![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Büyükbabamdan kalan hazine..
Rahmetli Büyükbabam, 1909 doğumlu olup; bilgisi, kültürü, yardımseverliği, kusursuz aile reisliği ve hayranlık uyandırıcı kişiliği ile çevresinin hep sevgisini ve saygısını kazanmış bir şahsiyetti. Kısacası, ben de kendisine hayrandım ama aradaki yaş farkından dolayı kendisi ile ilgili bilgileri onun seviyesinde paylaşabilmem için büyümem gerekiyordu.
22 yaşımdayken kaybettiğim Büyükbabam'ın aynı zamanda belgeci bir tarafı vardı. Gazeteleri çok dikkatli okur ve önemli gördüklerini arşivlerdi. Çoğu kitap, dergi ve gazeteyi bu maksat ile saklamış ve değişik sandıklar içinde muhafaza etmişti. Bu sakladıkları maalesef bazen hata ile bazen bilmeden önemsiz diye atılmış. Herşey, Büyükbabamın anısına olan saygımdan dolayı en son kalan sandığın da istem dışı atılmadan önce içindekileri kontrol etmeye karar vermem ile başladı. Sandıktan çıkan kitapları ve dergileri okudukça, (1960'larda) belediye başkanlığı da dahil olmak üzere yıllarca bir partinin ilçe başkanlığını yapmış olan ve Atatürk'ün yılmaz savunucusu olan Büyükbabamın, tüm hayatı boyunca yüce önder Atatürk'e ve Türklüğe ne kadar ilgi duyduğunu ve kendisini adamış olduğunu sandıktan çıkan kitaplarından birkez daha anladım. Bu beni bir yandan gururlandırıp, kendisine olan hayranlığımı arttırırken; diğer taraftan şu anda hayatta olmayışından ve genç yaşta iken bunları kendisi ile konuşamadığımdan dolayı derinden üzüntü duymama neden olmaktadır. Çok zor zaman bulacağım fakat, bazı kitaplardaki yazıları ve resimleri de zaman buldukça sizlerle paylaşmaya çalışacağım. Sandıktan bulup çıkardığım, tamamen özgün kitapların bazılarının resmini çektim. Bu kitaplar benim için çok değerli olduğundan, başlıkta hazine olarak sıfatlandırdım ve sizlerle paylaşmak istedim... Sağlıcakla kalınız... Not: Son resimdeki bir (İngilizceden Türkçeye) sözlük olup, üzerindeki resime dikkatinizi çekerim. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bu tür kitaplari ve belgeleri gördükce bugüne bakiyor ve ne kadar kayip bir kusagiz demeden edemiyorum. Paylasimin icin sagol. Büyükbabanin mekani cennet olsun.
|
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bende ne kadar kayıp bir kuşağız demekten kendimi alamadım. PAylaşımın için teşekkürler. Büyükbabanıza Tanrı'dan rahmet dilerim.
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
BEN DE KİTAP KOLLEKSİYONCUSUYUM.ÖZELLİKLE KİTAPLARIN İLK BASKILARI İLGİMİ ÇEKİYOR.ATSIZ ATA'NIN KİTAPLARININ İLK BASKILARINI TOPLAMAK İÇİİN GEZMEDİĞİM SAHAF KALMADI.
GEÇEN GÜN MERHUM HÜSEYİN NAMIK ORKUN'UN 1944 YILINDA BASILAN 4 CİLTLİK ''TÜRK TARİHİ'' ADLI ESERİNİ UZUN UĞRAŞLAR SONUCU ELDE ETTİM ÇOK MUTLUYUM |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Urukdaşım; Bu kitaplar dediğiniz gibi birer hazine.Bir önerim olacak nacizane , kitapların muhafazası hakkında;Kağıt kalitesi,sayfanın yoğunluğu ,kapak yahut cilt için özel spreyler ve şeffaf muhafaza gereçleri var.Bu,eserlerin zaten eski olmalarından ötürü bu şekilde arşivlenmeleri gerektiğini gösteriyor.
Büyük kırtasiyecilerde bulunabilen türden gereçler.İhtimam gösterilmesi gereken bu gibi eski yazılı eserler hakikaten hazinedir. Elinde eski eser olan tüm urukdaşlarım ; hazinelerimizi koruyalım.Bende de 1948 beşinci basımı '' Sina çöllerinde Türk Odusu '' gibi o dönemi bizzat yaşamış bir yüzbaşının kaleme aldığı eser gibi değerleri kitaplar var. Türkçü; elinden geldiğince bu konuda ihtimam göstermelidir. Ezen Bolsın.
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Bir diğer husus da İzmir'de eski Türkçe (Osmanlı dönemi) tercüme yapabilecek bir yer/tercüman olup olmadığı konusunda bilgisi olan kandaşlarım bu bilgiyi benimle paylaşırlarsa çok sevinirim. Sağlıcakla kalınız... |
|
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
20*15 ebatlar için özel poşetler var bilinen markası comicare.Daha çok çizgiroman için düşünülmüş ama kitap ebadları için de uygun , fakat büyük eserler için örneğin eski fasiküller,haritalar için uygun değil.Bu poşetlerdeki eserlerin ,dokunulamayacak kadar eski şeyler olmasına da gerek yok.
Ömrünü uzatıyor sadece bu da yeterli.İyice eski hatta sararmaktan öteye geçmiş eserler için ki, Bu gibi eserler, Torba kağıdı ya da sargılık diye bilinen kağıtlara yazılmış olanlarıdır. Bunlar için daha profesyonel muhafaza teknikleri de var. 1933' de basılan bir kitap görünürde daha uzun yıllar kalır gibi görünse de öyle olmuyor yıpranıyor. Üstelik ; Bu türden eserler için ayrı yer ayarlamak lazım, o da amatör arşivci için zor oluyor haliyle.
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Ne Mutlu Sana .. Bizimle paylaştığın için teşekkür ederim..
Esenlikler. |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Alman ve Nazi özentisi olduğu için atılmıştır
|
Irkdasim büyükbaban , göktanrinin cennetinde huzur icinde uyusun
Esenlikler. |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Başbuğun Ordusunda Çeri
|
Büyükbabanızın ruhu şad mekanı uçmağ olsun.
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Kandaşım gerçekten söylediğin gibi bir hazine Tanrı büyükbabamızın ruhunu şad etsin mekanı uçmağ olsun.
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
ÇOK GURUR VERİCİ
SEVGİLİ IRKDAŞIM TANRI BÜYÜKBABA'NIN MEKANINI UÇMAĞ EYLESİN.GERÇEKTEN SANA ÇOK BÜYÜK BİR HAZİNE BIRAKMIŞ.ONLAR EN BÜYÜK HAZİNELER,KIYMETİNİ BİL
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Kandaşım gerçekten söylediğin gibi bir hazine Tanrı büyükbabamızın ruhunu şad etsin mekanı uçmağ olsun.
ayrıca yorumlarınız dikkatimi çekti arkadaşlar, özümüze dönüyoruz.. |
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk, Türkçü, Atatürkçü!
|
Keşke her büyükbaba,büyükana,baba,ana,abi... hepsi böyle değerli şeyler bıraksalar...
Büyükbabanın ruhu şad mekanı uçmağ olsun. |
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
kandas başın sağolsun önemli bi şahsiyetimizi kaybetmişiz ruhu şad olsun
|