Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 12.11.2006, 22:49   #1 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

YALINSAK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 516
YALINSAK Rss Beslemesi
BU VATAN KOLAY KAZANILMADI.

Malatyalı iki kardeş, Çanakkale Zaferi’nin bu yılki yıldönümü afişinde ‘Vatan size minnettardır’ ifadesi eşliğinde yer alan fotoğraftaki iki askerin Malatyalı olduğunu, bunlardan birinin de dedeleri olduğunu iddia ediyorlor. Malatya’nın Yeşilyurt İlçesi Kadiruşağı köyünden, geçimlerini hamallıkla sağlayan 37 yaşındaki Abdulvahap Yılmaz ile 43 yaşındaki ağabeyi Nihat Yılmaz, fotoğrafın solunda yer alan ve isminin Ali oğlu Abdulvahap olduğunu söyledikleri askerin öz torunu olduklarını savunuyorlar. Abdulvahap Yılmaz, dedesinin ismini taşıdığını belirterek, “Dedem 1915’te Çanakkale Arıburnu’nda şehit olmuş. Ben fotoğraftaki sol tarafta bulunan askerin öz torunuyum” dedi.

‘BABAMIN GÖRMESİNİ ÇOK İSTERDİK’

Köylerinde sadece dedelerinin değil, 64 kişinin şehit olduğunu anlatan Abdulvahap Yılmaz, köyden savaşa gidenlerden sadece 2 kişinin dönebildiğini söyledi. Abdulvahap Yılmaz, köydeki yaşlı kadınlara gösterdiklerinde onların da fotoğraftaki kişinin dedeleri olduğunu söylediklerini bildirdi. Nihat Yılmaz da, “Babamız 1998 yılında öldü. Dedemin fotoğrafını babamın görmesini çok isterdik. Babama çok benziyor” dedi. Nihat Yılmaz, şöyle devam etti: “Dedem savaşa gittiğinde babam 6 aylıkmış. Babamın iki de ablası varmış. Babam amcamın yanında büyümüş. Küçükken amcasına hep ‘baba’ dermiş. Dedem tayyare bölüğünde görev yapıyormuş. Babaannemiz o zaman Elazığlı biriyle evlenmiş. Babamın iki kız kardeşi de zehirlenerek ölmüş.”

Bu Hüseyin bu da Vahap

Köyün yaşlılarından olan 99 yaşındaki Saide Demir, fotoğrafın sağındaki askerin kayın biraderi olduğunu söyledi. Demir, önce parmağıyla fotoğrafın solundaki askeri göstererek, “Bu Hüseyin, kaynım” derken, sol taraftaki asker içinse, “Bu da Vahap, komşumuz. Hepsi de toplanıp seferberliğe gitmişlerdi, ikisini de tanıyorum” dedi.

YALINSAK adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 12.11.2006, 22:52   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

YALINSAK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 516
YALINSAK Rss Beslemesi
Ulu dağlar yol verin bu cengaver yiğide,
Yere göğe sığmayan demir gibi yüreğe,
Sarılmış bayrağına sanki düğüne gidiyor,
Vakur bir tebessümle Türk Askeri geliyor! ..

Her adımıyla gurur duyan kalpler adına,
Kılıcını çekti mi koyar mı hiç kınına,
Vatanına göz diken düşmanının yanına,
Yaradan diyerek zemzemlenip gidiyor! ..

Kurşun nasıl parlaksa işte öyledir canı,
Başta gürcedir sesi,hasmınadır inadı,
Her ne kadar sertse de yumuşaktır rüzgarı,
Cephede destanlaşan dostluğuyla geliyor! ..

Binbir kraldan cesurdur Mehmetçik adıyla,
Tanrıçalara emsaldir asilce kanıyla,
Canı ile tuttuğu göz yaşartan andıyla,
Toprağını kanıyla vatan yapıp geliyor! ..

Sarsın alemi emsali görülmemiş değer,
Sancağını dik tutan tüm dikbaşları eğer,
Yüz kiloluk mermileri kaldıran bu eller,
Ölmeden sancağını dimdik çakıp geliyor! ..
YALINSAK adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 14.11.2006, 20:26   #3 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Adayı

Savaşçı - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 46
Savaşçı Rss Beslemesi
Tarih söylenmesi gerken herşeyi söylüyor.Bize TANRI TÜRK'Ü KORUSUN VE YÜCELTSİN demek düşer...
Alt 16.11.2006, 16:40   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

METEHAN - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 125
METEHAN Rss Beslemesi
Bu yiğit askerlerin memleketleriyle ilgili çeşitli söylemler var ama önemli olan yaptıklarıdır. Bu resmi her gördükçe duygulanıyorum. Ne kadar ansak ne kadar arkalarından dua göndersekte az. Çünkü bugün her birimiz ailemizle sıcacık yuvamızda, bayrağımızın altında hürce oturabiliyorsak bu resimde görülen ve görülmeyen nice binlerce cesur Türk askerinin sayesinde olmuştur. Hala sınırlarımız korunup bayrağımız inmediyse onuda bugünki askerimize borçluyuz. Her birimiz evlatlarımızı ya da yakınlarımızı zaman zaman şehit mezarlıklarına götürüp tarihimizi anlatmamız gerekir. Anlatalım ki bugün ülkemizde olduğu gibi şuursuz bir nesil yetişmesin. Hayvandan farkı olmayan bu şehir züppelerini gördükçe vicdanım sızlıyor. Kızlarımızın narinliklerinden, erkeklerimizin yiğitliklerinden eser kalmadı. Bugün Atatürk'ü bile düzgün tanımayan, anlatmayan ve Türk tarihini Osmanlı ile sınırlandıran eğitimcilerimiz varsa çocuklarımızın bu durumda olmaları gayet normaldir. Ama ben sineye çekemiyorum. Lütfen hepimiz duyarlı olalım. Evlatlarımızı iyi yetiştirelim. Geleceğimizi bozulmamış bir kana ve bilinçli bir nesile bırakalım.

Teşekkür ederim.
METEHAN adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 17.11.2006, 12:42   #5 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

BÖRÜ YABGU - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 490
BÖRÜ YABGU Rss Beslemesi
İŞTE RESİMDEKİ ASKERLERİN GÖZÜNDEKİ İNANÇ VE İMAN,YÜZLERİNE VURAN RUH.İŞTE BU RUH VATANI KURTARMIŞTIR.
BUGÜN BU BAKIŞLAR VE BU RUH KAÇIMIZIN YÜZÜNDE VE GÖZLERİNDE VAR?
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
BÖRÜ YABGU adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.11.2006, 22:09   #6 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 66
bduran Rss Beslemesi
Ben bu aileyi tanıyorum.tarihsel delillerle Malatyalı bu ailenin dedeleri olmadığı ispat edildi.Ancak Dedeleri gerçekten Çanakkalede şehit edilen bu ailenin ve şehit ailelerinini ve şanlı şehitlerimizin ne kadar büyük oldukları ve kahramanlıkları bu resimde simgeleşmiş olduğu için bir takım çevreler bunu kulanmaya çalıştılar.Bu iki askerin Türk olmadığını bile iddaa ettiler.Amaç bu ik askerin resminde hayat bulan Çanakklae kahramanlarını baltalamaktı.Bu gün de, Kurtuluş savaşının aslında hiç olmadığını idda eden bir yazı okudum.Ne yazıkki Türk düşmanları 301 ve AB sürecinden yararlanarak tarihimizi ve Türklüğümüzü inkara kalkıyorlar.Hemde öz be öz TÜRK yurdunda.Ne acı değilmi...?
bduran adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler