![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Bir Türkçü hangi gazeteleri okumalı?
Ben ve ailem Cumhuriyet gazetesi okuyoruz.ama merak ettim.
Bir Türkçü şuan için hangi gazeteyi okumalı. |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Şu anda okunmaya değer hiçbir gazete yoktur. Çapulcuların adında bile hayır olmayan gazetesini bir kere geç. Gördüğüm kadarıyla bizim düşüncemize en yakın olan gazete Yeniçağ'dır fakat içerisinde Hulki Cevizoğlu ve Rauf Denktaş dışında okunmaya değer bir kimse yoktur. Gerisi çapulcu ve sentezci düşünceye hizmet etmektedir. Tercüman da okumaya değmez bir gazete.
Cumhuriyet gazetesi liberal bir çizgiye gelmiş durumda. Pkk'yı telaffuz ederken bile "ka"ları "ke" olarak yazıyorlar. İçerisinde barındırdığı yazarlar da çok nitelikli yazarlar değil. İçlerindeki bazı yazarlar k.rt sorunun demokratik çözümün bahsediyor. Çetinka.ya, Ça.ışlar, Ko.gar, Si.men, Selç.k, okunmaya değer kişiler değil. Ben açıkçası karşı tarafın düşüncelerini öğrenmek açısından radikal gazetesini arasıra okuyorum. Bu kişiye kalmış bir şey. Zaten gazete insana bir şey katmaz. Oturup kitap okumak daha akıllıca ve faydalı bir iştir. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Aptal olduğu için atılmıştır
|
Y.N.: Wiki çöplüğünden kopyala yapıştır yapacağına, varsa kendine ait fikirlerini yaz. Arslan
Ben zaten kendi fikirlerim demedim alıntı olduğu her halinden belliydi,Alıntı yapmak yasak mı öğreniyim bundan sonra yapmam.. |
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Kızılbaş Türkmen mahyalı üyenin iletisinde düzenleme yapılmış. Siz verin yanıtınızı.
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Biraz uyanık olun kardeşim, kimin iletisine not yazdığım apaçık ortadayken, kendi kendine gelin güvey oluyorsun.
Senin iletinin altında olduğu için sana yazmış olabileceğimi düşünüyorsun değilmi ? Ama asıl merak ettiğim senin iletinin wikiden falan kopyalama olmadığını anlayamayacağımızımı sanıyorsun, ahrazmıyız biz kim orjinal fikirlerini yazmış kim kopyala yapıştır yapmış aradaki farkı anlamayalım. Türk zeki olur böyle şeyler yazıp insanı sinir etmeyin.
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Tam olarak Türkçü çizgide bir gazete yok. Ama illa gazete okuyacağım diyorsan tavsiyelerim:
Sözcü Cumhuriyet Akşam Yeniçağ Y.N:NE YENİÇAĞI İSTERSEN ORTADOĞUDA OKU NE FARKI VAR.TÜRKÇÜ OTAĞDA BÖYLE ŞARLATAN YAYINLARI DİLE GETİRMEYİN. |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Arslan Beğ bu kadar sinirli olmanızı anlayamadım. Yanlış anlaşılma elbette olabilir. Elbette neyin kopyalanıp yapıştırıldığını anlayabilirsiniz. Düzeltme yaptığınız yerde iletiyi ekleyen kişinin hiçbir düşüncesi yer almıyor. Benim de aklıma direkt olarak benim yapmış olduğum yorum üzerine sizin bir yorum yapmış olma olasılığı geldi. Burada kimseyle gereksiz tartışmalara girmek istemem ve bunun kimseye de yararı dokunmaz. Zaten ben iletiyi ekledikten sonra olayı anladım ama yapacak bir şey yoktu. İletinin kime yazılmış olduğuna dair teyit edilmesinde ne sakınca var. Eğer iki dakikanızı bu iletiyi yazmak için harcadıysanız gereksiz bir tartışmaya girmiş olduğumdan ve sizin değerli zamanınızı çaldığımdan dolayı özür dilerim.
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Saygı değer ırktaşlarım, sık sık gazete almam. Alacağım zamanda Cumhuriyet gazetesini alırım. Fakat bu gazeteyi fikir bağlılığı ya da yakınlığı sebebiyle okumam. Dönemsel uygun duruşlarından dolayı, okumayı tercih ederim. En önemli özellikleri de dürüst habercilik yapmalarıdır. Yani bilgi kirliliği, Türkiye'nin temellerini yıpratacak yaymaca, popüler habercilik ve sansasyonel haber yapmak gibi ucuz ve adi yolları denemezler. Bu sebeple bahsini ettiğim gazeteyi okuma gereği duyarım.
Başka bir yönüyle de diğer gazetelere para kazandırmak istemediğim için bu gazeteleri alma gereği duymam. Cumhuriyet dışında ki gazeteleri para vererek takip etmesem de gittiğim mekanlarda hepsine tek tek göz gezdiririm. Haberlere sadece göz gezdirmekle yetinirim. Daha çok fıkralara odaklanırım. Böylelikle yazarın fikirlerini kavrarım. Bir yönüyle de epey zaman kazanırım. Tabi bu dediğim gazete okuma tekniği Cumhuriyet için geçerli değildir. Bu gazeteyi okurken köşe yazarları başta olmak üzere haberlerine de göz gezdiririm. Unutmadan Hulki Cevizoğlu ve Rauf Denktaş için kimi zaman Yeniçağ aldığımda olur. Yoksa bu gazetenin özellikle dini bölümleri ve sentezci yazarları sebebiyle çapulcu olduğu çok açıktır. Fakat bir iki yazarı merak ettiğim için bazen alma gereği duyarım. Genel ağdanda gazetelere ulaşma imkanımızın olması da gazete almak ihtiyacını azaltan başka bir ögedir. Cumhuriyet gazetesini de önermek gibi bir niyetim kesinlikle yoktur. Ben sadece özellikle para verip gazete aldığım zaman hangi gazeteye yöneldiğimi belirtmek istedim. Özüne inmek gerekirse bizim fikirlerimizde olan hiçbir gazete yoktur. Bize yakın olan bazı şahısların dağıldığı gazeteler vardır. Bu sebeple gazete önermek çok uygun olmayabilir. Çünkü Cumhuriyet gazetesinin yazarları büyük çoğunlukla eski komünistlerdendir. Kendilerini bugün itibariyle sosyal demokrat ve sosyalist olarak tanımlamaktadırlar. Cumhuriyet gazetesinin hassasiyeti sadece soldan ibaret olan Atatürkçü bir çizgidir. Laiklik konusunda aşırı hassas oldukları söylenebilir. Taktiksel ön görü ve bugünün şartları ekseninde Cumhuriyet okurum fakat hiçbir kandaşa önermek gibi bir niyetim olamaz. Yeniçağ gazetesi de bir iki yazar dışında çapulculuğun fikirsel kalesi olan bir gazetedir. Hele 3 Mayıslarda manşete kürt kardeşçisi Feyzullah'ın resimlerini asması ve bir iki sayfayı buna ayırması bu gazetenin özeti niteliğinde bir davranıştır. Başka bir konuda gazete okumanın kişinin fikir bağlamında ki gelişimine olan katkısının ne olduğudur! Ben bu konuda şu fikri öne sürüyorum; haberleri takip açısından gazete okumak önemlidir. Fakat fikirsel gelişim açısından, katkısı büyük bir önem arz etmez. Katkısı vardır. Bu katkı destekler mahiyette küçük bir itici güçtür. Önemli olan kitap okuyarak kendi fikri alt yapımızı kuvvetlendirmektir. Kitap okumayıp fikirsel gelişim için gazeteden medet ummak doğru bir fikri anlayış değildir. Köşe yazılarını takip etmeyi de o yazarın görüşlerini anlamak, kendisini tanımak açısından önemli görürüm. Haberlerin takip etmek ve fıkra yazarlarının tanınmak amacıyla gazeteleri dönem dönem incelemek gerektiğini düşünüyorum. En azından bir gazeteyi para ile alarak ya da genel ağdan takip etmek haberlerden geri kalmamak için öncelikli ve önemli bir gerekliliktir. Fakat öncede belirttiğim gibi bütün gazeteleri, öncelikli olarak yazarlarının üzerinde durmakla beraber, zaman zaman incelemek gerektiğini düşünüyorum. Bu tüm gazeteler hakkında tek tek genel bir yargıya ulaşmamızı sağlar. Son olarak gazeteler hakkında başka bir yargımı da paylaşmak isterim. Fikirlerimi kuramsal olarak destekleyecek ve geliştirecek kitaplara baş vurmayı ve araştırmayı her şeyin üzerinde tutarım. Gazetelerle kuramsal bir alt yapı oluşturmak gibi bir şansımızın olduğunu düşünmüyorum. |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Gazete okurken çok seçici oldugumu söyleyemem genel manada hepsini okurum.Gazete okumak degil sorun olan gazetelerdeki safsata ve yalan haberlere kanmamaktır,unutulmaması gereken konu varsa oda şudur bu gazetelerin tümü tarafsız haber yaptıgını söyler ama mutlaka birilerinin bazı odakların tarafını tutarlar en azından paranın ve kendi çıkarlarının tarafında olduklarını söylemek yanlış olmaz.Fakat görsel ve yazılı medya olmadan gerçekleri görmekte mümkün degildir.
Biz Türkçüler olarak okumayı kesinlikle elden bırakmamalıyız düşman görüşler ve hain odakları ancak böyle keşfedebiliriz yalnız uyanık olan ve kanındaki bilincin farkında olan hiçbir Türk sagcısından,solcusuna,liberaline milliyeçi geçinenine bu saman kagıtlarını okurken kendi deger yargılarını ve düşüncelerini degiştirmez Türklügünden asla taviz vermez saman kagıdı demişken gazete okumak saman yemeye benzer kaba bir tabir degil gerçektirde faydasız oldugunu söyleyemem ama okudugunuz birçok şey aklınızda kalmaz okuma alışkanlıgını ve zekayı geliştirdigini söyleyebilirim. |
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Türkçü bir parti yoktur, oy vermeyelim.
Türkçü bir gazete yoktur, gazete okumayalım. Türkçü bir kanal yoktur, televizyon seyretmeyelim. Türkçü bir mekân yoktur, evden çıkmayalım vs. Peki biz Türkçüler olarak ne yapacağız? Arkadaşlar bunları aşalım, okunmaya değer gazete yoktur ne demek? Türkçü, her zaman durumdan vazife çıkarması bilen, zeki kimsedir. Ben Hürriyet ve Cumhuriyet gazetelerini okuyorum. Milliyeti de okuyorum. Genelde gazete okumam ama okuduğumda bunları okuyorum. Beğendiğim bir kaç köşe yazarı var, onların yazılarını okuyorum. Hiç bir şey yapmayıp toplama işlemindeki etkisiz eleman gibi mi olacağız? Böyle bir şey mümkün değil. Gündemi ve gündeme ilişkin yapılan yorumları çok yakından takip etmek lâzımdır. Şu Türkçü değil, bu Türkçü değil diyerek bütün herşeyi kendimizden uzak tutarsak, kaybeden biz oluruz. |
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Elinde internet varsa, bir sürü haber sitesi var, onları takip et derim. Türkçü bir gazete yok.
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Buğra Şad haklısınız. Okunmaya değer gazete olmaması gazete okumayacağız anlamına gelmez. Benim demek istediğim o değildi. İstediğimiz kalitede bir gazetenin ortada olmadığını söylemek istedim. Elbette her türlü gazeteyi ve kitabı okuyacağız, her televizyon kanalını seyredeceğiz, her yere gitmeye çalışağız. Biz Türkçüler bir cemaat oluşturmuyoruz, o yüzden tek tip insalar da değiliz. Dünyayı geniş bir bakış açısıyla algılamaya çalışan, olaylara eleştirel ve sorgulayıcı bakarak Türkçülük süzgecinden geçirebilen yetenekte insanlarız. Her türlü gazete okunabilir ama bunlar okunmaya değer olmadığı için bize çok şey katmayacaktır. Gündemi takip etmek ve olaylara yabancı kalmamak adına toplumsal hafızamızı her zaman açık tutmalıyız.
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bir Türkcü her gazeteyi okur
Bazi sorular ancak nefes nefes ve zaman kaybidir. Bir Türkcü vakti oldukca her gazeteyi okur. Cünkü ancak bütün gazeteleri okursa dostun ve düsmanin cizgilerini görür ve tuzaklarina düsmez.
Sahsi tercihlerimi söyle siralayim. Bilgi edinmek icin. 1. Cumhuriyet Benim en sevdigim gazete Cumhuriyet'tir. Sebebine gelince, biraz özel ve ilginc. Cumhuriyet gazetesini Atatürk'le özdelestiriyorum. Herseyden cok onun "BENIM EN BÜYÜK ESERIM CUMHURIYETTIR" sözüly özdelestiriyorum. Elbette ki o zaman basilan Cumhuriyetle bugün basilan Cumhuriyet gazetesi yüzde yüz ayni cizgide olmasa bile Atatürk'ün gazetesi ve hatiri var diyorum. Keskem Atatürkcülügünden ve yurtserverliginden hic bir zaman süphe duymaydigim EMIN CÖLASAN Cumhuriyet'te köse yazarligina baslasa. Gazeteyi karinca kararinca hizaya getirir. 2. Milliyet Kötünün iyisi magazincilikten uzak okuyucularinin bilge düzeyi yüksek seviyede olan bir gazete. Okurlarina haberligin gereklerini yerine getirmeye calisiyor. Atatürkcü oldugunu iddia ediyor. Bence alti okun birtanesini gözardi etmisler. Eger ki o oku da (Milliyetcilik) canavarin gögüsüne saplayabilirlerse, bir hayli yol almis olur. 3. Hürriyet Türkiye Türklerindir sözü benim illikerime kadar isledi. Emin Cölasan'i okurdum. Simdi yazar olarak basta Bekir Coskun olmak üzere Ahmet Hakan'i okurum. Ama Hürriyetin eski kalitesi kalmamis. Magazincilik ve Kelebekcilikle daha cok alt tabakaya hitab ederek kaybolan okumus kitlenin ettirdigi zararlari telafi etmeye calisiyor. Düsman gazeteleri Türkiye Gazetesi Mustafa Necati Özfatura ile gecmiste cok kalemle duello etmistim. Ayhan Songar (bu cevrelerde nadir bir Atsizci) ucmaga vardiktan sonra gazete daha cok filistin ve araplara yalelili reklam yapti. "HepimizFethi Şekaki'yiz" yada "filistin kan agliyor" gibi ucuz ümmetcilik yapiyorlar. Sirf bir keresinde kedi oldu olali bir fare yakalamislardi. suudi arabistan mekke'nin Fatih Sultan Mehmet tarafindan yaptirilan osmanli eseri surlarini yikip hotel yapilmasi icin faaliyetlerini sürdürürken bir baslik atilmisti.. HACCI BOYKET EDIN! Aklima hayalim sasmisti. Ama Mustafa Necati Özfatura cizgisinde bir gazete. Simdiki icerigi bes para etmez. Tabii yazarlarinin cigerleri de Aslinda her gazeteyi okuyorum. Okuyanla okumayan bir degildir. Hasmin karinca olsa bile merdane takinacaksin. Kendini hazirlayacaksin. Körü körüne kulaktan duymayla harekt etmiyeceksin.Örnegin Nazim Hikmet'in fikirleri niye bize ters düstünü bileceksin. Necip Fazil Kisakürek'in millyetcilikle alakasi olmadigini gönlünde yatan aslanin arap yarimadasinda cöllerde dolastigini ondan okuyup cikaracaksin. Türkcüler olarak bizim arkamizda sermaya gücleri yok, hic bir lobi yok, gazetelerimiz, televizyonlarimiz vesaire de yok. Sadece damarimizda asil kanimiz bir de beyin gücümüz var. Onlar bir kere ugrasiyorlarsa biz 10 kere ugrasmak zorundayiz. Not: Cumhuriyet gazetesi haric hic birisine para vermiyorum. Internette okuyorum |
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçülüğün Savunucusu
|
Babam işde masasına hürriyet koyuyorlar babam onu eve getiriyor ben genelde onu okuyorum.Ama kelebekle işim olmaz.
Cıvıklık yapma.
|
![]() |
| Etiketler |
| bir , gazeteleri , Hangi , okumalı? , türkçü |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|