Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 29.09.2008, 22:35   #1 (İleti Bağlantısı)

Buğra Şad adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 2,148
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Cumhurbaşkanı, Soykırım İddiasına Tepkisiz Kaldı

Olurdu olmazdı diye diye iş bu noktaya geldi. Ermenistan'a pek bir yakınlık gösteren Cumhurbaşkanı, bu sefer öyle bir şey yaptı ki akıl mantık alır gibi değil. Sadece kendini değil, Türkiye Cumhuriyeti'ni de rezil etti uluslar arası camiada.

New York’ta Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda konuşan Ermenistan Cumhurbaşkanı Sarkisyan, Cumhurbaşkanı Abdullah GÜL'ün yanında, onun gözlerinin içine baka baka ermeni soykırımı yalanını yineledi ve Gül ağzını bile açmadı, hiç bir tepki vermedi. Ermenistan Cumhurbaşkanı, Sorkımı Önleme Sözleşmesi'nin 60. yıldönümünü kast ederek aynen şöyle konuştu: "...Bu tür yıldönümleri bizim gibi soykırıma uğrayan halklar için daha anlamlı, soykırımı bir insanlık suçu..."

Bu olayda bile ağzını açmayan bir Cumhurbaşkanımız var işte. Hadi şimd çıkın da bunun olumlu, elle tutulur bir tarafını gösterin. Benim aklım da mantığım da kabul etmiyor bu işi...
Buğra Şad Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 29.09.2008, 23:11   #2 (İleti Bağlantısı)

Araz Akçora adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 373
Hiç şaşırmadık cumhurbaşkanı kendisinden beklenen davranışları sergiliyor. Hiç beklenmedik bir durumla karşı karşıya değiliz. Eğer çıkıp yaşanan olaylar soykırım değil demiş olsaydı o zaman şaşırırdım. Çünkü ulusal çıkarları koruma noktasında hiçbir üst düzey bürokrat ve devlet adamı kılını kıpırdatmıyor. Gül, Ermenistan'a maça giderek zaten soykırımı üstü kapalı bir şekilde kabul etmişti. Sonuçta kimin çöplüğünde kime kafa tutuyorsun ki. Orada onu o mevkiye getirenler dururken cumhurbaşkanının soykırım kavramına tepki göstermesi beklenemez. Kaldı ki Sarkisyan Türkiye'ye gelip TBMM'de soykırım olmuştur dese bile bu partinin yöneticilerinin ağzını açacağını zannetmiyorum.

Ermenistan'a maça giderek ikili ilişkilerini düzeleceğini bekleyenlerin Sarkisyan'ın bu sözlerine ne diyeceğini oldukça merak ediyorum. Hani ne düzeldi? Düzelen ne ? Aynı tas aynı hamam. Adamlar isteklerinden hiçbir zaman vazgeçmeyeceklerdir. Türkiye'nin ise bu sorun hakkında hiçbir politikası yok. Dışişleri Bakanlığı'nda bile Ermenice bilen diplomatımız neredeyse yok. Siz bu konu hakkında uzmanlaşmazsanız ve işi ciddiye almazsanız Ermenistan ile diplomatik ilişki kurma yoluna da gidersiniz, Karabağ Sorunu'nda Azerbaycan Türklerini de yalnız bırakırsınız. Sizde ne ciddiyet var ne tutarlılık var. Bir dediğiniz bir dediğinizi tutmuyor. İç politikadan anlamadığınız gibi belediyecelik zihniyetiyle dış politika yapmaya çalışıyorsunuz, onu da yüzünüze gözünüze bulaştırıyorsunuz. Türkiye aciz bir ülke değildir, ama siz o noktaya getirdiniz.
Alt 30.09.2008, 00:55   #3 (İleti Bağlantısı)

avşarlı adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 193
Abd gül zaten kendisi ermeni tabi ki ses çıkartamıcak. İçten içe o da soykırımın tanınmasını istiyodur da bulunduğu mevki el vermiyor.
avşarlı Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 30.09.2008, 02:04   #4 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Tanrıdağı Yolcusu adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 487
Abdullah Gül'ün hocası Erbakan yıllar önce Libya'ya gitmişti Kaddafi ile görüşmeye. O görüşmede de Kaddafi Erbakan'ın gözünün içine baka baka kürt devleti kurulmalı demişti. Başbakan olacak Erbakan ağzını açıp bir söz diyememişti. Hocası neydi ki öğrencisi ne olsun.
Alt 01.10.2008, 15:35   #5 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

As_Nihal adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 25
Alistiriliyoruz yavas yavas dun tepkiliydik bugun sessiz yarin onayliycaz ne yazikki...K* lerede doguyu veririrz TURKLER guzel yerlerde oturular biz daglik diye batiyada gozlerini dikcekler zaten Istanbula dolmuslar Izmiri dolduruyorlar bizde artik gerisin geri TURKISTANAMI doneriz.... bilinmez.. Suc bizde kimsede degil biz bolelerini basimiza getirdikce TURKISTANDA dar olcak...Artik isyanlardayim.
Alt 01.10.2008, 19:31   #6 (İleti Bağlantısı)
Irkçı

Türksoylu adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 25
Yakında "sözde" soykırımı tanır bunlar...Tayyip efendi "20'ye yakın ülkenin tanıdığı soykırımı ben de tanırım arkadaş" diyecektir...Şaşırmamak lazım...Önce sınır kapısı açılır...Ardından tazminata sıra gelir...
Türksoylu Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 01.10.2008, 22:55   #7 (İleti Bağlantısı)

Paşaelili adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 332
İyi olmuş ağzını açtığında ne bekliyordunuz ermenistan cumhurbaşkanına hayır öyle birşey yoktur demesinimi,aksine evet size katılıyorum derdi eminim ki derdi! Ağzını açmaması iyi olmuş en azından bir defa daha akp sağyesinde rezil olabilirdik akp'yi başımıza getiripte Türk milletini rezil eden iki odun kömüre vatanını onurunu şerefini namusunu akp'ye satan halsiyetsiz insanlar utansın Türk milleti değil!
Alt 01.10.2008, 23:47   #8 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 24
Türkiye'de sesleri çok çıkar iş dış siyasete geldimi sesleri kısılır bunların.
Lanet herifler.
Tegin_NoyaN Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.10.2008, 00:58   #9 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yetkilisi

Göktug adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 251
Is sözde soykirimi tanimakla bitmiyorki, ardindan tazminat gelecek daha sonrada esas amac olan toprak hakki gündeme gelecek.
Yani madem soykirim var demekki bu yerlesim yerleri ve meskenler gecmiste bize aitti diyecekler. Tabi böyle bir firsati kacirmak istemeyen avrupalilarda yok uluslararasi hükümler, yok falan filan diyerek ermeni köpegini arzularina kavusturacaklar.
Eger birgün bunlar siyasilerinde tavizleriyle yada emekleriyle gerceklesirse yada o yönde olumlu gelismeler saglanirsa, ozaman yarini degil, artik bir saat sonrasinin hesabini ve can emniyyetini düsünmemiz gerek.
Alt 02.10.2008, 04:41   #10 (İleti Bağlantısı)

DiSiKURT adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 166
Atatürk düsmani Necip Fazil´in ögrencisinden de bu beklenir zaten.
Armut dibine düser derler ya bu da ayni iste, hocasi Erbakan´in yolundan gidiyor. Ülkemiz kimlere emanet edilmis bir kez daha görsünler bakalim oy verenler, simdi gurur duysunlar.
DiSiKURT Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.10.2008, 05:04   #11 (İleti Bağlantısı)
aGa
%100 TÜRKÇÜ

aGa adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 143
ya arkadaşlar bu ermeni soykırımı nedir bir türlü anlan veremiyorum sizlere soruyorum soykırım yapsaydık soyları kalırmıydı bu gavurların ayrıca Ermeniler erzurumda kars'da yaptıklarını unutmasınlar. Cumhurbaşkanına gelince Erbakan'nın hapis cezasını kaldırmasını biliyor Üniversitelere Akp yanlısı türbana karşı çıkmayan Rektörleri Atamasını biliyor ayrıca türbana karşı çıkan 1inci sıradaki rektörleri atamayıp 2nci sıradadaki türban yanlısı rektörü atamayı biliyorda, iş Soykırıma gelincemi Sessiz kalıyor yuh olsun...

aGa Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 02.10.2008, 11:56   #12 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

kalaç adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 118
Kısa cevaplar yazmayı hiçbir zaman uygun bulmadım. Ama bu kez kısa olacak yorumum. ''Soyu olmayan soykırımı neylesin'' derim. Soysuzluk yaşta, başta değildir. Başbuğun Bursa Nutku herşeyi anlatıyor.TTKY
Tengri küç birtük üçün anda sançdım yanydım.Tengri yarlıkaduk üçün men kazanduk üçün Türk budun kazganmış erinç. Tanrı kuvvet verdiği için orada mızrakladım,dağıttım.Tanrı bahşettği için, ben kazandığım için Türk milleti de kazanmıştır.(Bile Kagan/Doğu yüzü 33.pasaj)
kalaç Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Yanıtla

Etiketler
cumhurbaşkanı , Kaldı , soykırım , Tepkisiz , İddiasına

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler