Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 30.05.2006, 20:27   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Özge Terken adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 228
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
BU PROJE TEHLİKELİDİR VE YANLIŞTIR

"Genelkurmay Başkanlığı, AB ile uyum çerçevesinde, sınırların güvenliğinin 2014'te İçişleri'ne devredilmesini öngören projeye onay verdi. AB normlarına uyum çerçevesinde hazırlanan projeye göre, kara ve deniz sınırlarının güvenliği 2014 yılından itibaren Türk Silahlı Kuvvetleri yerine İçişleri Bakanlığı bünyesinde oluşturulacak 70 bin kişilik sivil otoriteye bırakılacak. AB ülkeleri bu amaçla Türkiye'ye 3 milyar 700 bin euro yardım yapacak. İçişleri Bakanlığı'na bağlı kurulacak sınır koruma örgütünün başına bir vali atanacak. Örgüt, 'Sınır Muhafaza Genel Müdürlüğü' ya da 'Sınır Muhafaza Daire Başkanlı ğı' şeklinde yapılandırılacak. Sınır güvenliğini sağlayacak profesyonel ve silahlı kolluk, rütbeli askerlerden ve polislerden oluşabilecek. Projeye göre Mehmetçik artık sınır nöbeti tutmayacak. AB'nin destek verdiği projeye İçişleri'nin yanı sıra 20 kamu kurumu da katılıyor. Toplam maliyeti 3 milyar 700 bin euro olan projede Fransa modeli örnek alınıyor."

Eğer yukarıdaki haber doğruysa büyük bir tehlikeyle karşı karşıyayız demektir.Sınırlar sivil bakanlık ve sivil vali idaresi ile değil askeri güçle bizzat asker tarafından korunur.Bu gün için düşünürsek kürt içişleri bakanı mı Türk'ün sınırını koruyacak? Tanrıya şükür Mehmetçik sonsuza kadar sınırlarını koruyacak güçte ve heveste olacaktır.
Saygılar..
Özge Terken Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 30.05.2006, 20:54   #2 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 178
Boyle bir projeye su an onay verilse bile bundan 5 sene sonra sicak bakilacagini dusunmuyorum. O yuzden iptali konusunda benim umidim var biraz acikcasi.
Attila_C* Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 30.05.2006, 21:52   #3 (İleti Bağlantısı)

TürkOğuz adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 738
Genelkurmay'ımızın buna nasıl onay verdiğini çok merak ediyorum. Bu güvenlik meselesi, sivilleştirilecek kadar şakaya gelmez. Çok çok ilerde büyük sorunlar çıkacağını düşünüyorum.
TürkOğuz Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 31.05.2006, 22:32   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 66
Alıntı:
yzb.pusat adlı üyeden Alıntı
KANDAŞIM SENİ VE FİKİRLERİNİ KUTLUYORUM : TÜRK ASKERİNİ SİZ BU İŞİ BECEREMİYORSUNUZ SİZİN YÜZÜNÜZDEN YETERİ KADAR PKK'LI VE SOYSUZ KÜRT TÜRKİYE TOPRAKLARINA GİREMİYOR DİYE DÜŞÜNÜLEREK ALINMIŞ BİR KARAR OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM :x
Avrupa Birliği biraz daha cesaret bulursa, bu hainlere neredeyse sınırlarınızı PKK 'ya devredin bile diyebilir.Ben de buna hiç şaşmam.
bduran Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 03.06.2006, 15:10   #5 (İleti Bağlantısı)
Yörük Boylu Börü Soylu

BÖRÜ YABGU adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 518
BEN ŞAHSEN BÖYLE BİR ŞEYİN OLABİLECEĞİNE İHTİMAL VERMİYORUM.BELKİ KANUN OLARAK KABUL EDİLEBİLİR;AMA,CUMHURBAŞKANI'NDAN DÖNER.BİR DE KABUL EDİLSE BİLE ANAYASAYA UYGUN OLUP OLMADIĞI KONUSU GÜNDEME GELİR Kİ,BU UŞAKLAR BU KANUNU ÇIKARSA DA ANAYASA MAHKEMESİ TARAFINDAN İPTAL EDİLİR.
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
BÖRÜ YABGU Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.06.2006, 06:36   #6 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Özge Terken adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 228
Fazla iyimser olmamak gerekir. Bu projeyi eğer haber doğruysa onaylayan Genel Kurmaydır. Genel Kurmayın onayladığı projenin kanunlaştığı takdirde Cumhurbaşkanından dönme ihtimali zayıftır.Keşke dönse..Keşke yasalaşmasa ve hatta keşke bu haber doğru olmasa..

Daha önce DGM'lerin kaldırılacağına da ihtimal verilmiyordu, idam cezasının kaldırılacağına da..Bu bakımdan her hale hazırlıklı olmak gerek..
Saygılar..
Özge Terken Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 04.06.2006, 18:33   #7 (İleti Bağlantısı)

Ergenekon adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 129
Böyle bir uygulama başlatılırsa çok değil 1-2 sene içinde sınırların güvenlliğini sağlamak biz sivil Türklere düşer endişeniz olmasın. Bir zamanlar Osmanlının başına gelenler şu anda Türkiye nin içinde bulunduğu duruma çok benziyor, bu işin sonuda benzerse iş yine başa düşecek anlaşılan.
Ergenekon Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
bu , proje , tehlİkelİdİr , ve , yanliŞtir

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler