Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Doğal Yaşam > Doğal Yaşam > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Evcil Hayvanlar > Köpekler

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 19.05.2008, 14:48   #1 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 30
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Cane Corso mu, Dogo Argentino mu?

Son zamanlarda bu iki köpek cinsinin adını sıkça duymaktayım. Muhteşem dövüş ve koruma köpekleri oldukları söyleniyor. Acaba aralarında bir mukayese yapılsa dövüş ve koruma açısından hangisi daha üstündür?
selim3 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.05.2008, 15:08   #2 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 100
2 Köpeğin Dövüşü:

http://youtube.com/watch?v=4rkEHnfY5bY

http://youtube.com/watch?v=zgGQFk6YpYM
DELİ KURT Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.05.2008, 15:19   #3 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Bildiğim kadarıyla Tosa Inu ve American Pit Bull Terrier de dövüş kapasitesi olan köpeklerdir.
Alt 19.05.2008, 15:27   #4 (İleti Bağlantısı)

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,148
Biliyorsunuz youtube engellendi. Bu yüzden youtube'den alıntı yaptığınız izletiler çalışmıyor.
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 19.05.2008, 15:37   #5 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Alıntı:
Buğra Şad adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Biliyorsunuz youtube engellendi. Bu yüzden youtube'den alıntı yaptığınız izletiler çalışmıyor.

https://www.opendns.com/start?device=windows-xp

Bu sayfada yazılanları uygulayıp tarayıcınızı kapatıp açın, artık youtube dahil erişimi engellenen her siteye girersiniz.
Alt 19.05.2008, 20:47   #6 (İleti Bağlantısı)

Dulkadiroğlu Hakan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 103
Cane Corso Dogo Argentinodan daha güçlüdür fakat iri ve ağır cüssesinden ötürü daha hantaldır.
Bu iki köpek birbiriyle dövüşürse ne olacağı hiç bilinmez. Hangisinin dövüş tecrübesi daha fazla ve kondisyonu daha iyiyse o galip gelir. Biri diğerini öldüremez fakat ikisi de fena yaralar alır.
Koruma olayına gelirsek Cane Corso çok zor eğitilebilen ve sahibine pek itaat etmeyen bir köpektir. Dogo ise kolay eğitilir ve sahibine ileri derecede itaat eder. Yani Dogo daha iyi bir koruma köpeği olur.
Ben ikisinden birini tercih edecek olsaydım Dogoyu tercih ederdim.
Dulkadiroğlu Hakan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 20.05.2008, 00:23   #7 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 993
Dövüştürülen bir Cane Corso'ya hergün antreman yaptırılır ve özel diyet uygulanır, dolayısıyla normal bir Cane Corso kadar ağır ve hantal olmaz. 60 kilo civarında, antremanlı bir Cane Corso'nun yenemeyeceği köpek yoktur... Dogo Argentino, Pitbull, vs. hepsini birkaç dakikada indirir.

Fakat Cane Corso'dan iyi bir yakın koruma köpeği olmaz çünkü Hakan'ın da belirttiği gibi bunları eğitmek zordur; ayrıca sokakta gördüğü her canlıya saldıracak kadar vahşi ve kontrolsüz bir köpek olduğu için sahibinin başına dert açar. Dogo yakın koruma için çok daha uygundur.
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.05.2008, 06:28   #8 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Rusyadan köpek getirip satan bir kişiye Cane Corso yavrusu sipariş ettim. 2 hafta sonra gelecek. Ama bende birde alman kurdu var yavru büyüdüğünde bunlar anlaşabilirmi acaba? Yani yavruluktan alışırsa kurtla geçinirmi?
Alt 27.05.2008, 07:16   #9 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 1,094
Ne kadar'a gelecek cane corso yavrusu, rakam bellimi ?

A R S L A N Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 27.05.2008, 22:13   #10 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

1600 dolara gelecek.
Alt 27.05.2008, 22:41   #11 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Türkçü Bakış adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 139
Bu arada şunu belirtmekte fayda var, Rusya'da hayvan fiyatları özellikle Moskova, St.Petersburg gibi merkezi şehirlerde aşırı derecede pahalandı. Fakat ara bölgelerde halen daha 100-150 dolar arasında cins köpekler bulunabiliyormuş. Fakat şehirlerde bunu bulmak artık imkansız. Bu arada köpek nasıl gelecek acaba, eğer düşündüğüm şekillerle gelecekse köpeği 1 aylık bir teminatla alın derim. Yoksa 1 ay sonda hastalıktan ölmüş bir yavru cesedi ile kala kalırsınız!

Türkçü Bakış Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 28.05.2008, 09:11   #12 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Alıntı:
Türkçü Bakış adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bu arada şunu belirtmekte fayda var, Rusya'da hayvan fiyatları özellikle Moskova, St.Petersburg gibi merkezi şehirlerde aşırı derecede pahalandı. Fakat ara bölgelerde halen daha 100-150 dolar arasında cins köpekler bulunabiliyormuş. Fakat şehirlerde bunu bulmak artık imkansız. Bu arada köpek nasıl gelecek acaba, eğer düşündüğüm şekillerle gelecekse köpeği 1 aylık bir teminatla alın derim. Yoksa 1 ay sonda hastalıktan ölmüş bir yavru cesedi ile kala kalırsınız!
Cane Corso dünyanın her ülkesinde pahallı bir köpek çünkü az bulunuyor ve çok özel bir ırk. Rusyadaki fiyatı 1600 dolardan daha ucuzdur ama Türkiyeye gelene kadar üç defa el değiştirdiği için fiyatı artıyor. Köpek düşündüğünüz şekilde kaçak olarak gelecek çünkü yasal yollardan gelmesinin çok formalitesi var ve seceresininde olması gerekiyor bu durumda fiyatı 3000 dolara çıkıyor. 250 dolar kapora verdim köpek geldiğinde veterinere götürüp kan tahlili yaptıracağız eğer sağlam çıkarsa alacağım. Bu şekilde anlaştık.
Alt 28.05.2008, 10:25   #13 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Türkçü Bakış adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 139
Alıntı:
selim3 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Cane Corso dünyanın her ülkesinde pahallı bir köpek çünkü az bulunuyor ve çok özel bir ırk. Rusyadaki fiyatı 1600 dolardan daha ucuzdur ama Türkiyeye gelene kadar üç defa el değiştirdiği için fiyatı artıyor. Köpek düşündüğünüz şekilde kaçak olarak gelecek çünkü yasal yollardan gelmesinin çok formalitesi var ve seceresininde olması gerekiyor bu durumda fiyatı 3000 dolara çıkıyor. 250 dolar kapora verdim köpek geldiğinde veterinere götürüp kan tahlili yaptıracağız eğer sağlam çıkarsa alacağım. Bu şekilde anlaştık.
Çok güzel, ben yasal gelişini değil geliş koşullarını (kapalı kafes, havasız ortam, diğer köpeklerle birlikte vs.) düşünerek söylemiştim. Sizden sonra merak ettim Moskova'daki fiyatlarına baktım yaklaşık olarak saf-kan olduğu söylenen köpeklerin fiyatı 800 ila 1400 usd arasında değişiyor.

Türkçü Bakış Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.05.2008, 00:00   #14 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 993
Alıntı:
selim3 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Rusyadan köpek getirip satan bir kişiye Cane Corso yavrusu sipariş ettim. 2 hafta sonra gelecek. Ama bende birde alman kurdu var yavru büyüdüğünde bunlar anlaşabilirmi acaba? Yani yavruluktan alışırsa kurtla geçinirmi?
Dişi köpek ile erkek köpek kavga etmez; dişi ile dişi, erkek ile erkek kavga eder. Kurt sanırım erkekti, bu yüzden dişi bir Cane Corso alman gerekir. Fakat erkek Cane Corso alırsan, 10-11 aylık olduğunda kurdu öldürür. Yetişkin bir Cane Corso'nun hemcinsi bir köpekle iyi geçinmesi mümkün değildir.
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.05.2008, 16:03   #15 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Alıntı:
Türkçü Bakış adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Çok güzel, ben yasal gelişini değil geliş koşullarını (kapalı kafes, havasız ortam, diğer köpeklerle birlikte vs.) düşünerek söylemiştim. Sizden sonra merak ettim Moskova'daki fiyatlarına baktım yaklaşık olarak saf-kan olduğu söylenen köpeklerin fiyatı 800 ila 1400 usd arasında değişiyor.
Evet haklısınız kaçak olarak gelen köpekler sağlıksız ve zor koşullarda seyahat ederek geliyor benimkide öyle gelecek maalesef bu konuda yapabileceğim birşey yok. Moskovadaki köpek fiyatlarına nerden bakıyorsunuz acaba internetten bakıyorsanız adresini verebilirmisiniz bende bakıyım.
Yanıtla

Etiketler
argentino , cane , corso , dogo , mu , mu?

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler