![]() |
|
|||||||
| Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs.. |
![]() |
|
|
Konu Bağlantısı | Seçenekler |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Dağlar Delisi adlı dizi
arkadaşlar starda pazartesi günleri saat 22:00 de başlayan bir dizi var adı dağlar delisi.bu dizi toroslarda yaşayan son yörükleri anlatıyor.ben kaçırdım ama yorumlarınızı duymak isterim.
|
|
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
sadece Türk
|
Ben izledim. Şimdilik çok güzel bir dizi. Seçilen isimler bilinçli olarak seçilmiş. Çok güzel tam Türkçe isimler. Melik,Aybala,Asu, Temur diye devam eden isimler var. Aslında kültürümüzün nasıl yavaş yavaş yokedildiğini anlatan çok güzel ve anlamlı bir film. İnsn izlerken üzülüyor ama en azından kıroları masum gösteren onları öven dizileri izlemekten çok çok çok daha iyidir.
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
|
|
|
|
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Dizi genel itibariyle benimde çok hoşuma gitti.
Umarım bundan sonrada böyle devam eder anatemayı değiştirmeden sürdürürler.Sonradan klasik aşk dizilerine benzememesini temenni ediyorum. |
|
|
|
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Yörükleri anlattığını görünce kanım ısındı diziye ancak birazını izleyebildim... Güzel bir diziye benziyor... Ekran saçma sapan, iğrenç mi iğrenç k.rt dizileriyle doldurulmuşken bu dizi gerçekten güzel oldu bence...
|
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) | |
|
Türkçü
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
vatansız ve hain kıro olduğu için atılmıştır
|
Öncelikle bütün andalarıma esen olsun,
Adu geçen dizinin bir kısmını seyretme şansım oldu.Genel itibarı ile güzel düşünülmüş bir çalışma.Ben bu çalışmanın Bizimkiler,Çiçek Taksi,Çocuklar Duymasın vs gibi ilkeli ve kürt olgusundan uzak biri dizi olarak uzun süre yayınlanmasını temenni ediyorum.Medyamızda ki iğrenç kürt dizilerinin kol gezdiği bir dönemde böylesi güzel bir çalışmanın düşünülmüş olması çok sevindirici... Saygılar |
|
|
|
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) | |
|
TÜRK
|
Alıntı:
En basit ana sayfaya bakarak Türkçe isimleri incelemeniz iyi olurdu. Buyrun; Esenlikler. |
|
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) | |
|
sadece Türk
|
Alıntı:
M ile başlayan erkek isimleri: Makaraç ,Mamak ,Mamatçın,Mangıt,Masar ,Masmadar ,Mayınsık ,Maytalman , Mehmetçik ,Meken ,Mekilinkurça ,Mençik,Mengü,Mengüberdi,Mengüçek,Mengüdemir , Mengükağan ,Mengükulu,Mengütegin ,Menli ,Menlidemir ,Mergen ,Merkit Mete ,Mınar,Mindemir ,Minkara ,Monçuk ,Mongul ,Mongulboğa ,Motun , Moyunçur ,Mukan ,Muncuk ,Munduzakın ,Munsuz ,Muyan ,Müge M ile başlayan bayan isimleri: Mengü,Mengüberdi ,Mengükulu ,Mınar ,Menli,Monçuk ,Munsuz,Muyan
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Türk Irkçısı
|
Dizileri çok aptalca buluyorum ve hiçbir diziyi izlemiyorum.
Önce kürtlerle başlayan, sonra lazlarla gelişen, hatta bir dönem çingeneleri bile konu alan dizilerden sonra şu azzekalı dizi yapımcılarının aklına yörüklerin gelmesi sizleri heyecanlandırmasın. Türkiye'de şu anda 125 tane dizi dönüyor televizyon kanallarında. Zira senarist denen fakat sanatla ve yaratıcılıkla uzaktan yakından hiç bir alakası olmayan züppelerin aklına konu gelmemiştir ve yörüklere ondan yönelmişlerdir. Kimbilir nasıl aşağılıyorlar Yörüklerimizi!
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
Diziyi izliyince sanki yabanci film gibimis bana geldi, seslendirmesi ve görüntüsü bana hollywood filmlerini hatirlatiyor.
|
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
böyle bir dizi öyle yaalim gitsin diyerek yapilmamali.. iyi bir arastirma gerekiyor... Ama dediginiz gibi asiret dizileri, kürt dizileri izlemekten kat kat iyidir...
|
|
|
|
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) | |
|
Ümmet çapulcusu olduğu için atılmıştır
|
Alıntı:
Diller çok fazla iç içe girmiþtir mesela Türkçede en fazla geçen kelimelerden "þey" farscadýr. |
|
|
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
bunca kürt aşiret ve laz dizilerinin içinde böyle bir yörük dizisinin çekilmesi bir yörük olarak benimde çok hoşuma gitti umarım uzun sürer.
|
|
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) | |
|
sadece Türk
|
Alıntı:
eğer buradaki isimleri uydurma buluyorsanız birşey diyemem size. bize yıllarca tarih dersinde de saçmalıklar öğretilmişti. gerçekleri çok sonra öğrenmedik mi? örneğin noyan adını ermeni adı sanıyor insanlar. oysa öz be öz Türkçedir. yani demem şu ki "bize öğretilen herşey gerçekti" diye birşey yok ne yazık ki. bu adların da Türkçe olup olmadığını otağ yöneticilerine sorabilirsiniz.
|
|
![]() |
| Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|