![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Çerkez Şener Parti Kuruyor
Alıntı:
Tayyip'e göre daha eğitimli, kibar, oturmayı, kalkmaı ve konuşmayı bilen, aynı zamanda ağır başlı olan Şener'i TUSİAD'ın da desteklemesi muhtemel. AKP'nin oylarının bölünmesi için Şener'in yeni partisinin başarılı olmasını umarım. |
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Kutlu yolda bir TÜRK
|
Oylar akp,sp ve şenerin partisi arasında bölünür de,bu 3 parti baraj altında kalırsa Türkiyemiz için en iyisi olacak...
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Karşıt düşünce oluşturmayacak bir gurup bir düşünce varsa işte bu görüştür.Buna siyasal islam deniyor ki asla birbirine zarar vermez hatta eminim ki şener seçim olsa çekilebilir bile sadece alternatif oldugunu düşünüyorum,ısıtılıp getirilen bir yemek misali alternatif bir seçenek var ama daha dogru dürüst önünü göremeyenler şimdiden derinden alkışlara başladılar. Zaman herşeyi gösterecek ama kimse şener ve görüşünüde hoş göstermeye kalkışmasın ılımlısınada ılımanınada siyasi islam tarzında olan tüm görüşlere karşıyım bekledigim gerçek bir Türkçü parti işte o gün sevinme günüdür yine bizim düşüncemizin oluşturacagı Türkçü bir oluşuma kadar şu an yine Cumhuriyetin degerlerini tek başına koruma gayretindeki Chp yi desteklemekten başka akıllıca yapılabilecek bir hareket yoktur.
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Bu Şener; hiç unutmam Dİyarbakır'a gitmiş ve oradakileri selamlayarak k*rtlere, k*rtçe olarak "Sizi Seviyorum" demiştir. Bırakalım da sevdikleri ile baş başa kalsın!
Esenlikler. |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Irkçısı
|
Ne güzel işte ,birbirlerini kırsınlar !
Bu sırada da şanlı milletimiz rahat bir nefes alsın ...
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Bence güzel bir oluşum yenilerinide bekleriz. Bölünün bölünün hepinize yetecek oy aldınız zaten
"Üstte mavi gök, altta yağız yer kılındığında ikisi arasında kişioğlu kılınmış (yaratılmış). Kişi oğlunun üzerine ecdadım, dedem Bumın Kağan, İstemi Kağan (kağan olarak) oturmuş. Oturarak Türk milletinin ilini töresini tutuvermiş, düzenleyivermiş." Bir arap atasözü derki : Vahidun Karamani elfun yemani |
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
En meşhurlarından bir Yahudinin sözüdür: "Benden yana olmayan bana karşıdır, benimle birlikte toplamayan dağıtıyor demektir" der. Yahudi doğru söylüyor, ne var ki doğru söylemek yetmiyor. Tayyip Erdoğan sürüsünün hakimiyetini çoktan yitirdi.
Şener belli ki pusuya yatmış, liderliği için en doğru zamanı beklemiş, sabretmiş. Ne de olsa zamanında Erbakan'ın partisinin başına da böyle bir operasyonla geçmeye kalmışlardı, başaramayınca AKP'yi kurdular. Ağustos ayında AKP Anayasa Mahkemesi tarafından kapatılacak. Başta Tayyip, bütün lider kadrosu siyasi yasaklı haline gelecek. Çobanlar vurulacak, sürü dağılacak. Şener buradan iyi parsa toplar. İlk erken seçimde AKP oylarının en az yarısını götürür. Tayyibin dışarıdan işaret edeceği lider kadronun çok sağlam olması lazım bu erozyona dayanabilmeleri için. Erbakan zamanında Kutan'la bu işi becerememişti. Görünen artık çok zor. Olası bir erken seçime eğer Baykal "Ergenekon'un avukatı benim" propagandasıyla devam ederse, MHP'yi siler. Meydan iki yarım AKP bir CHP'ye kalır. Şener'in güdümünde "uysal" bir AKP'li grubuyla koalisyon bile düşünülebilir. Şu anda hedef başımızdaki ihanet çetesini tasfiye etmek, Ergenekon ihanetini boşa çıkarmak olmalıdır. Ondan sonra sıra Utah imamına gelecek, daha durun. Şener için aceleye gerek yok. Saygılar
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
En az kürtler kadar belki de daha tehlikeli olan çerkezlerdir.Ve şu anda Çerkez Ethem'in torunları kürtlerden sonra sahneye çıkmaya hazırlanmaktadır.Bir Türkçü asla bir çerkezi desteklemez.Tıpkı Çerkez Baykal'ı desteklemeyeceği gibi.Öz Türk bir lider çıkmadıkça mecburen de olsa MHP'ye oy vermeye devam edeceğim.Çünkü Başbuğ Atatürk'ün izinde olan bir parti henüz yok.
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) | |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Alıntı:
Ulan soytarı, MHP sanki Atatürk'ün izinde mi? AKP'ye yardakçılık yapmaktan başka ne yapıyor o oy vereceğin parti? O kadar ırkçıysan Türkeş'in kızlarının kimlerle evlendiğini niye araştırmıyorsun? MHP'nin seçim listesine giren kürdlerden ve ermenilerden haberin yok mu? |
|
|
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
TÜRKÇÜ
|
Erdoğan Erbakan'ın gücünü kırdı. Şener'de Erdoğan'ın gücünü kıracak gibi duruyor.
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
Dışarıdan bakınca pek belli olmuyor ama AKP'nin içerisinde ciddi bir etnik çekişme yaşanmaktadır: Çerkez-gürcü çekişmesi...
Ve artık Türkiye siyasetinde sağ-sol gibi kısır kavramların önemi kalmamış, siyasî kanatlar etnisiteye göre şekillenmiştir. Abdüllatif Şener'in memleketi olan Sivas'ta geçen yıl AKP İl Başkanlığı seçimi yapıldı. Bu seçimde Tayyip gürcü kökenli adayı, Şener çerkez kökenli adayı destekledi ve sonuçta il başkanlığına gürcü seçildi. Bu yenilgi Şener'in AKP'den uzaklaşmasının başlangıcıdır. Yılların kızıl komünisti Ertuğrul Günay islamcı AKP'ye nasıl girdi ve bakan oldu dersiniz? Burada bir etnik dayanışma var. Gürcü Tayyip ile gürcü Günay beraber hareket etmeye karar verdiler. Fakat bu durum AKP'deki çerkezlerin hiç hoşuna gitmedi. Çerkez Şener'in çerkez Deniz Baykal ile olan samimiyeti ve Baykal'ın cumhurbaşkanı adayı olarak soydaşı Şener'i göstermesi de AKP'deki gürcülerin hoşuna gitmemişti. Bu da bir etnik dayanışma idi. TSK'da da maalesef yüksek rütbeli çerkezler var. Bunlar çerkez kökenli bir Korgeneral aracılığıyla Şener'e "Sen de AKP ile birlikte batma, ayrılıp yeni bir parti kur, biz sana destek oluruz" mesajını ilettiler. Böylece Şener parti kurmaya karar verdi. Bu da bir etnik dayanışmadır. (Yazdıklarıma kimse alınıp gücenmesin. Biz ordumuzu herkesten çok severiz fakat yüksek rütbeli çerkezler konusu maalesef gerçektir. Gerçekleri bilin diye bunları yazıyorum. Türkoğlu uyumasın, gözü açık olsun.) Türkiye'deki çerkez nüfusu hayli yüksektir. Tipleri Türk'e benzediği ve çerkez olduklarını açıkça söylemedikleri için çerkez nüfusunun yoğunluğunu fark etmiyoruz ama sayıları neredeyse 5 milyonu buluyor. Daha da kötüsü, bunların çoğu yüksek tahsil görmüş ve yüksek mevkilere tırmanmayı başarmış... Çerkez Şener parti kurarsa tüm çerkezler sağ-sol ayırımı yapmaksızın o partiye destek verecekler. Hülâsa parti bayağı güçlü olacak fakat pek tabii ki Türk'ün aleyhine çalışacak. Yani kimse "Şener parti kurarsa AKP bölünür, iyi olur" diye sevinmesin. Kürt partisinden sonra bir de çerkez partisi peydahlanır, Türk'ün siyasetteki etkisi giderek azalır. |
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Kürtlerin sesi fazla çıktığı için hep kürtler üzerinde yoğunlaşıyoruz. Çerkezler pek aklımıza gelmiyor ama bunların sessiz ve derinden gittiklerine bende birkaç olay sayesinde şahit oldum. Birbirlerini çok kolluyorlar. Bir kez karakola düşmüştüm şikayetçi kişi çerkezdi oradaki çift yıldızlı komiserde çerkezmiş nasıl olduysa oldu hemen birbirlerinin çerkez olduğunu çözdüler ve komiser herife destek çıkmak için bana yüklendi gereksiz yere 24 saat nezarette bekletti.
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
Bugünlerde siyâset ve toplumda etnik ayrışma hâd safhaya ulaştı. Etnik kökenlerin savaşına sürüklenirken her etnik grup kendi mensuplarını kolluyor. Artık klâsik siyâsî veya fikrî ideolojik çekişmelerin yerini etnisite savaşları aldı. Ekonomide, siyâsette, bürokraside hâsılı sosyal yaşamın bütün alanlarında her etnik grup kendi arasında büyük bir dayanışma içerisinde. Türkiye'de siyâsetin yönü, şekli ve uygulanışı da değişti. Siyâsî partilerde etnik dayanışmayla yüksek mevkileri işgâl eden gayr-î Türkler, Türk soylu insanların oylarıyla Türkiye'de iktidar sahibi olmaya yani bu vatandan Türk'ün adını silmeye uğraşıyor. Meselenin en trajik boyutu da budur. |
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Şener'in Karaçay olduğunu düşünüyordum. Deniz Baykal'ın ise Otağ'da daha önce Yörük olduğu söylenmişti. Şener umrumda değil ama Baykal'ın Çerkez olup olmadığını gerçekten çok merak ediyorum.
|
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) | |
|
Urukçu Türk
|
Konuyla ilgili bir haberin altına yazılan yorumlardan biri dikkatimi çekti. Aynen aktarıyorum;
Alıntı:
Düşünsenize benzer bir yorumu bir Türk yapsaydı. "Falanca kişi Türk soyludur, ben de Türk'üm. Onun için oyumu o kişiye vereceğim." gibi bir yorum. Hemen bölücü, etnik ayrımcı, ırkçı, kafatasçı, şoven, faşist vb. derlerdi. Ama elin çerkesine kimse ses çıkartmıyor. Artık her Türk, kardeşinin, kendi soydaşı olduğunu anlamalı. TTK.
"Biz ki Turan mülkünün ve Türkistan’ın emiriyiz!.. Biz ki Türkoğlu Türk’üz! Biz ki milletlerin en eskisi ve en büyüğü olan Türk’ün başbuğuyuz." Başbuğ Timur Kağan "Biz doğrudan doğruya millet severiz ve Türk milliyetçisiyiz. Cumhuriyetimizin dayanağı Türk topluluğudur. Bu topluluğun fertleri ne kadar Türk kültürüyle dolu olursa, o topluluğa dayanan cumhuriyet de o kadar kuvvetli olur." Başbuğ Atatürk |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| çerkez , kuruyor , parti , şener |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|