Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 19.04.2008, 20:49   #1 (İleti Bağlantısı)
Hülagünün Izinde

TanrininKirbaci - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Akdeniz
İletiler: 75
TanrininKirbaci Rss Beslemesi
'Çocuğunu da al git' demesinden korktum!

Bolu gezisinde Başbakan Erdoğan ile konuşan çiftçi, yaşadığı kısa diyaloğun ardından korktuğu için Başbakan’a başka soru soramadığını belirtti ve “Korktum, başka bir şey diyemedim. 'Çocuğunu da al git' derse diye düşündüm” dedi.

Erdoğan, Bolu Kaymakamlığı'ndan çıkarken İmran Çetin adlı bir çiftçiyle sohbet etti. Çetin, Başbakan’la arasındaki diyaloğu şöyle anlattı:
Çetin: Süt fiyatları çok yüksek.
Erdoğan: Bunu özel sektör yükseltiyor.
Çetin: Açız, ürettiklerimizle geçinemiyoruz.
Erdoğan: Daha fazla çalışmalısın.

Bu diyaloğun ardından korktuğu için Başbakan’a başka soru soramadığını belirten Çetin, “Korktum, başka bir şey diyemedim. ‘Çocuğunu da al git’ derse diye düşündüm” dedi.

rte´nin verdigi cevap ´´ekmek bulamiyorsaniz pasta yiyin´´ mantigindan baska hicbirsey degil.Bu kadar basiretsiz ve mantiksiz bir hükümet hic biryerde görmedim.
Yaptiklari cirkeflikler ciftcilerimizi bile korkutuyor artik.Utanin diyorum artik baska birsey demiyorum.

TanrininKirbaci adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.04.2008, 20:53   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Kemal Paşa'nın Ruhu
İletiler: 1.429
Buğra Şad Rss Beslemesi
Bolu bir ildir. Dolayısıyla "Bolu Kaymakamlığı" diye bir şey olamaz. Bolu Valiliği olur. Kaymakamlık İlçeye aittir çünkü. Bunda bir yanlışlık olmasın?
Buğra Şad adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.04.2008, 21:04   #3 (İleti Bağlantısı)
Hülagünün Izinde

TanrininKirbaci - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

Yaşadığı Yer: Akdeniz
İletiler: 75
TanrininKirbaci Rss Beslemesi
Alıntı:
Buğra Şad´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Bolu bir ildir. Dolayısıyla "Bolu Kaymakamlığı" diye bir şey olamaz. Bolu Valiliği olur. Kaymakamlık İlçeye aittir çünkü. Bunda bir yanlışlık olmasın?
ekolay.net - 'Çocuğunu da al git' demesinden korktum! : 19.04.2008... »

Haberin kaynagi burasidir soydasim.

TanrininKirbaci adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 19.04.2008, 21:07   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad Rss Beslemesi
Anlaşılan yanlış yazmışlar kardeşim. Çünkü bakın haberin devamında, altlarda bir yerde şu ifade yazılı:

"...Mudurnu ilçesinin girişinde Bolu Valisi Ali Serindağ karşıladı..."

Yukarıda Kaymakamlıktan bahsediyor ama altta Vali diyor.
Alt 19.04.2008, 21:16   #5 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

GÜLER TÜRK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 390
GÜLER TÜRK Rss Beslemesi
Özel sektörün keyfiyle yükselttiği filan yok. Kartel mi bu? Özel sektör kar amacı güder. Yükselen maliyeti herhalde ekleyecek. 3.5 yıl bu sektörde çalıştım. Müstahsillerden alınan süt 375.000 TL iken 600.000 leri geçmişti. Türkiye'de dış piyasada da güçlü bir sektörü sayenizde can çekişiyor.
Alt 19.04.2008, 21:34   #6 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 3
EzenTürk- Rss Beslemesi
Soydaşlarım sizin gibi kahramanlar olduğu sürece Cihan TÜRKÜN olacaktır.

Y.N: Düzgün ileti ekle! Konuyla bağlantısı ne?
EzenTürk- adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.04.2008, 00:13   #7 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 634
A R S L A N Rss Beslemesi
Alıntı:
Anlaşılan yanlış yazmışlar kardeşim. Çünkü bakın haberin devamında, altlarda bir yerde şu ifade yazılı:

"...Mudurnu ilçesinin girişinde Bolu Valisi Ali Serindağ karşıladı..."

Yukarıda Kaymakamlıktan bahsediyor ama altta Vali diyor.
Kandaşım, başbakan Bolu'ya değil Mudurnu'ya gitmiş o gün. Bolu valisi'de onu karşılamak için Mudurnu'daymış. Bahsedilen yerde Mudurnu kaymakamlığı.

Alıntı:
TanrininKirbaci´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster

rte´nin verdigi cevap ´´ekmek bulamiyorsaniz pasta yiyin´´ mantigindan baska hicbirsey degil.Bu kadar basiretsiz ve mantiksiz bir hükümet hic biryerde görmedim.
Yaptiklari cirkeflikler ciftcilerimizi bile korkutuyor artik.Utanin diyorum artik baska birsey demiyorum.

Son seçimlerde akp Bolu'da %60 civarı Mudurnu'da ise daha fazla oranda oy aldı. Onların çirkeflikleri ortada utanmalarıda lazımda ya onları böyle konuşturanlar, seçimde memleketlerinden tulum çıkarttıranlar birazda onlarmı utanmalı diye düşünüyorum. Umarım korkmanın yanında birazda bunların ne olduğunu anlamışlardır, aynı hataya tekrar düşmezler.

Başbuğ AtaTürk'ün izinde...

A R S L A N adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.04.2008, 00:22   #8 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad Rss Beslemesi
Alıntı:
Arslan Beğ´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Kandaşım, başbakan Bolu'ya değil Mudurnu'ya gitmiş o gün. Bolu valisi'de onu karşılamak için Mudurnu'daymış. Bahsedilen yerde Mudurnu kaymakamlığı.
Onu kast etmedim, haberin başlangıcında "Bolu Kaymakamlığı" ibaresi var. Ona istinaden söyledim.

Ayrıca GULER TURK ırkdaşım haklı, fiyatlar üzerinde oynama yapmak pazarlamacının elinde olan bir iş değildir. Fiyatları belirleyen, piyasaya ürün arz edendir. Bazen işte böyle arz edenler bir uyanıklık yapıp ürünü karaborsaya sokarak fiyatı usulsüz artırmaya gidiyorlar. Fakat bunun önceden önlemini almak Tarım ve Köyişleri Bakanlığının görevidir. Zamanında gerekli önlemleri almıyorlar, sonra da böyle feryad figân oluyorlar.

Kardeşim, sen pirinç üreticisinde yıl içerisinde kimin ne kadar pirinç aldığının hesabını tutmuyor musun? Böyle bir olay olduysa çıkar defteri, bak bakalım kim ne kadar pirinç almış? Ona göre pirinç arz edicisinin yakasına yapış "sen şu kadar pirinç almışsın, nerede bunlar" diye sor. Ayrıca işe bakın ki tam pirinç ekim zamanı fiyatlar fırlıyor. Pirinç hasadı ise fiyatlar düşük. O fiyatlar hasat zamanı artsın bakalım. Spekülatörlerin yüreği yetiyorsa o zaman yükseltmeye kalkışınlar fiyatı.

Nerede bu ülkenin ekonomistleri? Nerede Tarım ve Köyişleri Bakanlığı?
Alt 20.04.2008, 00:41   #9 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

