Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 09.07.2007, 02:59   #1 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 1
kocabeydili Rss Beslemesi
Burada yeniyim. Sorularım olacak. Aydınlatılmam gerek!!!!

1) Başbuğun kürt ve ingiliz olan damatları kimlerdir??? Ben aradım bulamadım.

2) Atsızcıların görüşünü destekleyen bir siyasi arti varmı.

3) Evlenecek safkan Türk kızını nerden bulacaz.

4) Bektaşiler Türk kere Türk olmasına rağmen neden burda yoklar.

5) Türkeşle Atsız atam aynı safta yer almadı mı zamanında

eğer aldıysa ona hörmeten biraz daha saygılı konuşmak gerekmez mi

6) Türkmenim deyip soyunu obasını,seceresini bilmez vatandaşım. Türk cumhuriyetleri ya ruslaşmış ya çinleşmiş. Azeriler türke söver olmuş.
kardeş diyeceğimiz kim kaldı???

7) Yağmur abinin hali nolacak?
kocabeydili adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.07.2007, 03:04   #2 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Ogan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 81
Ogan Rss Beslemesi
bu ülkücüler ne yüzsüz köpek böyle. Adamlara hoşt dersin utanmadan yüzsüzce gelirler.

Başbuğmuş zurnanın son deliği kızlarına laf geçiremeyen cia ajanı maşa!

kocabeydili sen bir p.çsin. Yürrü bacını kürdün altından çıkar şerefsiz köpek.
Ogan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.07.2007, 03:11   #3 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.346
Gökhan Rss Beslemesi
oğlum çapulcu bula bula bu aptalca soruları mı bulabilin? Sen kürde kardeş diyen soysuzların bir köpeğisin sen önce ailendeki kürtlerden ve soysuz başkanlarından kurtul da öyle soru sor.
Gökhan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.07.2007, 03:32   #4 (İleti Bağlantısı)
ALPAGU

Emin Deha Sönmezışık - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Bursa
İletiler: 226
Emin Deha Sönmezışık Rss Beslemesi
Yanlış anlaşılmasın, Türkeş'in kürt ve ingiliz damadı kim diye soruyor,yeni gelen Kurtlar yanlış anlayabilir.
Forumdada birçok kez geçti bu konu....

http://www.internetgazete.net/detay.asp?hid=10348
http://www.haberturk.com/haber.asp?i...&dt=2007/07/02

Oku ...İlk bulduğum kaynak...
ayrıca>>>
mhp lideri Alparslan Türkeş, Hindistan sürgününden
döndükten sonra siyasete atıldı. Türkeş siyasete atılma kararını
gizlice ziyaretine gittiği Arusî Şeyhi Mustafa Aziz Çınar’a açarak fikrini
aldı. Arusîlerin önde gelen isimlerinden Mehmet Faik Erbil Efendi,
şeyhi Aziz Çınar ile Alparslan Türkeş arasında geçen görüşmeyi şöyle
anlatıyor: “1964 senesinde rahmetli Alparslan Türkeş suret-i mahsusada
şeyhim Arif-i Billah Mustafa Aziz Çınar Hazretleri’nin huzuruna gelir
ve birlikte akşam yemeği yerler. Bir ara Türkeş Bey kendilerine siyaset
yolu ile memlekete hizmet etmek arzusunda olduklarını ifade ederler.
Mübarek şeyhimden aldıkları cevap aynen şöyledir: ‘Alparslan Bey,
siz siyaset yapmıyorsunuz. Sizin yaptığınız vatan müdafiiliğidir. Bu yolla
hizmete devam ediniz.’” (Abdullah Muradoğlu’nun yazı dizisi: “Türkeş’in gizli dünyası” , Yeni Şafak gazetesi, 20 ağustos 2003.)

Bir yanda kürt teali cemiyeti kurucu kürt milliyetçisi damat, diğer
yanda mhp’nin efsanevî genel başkanı Türk milliyetçisi mürit!
Ne diyebiliriz...”

>>>Soner Yalçın-efendi kitabından

Türk, Oğuz begleri budun eşiding. Üze tengri basmasar,asra yir telinmeser, Türk budun,ilingin törüngin kim artatı udaçı erti? Türk budun ertin,ökün!(KÜL TİGİN,doğu/22-23)
Emin Deha Sönmezışık adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.07.2007, 03:38   #5 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 816
Balbal Rss Beslemesi
Re: Burada yeniyim. Sorularım olacak. Aydınlatılmam gerek!!!!

Alıntı:
kocabeydili´adlı üyeden Alıntı
1) Başbuğun kürt ve ingiliz olan damatları kimlerdir??? Ben aradım bulamadım.

eğer aldıysa ona hörmeten biraz daha saygılı konuşmak gerekmez mi
1- Hamit Homriş ve Peter Hall

5- Atsız Ata'nın türkeş hakkındaki düşünceleri için şu makaleyi okursun.

http://www.atsizcilar.com/nihal_atsiz_makaleleri.htm

Makaleler 4 - Ne Yaptığını Bilmeyenler ( yanında yıldız var makalenin )

Diğer sorularını cevap vermeye değer bulmuyorum.
Alt 09.07.2007, 03:41   #6 (İleti Bağlantısı)
ALPAGU

Balbal ırkdaşım zaten gerek yok,bariz bir şekilde ortalığı karıştırmak için sorulmuş sorular...Bizi kendi gibi cahil zannediyor sanırım...

Türk, Oğuz begleri budun eşiding. Üze tengri basmasar,asra yir telinmeser, Türk budun,ilingin törüngin kim artatı udaçı erti? Türk budun ertin,ökün!(KÜL TİGİN,doğu/22-23)
Emin Deha Sönmezışık adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.07.2007, 03:44   #7 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

YALINSAK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 520
YALINSAK Rss Beslemesi
Defalarca "Türkçülük hariç hiç bir düşüncenin propagandası yapılamaz" dediğimiz halde bu otağda. Sizin gibi çapulcu zihniyetine sahip olanlar gurursuzluğunuzu göstermek için, ipinizi kopartırcasına gelmeye çalışıyorsunuz.

Çapulcu; oldu olacak sana saf kan kızı biz bulup, senin yerine biz mi gerdeğe girelim?
YALINSAK adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.07.2007, 03:55   #8 (İleti Bağlantısı)
ALPAGU

Çok basit sorular sorarak cehaletini kanıtlamışsın,ama bu soruların cevaplarını bilerek sorduğundan eminiz...Soruyorsunki safkanTürk kızını nereden bulacağız?Onlar çinleşmiş,ruslaşmış!
1-MADEM SEN SAFKANSIN BULURSUN ORDAN BİR SAFKANTÜRK KIZINI!!!DEMEK SENİN ÇEVRENDE HİÇ TÜRK YOK!KÜRTLERİN ARASINDA KÜRTLEŞMİŞSİN SEN!
2-TURAN COĞRAFYAŞINDA YAŞAYAN KURTLARI UYANDIRMAK BİZİM GÖREVİMİZ...BİZ HİÇBİR TÜRKÜ SENİN GİBİ CAHİL VE ARTNİYETLİ OLMADIĞI SÜRECE DIŞLAMAYIZ!!!ONLARI SENİN GİBİ ÇAPULCULAR DIŞLIYOR İŞTE...SENİN GİBİLERLE BU YOLDA YÜRÜNMEZ!!!
SORULARINDA ARTNİYETİNİN OLDUĞUNU KUŞKADAR BEYNİ OLAN İNSAN BİLE ANLAR...SENİN GİBİLERİN ARAMIZDA İŞİ YOK!!!

Alt 09.07.2007, 04:02   #9 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Aybala - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 451
Aybala Rss Beslemesi
Laflarına dikkat et!

M. Kemal Atatürk.
Aybala adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.07.2007, 04:04   #10 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Balbal - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 816
Balbal Rss Beslemesi
Re: İyi araştırın kesin ermeni dölü çıkarsınız

Alıntı:
birdahaatin´adlı üyeden Alıntı
Alıntı:
Balbal´adlı üyeden Alıntı
Alıntı:
turgutsah24´adlı üyeden Alıntı
Benim boyum beydili obam arablu yüzyılllardır osmanlı devşirmeleriyle maymun soylu kürtlerle ve kancık araplarla uğraşıyoruz. Şimdide ne yazık ki sizin gibi seceresi bellisiz kahpe enikleriyle...

Ulan serefsizin p.çleri gecenin yarısında burada zaman harcıyorsak herhalde bir sempatimiz vardır. Ama suç bende ki erinmeyim sizin gibi o... çocuklarına cevap yazıyorum. Kahpe enikleri ne dedim de ana avrat sövdünüz rum bile sizden daha sereflidir. Allah belanızı verir tez zamanda inşallah
Ulan çapulcu piç , Türk soyluysan Türklüğünün hakkını ver , cahillik yapma.

Mevlana da senin gibi türk düşmanı bir p.ç ti inad edip tekrar bakmasam görmeyecem. Bırak Türklüğü erkekliğe yakışırmı lan g.t adam sandım ben sizi de geldim yazdım buraya bilmemek ayıp değil öğrenmemek ayıp demişler. Ama bu kadar karaktersiz adamın olduğu yerde işim yok benim.
Buraya gelip kibarca , adam akıllı soru sorsaydın , seni it muamelesine tabi tutmazdık . Ama safkan Türk kızı nasıl bulabilirim gibi gayri-ciddi bir soru sorduğun için böyle oldu. Biz senin yaptığın gibi ülkücü sitelerine üye olup yüzsüzlük yapmıyoruz. İmzamı anlaşılan dikkatli okumamışsın.
Alt 09.07.2007, 15:38   #11 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İsenbike - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 435
İsenbike Rss Beslemesi
Alıntı:
Çapulcu kocabeydili´adlı üyeden Alıntı
Türkeş ile Atsız birbirleriyle aynı safta olmamışlardır. Biri arı Türk soyunu savunurken biri Türk'üm diyen herkesi Türk olarak kabul görmüş biridir. Birilerinin aynı saflarda yer alabilmeleri için aynı düşünceyi benimseyip savunmaları gerekmektedir. Bu nedenle Türkeş ile Atsız belki aynı mahkeme heyeti tarafından aynı suçla yargılanmış olabilirler ama aynı görüşü paylaşmamışlardır.

Kanıtı mı?

1962 yılının 3 - 4 sayılı (Nisan - Mayıs) ORKUN dergisinde ki bir makale kimin o yıllarda neler dediği hakkında herşeyi gözler önüne seriyor.

Makale konusu: 1944 de Türkçülük düşmanlarının tertiplediği davada "Sorgulardan Parçalar"

Atsız'ın, Zeki Velidi'nin ve Nejdet Sançar'ın sorgulamarından sonra sıra A. Türkeş'e geliyor.

A. Türkeş'in sorgusundan:

Hâkim – Son tahkikat kararında hakkınızda ileri sürülenleri dinlediniz. Bunlara karşı ne diyeceksiniz?

Türkeş – Efendim son tahkikat kararında benim hakkımda: Atsız’ı gölgede bırakacak kadar Turancı, ırkçı ve menfi buyurulmaktadır. Bu mefhumlar hakkındaki kanatlarımı yüksek mahkemenize sunmak isterim. Ben daima devletimin kabul ettiği prensiplere inandım ve onlara hürmet ve riayetten ayrılmadım. Ben koyu bir milliyetçiyim, fakat zannedildiği manada ırkçı değilim. Yani memleket içerisinde ayrılıklara ve düşmanlıklara yol açacak hiçbir fikrim yoktur.

Hâkim – Evvela şu noktayı size soralım: Türkiye’de mevcut saf bir soydan gelme ve karışık ırktan olanların bulunamayacağı hakkındaki düşüncelerinizin ne olduğunu şey etmek istiyoruz.

Türkeş – Bugün devletimizin kabul ettiği ve üzerinde yürüdüğü prensip bence de en doğru en makul prensiptir. Yani Türklüğü her şeyden üstün görmekle beraber gayrıtürk unsurları da gerek kültür, gerek telkin yoluyla çok kısa zamanda temsil etmek..

Hâkim – Karışık ırklar hakkında ne olacak?

Türkeş – Arzettim efendim. Mademki Türkleşmiştir, dedesi veya ninesi şöyledir diye aranmasını doğru bulmam.

Hâkim – Atsız demek size Turancılıktan bahsederdi?

Türkeş – Türk birliğinden konuşurduk efendim.

Hâkim – Ne derdi size?

Türkeş – "Mazide olmuş olan şeyler istikbalde de olabilir." Şeklinde Ali Fuat Paşa’nın bir sözü vardır. Bu sözün gayet doğru olduğunu söylerdi. Türkler'in Oğuz Han zamanında birleştikleri gibi istikbalde de birleşebileceklerini konuşurduk.

Hâkim – Atsız ile nasıl tanıştınız?

Türkeş – Efendim, ben harbiyede iken, hatta daha eskiden beri tarih ve bilhassa türk tarihine ve edebiyatına meraklı idim. Harbiyede Hüseyin adlı bir sınıf arkadaşım vardı. Konuşurken bana Atsız’dan bahsederdi. Bir gün Atsız’ın Kahrmanalık ve Toprak – Mazi adlı şiirlerini okudu. Kendisini bu suretle tanıdım. Bir yaz tatili İstanbul’da kendisini ziyaret ettim. Bu suretle tanıştık.

Sorgunun ilk başlarındaki ifadeye dikkat edelim.
"Ben koyu bir milliyetçiyim, fakat zannedildiği manada ırkçı değilim. Yani memleket içerisinde ayrılıklara ve düşmanlıklara yol açacak hiçbir fikrim yoktur. "

Memleket içersinden ayrıklara ve düşmanlıklara yol açabilecek fikirden kasıt Atsız'ın ırkçığına gizliden gizliye bir göndermedir. Yani Türkçülük fikri ona göre ayrılıklara yol açan ve düşmanlık aşılayan bir fikirdir! Ona göre Türk'üm diyebilen herkes Türk ve Türk olmayanların kültürlerini de temsil edilebilir. Nerdeyse taban tabana zıt iki fikrin savunucusu sizce aynı safta yer alabilir mi?

Diğer bir sözünde "Türklüğü herşeyden üstün görmekle beraber..." madem bu kadar Türklüğü herşeden üstün görüyordu da neden kızlarını Türk olmayanlarla evlendirdi. Bunu bizler alelade birinin yapmasına bile şiddetle karşı çıkarken bu derece "koyu milliyetçiyim" diyen birinin yapması uygun karşılayabilmemiz mümkün mü? Sanırım Atsız Ata, onun zamanla fikrini değiştireceğini güçlü önseziyle anlamış ki ona yönelik "Ne Yaptığını Bilmeyenler" makalesini yazdı.

Biri Türklük ve Türkçülük için dönemin komünist yöneticilerine karşı maddi manevi savaş veren ve Türkçülüğün yeniden parlamasını sağlayan bir dev, diğeri koyu milliyetçiyim diyerek Türk olmayan unsurları Türk'üm dediğinde kabul edebilen, soyca arkasının aranmasını uygun görmeyen ve dönemin komünist yöneticilerinin prensiplerine uyduğunu söyleyebilecek ve açıkca Türkçüyüm diyemeyecek kadar "koyu milliyetçi(!)" biri.

Zaten Atsız sorgulamasının bir kısmında:
" Türkçülük denince bunun içinde bir takım unsurlar vardır. Mesela ırkçılık. Türkçülüğün ayrılmaz bir parçasıdır. Milliyetçilik umumi bir kavramdır. Bizim milliyetçiliğimizin adı Türkçülüktür."
diyerek milliyetçiyim deyipte Türkçüyüm diyemeyenlere inceden inceye bir mesaj vermiştir.
İsenbike adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.07.2007, 19:59   #12 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 102
Brakisefal Rss Beslemesi
Re: Burada yeniyim. Sorularım olacak. Aydınlatılmam gerek!!!!

Alıntı:
kocabeydili´adlı üyeden Alıntı

3) Evlenecek safkan Türk kızını nerden bulacaz.
işte bir çapulcu ülkücünün beyin kıvrımlarının el verdiği derecede sorabileceği en mantıklı soru.

ya kardeşim, sen ne yapacaksın Atsız atayı, "başbuğ"u falan. git arkadaş sitelerine "Evlenecek safkan Türk kızı arıyorum" yaz.

boşuboşuna zaman kaybetmişsin be canım, yazık.

---

iq seviyeleri 50'nin altında olan adamlar birbirini nasıl buluyorlar da hepsi sözleşmiş gibi ülkücü oluyorlar ben anlamış değilim.birisi bunun bilimsel açıklamasını bizlere sunmalı.
Brakisefal adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.07.2007, 21:35   #13 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Türk Genci - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 66
Türk Genci Rss Beslemesi
Dangalak bir ülkücüye öz be öz katolik mezhebinden ingiliz Peter Hall'i sorsan "aslen Türkmen kökenlidir o" diye cevap verir.Gülermisin aglarmisin?Sözde Türk milliyetcisi ülkücülerin düstükleri trajikomik duruma bakin.
Türk Genci adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.07.2007, 21:39   #14 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

KARAMANOĞLU - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 635
KARAMANOĞLU Rss Beslemesi
Alıntı:
Türk Genci´adlı üyeden Alıntı
Dangalak bir ülkücüye öz be öz katolik mezhebinden ingiliz Peter Hall'i sorsan "aslen Türkmen kökenlidir o" diye cevap verir.Gülermisin aglarmisin?Sözde Türk milliyetcisi ülkücülerin düstükleri trajikomik duruma bakin.
ırkdaşım gülermisin aglarmısın diyince aklıma şu türkü geldi...
dumanlı dumanlı oy bizim eller,oturup aglasam delidir derler... :roll:
TANRI TÜRK'Ü KORUSUN
KARAMANOĞLU adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler