "Yahu ben Kürdleri severim"den başka cevap verememiş, PKK aleyhinde ağzını bile açamamıştır.

Yani düşünsenize, bu Ferhan hakkaten oradaki Kürdlerin PKK'lı olmadığını zannediyor!

Yani "Halkların Kardeşliği"ni arkasına saklanılacak bir yalan gibi değil, gerçekten sahiplenen aşırı saf insanlar var... Ve bu insanlar, gerçekler suratına çarptığı zaman dumur olabiliyorlar.

Hrant ta bunlardan biriydi. Saçma sapan şeyler yazsada, öldürülmemesi gereken bir insandı.

Neyse konuyu dağıtmayayım, şunu diyecektim: Türkler kadar Ermeniler den de çok düşman edinmişti bu adam.

Tanrı bilir Ermeninin biri vurmuştur bu adamı... Çünkü bu adamcağız da Ermenileri bizle kardeş olmaya ikna edebileceğini zanneden (kendi tabiriyle) barış güverciniydi.
Alt 24.01.2007, 14:53   #4 (İleti Bağlantısı)
Atatürkçü

Sıradan bir ermeni değilmiş hıyart. Evet sıradan bir ermeni değildi, çünkü diasporanın sözcüsüydü ve Türkiye'de hiç bir ermeni'nin söyleyemediği Türk'e olan düşmanlığını açıkça söylüyordu hem de artık düşman değilim, çünkü beraber yaşamaya alıştım ayaklarına yatarak.

Ayrıca hıyart hangi ermenilerde büyük nefret uyandırmış? Hıyart’ın Türk’lüğe hakaret etmesi ve diaspora ermenilerinin Türkiye’deki sesi olmasından dolayı, tırsan ermeni cemaatinden ara sıra aldığı tepkilerin nefretle hiçbir alakası yoktur. Sadece ve sadece ermeni cemaati hıyart’ı dizginlemeye çalışmıştır.

Peki hıyart Türkiye için ne tür çalışmalar yapmıştır? Benim bildiğim diaspora ermenilerinin sözcüsü olarak ermenistan hükümetiyle diasporanın arasını bulmaya çalışmıştır. Yaptığı bu çalışmalar ise tamamen ermenistan'ın geleceği içindir.

Örnek olarak diaspora ermenileri’nin Türk düşmanlığından büyük rant sağlayıp Türk’ler ile diyaloğu reddetmeleri ve bu yönde ermenistan hükümetine baskı yapmaları, ermenistan hükümetine büyük zorluklar çıkarmıştır. Bu yüzden de ermenistan hükümeti diasporayı rantçılık ve bencillikle suçlamıştır.

Bu kendisini Türkçü zanneden arkadaşımızın söylediğine göre güya hıyart fransızların bizleri karalamasına karşı çıkmışmışmışmış. İşin aslı öyle değil tabi; Diasporanın bütün gücüyle desteklediği, fransada çıkacak olan sözde soykırımı inkar yasasına ermenistan hükümeti de karşı çıkmıştır, çünkü Türkiye ile diyalog kurup sınır kapısının açılması yönünde çalışmalar yapmaktadır.

Tam da bu sırada hıyart ülkesinin (ermenistan) menfaatini düşünerek diasporaya bencillik etmemeleri yönünde karşı çıkmıştır. Üstelik bu yaptığı da Türkiye’ye değil ermenistana büyük hizmettir. Yani arada sırada diaspora ile ters düşmesinin sebebi Türk’lere duyduğu sevgi değil ermenistan’ın menfaati ve ermeni cemaatinin tepkisindendir.

Bu Türkçü olduğunu sanan kardeşimiz medyanın pompaladığı haberleri sorgusuz sualsiz kabul ettiği için hıyart'ın, halkların kardeşliğine inanan saf bir adamcağız olduğunu sanıyormuş. Hatta kendi tabiriyle hıyart saf bir barış güverciniymiş.

Şimdi düşünüyorum da acaba saf olan hıyart mı yoksa bu kendisini Türkçü sanan kardeşimiz mi?
Alt 25.01.2007, 21:31   #5 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

ALPGIRAY adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 308
Azerbaycan´daki kardeslerimizin ici rahat olsun daha ölmedik!!!
ALPGIRAY Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
(301 , (hıyart'ın , bir , ermenistan , kapısı) , kuş , Sınır , taşla , İki , ölümü)

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler