Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TÜRKLÜK VE TÜRKÇÜLÜK ÜZERİNE HER ŞEY > Türklük ve Türkçülük İle İlgili Her şey > Türk Yurtları > İşgal Altındaki Türk Yurtları > Güney Azerbaycan
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 23.04.2007, 00:53   #1 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Cx GOKTURK Cx - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.080
Cx GOKTURK Cx Rss Beslemesi
COHREQANLININ KIMLIYI EN YAKINLARININ DILIYLE!

Çöhreqanlıya etimadsızlıq gösterilsin!

GAMOH Merkezi Komitesinin üzvlerine!

MÜRACİeT

Günüy Azerbaycan Milli Oyanış Herekatının heqiqi üzvleri!
Şereflı herekatçı milletçiler!

GAMOHun indiki sedri, Mahmudeli Çöhreqanlı GAMOH Nizamnamesinde nezerde tutulmayan mehdudiyyetsiz ve fövqelade selahiyyetler qazanmaq üçün qeyri-qanuni yollara el atmışdır.

O, Teşkilatın xarici temsilçiliklerinin GAMOHun içerideki fealları ile her-hansı elaqelerinin olmamasından sui-istifade ederek, onlara GAMOHun güya fövqelade qurultay keçirdiyi ve hemin "qurultay"da Nizamnameye yeni deyişiklikler ve elaveler edilidiyi barede qerar qebul edildiyini söylemişdir.
Onun iddiasına göre, GAMOH sedrine “olayın üstü” - fövqeade selahiyyetler verilmesi ile bağlı qurultay terefinden qerar qebul edilmişdir.

Bununla bildiririk ki, GAMOH üzvleri ve fealları bele bir qurultayın keçirilmesinden tam xebersizdirler. GAMOHun qurultayı keçirilseydi GAMOHun Merkezi Komitesinin üzvleri ile yanaşı hetta xarici temsilçiler de mütleq ve mütleq qurultaya qatılmalıydılar. Bu Nizamnamenın en esas teleblerindendir. Ancaq ne içerideki, ne de xaricdeki GAMOHçularin her-hansı birisinin bele bir qurultayın keçirilmesi barede melumatları yoxdur. Bir sözle qurultayın keçirilmesi ve nizamnameye deyişiklik edillmesi Çöhreqanlı beyin uydurmasından başqa bir şey deyildir.
Bu qeder açıq saxtakarlıqlara el ataraq teşkilatda ucsuz-bucaqsız, mehdudiyyetsiz ve fövqelade selahiyyetlere ve hüquqlara sahib olmağa çalışan GAMOHun indiki sedrinin bu emeli ilkin hüquqi prinsiblere, GAMOHun meram ve meqsedlerine, elece de teşkilatın nizamnamesine tam olaraq zidd olmaqla yanaşı, onun exlaqi baxımdan da güvensiz biri olduğunu göstermekdedir.

GAMOHdakı mesuliyyetinden su- istifade eden ve GAMOH üzvlerini aldadan birisinin GAMOHu temsil etmeye ne siyası ne de menevi baxımdan haqqı ve selahiyyetinin olması ciddi şübhe doğurur.

Hesab edirik ki, GAMOHun heqiqi fealları bir araya gelerek bu kimi saxtakarlıqlara yol veren ve esilnde teşkilatın nizamnamesine qarşı açıq çevriliş ederek diktatura yaratmağa çalışan Mahmudeli Çöhreqanlıya etimadsızlıq göstermelidir.
İlk fürsetde ise GAMOHun qurultayı çağrılmalı ve GAMOH sedrliyine azad ve açıq suretde seçgiler keçirilmelidir.

