![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Bir tuhaf dizi PARS NARKOTERÖR
Bu diziyi çok methettiler Osman Sınav çekiyor kürtlere fena bindirecek dediler ama tam tersi olduğu görüldü. Bir kere dizide Türk yok. Baş karakterlerin hepsi ben çerkezim diyip duruyor ve dizide sürekli çerkezlik vurgusu yapılıyor. İyi kürt kötü kürt kavramı var sadece pkk lı kürtler kötü diğer kürtler iyi vatansever insanlar ve kardeşimizler deniliyor. Heleki doğudaki binbaşının pkk itirafçısı kürtten bahsederken oda bizim kardeşimiz kandırılmıştı biz ona doğruyu gösterdik artık bizdendir falan demesi hem normalde olmayacak birşey hemde insanı rahatsız ediyor. Ayrıca dizide habire kürtçe konuşuluyor kürtçe şarkılar çalıyor böylece kürtçeyi televizyon ekranlarında meşrulaştırma yoluna gidiyorlar.
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Çaşıt, dedikoducu, iftiracı, kahpe dölü ve nankör bir piçtir
|
Televizyon dizilerinde öyle veya böyle bir k.rtlük vurgusu herzaman var.
Bu dediğiniz örneği Köprü dizisinde ve Karayılan dizisinde görmekte mümkün. Her ikisindede örgütle mücadele edeb 'kahraman k.rtler olduğu vurgusu var. Bu diziler Türk-k.rt kardeşliği masalını perçinlemek ve milleti daha çok uyutmak için yapılmış dizilerdir. Ulu Tanrı Türk'ü uyandırsın. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
İşte bu benim herzaman anlatmak istediğim şey medya satılık bu tür 5 para etmez diziler yüzünden milleti kandırıyorlar tabiki bizim Türk milleti de çok rahat kanıyor
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Kardeşlik masallarıyla zihni afyonlanmış uyuyanlar,sizler o pembe örtülü sıcak yataklarınızdan,muzaffer Türkiye cumhuriyetinin yılmaz bekçileri ve askerleri olan bizlerin indirdiği kılıç darbeleriyle parçalanan,düşmanlarımızın sıçrayan kanlarıyla uyanacaksınız.
Gökte Tengri Yerde Biz.. |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
ırkçı
|
''Bir çerkez, asla at'a binmeyi unutmaz'' Bu diyalog dizide geçiyor.. gülermisin, ağlarmısın Türk ün esamesini ağzına almıyor bu soysuzlar.. Babam Türk, anam çerkez (senaryo icabı) diyen birine, çerkezliğini vurgu yapıyorlar..
Böyle dizileri izleyen bilinçsiz salaklarda sanacak ki, Türk, ata binmeyi çerkezden öğrenmiş..
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Almıla ırktaşım senin bu iletinden sonra o siteye kayıt oldum ve gereken herkese hadlerini bildiriyorum.Sadece burada birbirimizle konuşarak bir yere varamayacağımız düşüncesindeyim.O yüzden tüm Türkçüleri bu tip siteleri mesaj bombardımanına tutmaya davet ediyorum.Ben aynı ismimle oradaki ülkücü,sentezci vs. bütün çapulculara bir bir cevaplarını veriyorum.
Esenlikler dilerim. |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Aslında şöyle de bir mesaj da var bu dizide; çerkez Şamil'in sevgilisi, narkotikten en iyi tanıdığı kişi kürt ve gerçekten iyi bir kürt gibi göstermişler, devlet için çalışan bu ülkeyi seven felan filan, ama bu iyi kürtün amcası uyuşturucu kaçakcısı ve şamil'in abisini öldürten kişi olabiliyor. yani en iyi tanıdığınız bu ülkeyi sevdiğini düşündüğünüz bir kürtün amcası dayısı halası akrabası sülalesi hain olabilir ..
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
pars dizisini bende seyrediyorum.almila eleştirilerinde sana katıldığım noktalarda var ayrıldığım noktalarda. dizinin kahramanları arasında dediğin gibi türk olan yok izlenimi var (ki bana göre çerkeslerde kürtlerde türktür).
kürtçenin kulanılması konusunda haklısın ama bugünkü iktidarın bir arap kürt partisi olduğu gerçeğini göz önünde bulundurursak bu gayet olağan en azından diziyi yayına koyabilmek açısındangerekli. ama rahatsız edici olan asıl mesele ben çerkesim biz kürdüz gibi vurgulamaların aşırı derecede yer alması. bu dizi bana göre kurtlar vadisi teröre bir alternatif olarak hükümet tarafından sipariş edilmiş bir dizidir. başbakanın bile ''ben gürcüyüm karımda arap,,dediği bir ülkede yaşıyoruz nede olsa. kimin hangi milletden olduğu pek önemlide değil aslında takii bir yere kadar oda ulu önderimiz atatürkün dediği gibi ''insanlara görev veririken layık olup olmadıklarına bakılmalıdır ihanet ettiklerinde ise dönüp kanlarına bakmak lazımdır,, |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) | |
|
Otağ Yöneticisi
|
Alıntı:
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Çok nadiren televizyon izlerim fakat bu dizi pek fazla methedilince "Acaba neyin nesidir?" diye merak edip ilk bölümünü izledim.
Şeyh Şamil, Hacı Murat, İmamoğlu Deli Ahmet gibi Çarlık ordusuna karşı savaşan Dağıstanlı liderler aslında Avar Türkü'dür fakat çerkez olarak bilinirler ve çerkezler tarafından sahiplenilirler. Dizideki esas oğlanın adının Şamil, küçük yeğeninin adının da Hacı Murat olduğunu görünce çerkezlik vurgusu yapılmak istendiğini farkettim. Binbaşının kızı "Annem iyi çerkez tavuğu pişirir" deyince olay biraz daha netleşti, esas oğlanın evinin duvarında asılı duran çerkez folklor kıyafeti ve arka planda çalan Kafkas konfederasyonu marşının müziği de olayı iyice belirginleştirdi. Bunlar dizinin ilk bölümünde oldu. İkinci bölümü seyretmedim fakat duyduğuma göre çerkezlik açıkça telâffuz edilmiş. Bu duruma şaşırmamak lâzım çünkü Osman Sınav çerkez... Bu devirde herkes kendi soyunun propagandasını yapıyor, Türkler hariç... |
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
hiç izlemedim bu diziyi
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
ibo denen soysuzun programlari hala televizyonlari suslerken bu tür dizilerin yayinlanmasi gayet normal bence!Adam cikiyor mahmut tuncer denen bozukla bögüre bögüre kurtce sarki söyluyor Türkiye ekranlarinda önce bunlara dur demeliyiz!Dizi sonucta bir hayal ürünü olarak kaliyor insanlarin hafizasinda fakat bu soysuzlar icimizde yasiyor!
Y.N:Türkçe imla kurallarına uymalısın.
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Otağda değinildiği için bu dizinin bugünki bölümünü seyrediyorum. Dizide çok açık bir şekilde kürtçülük ve çerkezcilik yapılıyor. Dişi kürt melez sevgilisine sözde dilinde aşk sözcükleri fısıldıyor. Şamil de dişi kürde çerkezlerin kanun kabul ettiği çok özel bazı kurallardan bahsediyor. Buradan azınlıkların kendi kültürlerini yaşatmak için gizli gizli çaba harcadığını, kendi dillerinde konuşmak için her şeyi yaptıkları, kendi sözde yasalarını devletimizin kanunlarından üstün gördüklerini, Türk'ün topraklarında Türk'e karşı kumpas kurduklarını açıkça gösteriyor. Bir de dizide bu vatanı en iyi savunan kişilerin aslında azınlıklar olduğu yönünde çok tehlikeli bir propaganda yapılıyor. Televizyonlarımızda yayınlanan dizilerde kimse açıkça PKK destekçiliği vs. yapamaz; yapılsaydı bile kimse bu oyuna gelmez, herkes tepki gösterirdi. Ancak bu şekilde yapılan örtülü kara propaganda hem tepki çekmiyor hem de insanlarımızı daha kolay zehirliyor. Bu açıdan bakılırsa bu gibi programlar, roj tv benzeri kanallardaki propagandalardan çok daha tehlikelidir.
|
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Evet, dizinin bu bölümünde çerkez ve kürt propagandası hayli yoğunlaşmış durumdaydı. Kürt kızın çerkez adama kürtçe ilan-ı aşkta bulunması, çerkez adamın da kürt kıza çerkez kanunlarını anlatması ve üstüne üstlük "çerkez bir erkeğin çerkez olmayan kızla evlenmesi tavsiye edilmez" diyerek açıkça çerkez ırkçılığı yapması, bu dizinin amacını iyice ortaya çıkarmıştır.
(Biz hasbel kaza televizyona çıkıp "Bir Türk'ün Türk olmayanla evlenmesini tavsiye etmeyiz" desek kıyamet kopar, anında faşist damgası yeriz.) Bir zamanlar kürt adının telâffuz edilmesi dahi yasaktı, ama bugün dizilerdeki oyuncular şakır şakır kürtçe konuşuyorlar. Bu gibi diziler sayesinde milyonlarca insanın beynine -Devlet Bahçeli efendinin tabiriyle- Türkiye'nin bir çiçek bahçesi olduğu fikri sokulmaya çalışılıyor. Ekranda Türk'ün esamesi dahi okunmadığına göre, çiçek bahçesinde bize biçilen rol yaban otluğu olsa gerek. En sonunda da tırpanlamayı planlıyorlar herhâlde... |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bir , dizi , narkoterÖr , pars , tuhaf |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|