![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Atsızcı Bozkurt
|
Cumhurbaşkanımız Sezer'den: Referandum süresine veto
Hükümetin seçmenin önüne iki sandık koyma önerisi hayale dönüştü.
Cumhurbaşkanı Sezer referandum süresini 45 gün indiren yayası veto etti. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 5682 Sayılı ''Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna Sunulması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun''u, bir kez daha görüşülmesi için TBMM'ye geri gönderdi. Cumhurbaşkanlığı Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Sezer'in, 5682 sayılı ''Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna Sunulması Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanu''u bir kez daha görüşülmesi için, Anayasa'nın değişik 89. ve 104. maddeleri uyarınca Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na geri gönderdiği bildirildi. Kanun, Anayasa değişikliklerinin halkoyuna sunulması için öngörülen 120 günlük süreyi 45 güne indiriyordu. Sezer, anayasa değişikliklerinin halkoyuna sunulması hakkında kanunda değişiklik yapılmasına dair kanun'u, TBMM'ye geri gönderdi Gerekçeden: -Böylesine belirsizlikler içinde, gelecekte yapılacak ilk anayasa değişikliğinde uygulanması için bir geçici maddeyle halkoylamasına ilişkin sürelerin, o günün koşullarının bunu gerektirip gerektirmeyeceği bilinmeden kısaltılmasının, kamu düzenine uygun olmayacağı ve hukuk devleti ilkesiyle bağdaşmayacağı açıktır. -Bunca sakıncaları içeren anayasa değişikliğinin halkoyuna sunulması durumunda, süreler kısaltılarak halkın bilgilendirilmesi, konuyu değerlendirmesi ve tartışması olanağının kısıtlanmasının haklı bir gerekçesinin bulunmadığı ortadadır. -Konunun sistem yönünden yaşamsal önemi göz önünde bulundurulduğunda 'maliyet' hesabına dayalı bir gerekçenin uygun olmayacağı açıktır'' Akp'li soysuzların önüne taş koyan ve hıyanet oyunlarını bozan cumhurbaşkanımza teşekkür ediyoruz. İyiki vvarsınız. |
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| cumhurbaşkanımız , referandum , sezer'den: , süresine , veto |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|