GÜLER TÜRK - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 390
GÜLER TÜRK Rss Beslemesi
Alıntı:
Nerede bu ülkenin ekonomistleri? Nerede Tarım ve Köyişleri Bakanlığı?
IMF, Dünya Bankası, AB ve adını aklımıza getiremediklerimiz. Bu ülkenin vatandaşına varlık içinde yokluk çektiriyorlar. Planlı ekonomi diye birşey var. Niye çiftçiyi toprağa küstürüyorsun? Hadi miras yoluyla bölünen topraklar aile içi anlaşmazlık sebebiyle ekilip dikilmiyor onu anladık. Diğerleri de hükümetin yanlış tarım politikaları sonucu zarar edip bıraktı.
İşletmeci adam varolmak için, işçi çıkartmamak için kapağın maliyetini bile göze almak zorunda. Başbakanın teşekkür edeceği yere dediğine bakın.
Hani artık IMF Türkiye'ye gelmeyecekti? Dün 3.7 milyar dolarlık kredi anlaşması imzalandı.
Özetle toprağı işlemeyelim, inekleri sağmayalım.
Alt 20.04.2008, 00:53   #10 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Buğra Şad Rss Beslemesi
Taban ve tavan fiyat uygulamaları diye bir şey var. Eğer devlet, çiftçinin ürettiği mala sahip çıkmazsa, el alem işte böyle pirinçleri kamyona atıp atıp karaborsa yaratarak vurgunculuk yapar. Sen kendi çiftçinin ürettiği mala haddinden fazla kota koyup, kota koyduğun ürünü dışarıdan alırsan, o İMF sana yolunacak kaz gözüyle bakar.

Ciddi söylüyorum, eğer bu ülkede tarıma ciddi bir destek verilip, üretim teşvik edilse, çiftçiye kolaylıklar sağlansa, sadece bu tarımsal ürünlerden aldığımız parayla çok değil beş yıl içinde olağanüstü bir büyüme kat ederiz. Erdoğan'ın söylediği gibi ülkenin kurumları satılarak para kazanılmaz. Kazansan da faydası olmaz.
Alt 20.04.2008, 00:59   #11 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

A R S L A N - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 634
A R S L A N Rss Beslemesi
Şuanda ekonomi konusunda Türkiyede çok bariz yalanlarla insanlar kandırılıyor.

1. Türkiye'ye yabancı sermaye girmesi lazım diyorlar, iki tür yabancı sermaye giriyor

a) Bunun büyük bir çoğunluğu borsaya ve uygulanan reel faizler dünyanın en yüksek faizlerinden olduğu için bankalara borç olarak giriyor. Bu tür yabancı para girişinin Türk milletine hiçbir faydası yoktur.

b) Yatırım amaçlı giren yabancı sermaye, bu giriş belki bir yönden yararlı olabilir ekonomiye ama bu girişte bizim ülkemizde kandırmaca. Çünkü sıfırdan tesis işletme kurmuyor yabancı sermaye Türkiye de, bi taraftan devletin kitleri özelleştiriliyor bir taraftan yerli şirketler hazır kurulu düzenleriyle satın alınıyor, bu türlüsününde Türk milletinin çıkarına bir tarafı yoktur.

2. Türkiye de hiç bir malın fiyatının belirlendiği falan yok buda bir kandırmaca. Buğday, yağ, pirinç, vb. vb. hatta dünya fındık üretiminin %70'i Türkiye de olur onun bile fiyatını dünya pazarında almanlar belirler.

3. Türk sanayicisi çeşitli yollarla iş yapmaktan kaçırılıp insanlar üretim yapmadan faiz, kira, borsa vb. gibi rant ekonomisi diye anılan yola yönlendiriliyor. Bazı rakamlar büyüme gibi gösteriliyor ama üretim olmadan büyümek işsizliğe çözüm olmadığı için oda bir kandırmaca.

4. Türk çiftçisi uzun yıllardır imf politikalarıyla üretimden el çektirildi. Şuan Türkiyenin ayçiçeği üretimi toplam ayçiçek yağı tüketiminin %10'una bile yetmez durumda, durum buğdayda da aynı hale dönüşmek üzere, ve daha bir çok tarımsal üründe durum bunlara benzer.

Sonuç olarak Türkiye içinde ürünleri arz edenlerin maniplasyonları dışardaki pazarın müsade ettiği orandadır. En nihayetinde ürün fiyatlarını Türkiyedeki spekilatörler bile tek başlarına belirleyemezler, işin en kötü tarafıda budur.

Başbuğ AtaTürk'ün izinde...

A R S L A N adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 20.04.2008, 14:44   #12 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

Atlı - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 112
Atlı Rss Beslemesi
Bu rum devşirmesinin tek isteği Türk emekçisinin ölümü!

Bir daha Türk kelimesini küçük yazma.
Altar
Atlı adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler