Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 26.05.2008, 12:41   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KARAORKUN adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 263
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
BU BAYRAKLAR UYDURMA MI ?

BU BAYRAK KARAMANOGLULARIN ONGUNUYMUS(?) ISRAIL OGULLARI iLE TÜRK OGLU TÜRK KARAMANOGULLARININ NE iLGiSi VAR !

ÜSTTEKi KIZIL AYLI BAYRAK CAGATAY KAGANIN ONGUNUYMUS, MÜSLÜMAN OLMAYAN CAGATAY KAGANIN BAYRAGINDA HEM DE ÜC HiLAL KULLANMASI

EZBERiMi BOZDU.
ÜSTTE ORTACAGDA BiR COK KRiSTiYAN SOYLULARIN(!) BAYRAKLARINDA BiLE AY KULLANDIGI GÖRÜLÜYOR.

DEMEK Ki HiLAL MÜSLÜMANLARA ÖZGÜ BiR ONGUN DEGiL ANCAK NEYi SiMGELiYOR, ANLAMIS DEGiLiM.

Bilgin büyüklerimin bu konuya iliskin beni aydinlatacaklarini umar, esenlikler dilerim.

TÜRK; ÖVÜN, CALIS, GÜVEN !
KARAORKUN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 26.05.2008, 14:35   #2 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 68
Çağataylar'dan kastınız herhalde Aksak Timur, benim bildiğim kadarıyla Timurlenk müslüman'dır.
Karamanoğullarının olduğu iddia edilen bayrak benide şaşırttı doğrusu.
Hollanda'da bazı beldelerin amblemlerindede hilal görmek mümkündür.
Gökdeniz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.05.2008, 12:08   #3 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 36

Bu yukardaki de Candaroğulları beyliğinin Sancağıymış

Birde şu çift başlı kartal olayını merak ediyorum Hem Selçuklular'ın hem Arnavutların Hem Rusların bir çok ambleminde geçiyor?
Mehmetoğulları Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.05.2008, 12:53   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Kandasim Mehmetoglu,cift basli kartal, bizans'a ve Selcuklu'ya kadar anadoluda yasamis bircok medeniyetin simgesi olmus.
Orta Asya'da yasayan Türkler cift basli kartali dogu ile bati arasındaki köprü ve sehirlerin koruyucusu olarak görmüsler ve yenilmez, fethedilemez gibi anlamlar vermisler. Bu yüzden Selcuklularin yaptigi surlarda cift basli kartal koruyucu olarak betimlenm. Bayraklarinda bulunan cift basli kartal günümüzde Konya, Erzurum ile Corum illerinin simgesi. Selcuk Üniversitesi, Konyaspor, Büyüksehir Belediyesi ve daha bircok kurulus logolarinda onu kullaniyor.
İste bagzi cift basli kartallar; Ortodoks Kristiyanlarin(rum,rus vb.) "bayraklarinda" görülen cift basli kartal ile Selcuklunun bayragi arasinda gözle görülür bicimde ayrismalar var.

Alt 27.05.2008, 15:13   #5 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Aydın Çeri adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 606
Wikidepia gibi herkesin herşeyi ekleyebileceği bir siteye göre tarihçilik yapılmaz.

Bir defa beyliklerin bayraklarıyla ilgili bir belge olabilir mi? Günümüze gelmiş bayrak parçası var mıdır? Yoktur. Kitaplara yapılan minyatürlerde bayrak çizimi var mıdır ? Büyük ihtimalle minyatürü yoktur. Eee geriye ne kaldı. Varsa varsa en fazla yazma bir eserde bayrağın şekli açıklanmıştır ve günümüzde o metinle bayrağın neye benzediğini öğrenebiliriz. Bir metinde yoksa aynı uydurma 16 devlet bayrakları gibi bunlarda uyduruktur.

Wikidepia 'ya herkes herşeyi ekliyor. O yüzden her gördüğünüz bilgi doğru olacak diye birşey yok . Size tavsiyem internet tarihçiliğini bırakıp ilgili konularda yazılmış bilimsel kitapları kütüphanelerden temin edip bu konuları araştırmanızdır.

Gelelim konumuza :

Bayraklarda bir yıldız söz konusuyla bunun iç içe geçmiş iki üçgenin oluşturduğu davut yıldızı olması pek ihtimal değildir. Bu yıldız, özellikle Selçuklu ve Türk mimarisinde çokça bulunan iki karenin iç içe geçmesiyle oluşan sekizgen yıldız olabilir. Karamanoğullarının Selçuklunun ardılı olması da bu konuyu manidar kılıyor. Bugün Türkmenistan ' ın da devlet arması sekizgen yıldızdır.

Türkmenistan Devlet Arması

Selçuklulardan kalanlar ise :

"Boyun eğmeyeceğiz. Çünkü öteden beri Hunlar kuvveti takdir eder, bağımlı olmayı aşağı görürler. Savaşçı süvari hayatımızla adı yabancıları titreten bir ulus olduk. Çünkü bilirler ki ,savaşta savaşanların yazgısı ölümdür. Biz ölsek de , kahramanlığımızın ünü kalacak, çocuklarımız ve torunlarımız diğer kavimlerin efendisi olacaktır."

Çİ-Çİ YABGU
Aydın Çeri Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.05.2008, 10:33   #6 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Sekizgen Yildizin "Türk Yildizi" oldugunu biliyorum. Bir Türk Beyliginin ongunun Altigen Davut Yildizi olamayacagini da biliyorum ancak kisa bir süre icin yanlis bir düsünceye kapildim. Karamanogullari Beyliginin musevi olabilecegini düsündüm. Gec de olsa yanildigimi anladim.
Böyle bir yanlis bilgiyi neden eklemisler, anlamasi güc.

Orta Cag Avrupasinin bayraklarinda görülen Üc Ay neyi simgeliyor? Bu konuya iliskin henüz aydinlatici bilgi aktaran olmadi.
Varsyalim, osmanlilar tipki Osmanli armasinda batidan "esinlendikleri" gibi acaba üc ay simgesindedemi esinlendiler? Günümüzde capulcularin simgesi durumunda olan üc ay`in ana kaynagi kendi deyimleri ile "cavur bati"ise gercekten cok gülünc, zor durumda olduklarinin resmidir.

Alt 29.05.2008, 21:21   #7 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 7
Karamanogullari'nin sancagindaki Davut yildizi benim de dikkatimi çekmisti. Ama bu musevi olduklarindan dolayi degil tabii ki. O yildiz Osmanli zamaninda da çok kullanilmis.

Hatta Barbaros Hayrettin Pasa'nin sancaginda bile Davut yildizi var.
AksakDemir Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.06.2008, 23:50   #8 (İleti Bağlantısı)
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır

İletiler: 30
Selcuklu mimarisinde sıkca kullanılan davud yıldızı Atalarım Karamanoğullarıda Selcukluları varisi olduklarını iddia ettikleri için davud yıldızını mimarilerinde sıkca kullanmıslardır.Fakat sembol olarak diğer beyliklerde ve OrtaAsya da sıka gorulen Çift baslı Kartal simgedir.
Arastırdım surekli hep bu bilgi karsıma cıktı
Saygılarımla Esen Kalın
T.T.K
NogaY70 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.06.2008, 23:58   #9 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Aydın Çeri adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 606
Alıntı:
NogaY70 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Selcuklu mimarisinde sıkca kullanılan davud yıldızı Atalarım Karamanoğullarıda Selcukluları varisi olduklarını iddia ettikleri için davud yıldızını mimarilerinde sıkca kullanmıslardır.Fakat sembol olarak diğer beyliklerde ve OrtaAsya da sıka gorulen Çift baslı Kartal simgedir.
Arastırdım surekli hep bu bilgi karsıma cıktı
Saygılarımla Esen Kalın
T.T.K
Yazılanları okumuyor musun ? Selçuklu mimarisinde kullanılan yıldız davut yıldızı değil. Sekizgen yıldızdır.

Alıntı:
"Boyun eğmeyeceğiz. Çünkü öteden beri Hunlar kuvveti takdir eder, bağımlı olmayı aşağı görürler. Savaşçı süvari hayatımızla adı yabancıları titreten bir ulus olduk. Çünkü bilirler ki ,savaşta savaşanların yazgısı ölümdür. Biz ölsek de , kahramanlığımızın ünü kalacak, çocuklarımız ve torunlarımız diğer kavimlerin efendisi olacaktır."

Çİ-Çİ YABGU
Aydın Çeri Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.06.2008, 23:58   #10 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Selcuklu yildizi iki kareden olusmaktadir
Davud yildizi iki ücgenden olusmaktadir
Yukarida eklenmis onca resim var görmemis olamazsin.

Yanıtla

Etiketler
? , bayraklar , bu , mi , uydurma

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler