![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bordo Bereliler'e Bozkurt amblemi
TSK'NIN en seçkin birliği sayılan Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın şimşek şeklindeki kama amblemi değiştirildi. Yeni tasarlanan Ay-yıldız içindeki 'kurt başı' amblemi, Genelkurmay'ın onayı üzerine ilk olarak MAK (Muharebe-Arama-Kurtarma) Alay Komutanlığı'nda görevli subay, astsubay ve uzman çavuşların üniformalarında kullanılmaya başlandı. Değişikliğe, Bordo Bereliler'den gelen yoğun istek üzerine gidildiği öğrenildi.
Göktürkler'e kadar uzanıyor Atatürk'ün Türk Ocakları'na verdiği ve Türkçülüğün simgesi sayılan bozkurt figürü tarihte ilk kez Göktürkler'in bayrağında kullanıldı. Atatürk, 'Bozkurt'u Türk Ocakları'nın amblemi yaptı. Başbakanlığa bağlı TİKA (Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı) da yıllarca 'kurt başını' amblem olarak kullandı. Ulu Önder'in öldüğü 1938 yılına kadar Ankara Üniversitesi diplomalarının alt köşesinde 'kurt başı' amblemi yeralmıştı. Kaynak: http://www.stargazete.com/index.asp?haberID=90285
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Yildirimlar yaratan bir irkin torunlarinada boyle bir amblem yakisir zaten.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Ordu içindeki "köklere bağlılık" beni fazlasıyla sevindiriyor. Ayrıca Kara Harp Okulu öğrencilerinin yayımladığı "Çizgi Ötesi" isimli dergi de de Türkçü, Turancı öğelerin ağırlık kazanması beni heyecanlandırmakta ve Türk Silahlı Kuvvetlerine bağlılığımı çelikleştirmektedir.
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Sevgili Forum Yönetmenleri, artık buna dair bir de fotoğraf eklersiniz bu sayfalara, değil mi?
Tanri sizi inandırsın, uzun uzun zamanlardan beri ilk defa beni bu denli sevindiren bir haber duydum... Bozkurt, eminim ki hem Savaşçılarımıza yakışacak, hem de manevi güçlerini bir kat daha artıracaktır... Talep edip, ısrar edip kabul ettirmişler bu istemlerini... Emeği geçenleri içtenlikle kutluyorum... |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
O sembole ilk ulaştığımızda derhal burada gururla yayınlayacağız.
|
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Gerçekten gurur verici bir durum.
Daha bir kaç ay öncesine kadar TSK'nın brövesinden Başbuğ ATATÜRK'ü kaldırmak isteyipte, verilen tepkiler karşında geri adım atmak zorunda kalan kansızlara, bu Bozkurt amblemi tabiri caizse "kapak" olsun!! |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sayın Tomris,
Atatürk dönemine dair verdiğiniz güzel örneklere bir ilave yapmak isterim..12.05.1927 tarihinde tedavüle çıkarılan kağıt 5 Liraların bir yüzünde Bozkurt vardır.O dönemin bazı üniversite yayınlarında amblem olarak da iki meşale arasında dimdik duran bir Bozkurt figürü kulaanılmıştır.... Saygılar |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
![]()
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Türk milleti ; yaşanan bütün güçlükler ve karşılaştığı siyasi suikast ve ihanetlerle, bir bataklığa doğru sürüklenmeye çalışılsa da ; bu vatanı sahipsiz zannederek gözü dönmüş bir şekilde ateşle oynayan hainlerin tahriklerine ve karalama politikalarına karşı her zaman ordu ve millet birlikteliğini ortaya koymustur . Türk Ordusuna ve bu ordunun mensubu olan Türk evlatlarına olan güvenini asla kaybetmemiş olan Türk milleti ; kendisini bu konuda hiçbir zaman yanıltmayan Türk askeriyle ne kadar gurur duysa azdır.
Herşey özünde güzel ve asildir.Türklüğün sembolü olan, Türklükle özdeşleşen BOZKURT'a yani ÖZÜMÜZE yöneliş asil ve sevindirici bir davranış, umarım gerçekleşir.
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
şükür
tanrımıza şükürler olsun.
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bu zaten olması gerek birşeydi, fakat bizi bizden o kadar uzaklaştırdılar ki artık olması gerekenlerin uygulanmasına bile seviniyoruz.Yine de Şükür Tanrı'ya
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Aslında bu bir ilk değil. Türk Silahlı Kuvvetleri bozkurt amblemini başka bir alanda yıllardır kullanıyor. Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nın Türk Yıldızları haricinde bir F-16 ekibi daha vardır, adı Anadolu Kurtları. Bunlar savaş pilotları oldukları için Türk Yıldızları gibi gösteri uçuşu yapmazlar, bu yüzden kamuoyunda adları pek duyulmamıştır. Bu ekipteki tüm jetlerin kuyruk kısmında Türk Ocakları'nın simgesi olan bozkurt başına çok benzeyen bir bozkurt amblemi vardır. Askerlik yaptığım dönemde bu jetlerden iki tanesi bizim tugaya inmişti, o zaman görmüştüm. Uçakları kullanan savaş pilotları da çok büyük bir titizlikle seçiliyor, yedi ceddi araştırılıp ırken öz Türk olduğuna kanaat getirilen kişiler ekibe alınıyor çünkü bir savaş durumunda Türkiye'yi onlar koruyacak.
|
|
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|