![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Çanakkale Deniz Zaferi Ve Şehitleri Anma Günü
Irkdaslarim bildiginiz gibi 18 Mart SEHITLERIMIZI ANMA GÜNÜDÜR. Önümüzdeki cumartesi günü bizleri bu topraklari emanet eden yüce kahramanlari anacagiz. Gönül isterki hergün bu yüce kahramanlari analim ve unutmayalim.
Yüce sehitlerimizin ruhlari sad olsun. Unutmayalim unutturmayalim. Kabrinde rahat uyu ey namdar Atam; Evladinin bugünki adi sadece INTIKAM!!! Sehitlerimizin her damla kaninin intikami alinmasi dilegiyle. BIR BAYRAK RÜZGAR BEKLIYOR! Sehitler tepesi bos degil, Biri var bekliyor. Ve bir göðüs, nefes almak için; Rüzgar bekliyor. Türbesi yakismis bu kutlu tepeye; Yattigi toprak belli, Tuttuðu bayrak belli, Kim demis Meçhul Asker diye? Destanini yapmis, kasideye kanmis. Bir el ki; ahretten uzanmis, Edeple gelip birer birer Öpsün diye faniler! Öpelim temizse dudaklarimiz, Fakat basmasin topragina temiz degilse ayaklarimiz. Rüzgarini kesmesin gövdeler Sesinden yüksek çikmasin Nutuklar, kasideler. Geri gitsin alkislar geri, Geri gitsin ellerin Yapma çiçekleri! Ona ogullardan, analardan Dilekler yeter, Yazin sari, kisin beyaz Çiçekler yeter! Söyledi söyleyenler demin, Gel süngülü yiðit, alkislasinlar, Simdi sen söyle, söz senin! Sehitler tepesi bos deðil, Topragini kahramanlar bekliyor! Ve bir bayrak dalgalanmak için Rüzgar bekliyor! Destani öksüz, sükutu derin Meçhul askerin; Türbesi yakismis bu kutlu tepeye Yattigi toprak belli, Tuttugu bayrak belli, Kim demis Meçhul Asker diye?... Arif Nihat Asya( 1904 - 1975 ) |
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Arif Nihat'ın bu harika şiiri için sağolunuz.....
Çanakkala şehitlerine armağan olsun: "Mehmedim! can evim, bilenmiş öfkem, Eğilme sakın sen! Ben eğilir gözlerinden öperim" "Bir umudun peşisıra gittiler... Binlerce, onbinlerce gittiler.. KANLARIYLA HER BEDELE YETTİLER!" |
|
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Canakkale deyil bütün sehitlerimize kandasim.
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
ESENLIKLER! COK SAGOL KANDASIM BU GOZEL SIIR UCUN,
BUTUN SEHITLERIMIZIN RUHLARI SAD,MEKANI CENNET OLSUN, NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
![]() EY TANRI DAĞINDAKİ TÜRK ŞEHİDİ Şehitlerimiz! Tanrı dağındasınız! Er yada geç alınacak İntikamınız! Eğer birimiz bu yoldan dönerse, Tükürün oradan yüzümüze!!! Polis, Asker, Doktor, Öğretmen ve diğer gelmiş geçmiş tüm Türk / Türkistan şehitlerimizin Ruhu Şad, Mekanları Tanrı Dağı olsun... |
|
|
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Türk’ün en büyük zaferinin simgesi olan 18 Mart ; « Çanakkale Zaferi » ve “Şehitler Günü” olarak kabul edilmiştir. Her yıl bugün, canları pahasina vatanimizi savunan aziz şehitlerimizi anıyor ruhları şad olsun diyoruz.
Ancak, 18 Mart 1915 gününün tarihimizde çok özel bir anlami var. İstanbul’u işgal etmek üzere Çanakkale Boğazı’nı geçmek isteyen üstün ates gücüne, teknolojisine sahip İtilaf Devletleri Donanması, Nusret Mayın Gemisinin döktüğü mayınlar ve Boğaz’daki bir avuç kıyı topçusuyla insanüstü gayretleriyle yenilgiye uğratılmış ve “Çanakkale Boğazı’nın geçilemez” olduğu gösterilerek önemli bir deniz zaferi kazanılmıştır. Çanakkale Zaferi… Bütün Türkler’in bu büyük ve anlamlı gününü kutlarken; Böyle bir destanın ve zaferin kahramanları olan ; başta Başkumandan Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bütün şehit ve gazilerimizi tekrar minnet ve saygıyla anıyorum… ESENLİKLER!
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
"Çanakkale içinde vurdular beni
Ölmeden mezara koydular beni Off! Gençliğim eyvah Çanakkale içinde aynalı çarşı Ana ben gidiyom düşmana karşı Of! Gençliğim eyvah! Çanakkale içinde bir dolu testi Analar, babalar ümidi kesti Of!Gençliğim eyvah" Çanakkale savaşlarının yapıldığı yıl istanbul tıp fakültesi mezun verememiştir. Çünkü taptaze tıbbiyeliler Çanakkale cephesine gönüllü yazılmış ve şehit olmuşlardır...Onların verdiği mücadelenin kutsallığını gönüllerimizde yaşıyor "Ben size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum" diyen kumandanın aziz hatırası önünde eğiliyoruz. |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Yanılmıyorsam O zamanın tüm Petrol ve inşaat mühendisleri de Çanakkale savaşında şehit olmuştu. Türk toplumunu çalışarak sırtlayacak üniversite mezunları, canlarını vererek, düşmana secde ettirircesine destan yazdırarak yani şehit olarak en kutlu hizmeti yapmışlardı.
Gel de övünme! Ey soylu TÜRK öğün! Eşin yok altında göğün! |
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Haklısınız. Bu durumun bir sonucu daha olmuştur: Türkiye Cumhuriyetinin ilk kadrolarında Türk olmayanların da yer alması... Türk çocukları, daha doğrusu yeni kurulacak bir devvlette görev alma ihtimali olen Türk çocukları, vatanları ve namusları için kanlarını vermişlerdir.
Saygılar.... |
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
![]() KAHRAMANLARIN ÖLÜMÜ (İTHAF) (Şehit Tayyareci Kurmay Yüzbaşı KÂMİ'nin büyük hâtırasına) Gerilir zorlu bir yay Oku fırlatmak için; Gece gökte doğar ay Yükselip batmak için. Mecnûn inler, kanını Leylâ'ya katmak için. Cilve yapar sevgili Gönül kanatmak için. Şair neden gam çeker? Şiir yaratmak için. Dağda niçin bağrılır? Feleğe çatmak için. Açılır tatlı güller Arılar tatmak için. Göğse çiçek takılır Solunca atmak için. Tanrı kızlar yaratmış Erlere satmak için. İnsan büyür beşikte Mezarda yatmak için. Ve........................ Kahramanlar can verir Yurdu yaşatmak için... BÜTÜN ŞEHİTLERİMİZİN RUHLARI ŞAD OLSUN;İNTİKAMLARI NAMUSUMUZDUR!
ARKADAŞLAR! GİDİP, TOROS DAĞLARINA BAKINIZ, EĞER ORADA BİR TEK YÖRÜK ÇADIRI GÖRÜRSENİZ VE O ÇADIRDA BİR DUMAN TÜTÜYORSA, ŞUNU ÇOK İYİ BİLİNİZ Kİ BU DÜNYADA HİÇ BİR GÜÇ VE KUVVET ASLA BİZİ YENEMEZ. Mustafa Kemal ATATÜRK
|
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
![]() |
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
ESENLIKLETR!CANIM KANDASIM BU GOZEL RESMIN BENI COK DOYGILANDIRDI,
COK SAG,VAR OL TURK OGUZCIM YASAAAAAAAA SEHIT Var olmaktan gâye kemalse eğer Kemâlin bayrağı sensin ey şehît Karanlıkta kalmak değil ki kader İmânın şafağı sensin ey şehîd Fırat güneşinde karanlık izi Ejderha elinde değer filizi Ne çıkar bakarsa fitne denizi Hakikat afâğı sensin ey şehid Sinende al gurûb doğum yatağı Elindeki nasır iremin bağı Çarığınla çöktü örümcek ağı Varlığın anlamı sensin ey şehid NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Siz Hiç Şehit Gördünüz mü?
Siz hiç şehit gördünüz mü? Türkoğlu'nun şehit yüzüne dokunup, alnından öptünüz mü?
Morgdan çıkmış olsa da o aziz naaşın alev alev yandığını hissettiniz mi? Sizin evinize askerler gelip yavrunuzun şehit düştüğünü tebliğ etti mi? Türk bayrağındaki bediniyle iftihar etseniz de yerine konulamaz ızdıraplar yaşadınız mı? Ben Şehitler Günü için burayı yazılanları okuduktan sonra bu sitedeki Türk evladının yüreğine iman ettim...... Bazen burnunuzdan genzinize agır ve yakıcı bir hava hissedersiniz.Izdıraplı olup da dağları deviremiyorsunuz diye...Bir şehidin ardından işte bunu hissedersiniz.....Ağlayıp sızlanmayı yakıştıramasanız da kendinize, sonra doğan birçok çocuğa şehidinizin adını verseniz de acılarınız dinmez... Doğuda verdiğiniz şehide yanarken aynı zamanda ayağında kışlık potini olmadan Sarıkamış'a azıcık peksimetle gönderilen Türk evladına da Çanakkale'de canını sizin için hiçe sayan Türk oğluna da yanarsınız....... Şehitlerimizin aziz hatırasını önünde saygıyla eğilirim.... Bilirim ki onlar için bugün gözlerimizden boşanan yaşlar aslında bir yemindir..Türklüğe hizmette kusur ettiğim gün Tanrı beni kahretsin. (meliketerken, pkk ile mücadelede üç şehit vermiş bir TÜRK ailesinin evladı.) |
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
ESENLIKLER! SAYIN MELIKETERKEN SOYDASIM COK DOGUILANDIN,
EVET BUNLARI BEN YASADIM, YEMIN OLSUN BUTUN SEHITLERIMIZIN KANINA BUTUN SEHITLERIMIZIN KANI BU VETENSIZDEN ALINACAK, SEHITLERIMIZ HER ZAMAN GELBLERIMIZDE YASAYIR,VE YASAYACAK, SAYIN MELIKETERKEN SOYDASIM BASIN SAGOLSUN,TOPRAGI BOL OLSUN! NE MUTLU TURKUM DIYENE, TURK IRKI SAGOLSUN!
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Bir milletin kutsal saydığı vatan toprağını canı pahasına savunmada gösterdiği mücadele sonucu şehit olmuş Türkiye Cumhuriyeti'nin üstün niteliklerle donatılmış silahlı kuvvetlerinin askerleri, Ruhlarınız şad mekanınız cennet olsun !...
Sizin ardınızdan manzara : Millet olarak ; Başımızı kuma gömüp, verilen şehitleri görmezden gelip yada unutmuş gibi yapıp,verilen bunca şehide rağmen ; sazı eline alanın söylediği kardeşlik türkülerine eşlik ediyor gibi görünse de ! Sen rahat uyu Şehidim ! Sizleri unutmayan ve asla unutturmayacak olan, vatanına ve şehitlerine sahip çıkan varlığını ve değerlerini koruyan Türk evlatları bunların hesabını zamanı gelince sormasını da elbet bilir! TÜRK IRKI SAĞOLSUN ! Terhisi elinde, yürekte hasret Niyet nereyeydi, ne oldu kısmet Bu ölüm güzeldi, mekanın Cennet Şehidim, askerim ruhun şad olsun
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|