Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 12.01.2008, 16:53   #1 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Şadılı Oymağı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 55
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
ÇANAKKALE SAVAŞLARINDA YAŞANAN BİR OLAYIN PERDE ARKASI

Yıllardır tartışılan bir olay var düşman askerlerini bir bulutun gelip yok etmesi, alıp götürmesi.Şimdi ırktaşlarım: ÇANAKKALE Savaşları sırasında bir İngiliz bölüğünün, büyük bir bulut kütlesi içinde kaybolduğu iddialarına, 92 yıl sonra bir tanıktan yalanlama geldi. Yok olan bölüğün adını yaşatmak amacıyla İngiltere'de kurulan birliğin üyesi 61 yaşındaki John Crowe, Gelibolu'da savaşan babasının yaralanıp İngiltere'ye döndüğünü, bulut söylentilerinin hurafe olduğunu söyledi.
İngiltere'deki Sandringham Norfolk Gönüllü Askeri Öğrenci Birliği'nin 4 yöneticisiyle 9 öğrencisi, Gelibolu Yarımadası'nda atalarının savaştığı toprakları gezip mezarlarını ziyaret etti. Çanakkale Savaşları'nda İngiliz Kraliyet ordusu'nun Norfolk Alayı'na bağlı Sandringham Bölüğü'nün çıkartma yaptığı Suvla Koyu'nu gezen öğrenciler, Norfolk Alayı askerlerinin mezarlarını tespit ederek, bilgiler alıp fotoğraf çektirdi.
Çanakkale Savaşları sonrası, Yeni Zelandalı bazı askerlerin,(Kİ BEN BUNLARA HURAFECİ ALAYI ASKERLERİ DİYORUM) ‘Norfolk Alayı'nın 260 mevcutlu Sandringham Bölüğü askerleri, 12 Ağustos 1915 tarihinde Anzak Koyu 60'ıncı Tepe'de büyük bir bulut kütlesinin içinde birdenbire kayboldu’ iddiasını, bu bölükte savaşıp yaralı olarak İngiltere'ye dönmeyi başaran Robert John Crowe'un 61 yaşındaki oğlu John Crowe yalanladı. Babasının 23 yaşındayken Gelibolu Yarımadası'nda savaşa katıldığını anlatan John Crowe, 92 yıl sonra halen konuşulup tartışılan bir konuya açıklık getirmek istediğini söyledi.

BABAM O BÖLÜKTEYDİ GERİ DÖNDÜ

İngiltere'de Norfolk Alayı'nın adını yaşatmak amacıyla kurulan Sandringham Norfolk Gönüllü Askeri Öğrenci Birliği'nin yöneticisi John Crowe, şunları anlattı:
“Babam Robert John Crowe, Norfolk Alayı'na bağlı yüzbaşı Beck yönetimindeki Sandringham Bölüğü'nde yer almış ve Gelibolu'da savaşmış. Babam yaralanıp bir siperin içine düşmüş ve daha sonra diğer askerler kendisini kurtarmış. Savaştan döndükten sonra bize anlattığı anılarında, hiçbir zaman Yeni Zelandalı askerlerin ileri sürdükleri gibi bir bulutun askerleri alıp götürdüğünden söz etmedi. Böyle bir iddiaya ben de inanmıyorum. Gelibolu'da birçok birliklerden insan harbe katıldı ve birçok insan kayboldu, öldü. Bu tür iddialar insanların ilgisini çekmek için ortaya atılıyor. Oysa bulutun hepsini alıp götürdüğü ileri sürülen Sandringham Bölüğü'nden sağ kalan insanlar da var. Bunlardan birisi de babam. Ben de savaşı detaylı şekilde okudum ve araştırdım. Türkler'in çok cesur olduklarını biliyorum. Bu bölgede bin 500 kadar Türk askeri 12 bine yakın İngiliz'i durdurmuş. Türk kahramanlığı hakkında hiçbir şüphem yok. Hatta babam da Türkler'in kahramanlığından sürekli söz ederdi. Ancak bulut olayı mit ve efsaneden ibaret.'' (KANDAŞLARIM YOKSA BU TÜRK KAHRAMANLIĞINI GÖLGELEMEK İSTEYENLERİN UYDURDUĞU BİRŞEY Mİ?)

TARİHÇİLER REYTİNG İÇİN EFSANELEŞTİRMİŞ

Sandringham Norfolk Gönüllü Öğrenci Birliği'nin yönetici ve öğrencilerine bölgeyi gezdirerek savaşlarla ilgili bilgi veren Çanakkale Savaşları Tarihçisi ve rehber Kenan Çelik de, konunun bir efsane olduğunu söyledi. Tarihçilerin de gerçeği bilmelerine rağmen reyting amacıyla olayı farklı bir şekilde ele alarak kitaplar yazdıklarını belirten Çelik şöyle konuştu:, “Bu anlatımlara göre İngiltere Kralı 5'inci George, sık sık Sandringham Bölgesine gidiyor. Sonrasında buradaki çeşitli işçilerden Norfolk Alayı için bir bölük oluşturuluyor. Buna Sandringham Bölüğü diyorlar. Bu 260 kişilik bir bölük. Bunların komutanı da yüzbaşı Beck. Daha sonra bunlar Gelibolu'ya geliyor. 12 Ağustos'ta İngilizler Küçük Anafarta Ovası'ndan Teketepeye'ye doğru taarruza kalkıyor. İlerleyerek bu hattı ele geçirmeye çalışıyorlar. Orta hattan ilerledikleri sırada bulutlar geliyor ve askerler bu bulutların içinde kayboluyor. Kral George Çanakkale'de İngiliz Orduları Komutanı Hamilton'a ‘bu bölük benim için önemli’ diyerek işin aslını öğrenmesi için talimat veriyor. Hamilton ise savaş sırasında soruşturamıyor ve bu bölükteki askerler kayıp gibi değerlendiriliyor. Yeni Zelandalı askerler ise olayı Bombatepe'den gördüklerini iddia ediyor. Ama bana göre buna imkan yok. Çünkü Bombatepe dedikleri yerden Anafartalar Ovasının görülmesi imkansız. Muhtemelen İngiliz birlikleri saldırırken, bizim topçu birliğinin açtığı ateş sırasında havada sarımsı renkte sis gibi bir bulut tabakası oluştu ve sonrasında böyle bir iddia ortaya atıldı.'' Irktaşlarım yoksa bu top ateşi sırasında mı geberdiler?)

SANDRİNGHAM EFSANESİ

Gelibolu Yarımadası'ndaki savaşa katılan İngiliz Kraliyet Ordusu'na ait Norfolk Alayı'na bağlı Sandringham Bölüğü'nün, 12 Ağustos 1915 tarihinde Anzak Koyu mevkiindeki 60'ıncı Tepe'de büyük bir bulut kütlesinin içinde kaybolduğu iddia edilmiş, bu olay savaştan sonra çeşitli tarih kitaplarında yerini almıştı. Yeni Zelanda Kıtası'nın 1'inci Sahra Birliği'ne bağlı 3'üncü Bölük'te savaşa katılan F. Reichardt, R. Nevnes ve J.L. Newman adlı üç asker, 50 yıl sonra olayın görgü tanığı olduklarını ileri sürmüş, güneyden esen 70 kilometre hızındaki rüzgara rağmen, yaklaşık 250 metre uzunluğunda, 65 metre yüksekliğinde ve 60 metre genişliğindeki bulut kültesinin, yer değiştirmeden 60'ıncı Tepe üzerinde durduğunu ve İngiliz askerlerinin bu kütlenin içinde kaybolduğunu anlatmışlardı...
Kandaşlarım bu olay hakkında birsürü şey yazıldı çizildi.Bana soracak olursanız. Türk kahramanlığını gölgelek ve başka yönlere çekmek için uydurulmuş safsatadan ibarettir.

O birlikte bulunan ve İngiltere'ye geri dönen ingiliz askeri
Türk'e kefen biçenin ölümü korkunç olur!
Şadılı Oymağı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.01.2008, 16:57   #2 (İleti Bağlantısı)
Atsızcı Bozkurt

turkay-nl adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 29
Mustafa Kemal ATATURK'un bu konuda soylenmis bir sozunu hatirliyorum. Efendiler ben mehmetcigin hakkini kimselere yedirmem.
turkay-nl Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.01.2008, 17:10   #3 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Aybala adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 484
Çanakkale Cephesi'nde askeri bir başarılarının olmamasının verdiği aşağılık duygusuyla kendilerine efsaneler, mitler yaratarak sayıca kendilerinden daha az olan Türk askerleri karşısında aldıkları ağır yenilgiyi hafiflettiklerini düşünüyorlar herhalde. Belki de, bir "millet" olmadıklarından ve eski ingiliz sömürgesi bir halk olmalarından dolayı bu tip efsaneler uydurarak kendi devşirme halklarına sözde "millet olma bilinci" aşılamaya çalışıyor olabilirler.

M. Kemal Atatürk.
Aybala Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.01.2008, 17:23   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Temir Tav adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 391
Alıntı:
...Ancak bulut olayı mit ve efsaneden ibaret.'' (KANDAŞLARIM YOKSA BU TÜRK KAHRAMANLIĞINI GÖLGELEMEK İSTEYENLERİN UYDURDUĞU BİRŞEY Mİ?)

Türk kahramanlığını gölgeleyen, saçma sapan hurafelerdir. Söyleyene değil, söyletene(hurafelere) bakın. Savaşı kazandıran Türk'ün gücüdür, bulutlar, melekler.. değil.
Temir Tav Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 12.01.2008, 18:57   #5 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Tanrıdağı Yolcusu adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 449
Ümmetçi kesim Başbuğ Atatürk'ün bütün başarılarını ya başkalarına bağlar yada hurafelere. Bu gerizekalı yobazlara sormak lazım Enver paşanın yanlış taktiği sonucu doksan bin askerimiz şehit olurken bu yobazların melekleri veya o kara bulut nerdeydi?
Çanakkaleyi ziyaret eden ilkokul çocuklarına bile bu yobazların rehberleri Atatürk'ü değil hurefelerle savaş kazanıldığını anlatıyorlar.
Bugün müslüman olan Irakta Amerikan askerleri arap kızlarına tecavüz ederken bu koruyucu melekler nerde?
Kimse benim Atamın üstün askeri başarısını yok sayamaz. (Tabi anasını bacısını yabancı birinin becermesini normal görenler hariç) Türk Irkı olarak bizim ne meleklere ne hurafelere ihtiyacımız var. Türk ırkındaki kan bütün dinlerden daha kutsaldır.
Alt 12.01.2008, 19:35   #6 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Tanrıdağı Yolcusu adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 449
Yukarda yazdığım konuyla pek alakası yok içimdeki ümmetçi nefretinden dolayı.
Aybala ırkdaşım kıymetli vaktini aldım afedersin.
Alt 12.01.2008, 22:24   #7 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Ötükenden adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 165
Yenildiler ya yenilgilerini Türklerin kuvvetine değilde doğaüstü olaylara bağlıyorlar.Bu Norfolk Alayı hiçbir savaşı kaybetmemiş tarihte.Tabi Türkler bunu bozunca gururlarına yediremediler(tabi hangi gururdan bahsediyorsalarsa).

Şöyle bir fıkra vardı:

Bir Alman ve İngiliz tartışıyorlar.İngiliz Almana şunları söylüyor:
Siz para için savaşıyorsunuz biz şeref için savaşıyoruz.
Bunun üzerine Alman şu cevabı veriyor:
İnsanlar olmayan şeyleri için savaşırlar!
Ötükenden Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.01.2008, 19:06   #8 (İleti Bağlantısı)
Ulumil
Konuk

İletiler: n/a
Şu kendilerini en üstün sanan tarihi ve soyu sopu belli olmayan yavşak avrupalı anglosaksonlardan nefret ediyorum.Tek ve en üstün ırk Türk ırkıdır. Birgün bunu onların kafalarını duvarlara çarpa çarpa göstereceğiz.
  Alıntı ile yanıtla
Alt 17.01.2008, 23:54   #9 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

karayazı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 193
Doğru diyosun kandaşım bu iğrenç hurafelerle TÜRK'ÜN BU BÜYÜK DEHASINI VE BAŞARISINI saklamaya çalışıyorlar ve bunu ilkokul çağındaki çocuklarımıza yutturmaya çalışıyorlar ama TÜRK çocuğu ATASININ ve KANININ değerini bildiği için bu saçmalıklara kanmaz yemezde o yüzden içim rahat unutmamalıyız tarih bizimle başladı bizimle biter ancak.NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE
karayazı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 18.01.2008, 00:11   #10 (İleti Bağlantısı)
merhamet yok

korkusuz adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 86
Bu tür hikayeleri duymaktan nefret ediyorum, bunları uyduran o ümmetçiler savaşı binbir zorlukla kazanmış olan dedelerimize hakaret ediyorlar, küfrediyorlar. Savaşı kazanmamızı islam a bağlıyorlar eğer müslüman olmasaymışız savaşı kesinlikle kaybedermişiz gibi. Tek saçmalık bu değil, Seyit onbaşının 250 kg lik mermiyi kaldırmasını da islam a bağlıyorlar oysa bu olağanüstü bir olay değildir o gemi ordan geçerse vatan elden gidecek, bağımsızlık olmayacak ve Seyit onbaşı savaş coşkunluğu içerisinde ve müthiş öfke var o mermiyi tabiki kaldırabilir. Ayrıca arap muhammedin ve meleklerinde savaştığı saçmalığını uyduruyorlar, insanlar bunlara nasıl inanabiliyor kendilerini nasıl bu kadar aşağılık hissedebiliyorlar. Biz çanakkale savaşını TÜRK olduğumuz için cenkten zevk aldığımız için kazandık, aşağılık arapların lanet inançları sayesinde değil.
Alt 18.01.2008, 00:18   #11 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

karayazı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 193
Yaptığım imla hataları için başta OTAĞ yöneticilerim ve tüm kandaşlarımdan özür diliyorum kusura bakmayın en kısa zamanda telafi edecem.NE MUTLU TÜRK'ÜM DİYENE
karayazı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.01.2008, 09:29   #12 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Şadılı Oymağı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 55
Alıntı:
korkusuz adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bu tür hikayeleri duymaktan nefret ediyorum, bunları uyduran o ümmetçiler savaşı binbir zorlukla kazanmış olan dedelerimize hakaret ediyorlar, küfrediyorlar. Savaşı kazanmamızı islam a bağlıyorlar eğer müslüman olmasaymışız savaşı kesinlikle kaybedermişiz gibi.
MÜSLÜMAN OLMADAN ÖNCEKİ SAVAŞLARI KİM KAZANMIŞ ACABA. ONLARA Bİ SORMAK LAZIM
Türk'e kefen biçenin ölümü korkunç olur!
Şadılı Oymağı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 21.01.2008, 18:38   #13 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

GöktürkSelimPUSAT adlı üyenin kimlik resmi

Bulunduğu yer: Adalar Denizi'nden Altaylar'ın daha ötesine kadar Türk'ün yaşadığı heryer!!!
İletiler: 102
Çanakkale Zaferi ile ilgili bir sürü saçma kitaplar yazılıyor. Savaşı Türk Milleti din için yapmış gibi gösterilmeye çalışılıyor.
Saçma saçma hurafeler üretiliyor, yok 1 kazan yemekle tüm ordu doymuş, melekler yardım etmiş, bulut düşmanı toplamış gitmiş ...
Bunlara gülüp geçiyorum. Türk'ün tarihine bakarsanız bu zaferin Dünya için büyük, Türklük için sıradan olduğunu anlarsınız.
Attan inip şu dağlara yaslanır,
Gözü dalar, bakışları puslanır.
GöktürkSelimPUSAT Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
arkasi , bİr , Çanakkale , olayin , Perde , savaŞlarinda , yaŞanan

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler