Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 30.04.2006, 16:06   #1 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Süyünbike adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 158
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
BOZKURT'TAN KORKAN ÇAKALLAR!

Atatürk'ün sembolünden korkanlar

Özel Kuvvetler Komutanlığı’nın “Bozkurt”u sembol olarak kullanmaya başlayacağı haberini duyunca inanın çok sevinmiştim. Atatürk’ün milli bir sembol olarak beyinlere kazımak istediği “Bozkurt” sembolü sonunda hak ettiği yeri bulacak diye düşünmüştüm. Ama ben nereden bilebilirdim ki, Atatürk’ün milli sembol olarak kullandığı Bozkurt’tan Türk Silahlı Kuvvetlerimizin korkacağını... Bilgisayarımın başında bunları düşünürken içim cız etti. Atatürk’ün bütün hayatı boyunca Türk milletinin milli sembolünü adeta beyinlere kazırcasına yaptığı bütün çalışmaların bir gün bir tarafa konulacağını ve bunun hem de Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılacağını hiç mi hiç düşünmezdim. Çünkü Türk Silahlı Kuvvetleri Türk milletinin göz bebeğidir. Bu milletin bütün değerlerine sahip çıkması gereken bir kurumdur. Hâlâ en güvenilir kurumdur.
Acaba yanlış mı anladım diye haberi tekrar tekrar okudum. “Askerden bozkurt yasağı”
Başlıklı haberde şöyle deniliyordu. “Özel Kuvvetler Komutanlığı Muharebe Arama Kurtarma (MAK) birliği personelinin koluna taktığı "peç" adı verilen yamadaki "şimşek biçiminde kılıç" figürü, pars figürüyle değiştirildi. Ancak, pars kamuoyunda "kurt" olarak algılanınca, Genelkurmay Başkanlığı, MAK personelinin sözkonusu peçleri kullanmasını yasakladı.

Savaş ortamında veya verilen özel görevlerde, cephe gerisine sızma, esir-yaralı kurtarmak gibi görevler icra eden MAK birliği, kuruluş yıllarında "pars" hayvanını simge olarak belirlemişti.

İlerleyen yıllarda ise "şimşek biçiminde kılıç" figürünü peç olarak kullanılmaya başlanmıştı. Kısa bir süre önce eski figüre dönülmesi kararı alındı. Bunun üzerine kulislerde Özel Kuvvetler'in "bozkurt" amblemini kullanmaya başlayacağı kulaktan kulağa yayıldı.

Kurt figürünün "ülkücü" akımı çağrıştırdığı yönündeki yorumlar artmaya başlayınca Genelkurmay Başkanlığı MAK komutanlığına "peç takmayın" emri verdi. Özel kuruluş amacı olan birlikler, motivasyonun artması için kendilerine çeşitli figürleri simge olarak benimseyebiliyor. Bu figürler "peç" olarak adlandırılan yama üzerine işleniyor ve personelin koluna takılıyor.”
Sembollerin Türk milletinin hayatında ne kadar önemli bir yeri olduğunu en iyi bilenlerden birisi Atatürk’tü... Onun içindir ki, daha Cumhuriyeti ilan etmeden önce 1922 yılında Ankara hükümeti adına bastırdığı “Pul”a Bozkurt amblemini yerleştirmişti. Bastırdığı ilk paralara, pullara, o dönemde yapılan başta Ulus heykeli olmak üzere, Kahramanmaraş kalesindeki heykele, her yere ama her yere Bozkurt’u Atatürk koydurmamış mıydı?
CHP milletvekili Ratıp Tahir Burak’a “Ergenekondan Çıkış” tablosunu Atatürk yaptırmamış mıydı? Tekel’in Bozkurt sigaralarından tutunda Okullarda okutulan “Bozkurt Cumhuriyet Marşı”na kadar hepsi Atatürk döneminin çalışmaları değil miydi? Bu konuda 10 yıldır çalışan, Atatürk’ün yaptırdığı yüzlerce Bozkurt çalışmasını yayınlayan biri olarak isteyen her kişi ve kurama bu belgeleri sunabilirim. Bozkurt sembolünün kaldırılışı İsmet İnönü döneminde değil midir? O dönemde Atatürk’ün resimlerini bile paralardan çıkaran ve kendi resmini koyduran da İsmet İnönü’nün ta kendisidir. Şimdi biz, İsmet İnönü’yü mü esas alacağız Atatürk’ü mü? Eğer Atatürk’ü esas alacaksak “Bozkurt” sembolünden korkacağımız yerde onu yaygınlaştırıp hatta bütün devlet kurumlarında kullanmalıyız. Hala Türk Dünyası’nın bütün coğrafyalarında bu sembol canlı olarak yaşamaktadır.
Bozkurt hürriyetin sembolüdür. Gücün sembolüdür. Onurlu yaşamanın asilliğin sembolüdür. Bu konuda yüzlerce sayfa yazmak mümkündür.
İşte Türk milleti bütün bu özelliklerinden dolayı Atatürk’e “Bozkurt” unvanı vermiştir. O dönemde yayınlanan bütün gazetelerde Atatürk ve Bozkurt yan yanadır. Şimdi, “Şunu çağrıştırıyor bunu çağrıştırıyor” diye milli sembollerimizden vaz mı geçeceğiz?
Bugün Atatürk’ün kullandığı sembolünden korkanlar yarın Atatürk’ün fikirlerinden de korkmaya başlarlar.
O zaman da bu sözler şunu çağrıştırıyor bunu çağrıştırıyor diyerek vazgeçerler. Atatürk’ün figürünün modernleştirme adı altında bröveden çıkarılmaya çalışılması da şimdi olayın acaba farklı boyutları mı var düşüncesini bende uyandırmaya başladı. Milletin tepkisi üzerine “Atatürk” yeniden bröveye konulmuştu.
Türk milleti tarih sahnesine çıktığı günden bugüne kadar hep “Bozkurt”u milli sembol olarak seçmiştir ve kullanmıştır. Devletin bütün kademelerinde Bozkurt’un kullanıldığı dönemde Atatürk dönemidir.
Bozkurt’tan korkmak açıkça söylemek gerekirse Atatürk’ün fikirlerinden korkmaktır.

Kemal ÇAPRAZ
kemalcapraz@ufukotesi.com

Türkler’in tarih sayfalarında yer aldığı zamandan beri simgesi olan ve kutsal sayılan “BOZKURT”U, Türk Askerinin amblem olarak orduda görmek istemeleri; bizleri ne kadar çok sevindirmişti. fakat biz özümüze dönüyoruz diye sevinirken, Türk olmayanları korkutmuş!...
Ne acıdır ki; Türkler’in ve Türk tarihinin milli simgesine sudan bir bahaneyle yasak koyan,
birtakım saygıdeğer(!) devlet büyüğümüz, bu “simgeye tahammül edemiyoruz” demek yerine
Türk tarihinden bihaber tavırlarıyla ucuz bahaneler arıyorlar kendilerince.
Bu korkularını gizlemek için uydurdukları bahane ise; bir millete mal olmuş, o milletin varlığıyla özdeşleşmiş olan milli sembolümüzü, siyasi bir gruba mâl edip bir siyasi partiye indirgemek!... Ne kadar âciz, ne kadar ucuz ve ne kadar komik bir bahane!
Atatürk’ün izinden gittiklerini, Atatürkçü olduklarını söyleyen, Atatürk’ün milli simge olarak kabul ettiği Bozkurt’ a tahammül edemeyenler; “BOZKURT” yerine başka bir resim, mesela kendilerini temsil edecek bir “ÇAKAL” resmine asla hayır demezlerdi herhalde!
Evet, Türk’ün simgesi “BOZKURT” TAN, ancak Türk olmayanlar “ÇAKAL”LAR korkar!

TANRI TÜRKÜ KORUSUN!
Süyünbike Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 30.04.2006, 18:05   #2 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 40

Bu güzel görüntülere yasak gelmese bari
ASPARUH Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 30.04.2006, 23:19   #3 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 7
Bozkurt ambleminin kaldırılmasına ben de çok üzüldüm, Türk Askeri'ne, Bozkurt yakışır.
Atsızcı Çeri Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.05.2006, 01:15   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

TANHAN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 156

Sırf "ülkücü" izlenimi doğmasın diyerek Türk!'ün öz be öz sembolünden uzaklaşıldığını görmek gerçekten üzücü ama buna sebeb olan durum da bugün ülkemiz de Bozkurt sembolünü kullanıpta hakkını veremeyen bir takım zihniyetlerin topluma Bozkurt ve Bozkurt gibi Türk'ün öz kültürünü ve milli değerlerini yanlış tanıtmasından kaynaklanmaktadır.

Bozkurt'u kendi tekellerine alıp, bunu bir milli bir değere sahipleniş değilde siyasi bir olaya malzeme yapanlara yazıklar olsun!!
TANHAN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.05.2006, 02:13   #5 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

TürkOğuz adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 739

Yukarıda gördüğünüz armayı (peç) Hava Kuvvetlerine bağlı bazı özel birlikler kullanmaktadır. Demek altına Kurdun ingilizcesi yazınca iyi, normal halini kullanınca kötü !

Diğer bir ayrıntıda şu ; Bordo Berelilerin önceki kullandığı kılıçlı şimşekli arma aynen Amerika Özel Kuvvetleri tarafından da kullanılmaktadır. Yani Dünya'da başka imgeler kalmamışçasına onlardan alıntı yapılmıştır.

Bu A.B.D. özel kuvvetlerinin arması

Yani A.B.D.'nin armalarını aynen kullanınca modern olunuyor, Türk ırkının öz kültürüne ait olan binlerce yıl destanlara ilmik ilmik işlenmiş bozkurdunu kullanınca da kötü!

Türk ırkının yüce Genelkurmay'ı, Türklüğün asil bozkurdunu en güzel şekilde kullanmalı ve bununla gurur duymalıdır.
TürkOğuz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.05.2006, 06:11   #6 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 38
İnsan bir şevinirken çok dikkat etmeli, diye bilirdim. Lakin, çok uzun zamanlardan sonra bu defa ve bu haberin ilk çıktığı şeklinden ötürü çok sevinmiş, hatta, hayrler içinde kalmıştım. Demek sonunda ordumuz, askerimiz kendi sembollerine geri dönüyor, özleşiyor, sadece nato ve baska ordulardan alıntı amblemler taışımayacak artık, diye...
Ama haber, fazla sürmedi fos çıktı, ne yazık ki...
Yurt dışında idim. Yabancı arkadaşlarım benim Türk askeri konusunda ki yaklaşımlarımı bilir, hayli dikkatlerini çekerdi bu. Bir gün masamda bir Türk Gazetesi, okuyordum ki, yanıma gelen Thomas isimli, eski asker bir arkadaşım, önümde duran gazete habebirinde ki resme dikkat etmiş ve hemen atılmıştı.
-Bu bizim amblem!
Oysa, gazete haberi Türk Askerini konu alıyor ve resim bir Türk askerine ait idi.
Sonra sözü yapıştırmıştı:
Dostum, hani sen askerinizle, askerlik anlayış ve düsturlarınızla, kahramanlığınızla pek övünüyorsun amma, bak, özel askeri timleriniz bizim amblemlerimizi taşıyor, biz öğretiyoruz onlara savaş sanatını, naber?
Söz sizde.... Ben susmuştum artık, yıllar önceydi...
akkartal Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.05.2006, 06:19   #7 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 38
Olacak işte değil arkadaşlar, düşündükçe
koyuyor bu durum bana...
Ya kardeşim, madem yapmayacaktınız,
vara yapmasaydınız, yeter ki, Türk Askerine
yakışır şekilde görev yapın da isterseniz hiç Turk amblemi,
işareti, resmi taşımayın. Nihayet mühim olan iştir,
gösteriş değil.
Fakat, bu haber ortalığa yayıldıktan sonra tutup
bundan geri adım atmak hiç olmadı. Bak işte
soruyor gençlik:
Türk askeri Kurt sembolü taşımaktan korkuyor mu?
Haklı, niye sormasın ki, siz böyle yaptıktan sonra?
Bu resmen özgüven eksikliği değilse nedir?
Kurt neyin semboludür?
Gamalı haç mıdır Kurt?
Niye çekenilir bundan?
Kim karışabilir ki hem Türk askerinin üstünde,
başında ki sembolüne?
Hayret bir şey ya...
Boyle yaz bozun tek amacı olabilir,
o da Türk Miletini ordusundan, askerinden soğutmak...
Başka hiç bir amaca hizmet etmez...
akkartal Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
bozkurt'tan , Çakallar! , korkan

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler