Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Sorun & Öğrenin > Sorun & Öğrenin
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 20.02.2008, 21:37   #1 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Atlı - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 112
Atlı Rss Beslemesi
Bursa Nutku

Neden Başbuğumuz Mustafa Kemal'in Bursa Nutku okullarda biz Türk çocuklarına öğretilmiyor?Biri bana açıklarsa sevinirim.
Atlı adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 21.02.2008, 13:23   #2 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

NoyanHan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 250
NoyanHan Rss Beslemesi
Her ne kadar yönetim, eğitim gibi birçok alanda haksızlıklar, veya aksaklıklar görülse de bence bir de iyi tarafından bakmak gerek. Eskiden öğrenciliğimde, şimdi de öğretmen olduğum için gözlemleme fırsatı bulduğum birkaç noktayı paylaşayım. Okullarda ilkokulda eskiden 5 yıldı, şimdi 8 yıl boyunca her sabah "Ant içme" var. Bunu çoğumuz hatırlayacaktır. "Türküm" diye başlar, “Atatürk’ün açtığı yoldan gideceğim” diye devam eder, “Varlığım Türk varlığına armağan olsun" diye biter. Yani 7 yaşından itibaren, "Türküm ve vatanım için canımı veririm" dedirtiyoruz çocuklara. İstiklal Marşımızı lise sona kadar Pazartesi ve çarşamba gururla okuyoruz. Hatta bu kadar şey yazmaya da gerek yok, dünyada bizden başka "Milli" eğitim yapan ülke var mıdır? Varsa da sayısı kaçtır?

İngilizce branşından olduğum için size bir örnek vermek isterim. (Her ne kadar iki ülkeyi ve milleti kıyaslamak bile yanlış olsa) ingiltere'de insanlara her sabah "Britanyalıyım" dedirtmek için, yaşayanların yarısından fazlasını öldürmeniz gerekecektir.

Başbuğ Atatürk'ün Nutuk'una gelince, bu eser genel olarak Kurtuluş Savaşı ve öncesindeki yazışmaları, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurulması öncesinde yaşanan olayları anlatan, belge formatında vermektedir. Herkesin okuması gereken bir çalışmadır, ancak bu eserin lisans, yani üniversite, seviyesinden önce okunmasının uygun olmayacağını düşünüyorum. ilköğretim ve liselerde ayrıntı ve ağır dil yerine akıcı ve “Türkçe” konuşma, Detaydan önce ana hatlarıyla millet tarihi öğretilmelidir.

Ancak yine sana katıldığım konu T.C. Üniversitelerinde Nutuk kitabının zorunlu olarak okutulması gerçekten iyi bir fikir... :)
NoyanHan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.02.2008, 21:24   #3 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Atlı - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 112
Atlı Rss Beslemesi
Alıntı:
NoyanHan´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Ancak yine sana katıldığım konu T.C. Üniversitelerinde Nutuk kitabının zorunlu olarak okutulması gerçekten iyi bir fikir... :)

Sadece üniverstitede değil,ilkokul 1'den beri zorunlu olmalı.Hatta her türk çocuğu 9 umdeyi ezbere bilmeli.
Atlı adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 22.02.2008, 21:33   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Ruhadam Atsız - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 137
Ruhadam Atsız Rss Beslemesi
Eğitim okuldanda önce ailede başlar.Eğer aile NUTUK okumaya veya okutmaya layık değilse (ülkemizde çok örneği var) zaten bu insanlara bir düşünceyi , yaşananlardan ders almayı , lanse edemezsin.
Andamın dediği gibi milli benlik , milli eğitimle mümkündür üniversitelerden ziyade bu müfredat olarak ilkokuldan başlatılarak okutulmalıdır.Ancak görüyoruz ki çıkar çatışmalarının yaşandığı ülkemizde bu fikrin adı dahi anılmıyor ne yapılıyor , NUTUK yerine , yeni bir ders çıkarılıyor ancak dersin kitabı var hocası yok bu şekilde yürüyor.
TÜRK ÇOCUKLARININ milli benliklerini yitirmeden , NUTUK kitabını kılavuz alarak okumalarını temenni ediyorum.

Ruhadam Atsız adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.02.2008, 06:39   #5 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

NoyanHan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 250
NoyanHan Rss Beslemesi
Alıntı:
Atlı´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Sadece üniverstitede değil,ilkokul 1'den beri zorunlu olmalı.Hatta her türk çocuğu 9 umdeyi ezbere bilmeli.
O kadar sebebini boşuna açıkladım yani :)

Düşmana merhamet acz ve zaaftır. Bu insaniyet göstermek değil, insanlık niteliklerinin sonunu ilan etmektir.
K.Atatürk
NoyanHan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23.02.2008, 20:31   #6 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 23
TürkAtlısı Rss Beslemesi
Alıntı:
Atlı´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Neden Başbuğumuz Mustafa Kemal'in Bursa Nutku okullarda biz Türk çocuklarına öğretilmiyor?Biri bana açıklarsa sevinirim.
Türk çocukları diye bir ayrım gözetilemez sonuçta kimsenin kökeni sorulmuyor.Ha bence bunun hiç bir faydası da olamaz.Zaten zeki türk çocukları kendisi araştırıp öğrenebilecek yetenektedir. Diğer unsurlar ise and içme vs de olduğu gibi içten içe kin besliyeceklerdir , zaten hitab da onlara değildir.
TürkAtlısı adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler