![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Bu duruma ne diyeceksiniz, Yorumlarınızı bekliyorum.
Aralık 2005 tarihli ülkü ocakları dergisi beni oldukça şaşırttı, çünkü dergi baştan sona Atsız Atamız hakkında yazılar ve onun eserlerinden alıntılar ile dolu. Bir diğer ilginç durum ise Atsız Hoca diye hitab eden ülkücüler artık ATSIZ ATA diye hitap etmeye başlamış. Açıkcası bu durum beni oldukça şaşırttı, bu güne kadar Atsız Atamızın adını anmayan ülkücüler ne olduda şimdi ATSIZ üzerinden politika yapmaya başladı, yoksa gençler arasında yükselen Türkçülüğü görüp, kendilerince Türkçülerin gönlünü almayamı çalışıyorlar ne dersiniz ?
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Ülkücülerin siyasi bir oluşum içinde yer aldığını unutmamak gerekir. Oy kaygısı ile kendi içlerinde ki onlara göre radikal olan Türkçüleri kaybetmek istemiyorlar. Elbetteki bunda yükselen Türkçülük seslerininde etkisi oldukça yüksek. Nitekim Ülkücüler son günlerdeki kardeşlik söylemleri ile zaten güven yitirdiler şimdide ters manevra ile kaybettiklerini geri kazanmaya çalışıyor olabilirler.Ayrıca Kendilerinden başka bir oluşumuda sindiremeyecek kadar hazımsız oldukları için rakibin elinden top çalmaya çalışıyorlar bence.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Yörük Boylu Börü Soylu
|
ŞAFAK YILDIZI SİZE KATILMAKLA BİRLİKTE BİR TAKIM EKLEMELERDE BULUNMAK İSTİYORUM.
ÖNCELİKLE KİM NE DERSE DESİN ATSIZ ATA SADECE BİR EDEBİYATÇI,ŞAİR, IRKÇI DEĞİL AYNI ZAMANDA BÜYÜK BİR FİKİR ADAMIDIR.YORUM YAPTIĞI KONULAR SADECE O GÜNÜN ŞARTLARINI DEĞİL,GEÇMİŞ VE GELECEKLE İLGİLİ ŞARTLARI DA AÇIKLAR. ATSIZ ATA GERÇEĞİ NE ÜLKÜ OCAKLARI DENEN SIĞ,ÇAPULCU;KAFA TOKUŞTURUP BIYIK SARKITMAKTAN BAŞKA BİRŞEY BİLMEYEN CAHİLLER SÜRÜSÜNE NE DE DİĞER ÇAPULCULAR SÜRÜSÜNE ONAY İHTİYACI DUYAR. ATSIZ ATA'NIN İLMİ VE TÜRKÇÜLÜK DERİNLİĞİNİ ANLAYAMAYAN,KUŞ DIŞKISI KADAR BEYİNE SAHİP,CEP TELEFONU HAFIZALI DÜŞÜNME ÖZÜRLÜLER,ANCAK VE ANCAK ATSIZ ATA'NIN DÜŞÜNCELERİNDEN NEMALANMAK DÜŞÜNCESİNDE OLABİLİRLER. ADINA ÜLKÜ OCAKLARI DENİLEN BU ÇAY OCAKLARI ZAMANINDA OCAKLARINDA ATSIZ ATA'NIN KİTAPLARINI OKUMAYI YASAKLAMIŞLAR,ADINI DAHİ ANANLARI İNFAZ ETMİŞLERDİR. ONLAR GİTSİNLER KIZINI kürde,ingilize VEREN "PABUÇLARIMIN BAŞBUĞU"NUN YASINI TUTMAYA DEVAM ETSİNLER. BEN TANRIKUT ATSIZ ATA'MIZIN ADININ BU "ÇAPULCULARIN BAŞBUĞU"YLA AYNI CÜMLEDE KULLANILMAYACAK KADAR KUTLU OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM.
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
BU DURUM TAMAMEN KIMLIK ARAYISIDIR.BU ARAYIS DAGILMAYA KADAR GIDER.KOPRULERIN ALTINDAN COK SULAR GECTI,TURKÇÜLÜK SAF OLMALI...TURKCULUK ASLA POPILIZMI KABUL EDEMEZ.
|
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Yapılan yorumlarda herkesin haklılık payı var ancak benim düşünceme göre bu olay bir siyasi manevradır, özellikle son yıllarda artan Türkçü söylemler görünen o ki ülkücülerin tabanındada artış göstermiş ve elbetteki tabandaki bu hareketlenmeyi gören siyasiler yıllardır ATSIZ Ataya düşmanlık etmenin kendilerine zarar getirdiğini anlamış olcaklarki bir kaç Türkçülük çığırtkanlığı ile durumu toparlamaya çalışmışlar.
Tabiki aklı başında Türkçüler böyle tuzaklara düşmez ancak Türklük bilincini yeni yeni kazanmaya başlayan genç kandaşlarımız bu tarz söylemlerden etkilenip yanlış yollara sapabilir. |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bu ülkücüler, Atsız Ata'nın sadece romanlarını ve şiirlerini severler. Oysa Atsız Ata'nın düşüncelerinin ve ülküleminin ifadesi olan makalelerini sevmezler veya onları görmezden gelip, benimsemezler.
Çünkü Atsız Ata makalelerinde, onların asla kabullenemeyeceği şeyleri söylemiştir. Atsız Ata'nın çoğu ülkücünün yengesi veya eniştesi durumunda olan kürtlerle, azınlıklar ve devşirmeler hakkında söyledikleri bellidir. Oysa ülkücülerin çoğu devşirmedir; devşirme olmayanlar da ideolojilerinin temel felsefesi gereği, melezleşmeye meyilli olan kişilerdir. Fikir babaları Arap Seyit Ahmet Arvasi olan, Atatürk'ün üzerine bombalar yağdırtarak, sınırları içerisinde yaşayan 100 bin kadar kürdü imha ettiği "Dersim"i ve Dersim İsyanı'nı destekleyici yazılar yazıp, o isyanda imha edilen kürtler için ağıtlar yakan ve bugünkü İslami Terör örgütlerinin elebaşları ile başımızdaki soysuz Arapçı devşirmelerin yol göstericisi olan Necip Fazıl'ın yolundan giden ve seven bir güruhun Atsız Ata'yı sevmesi ne derece mümkündür? Ülkücüler ve Mhp Türk milliyetçiliğini değil, devşirmeci ve ümmetçi Osmanlı anlayışını temsil etmektedir. Bazı gafiller ve cahiller, ülkücülükle Türkçülüğün aynı şeyler olduğunu söyler dururlar. Oysa Ülkü Ocakları ve Mhp, tarihin hiçbir döneminde Türkçü bir teşkilat ve parti olmadı ki, gelecekte olma ihtimali sözkonusu olabilsin. Mhp, bünyesinde barındırdığı azlık sayıdaki Türkçüleri istismar ederek; onlara konu mankenliği görevi verip, deneyimsiz Türk gençlerini kandırabilmek için kadrolarında dostlar alış verişte görsün babında bulundurmaktadır. "Ya Allah, bismillah, Allahu ekber" "Kanımız aksa da, zafer İslamın" "Türk kürt kardeştir bunu bozan kalleştir" vb. Atsız Ata'nın felsefesine ve Türkçülük anlayışına ters düşen sloganları atarak, Atsız Ata'yı, "Atsız Hoca" yapan güruh mu Türkçülükten bahsedip, Atsız Ata'yı sevecek? "Biz ırkçı değiliz, Türk-İslam ülkücüleriyiz" diyen Osmanlı devşirmelerinin bugünkü torunları ile Osmanlıcılık denen ümmetçi-devşirmeci anlayışı savunan çapulcular, Türk milliyetçiliğini falan temsil edemeyecekleri gibi, Atsız Ata'nın kutsal adını da ağızlarına alamazlar; yoksa onları, Atsız Ata'nın kutlu tini veya günü geldiğinde Atsız'ın çerileri çarpar! |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Yörük Boylu Börü Soylu
|
OSMANLI NEYSE MHP ODUR.OSMANLI PADİŞAHLARI NASIL TÜRK OLMAYAN GELİNLER ALARAK SOYLARINI KIRDIRDILARSA,ÜLKÜCÜ ÇAPULCULAR DA kürde,çerkeze, ingilize ENİŞTE DİYEREK AYNI YOLDA İLERLİYORLAR.
OSMANLI NASIL TÜRK OLAN ASIL UNSURU SAVAŞTA EN ÖNDE ÇARPIŞTIRIP KIRDIRDIYSA;NASIL VERGİ ALIP İNİM İNİM İNLETTİYSE,BUGÜN AYNI ROLE alparslan kürdeşin AMELELERİ SOYUNMUŞ DURUMDADIR. UTANMADAN BİR DE TÜRKÜZ DİYORLAR.TÜRK TARİHİ İÇİNDE AT UŞAĞI BİLE OLAMAYACAK OLAN ÇAPULCULAR BAŞBUĞU kürdeş,SAF TÜRK GENÇLERİNİ ALDATARAK OSMANLININ MİRASINI SÜRDÜRMEKTEDİR. ONLARA SADECE "HOŞT" DİYORUM!HOŞT UTANMAZ ARLANMAZ SENTEZCİLER,HOŞT DEVŞİRME ZİHNİYETLİ ÇAPULCULAR,HOŞT KANINI KIRDIRAN MELEZ SOYLARI.HOŞT!
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
|
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Aynı Osmanlı gibi Türk - İslam sentezi ülkücülüğü de yıkılmaya, acziyet içerisinde saçmalamaya mecburdur. Bu senteze en büyük cevabı Başbuğ Atatürk vermiş, Milli inkılaplarla Türk'ün sesini yedi cihanda duyurmuş ve ümmet anlayışı illetini Türk'ün yakasından söküp atmıştır.
Ey ilahi kelimatullahçı, sentezci ülkücüler ; Sentezin sonuçları geri onarılamayacak zararlar vermedimi? 1900'lü yılların başlarından 1923'lere kadar Milletçe uçurumun kenarından dönmedikmi? Daha neyin davasını güdüyor, Başbuğ Atatürk'e alternatif siyasal anlayışlar üretiyor ve Türk milliyetçiliğini bulandırıyorsunuz? |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Hele bir gitte o ülkü ocaklarında Osmanlı aleyhine bir iki çift laf ediver bak bakalım ne oluyor. Bu kendi tarihinden bihaber zavallılar nasılda o satılmış(bir kaç tanesi müstesna)padişahları savunuyor ve yere göğe koyamıyorlar. Geçmişimi inkar etmiyorum.O ocaklarda bulundum.Ama şu da bir gerçek ki hiç bir zaman anlaşamadım. İşte bu konu da bunlardan bir tanesiydi. Her zaman söyledim yine söylüyorum. OSMANLI BU MİLLETİN BAŞINA GELMİŞ EN BÜYÜK FELAKETTİR. Eğer bu Osmanlı denilen TÜRK düşmanı devlet ömrüne devam edecek olsaydı Allah korusun koca bir milleti yok edecekti. Cumhuriyeti ne şartlar altında ve ne kadar insanla kurduğumuz bellidir. BAŞBUĞ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK olmasaydı açık söylüyorum bu gün TÜRK MİLLETİ diye birşey olmayacaktı.NUR İÇİNDE YATSIN MEKANI CENNET OLSUN YÜCE BAŞBUĞUN. Saygılarımla. |
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bir ülkücü ile zamaninda konusmustum, ve bana birkac soru sormustu.
Memleket nere gardasim dedi, bende cevap olarak esir yurt Bati Trakya dedim, bu salak Bati Trakyanin nerde oldugunu bana sordu, bugünkü yunanistan icinde kaldigini söyledim ve esir bir yurtur diye tekrarlamistim.Gerizekali ikinci sorusunda ozaman sen Türk degilsin yunansin dedi, nasil oluyormusta ben Türk gibi iyi Türkce konusuyormusum.Bu salaga durumu izah ettim ve bana yunan demeklen bana hakaret olarak algiladigimi söylemistim, ve dedimki son Bas Bugumuzda benim esir yurdumdan geldi ve Anadoluyu kurtardi.Karsi Soru olarak Türkes´mi? dedi... Yav dedim sen ülkücüsün ve ben bir hadi diyelim sözde yunan senin son Basbugunu nasil senden daha iyi biliyorum. Ülkücü sinirlenmeye basladi ve bana dedigi laf sakin Türkesi adini agzina alma, hayir dedim gerek bile duymuyorum onun ismini anmaya, oysa Nihal Atsiz ogluna Mektubunda Izah etmistir Türklerin düsmanlari kim oldugunu, ama senin sözde "bas bugun" ve ermeni asigi onlari kardes ilan etti. Bu ahmak Nihal Atsizin kim oldugunu bilmiyordu ve oda kimdir diye sordu... Anladimki bu cahil ve aptal insan cok salak, tartismayi biraktim. Bati Trakyanin nerde oldugunu bilmeyen, son Bas Bugumuzun ismini bilmeyen insanlan ne konusmak gerekilirki. Ülkücüyüm diye geciniyorlar ahmak seyler.... |
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
H.Nihal ATSIZ MHP'nin temelinde vardır.Nedeni ise şudur;Alparslan TÜRKEŞ ilk parti kurma fikri almıştı ve büyük fikir adamı olan ve ozamanlarda yolları bir olan H.Nihal ATSIZ'dan fikrini sorar ve büyük düşünürümüz derki;şimdilik yeri ve zamanı değildir parti kurmanın bir on (10)yıl beklenmelidir der.O bu söze aldırmayıp partiyi kurar ve H.Nihal ATSIZ'la 1964 yılında yolları ayrılır.
MHP'nin temel fikri bu büyük fikir adamı H.Nihal ATSIZ'dır,fakat zamane ülküçüleri bunu bir türlü kabullenemezler ama görüldüğü gibi zaman zaman bu fikirlerden faydalanmakta isterler,belki H.Nihal ATSIZ okuya okuya asıllarına dönerler. |
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
MHP!
Ben MHP içinde hiç bir zaman bulunmadım ancak bulunan arkadaşlarım oldu! MHP yi şu şekilde yorumladılar hep. Kitaplarda yazanlar doğru ancak uygulamalar hep farklı. İşte bu dikkat edilesi bir nokta. İnsanları çekmek için kitaplarda, dergilerde farklı görünüyorlar. Gerçek ise bambaşka...
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Bu ülkücülerden en çok nefret etme sebebim Türkçülük adını sözde taşıyor olmalarıdır.İnsanların çoğu kurt sembolünü gördükleri zaman bir de Türkçülük adını duyduklarında bizi ülkücü sanıyorlar.İşte sinsi bir tehlike var burada.Bu tehlike dediğim nokta'nın ülkücüler tarafından kasıtlı olarak kullanıldığını düşünüyorum.Türkçülüğü yüzeysel olarak işleyip fazla detaya inmeyen açıklamalar yapıp Türkçülük ile özdeşleşmek istiyorlar.Zaten bu büyük oranda başarıldı(ülkücü bozması Türkçüler).
Ancak arada sorun olan gerçek Türkçüler var.Bu insanlar medyada çıkmadıklarından ülkücülerin elinde ise bu kaynaklar bol olduğundan bu istemedikleri yerleri kamufle etmeye çalışıyorlar.Yani burada istenmeyen kamufle edilen nokta bizleriz.Ancak sesimiz asla kesilmeyecek.Ve Türkçülük bu arap-kürt bozmalarına kalmayacak! |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| bekliyorum. , bu , diyeceksiniz , duruma , ne , yorumlarınızı |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|