![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bor ile ilgili bir kaynak
Dönem dönem e-posta, tartışma ortamları vs. sayesinde alevlendirilen bor madenleri ile ilgili bir kaynak buldum ve paylaşmak istedim. Konuyla ilgilenenlerin işine yarayacağını düşünüyorum.
Sitenin adresi: http://www.boraxtr.com/ |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Yorum yapılmadığına göre pek ilgi çekmedi sanırım konu ama inceleyin lütfen. Eğer bu sayfada yazanlar doğruysa(ki ben doğru olduğunu düşünüyorum), bor konusunda da aynı Sn. Hablemitoğlu'nun Bergama Dosyası'nda altın madenleri ile ilgili ortaya çıkardığı tuzakların aynısına bor madeninde de düşüyoruz demektir.
Çünkü arada bir yayılan 'milli' duruş görünümündeki e-postalar veya iletilerle sağlanmak istenilen 'şu an ki durumun korunması, yani hiç bir şekilde bor madenleriyle ilgili çalışma yapılmaması'. Ancak bağlantı adresindeki belgelere göre o 'milli duruş' sadece bizim zararımıza. Nedeni de bor ne araç yakıtı, ne de süper-hammadde gibi üstün özelliklere sahip bir maden. Onu önemli yapan nokta ise tüm madenin eti-borax adlı yabancı menşeili bir şirket tarafından üretiliyor olması, eti maden tarafından satılıyor olması ve hiçbir YERLİ ÜRETİCİYE SATILAMIYOR olması. Genelde deterjan ve benzeri ürünlerin hammaddesi olan boru önce eti-borax çıkartıyor, işliyor, sonra yabancı firmalara, yurtdışına satıyor onlar da hammadde olarak kullanıyor. Türkiye'de herhangi bir girişimci bor ihtiyacı olan bir üretim yapmak istese bor madenini yurtdışından alması gerekiyor. |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
hükümet bu madenlerin hepsini satar.. sattı bile... hükümetin ; aziz vatan toprağında satmayacağı hiç bir şey yok.. -yarın anıtkabiri'de satar , - meclis binasını da , -cumhurbaşkanlığı köşkünü de... hatta camileri , kiliseleri , Ordumuzun silah ve cephanesini bile satar.. çünkü bu hükümet ; SATICI VE TÜCCAR bir hükümet.. herşeyi satar... sadece neyi satmaz...SATAMAZ...bilirmisiniz ? KÖMÜR madenlerini , Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu ile Taş Kömürü Kurumu'nu SATMAZ ...SATAMAZ... Niye ? başbakan bunu alenen , açık ve net olarak izah etti. : "Nerede fakir var, nerede garip var, arayacaksın, bulacaksın... İcabında sayın valim, sayın kaymakamım, atlayacaksın kamyonun şoför koltuğuna, sen gideceksin, kapıyı çalacaksın, kömürü sen vereceksin... Bunu yaptığın gün, bu Türkiye ne olur biliyor musun? Uçar, uçar..." Veriyorsun kömürü... Türkiye uçuyor! Türkiye'de 17 milyon aile var... hükümet bugüne kadar tam 8 milyon aileye kömür dağıtmış.. yani Türkiye'de bulunan toplam aile sayısının yarısına yakın.. her ailede ortalama 3 kişi olsa ; 3x 8 milyon = 24 milyon seçmen. Türkiye'de toplam seçmen sayısı = 41 milyon. hatta bu hesaba göre ; akp'nin az oy aldığı bile söylenebilir.. çünkü kömür dağıttığı 8 milyon aileden aldığı 24 milyon oyla , en az % 58 oy alması gerekirdi.. ama akp % 48 oy almış...yani beklenenden oydan % 10 daha az. şimdi anladınız mı? akp nin % 48 oyla yeniden nasıl iktidar olduğunu ?? dünyanın hiçbir ülkesinde , vatandaşa kömür hibe ederek iktidara gelemezsin... ama burada olursun. eğer akp ; kömür madenlerini satarsa , vatandaşa hibe edecek malı kalmaz ve bir daha iktidara gelemez. bu ülkede "stratejik, jeopolitik , demokratik" önemi olan ve "asla başkasının eline geçmemesi gereken " şey ; KÖMÜR'dür. akp ; vatandaşa kömür hibe etmek suretiyle önümüzdeki seçimleride garantiliyor.. bir dahaki sefere % 80 oy almazlarsa şaşarım. bankalardan fabrikalara, limanlardan telefonlara kadar her şeyi satar.... Tarlaları, yolları, gölleri, nehirleri, barajları satar... ama kömür madenlerini satamaz.. altın yumurtlayan tavuğunu kesemez. Ankara ırktaşım " Yorum yapılmadığına göre pek ilgi çekmedi sanırım konu ama inceleyin lütfen" demiş.. neyi inceleyelim ki ? Geçti Bor'un pazarı... |
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Günümüzde en pahalı maden altındır.... diye bilinirdi. Artık Platin dünyanın en nadir ve pahalı maddesi. Altın gibi yumuşak değil, ve onun kadar iletken ve kullanışlı. Coğrafya öğretmeni bir meslektaşımla konuşurken öğrenme olanağı buldum, dünyanın en büyük platin rezervi, Torosların Hatay uzantısı olan Kızıl Dağ'ın altındaymış. Bu çok derinde olduğu için şimdilik ulaşılamıyormuş.
(bu bilgi bir duyumdur.)
Saraylarda süremem dağlarda sürdüğümü, Bin cihana değişmem şu öksüz Türklüğümü. H.N.Atsız Düşmana merhamet acz ve zaaftır. Bu insaniyet göstermek değil, insanlık niteliklerinin sonunu ilan etmektir. K.Atatürk |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) | |
|
TÜRK IRKI ÜSTÜNDÜR
|
Alıntı:
ON NUMARA YAZI...TEŞEKKÜRLER
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKÇÜ TURANCI
|
Bu bor denen madde çok önemli söylenenlere göre amerikanın marsa gönderdiği uzay aracının yakıtı Türkiyeden gönderilen bormuş.Oh ne güzel !!!! bizim toprağımızdaki madeni amerika kullansın.Bu ne yaman çelişkidir ben anlamadım.
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|