GAMOH Merkezi Komitesinin üzvü;
Hüseyn Türkelli

04-21-2007

NE MUTLU TURKUM DIYENE,
TURK IRKI SAGOLSUN!
Alt 23.04.2007, 00:56   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Bizim Kiçik Fidel (1)

Hüseyn Türkelli
GAMOHun Merkezi Komitesinin üzvü
21-04-2007

Söz azadlığı kimi gözel bir nemetden ve GAMOH Nizamnamesinin verdiyi geniş hüquqlarımdan istifade ederek, GAMOHdakı dehşetli veziyyet barede bir sıra heqiqetleri açıqlamaq qerarına gelmeyim sizleri heç şaşırtmasın.
Bunun esas sebebi elbette ki, milletimizin qarşısında olan mesuliyyetimin derk edilmesinden qaynaqlanır. Heqiqetleri gizletsemmi, açıqlasammı?! Deye uzun-uzadı düşündüm. Baş verenleri gizletsem, mensub olduğum teşkilatın sedri Çöhreqanlı bey qazanmış olacaqdı ve tebi ki, men “xalq düşmeni” elan olunmayacaqdım.

eceba, geldi-geder bir şexsin xarakterindekı ictimaiyyet üçün çox tehlükeli yönleri bile-bile gizletsek, milletimize xeyanet etmezdikmı?!

Artıq nece deyerler pıçaq sümüye direnmiş, ne olur olsun, onsuz da zindana ve sürgüne öyrenceliyik, Qoy bu defe de sürgün “hökmümüzü” Çöhreqanlı bey versin! Dedik ve ...

Son aylara dek milletimizi bir araya getire bilecek bir liderin lazımlılığına ve o liderin Çöhreqanlı bey olacağına inanmışdım.
Onun karakterindeki dönmezlik ve cesaret kimi müsbet tereflerin, o bisiri menfi yönlere de tesir edeceyine ümid etmişdim. Onun insanların fikirlerine sayqısızlığı, özüne müştebehliyi ve bir sözle diktator meyilliliyinin esas sebebini yaşadığı “İran”ın qapalı mühitinde yetişmesinde görmüşdüm.

Hesab edirdim ki, sayın Çöhreqanlı cenablarının bu yönleri başqa bir mühitin tesirine meruz qala biler ve müsbete doğru deyişe biler.

Mene ele gelirdi ki, Avropada gördükleri ona tesir etmese de, uzun iller boyu demokratiyanın beşiyi olan Amerikada yaşaması onun menfi yönlerine de tam müsbet tesir ede biler.

Yazıq ümidlerime!!
Sen deme, Amerika demokratiyası bizim lideri kiçik Fidele çevire bilermiş!
Sen deme, Amerika demokratiyası bizim lideri Fidel Kastronun keşf ede bilmediyi diktatura kehkeşanlarını feth etmeye sövq ede bilermiş!

Amerikadakı heyat, ne yazıq ki, onun Tebrizdeki cesaretini, qorxaqlığa, dönmezliyi ise qatı könezliye çevire bilermiş.

Lütfen bu günahı menim xoş niyyetli ümidlerimin deyil, bizim güneyli Fidelin görüb-götürmek bacarığının hesabına yazın!

Qurucularından biri olduğum GAMOHun sedri, Çöhreqanlı beyle esas fikir ayrılıqlarımız, onun GAMOHun Nizamnamezine tam saymaz yanaşması ve ümumiyyetle teşkilatın Nizamnamesinin ne demek olduğunu derk ede bilmemesinden başladı.

“Ne olsun Nizamname Quran deyil ki!” kimi “hedis”lere imza atan Çöhreqanlı beye “Nizamname eslinde bir teşkilatın ele hardasa quranıdır!” fikrini aşılamağa çalışsam da bunu heç bir xeyiri olmurdu.

Meselen GAMOH Nizamnamesinde nezerde tutulmayan “GAMOH Başqanlıq Ofisi” ve “GAMOH Başqanının Özel Temsilçilerı” adlı vezifeler deye bir şey yoxdur. eger kimseni hansısa vezifeye tein etmek isteyirsense neden Nizamnamede nezerde tutulan vezifelere tein etmirsen?!
Bele vezifelerin hansı esaslara istinaden qondarıdığı barede suallarımıza ise her zaman olduğu kimi qışqır-bağırlar ve mentiqsiz- menasız iddialarla cevab verirlirdi.

Bütün bu kimi özbaşına ve selahiyyetlerinden kenar teinatların GAMOHun nüfuzuna ve ciddiliyine ağır zerbeler vurduğunu anlayan birisi kimi, bu baredeki etirazlarımın daşa direnirenmesine baxmayaraq, “ya sebir!” deyirdim.

Onun tenqide dözümsüzlüyünü, özellekle başqalarının arasında seslenen tenqidi az qala onun üzerine firladılmış nüve roketi qeder tehlükeli saydığını bildiyimden her –zaman fikirlerini ikili danışıqlarımızda dile getirmeye çalışırdım.

Amma bizim Fidel, böyük Fidelin atasına rehmet oxutdurmağa başlayanda buna dözmeyin mümkün olmayacağını söyledim . Bu yönde, GAMOH daxili tenqidler seslendirmeye başladım. O günden etibaren bizim Fidelin gözünde düşmene çevrildim ve bizim Fidel menden qurtarmağın yollarını aranmağa başladı. "Cıqqılı diktatorun" boğazında qalmışam. Ne uda bilir, ne ata bilir!

Onun temsilçiliyinden başqa GAMOH Merkezi Komitesindekı üzvlüyüm ve oradakı fealların ekseriyyeti terefinden desteklenmeyim bizim Fidelin ellerini arxadan bağlayıb.

Bu yaxınlarda ise, her hansı üzvün, üzvlükden çıxarılması hüquq ve selaheyyetinin bizim Fidele aid olmadığı güc- belayla ona başa saldıqdan beri bizim Kastronun yuxusuna tam haram qatmış oldum. Gece-gündüz vurnuxur!

Artıq bizim Fidel, “Amerika İmperyalizmini” zadı unudub, hetta ailesini de mene qarşı savaşa qoşub. Menim 19 Aprilde GAMOH AKT den istefa etmekle bağlı qerarımı tesdiqlemek üçün ailesini gülünc şekilde öz siyasi aletine çevirmiş ve Çin vetendaşlarına Türkce ad qoyaraq, Güney Azerbaycan "vetendaşlığı" (sayın Çöhreqanlının özünün hele sahib olmadığı ) vererek , ses verme hüququna sahib etmişdir.
Daha istefa vermişik da , qardaş bu qeder kiçilemeye ne hacet!

Aprelin 19 dan 20-ne keçen gece ise sabahın korüna dek, GAMOH AKT adından qondarma "açıqlama", "qerar"ların mirzeliyin şexsen heyata keçirmişdir.( O birislerin yazma-pozmalarının yoxluğundan) Saat 2:58 de ise özü AKT adına yazdığı "açıqlama", "qerar"ları telem-telesik tesdiqleyib ki, sabaha qalsa birden gec ola biler!
Amma heç başa düşmeyib ki, GAMOHun Nizamnamesine göre bütün vezifeli şexslerinin istefasını Merkezi Komite tesdiqlemelidir!

" 8.11. Merkezi Komite Butun vezifeli shexslerin istefasini tesdiq edir."

Bütün külli -alem menim GAMOHun Merkezi Komitesinin üzvü olduğumu bilir, bunu bizim sayın Fidelin özü de Azerbaycan metbuatına defelerle açıqlayıb. Bu ünvanla Azerbaycan metbuatında defelerle müsahibelerim yayılıb. Keçen il sayın Fidelin GÜNAZ TVnin canlı yayınına qatıldığı vaxt men GAMOH MK üzvü kimi, bizim Fidele GAMOH MK nin onu destekleyen qerarını xatırlayarken kef eleyirdi ...
Amma “qatığın ağ olduğunu” söylediyinizden, indi “GAMOH MK-nin dışarıda üzvü ola bilmez!” deyir. Ancaq nedense bele bir iddianın “Nece olur GAMOHun dışarıda lideri olur?!” Sualı yarada bileceyini heç derk etmir.

İşe bax!
2006 –ci ilin November ayında bizim Fidel meni özünün Toronto Temsilçisi tein etmişdi.
Bura bax! Tamam yaddan çıxıb, istefa fılan vermemişem! O da unudub meni "nesb" etdiyi vezifeden "ezl" etmeyib! Fürsetı fota vermeden “ Sayın Kastro!
Sen allah bu istefamı da qebul edin!” deyirem.

Ne ise kiçik meseleleri buraxalım, qayıdaq esas metlebe!

3 Ay önce sayın Çöhreqanlı bey bizlerin el- ayağını yığışdırmaq üçün yeni ve dahiyane bir “fikr-e- bekr”le (ela fikir) yeni, GAMOH Dış Qolu adlı bir yeni keşfin edilmesi fikri ile çıxış etdi. Ne ise bizde ona "lebbeyk" dedik. Bununla bağlı paltalk “qurultayı”mızda bizim Fidel dünya diktaturasının görmediyi yeni bir planla çıxış etdi.

O bildirdi ki, güya GAMOHun növbeden kenar Qurultayı keçirilib!! CellelXaliq! Hansi ki tam yalandır.
Bizim Fidel demişken “Heperut aleminde” keçirilen hemin “Qurultay” da, ona “FÖVQeLADe selahiyyetler” onun öz ifadesi ile desek “olağın üstü” selahiyyetler verilib!!
Bu selahiyyetin terifi zadı da açıqlanmayıb. Bu selahiyyete her-hansı bir limit ve mehdudiyyet filan da qoyulmayıb. Bir sözle, bizim Fidel bu keşfi ile “Ginnesin rekordlar kitabına” düşüb! Ve bizden teleb etdi ki, bu saxtakarlığı saytalrımızdakı GAMOHun Nizamnamesıne elave edek.

Tebi ki, ona “sen bizim qurtuluş Tanrımızsan!” deyen bezi dostlar, bizim Fidelin bu saxtakarlığına ortaq oldu .

Amma elbette ki, biz emanete xeyanet ede bilmezdik.
Ona göre de BÖYÜMeK İSTeYeN BİZİM KİÇİK FİDELe ASİ OLDUQ!
“Hökm”ünü geri çevirdik, saxtakarlığına ortaq olmaqdan boyun qaçırdıq!
Bizim yerimize olsanız, bu saxtakarlığa ve bu rusvayçılığa dözerdinizmi?!
-YOX!!
O zaman biz neden dözelim?!

NE MUTLU TURKUM DIYENE,
TURK IRKI SAGOLSUN!
Alt 23.04.2007, 00:58   #3 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Bizim "Vilayete Feqih" - Azerbaycan dövleti ve bayrağına nifret

Güney Azerbaycan Milli Oyanış Herekatının üzvlerinin fikrince Q.Azebaycanın dövlet bayrağı Türk dünyasının milli bayraqlarından biridir. Biz her zaman keçirdiyimiz tedbirlerde Güney Azerbaycan bayrağı kimi qebul etdiyimiz bayraqla yanaşı Azerbaycan dövlet bayrağını yükseldilmesi ile yalnız fexr etmişik. Ancaq M.Çöhreqanlı üzde “ Azerbaycan bayrağı yolunda ölmeye hazırıq” demesine baxmayaraq, eslinde Azerbaycan bayrağına qarşı alerjisi olduğunu sübut eden faktlar GAMOHçuları narahat etmeye bilmezdi. Hazırkı qarşıdurmalara getirib çıxaran sebebleden biri de Çöhreqanlı beyin Azerbaycan dövleti ve bayrağına acıqlı münasibetinden ibaret olmuşdur.

Bezi faktlara diqqetiniz yöneltmek isterdik.

- GAMOH Türk Cümhuriyyetleri Teşkilatının keçmiş başqan yardımcısi tanınmış milletçi herekatçı, Aran erdebilli döşüne Azerbaycan Dövlet bayrağı rozeti taxib gezdiyine göre Çöhreqanlı terefinden az qala böyük bir cinayetde ittiham edildi, qapali iclaslarımızda onun bu işi bir cinayet kimi qeleme verildi . M. Çöhreqanlı terefinden eleyhine min bir şantaj ve texribat seslendirildi ve nehayet sıxışdırılaraq istefaya mecbur edildi.

- GAMOH Avropa Teşkilatının Konfransının keçirildiyi salondan hem Güney hem de Quzey bayraqlarının yanaşı asımlasından xeber tutan Çöhreqanlı bey GAMOH AT başqanı zeng vuraraq, Q. Azerbaycan bayrağının tecili olaraq aşağı endirilmesini emr edir.
GAMOH AT başqanı bu meselenin teşkilat içinde ciddi sorunlar yaradacağını bildirir. Mesele açıqlanan kimi iclasdakı bir sıra üzvler bunu qeti etiraz edirler, ancaq GAMOH da üzvün ne haqqi var ki, “Vilayete Fegih”in sözünün üstüne söz desin.

Nehayet Çöhreqanlı cenablarının davamlı tekidleri , sert telebleri ve tehdidleri onun isteyinin üzvlerin isteyinden üstün tutulması ile neticelenir ve Azerbaycan Dövlet bayrağı hörmetsiz bir şekilde aşağı endirilir.
Bu mesele daha bir neçe fealın o cümleden GAMOH AT İdare Heyetinin üzvü, indiki İsvech Federasionu başqanı, sayın Memmdrza Ağapurun GAMOHdan ayrılmasına sebeb olmuşdur.

Sizce istefa verenler bütün bu kimi tehlükeli ideolojik düşüncelere yene de dözmeliydilermi?!

GAMOH Amerika Kanada Teşkilatının İdare Heyetinin üzvü
ve GAMOH AKT Teşkilat Meseleleri üzre sorumlusu, Arslan Tebrizlinin istefası

Deyerlı silahdaşlar!

Uzun illerimi verdiyim Azerbaycanın milli herekatın qelebesi üçün hemişe elimden geldiyini etmeye çalışmışam. Bunun üçün de GAMOH sıralarına qoşulmuşam. Men Güney Azerbaycan miletinin geleceyini hem de demokrasi de görürem. Fikirleşirem ki, demokrasi bütün derdlerin dermanı ve bütün meselelerin elacıdır. Teşkilatda insanların danışmaq ve tenqid haqları olmalıdır, ancaq tessüfler olsun ki, son zamanlarda çox kiçik ve çox adi intiqadlara ve tekliflere GAMOH lideri sayın Çöhreqanlı beyin heddinden artıq sert, keskin ve anti demokratik münasibetinin şahidi oldum ve gelecekde baş vere bilecek ağır hadiselerden qoxmağa başladım.
1979-cü ilde İslam İnqilabı dövrü baş verenleinin canlı şahidlerinden olmuşam. Xumeyninin düşüncelerinin nece dehşetli hadiselere getirib çıxartdığını unutmaq mümkün deyil. Çox teesüfler olsun ki, Çöhreqanlı bey tenqidler ve ferqli fikirlere keskin münasibet gösterit ve tenqidçilere qarşı böhtanla cevab verir. Bundan başqa onun teşkilatda mehdudiyyesiz selahiyyetlere ne ehtiyacı var idi ki, bu yönde düzgün olmayan işlere el atsın ve GAMOH da veziyyet bu yere gelib çıxsın.
Bütün bunlara göre, GAMOH Amerika Kanada Teşkilatının İdare Heyetinin üzvlüyünden ve GAMOH AKTnın Teşkilat Meseleleri üzre mesulu vezifesinden istefa edirem.

Yaşasın Azerbaycan

Arslan Tebrizli
22-04-2007

NE MUTLU TURKUM DIYENE,
TURK IRKI SAGOLSUN!
Alt 23.04.2007, 08:25   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Gökhan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 1.194
Gökhan Rss Beslemesi
Vay sahtekar vay, millette bunu adamdan sayıp destekliyor. Millet böyle yazılarla uyansın. Sağol kandaşım.
Gökhan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 30.04.2007, 00:59   #5 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

"Teşkilatda Türkçülüye qarşı iş aparılır"

Mahmudeli Çöhreqanlının siyasetine qarşı çıxaraq GAMOH-u terk edenlerin sayı çoxalır. GAMOH-un ll qurultayında genclerle üzre mesul şexs seçilen Memmed Tebrizli de teşkilatdan getdi. Bu barede "OLAYLAR"a melumat veren M.Tebrizli teşkilatı derk etmesini GAMOh-da Türkçülüye qarşı aparılan işlerle bağlayıb: "GAMOH-un ll qurultayında gencerle bağlı mesul şexs seçildim. Hemin il qurumun Avropa teşkilatı idare heyetinin üzvü de oldum. Son illerde Azerbaycan dövletçiliyi eleyhine görülen işler meni de üzdü. GAMOH-da Türkçülüye qarşı aparılan işler menim de digerleri kimi teşkilatı terk etmeyime sebeb oldu".

Olaylar

GAMOH-da “YARPAQ TÖKÜMÜ” DAVAM EDİR

NE MUTLU TURKUM DIYENE,
TURK IRKI SAGOLSUN!
Alt 01.05.2007, 01:32   #6 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Şampiyon Türk boksörümüz: Men Türk olmasam ölürüm!

Şampiyon Türk boksörümüz, Gazeteci Yazar, Gamoh-AT nin geçmiş baş komitəsinin üzvü Məmməd Rza Ağapur dan Hakkı DEDELER'e tarihi mektup

(Memmed Rza Ağapur, Türklük yazıları yüzünden İran'daki baskılar neticesi İsveç'e sığınmış, İsveç'in iade etmesi halinde İran tarafından idam edilmesi gündeme gelen bir Türk evladı, hem de Bozkurtlarımızdandır)

Men Türk olmasam ölürüm!

Hakkı Dedeler Gardaşım!

Menim de üreyim aciyir, sızlayır. İçerim titreyir. Kafama sarsıntılar yer açır. Daha doğrusu korkuram. Geleceyimizden. Türkçülüyün geleceyinden. Korkuram ve korkuram. Bir ulu milletin geleceyinden ve hem de geleceyinden korkuram. Bu ne tür milliyetçilik? Bu ne biçim Türkçülük? Bir gün dedim ay gardaşlar! Bizle kürd örgütlerin ne emekdaşlığı? Kimse eşitmedi. Ve Almaniyanin parlamentinde Kürd örgütlerile sağlık kadehi kaldırdılar. Dedim Türküm diye kurtuluşçuyum diye öne gedelim. Kimse duymadı. Dedim yeter bu keder Azerbaycan milli bayrağına saygısızlık! Kimse yan bakmadı bele. Dedim yeter Türkiye, Azerbaycan dövletçiliyine karşı davranışlar! gülüb, davamladılar. istifa verib, ama susdum. Yabancılar bize gülmüsin diye, Türk milletin düşmanları sevinmesin diye. Susdum ve yene susdum.

Hakkı Dedeler Gardaşım!

Can gardaşım, sırdaşım! kaygın haklı kaygı. İşte bu düz. Bu olmalı. üreyin acıyır. Bilirik hem de iyi bilirik. Biz buna inanmışık: Türkün Türkden başka dostu ola bilmez! Ama dinle meni gardaşım! Sırdaşım!

Biz her neden önce Türk milliyetçisik. Türkçülüye, Azerbaycan bayrağına yapılan hürmetsizlik bir Ermeni vasitesile (Şuşa'da) ve birde Gamoh'da yapılmış.

Bu gün Türk yiğidleri, asilkan gencler birkere, son kere yeter demek isteyirler. Türküz diye, Azerbaycan vetenimiz, Türkiye güvencimiz diye. Yeter! Bu son yeter demekdir.

Hüsey Türkelli'ni sevmeseydim de sevdim. Hemde canımdan fazla bir sevgi ona pay tutdum. Bizi haykırdı. Ahay biz Türküz! Haykırdı. Sesine sesik dedik.

Atatürkçüyüz, Elçi Beyliyiz, milliyetçiyiz, şerefliyiz haykırdık.

Doğrudan Türk olmasak ölürüz

Memmed Rza Agapur

NE MUTLU TURKUM DIYENE,
TURK IRKI SAGOLSUN!
Alt 10.10.2007, 17:18   #7 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 28
Bozqurd Rss Beslemesi
bes men başatüşmedim? bu hüseyin türkeli bir vaxtlar çöhreqanlinin kömelçsiydi.indi bes ne oldu çöhreqanli pis oldu? hee yegin eleştirersen eme bele kökten pislemekte olmaz daaa.mende çöhreqanlinin abd de olmasını istemirem.eme o beyde türkler üçün kömeh eliyip.qırağa atmax olmaz.
Bozqurd adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler