Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Doğal Yaşam > Doğal Yaşam > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Evcil Hayvanlar > Köpekler

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 05.06.2008, 22:50   #1 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 10
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
cane corso yla ilgili

arkadaslar meraba ben bir kahve rengi cane corso(formentino) yavrusu almayı düşünüyorum.birincisi aramızda acaba daha önce yetiştiren varmı bu cinsten.birde ben bişey sormak istiyorum ben bu köpeğim yavşak olsun istemiyorum ama her yanıma gelenede saldırsın istemiyorum.anlıcagınız ona ellenmediği ve ben komut vermedıgım surece kımseye saldırmasını istemiyorum.böyle birşey mümkünmü bu cıns ıcın

Y.N. Forum kurallarını gözden geçir ve uy! Türkçe'nin kullanımına ve dilbilgisi kurallarına dikkat et!
Duman Osman Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 06.06.2008, 13:35   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 925
Bazı köpek cinsleri yalaka (senin tabirinle yavşak) olmaya çok müsaittir, bazıları da istesen ve uğraşsan bile yalaka olmaz. Mesela Alman çobanı, Doberman gibi köpekler evin içinde aile ortamında büyütülürlerse ve özel bir eğitim almazlarsa kesinlikle yalaka olurlar. Fakat Cane Corso, Rottweiler, Dogo Argentino gibi Molloser tipi köpekler asla yalaka olmuyorlar. Özel olarak vahşileştirilmezlerse durduk yere kimseye saldırmazlar ama kuyruk da sallamazlar, yani tepkisiz kalırlar... Ve bu köpeklerin sahiplerini koruma içgüdüsü çok yüksektir, koruma eğitimi almasalar bile sahiplerini korurlar.

Hülâsa, Cane Corso'yu bilinçli bir şekilde vahşileştirip saldırganlaştırmazsan, yanına gelen insanlara saldırmaz. Onlara yalakalık da yapmaz, sadece dikkatlice izler. Eğer yanına yaklaşan insan sana vurmaya kalkışacak olursa veya da sesini yükseltip bağırırsa, işte o zaman saldırır ve adamı sağlam bırakmaz.
IRKÇI Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 07.06.2008, 00:23   #3 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Cevabın için çok teşekkürler.Daha önce köpek yetiştirmek konsunda bir Alman kurdundan tecrübem var.Dediğin gibi molloser ırkından bir köpek yetiştirmedim.Açıkçası yavruykende yetiştirmelerde hatalar yaptığım için köpeğim tam olarak istediğim gibi yetişmedi.Ama artık daha tecrübeliyim genede acaba tamamen profesyonel bir yetiştirme olsun diye bir yetiştirme çiftliğinemi versem diye düşünüyorum.Siz ne düşünüyorsunuz bu konuda?Birde türkiyede kahve rengi cane corso satan sadece bir kişide bir yavru var ve fiyatına 2500 ytl gibi bir fiyat istiyor.Diğer forumlarınızda köpek satan rusların isminin geçtiğini duymuştum.Acaba onlara ulaşabileceğim bir telefon numarası veya her hangi bir bilginiz varmı?
Alt 07.06.2008, 14:27   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Zevkler ve renkler tartışılmaz ama bence siyah Cane Corso kahverengi Cane Corso'dan daha güzel görünüyor. Kendim alacak olsaydım siyah alırdım.

Köpeğini eğitilmesi için köpek çiftliğine vermeni tavsiye etmem. Piyasada bir sürü köpek eğitim çiftliği var fakat oralarda dört dörtlük bir eğitim almış köpeğe rastlamadım bugüne kadar... Çiftlikteki eğitmen köpeği eğitir ama köpek kim tarafından eğitildiyse onun sözünü dinler, yani başkası tarafından eğitilen köpek sahibinin verdiği komutlara doğru düzgün itaat etmez. Ayrıca eğitim sırasında köpeğin canını yakarlar, psikolojisi bozulur. Bir arkadaşım Rottweiler cinsi köpeğini eğitim çitliğine vermişti; köpek eğitimden döndükten iki gün sonra arkadaşıma, yani kendi sahibine saldırdı. Arkadaş bahçeyi sulamak için hortumu eline aldığında birden saldırıvermiş. Herhâlde eğitim sırasında hortumla dövmüş olmalılar (vücudunun zarar görmemesi için sopayla değil hortumla döverler), bu yüzden hortumu görünce korkuya kapılıp saldırdı... Bir başka arkadaş da Alman kurdunu eğitim çiftliğine vermişti; daracık bir kafeste tutulan köpek bir ay boyunca kafesin demirlerini kemirmiş ve kimse bu duruma müdahale etmemiş; eve döndüğünde dişleri mahvolmuştu, bir süre sonra da tamamen çürüdü. Hülâsa, çiftlikte köpeğin başına her iş gelebilir. Köpeğini yabancılara asla verme, hep senin yanında olsun...
Alt 07.06.2008, 18:28   #5 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Pekı sizce bu köpeğin fci belgeli,secereli,sağlık garantili iyi bir yavrusuna ne kadar ödemem normaldir.Birde alırken ana rahmınden ılk cıkan yavruyu mu almalıyım sizce
Alt 09.06.2008, 10:53   #6 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Türkiye'de FCI secereli köpek bulmak zordur. Pet shopçular matbaada bastırdıkları sahte secereleri FCI seceresi diye yutturmaya çalışırlar.

Köpeklerin belli bir fiyatı yoktur, herkes tutturabildiği fiyata satmaya çalışır. Fakat orjinal FCI seceresine sahip bir köpeğin fiyatı seceresiz olandan çok daha yüksektir. Mesela seceresiz bir Rottweiler yavrusunu 400-500 dolara alabilirsin ama FCI secereli olanı en az 1200 dolar eder.

Orjinal FCI secereli bir Cane Corso yavrusunun Avrupa ülkelerindeki fiyatı 1300-1400 euro civarındadır. Elbette 1000 euroya veren de olabilir, 2000 euro, hatta daha fazla isteyen de olabilir fakat gerçek değeri 1300-1400 eurodur. Türkiye'deki yavruya (onun seceresi yoktur) 2500 YTL isteyen şahıs fazlaca yüksekten uçmuş; o yavrunun ederi en fazla 1500 YTL'dir.

Ana rahminden ilk çıkan yavrular daha iri, son çıkan yavrular daha ufaktır. İlk çıkan üç yavrudan birini alırsan, büyüyüp yetişkin hâle geldiği zaman hayli iri cüsseli olur.

Rusya'dan köpek getirip satan kişiler tanıyorum fakat bunların hepsi Ankara'da... İlgilenirsen, telefon numaralarını özel ileti yoluyla verebilirim.
Alt 09.06.2008, 13:58   #7 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Verdiğin bilgiler için çok teşekkürler tekrar.Bana rusyadan köpek getirenlerin numaralarını atarsan gerçekten sevinirim.
Birde bişey sormak istiyorum ben internetten yurt dışındaki(macaristan,fransa,hollanda,amerika) cane corso kennelerine bakıyorum ve kendileriyle mailleşiyorum.Onlar eğer extradan kargo ücretini ödediğim taktirde yollayabileceklerini söylüyorlar fakat sanırım kargo ücretleri biraz tuzlu.Siz onlardan almayı tercih edermiydiniz?
Ve en son olarak alcağım köpeğin tırnaklarının siyah olması gerektiği söylendi.Eğer beyazlık olursa farklı bir hayvan kanı karıştığı anlamına geldiğini söylüyorlar.Bunun doğruluğu varmıdır?
Alt 09.06.2008, 21:56   #8 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Yurtdışından kargo ile köpek yollayabileceklerini söyleyen kişiler Türkiye'deki gümrük mevzuatını bilmiyorlardır. Evcil hayvan ithal edebilmek için ithalatçı belgesine sahip olman gerekir; belgen yoksa köpek gümrüğe takılır. Bu yüzden Türkiye'ye gelen cins köpek yavrularının büyük bir kısmı kaçak olarak geliyor. Türkiye'ye yasal yoldan köpek sokmanın tek yolu kendin getirmektir; beraberinde bir tane köpekle birlikte yurtdışından gelirsen, uluslararası seyahat belgesini ve sağlık belgesini ibraz etmek suretiyle gümrükten geçirebilirsin. Fakat köpeği getirtmek istersen evcil hayvan ithalatı sayılır ve ithalatçı belgesi gerekir.

Köpeklerin tırnaklarının siyah ya da beyaz olması tüylerinin rengine bağlıdır. Siyah ve kahverengi (yani koyu renk) tüylü tüm köpeklerin tırnakları siyah olur. Safkan bir Cane Corso'nun tüyleri siyah, kahverengi veya griden başka bir renk olmayacağı için tırnakları siyah olacaktır. Tırnaklarının beyaz olması için açık renk tüylü olması lâzım, eğer tüyleri açık renk ise zaten melez demektir.
Alt 09.06.2008, 22:45   #9 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Tüm faydalı bilgiler için teşekkürler.Mümkünse birde Rusyadan köpek getirip satanların telefonlarını bana atabilirsen çok sevinirim
Alt 21.06.2008, 22:11   #10 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Dulkadiroğlu Hakan adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 88
Cane Corso yavrusu temin edebilirim.
İsterseniz özel ileti yoluyla temas kuralım.
Dulkadiroğlu Hakan Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 30.06.2008, 18:22   #11 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

çokiyi olurda.nasıl özel ileti atılır bilmiyorum.sen atarsan çok sevinirim.
Alt 30.06.2008, 23:14   #12 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 961
Alıntı:
Duman Osman adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
çokiyi olurda.nasıl özel ileti atılır bilmiyorum.sen atarsan çok sevinirim.
Şu aşağıya eklediğim resme bir bak bakalım;

Dulkadiroğlu Hakan
Türkçü

İletiler: 71

Sen diye hitap ettiğin kişinin yaşı kaç ? Türkçü Türk töresine uyandır, kendinden büyük birine hitap edilmesi gerektiği şekilde hitap etmelisin.

A R S L A N Çevrimiçi   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.07.2008, 16:09   #13 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Dediğiniz şeyler doğru ama bazen insanlar internette veya normal hayatta böyle şeyleri gözden kaçırabiliyor.Hakan Bey de bu konuda dolayı kırıldıysa kusuruma bakmasın.
Alt 11.07.2008, 22:54   #14 (İleti Bağlantısı)
Türk Irkı Sağolsun...!

Kaşkır adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 242
Alıntı:
IRKÇI adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Zevkler ve renkler tartışılmaz ama bence siyah Cane Corso kahverengi Cane Corso'dan daha güzel görünüyor. Kendim alacak olsaydım siyah alırdım.

Köpeğini eğitilmesi için köpek çiftliğine vermeni tavsiye etmem. Piyasada bir sürü köpek eğitim çiftliği var fakat oralarda dört dörtlük bir eğitim almış köpeğe rastlamadım bugüne kadar... Çiftlikteki eğitmen köpeği eğitir ama köpek kim tarafından eğitildiyse onun sözünü dinler, yani başkası tarafından eğitilen köpek sahibinin verdiği komutlara doğru düzgün itaat etmez. Ayrıca eğitim sırasında köpeğin canını yakarlar, psikolojisi bozulur. Bir arkadaşım Rottweiler cinsi köpeğini eğitim çitliğine vermişti; köpek eğitimden döndükten iki gün sonra arkadaşıma, yani kendi sahibine saldırdı. Arkadaş bahçeyi sulamak için hortumu eline aldığında birden saldırıvermiş. Herhâlde eğitim sırasında hortumla dövmüş olmalılar (vücudunun zarar görmemesi için sopayla değil hortumla döverler), bu yüzden hortumu görünce korkuya kapılıp saldırdı... Bir başka arkadaş da Alman kurdunu eğitim çiftliğine vermişti; daracık bir kafeste tutulan köpek bir ay boyunca kafesin demirlerini kemirmiş ve kimse bu duruma müdahale etmemiş; eve döndüğünde dişleri mahvolmuştu, bir süre sonra da tamamen çürüdü. Hülâsa, çiftlikte köpeğin başına her iş gelebilir. Köpeğini yabancılara asla verme, hep senin yanında olsun...
Size katılıyorum, köpeğin sahibinin eğitmesi daha iyidir köpek çiftliğindeki özenle eğitmez hemde eğiticiye alışır sana alışmaz.....

Kaşkır Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
cane , corso , ilgili , yla

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler