![]() |
|
|
#1 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
devrim kelimesi kulaklarımı tırmalıyor.sizlerin?
andalar benim dikkatimi çeken daha doğrusu rahatsız eden bir kelime ( devrim ) kelimesi bazı andalarımız yazıların da bazı andalarımın ise isimlerinde karşılaşıyorum.belki koministlere karşı gıcıklık hissetmem ve bu kelimenin onlarla özdeşleşmiş olmasından kaynaklanıyordur.sizdem istediğim bu kelimenin türkçülükle bağdaşıp bağdaşmayacağı üzerinizdeki yorumlarınız.
amacım kimseyi eleştirmel değil |
|
|
|
|
#2 (İleti Bağlantısı) |
|
Irkdaşının adresini kürtlere veren kahpe bir şerefsizdir
|
yahu komunistler devrim kelimesini kullaniyorlar diye biz kullanmayalim mi?
Onlar Türk kelimesini kullaninca o kelimeyide mi kullanmayalim? hem Atatürk Devrimleri vardir tek Devrimci Atatürktür... |
|
|
|
|
#3 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
<table style="width: 524px; height: 113px;" align="center" border="1" bordercolor="lightblue" cellpadding="1" cellspacing="1"><tbody><tr><td> 1 . Belli bir alanda hızlı, köklü ve nitelikli değişiklik.</td></tr><tr><td> 2 . İhtilal:
"Fransız devrimi."- .</td></tr><tr><td> 3 . eskimiş İnkılap.</td></tr><tr><td> 4 . eskimiş Çevrilme, katlanma, bükülme.</td></tr></tbody></table>
|
|
#4 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Üstteki iletime yazı ekleyemediğim için art arda yazmaktayım, kusura bakmayınız.Üstteki tablo TDK'den alınmıştır.Görüldüğü üzere tamamen Türkçe bir sözcük olan "devrim" aynı zamanda inkılâp'a karşılık gelir.
Komünistler devrim sözcüğünü kullanıyor diye biz kullanmayacak mıyız? Benim kulaklarımı rahatsız etmiyor; çünkü Başbuğ'un yaptığı da devrimdir.Eski köhne yönetimi ve anlayışı devirmiş, yerine Türklere daha uygun olan bu yönetim ve anlayışı getirmiştir. * Ayrıca başlığını şu şekilde değiştirirsen belki güzel olur: "Devrim sözcüğü benim kulaklarımı tırmalıyor;peki ya sizinkini..?"
|
|
#5 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Irkdaşlarım nedense devrim kelimesi benide rahatsız ediyor.Sanırım bunun nedeni devrim kelimesinin Türkiye'de kominizmi çağırıştırması , yolda birini çevirip sorsanız devrim diyince aklına gelen ilk kelime nedir kesinlikle kominizm der.Bunun nedenide devrim kelimesini Türiye'de belli bir kesimin sahiplenmesidir.
|
|
#6 (İleti Bağlantısı) |
|
Türkçü
|
Sayın Trakyalı ırkdaşım sizi anlıyorum daha önceden bendede böyle bir rahatsızlık bulunmaktaydı. Devrim belli bir alanda hızlı, köklü ve nitelikli yapılan değişiklik anlamındadır. Genelde "Devrim" sözcüğünü malum kesim sahiplendiğinden dolayı farklı imiş gibi gözükebilir lakin alakası yoktur. Başbuğ Atatürk'ün yaptığı devrimler-yenilikler vardır tek devrimci bizim gözümüzde odur. Bahsettiğimiz kesim Mareşal Başbuğ Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile Che-Deniz Gezmiş-Nazım Hikmet gibi adamların resimlerini yanyana koymaya cesaret gösteren ve gaflette bulunan aslında geri kafalı olan aydın(!) geçinen bir kesimdir. Onlar sahtekardır. Hülasa bizim devrimimiz ise sadece Başbuğun yolundan gitmek olmalıdır. Bukadar takılmaya gerek olduğunu düşünmüyorum. ;)
|
|
|
|
|
#7 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
Kesinlike forumda başka bir konu başlığı altındada faşizim tartışılıyor bu gibi kelimelere takılmayıp yolumuza devam edelim ırkımızı vatanımızı layık olduğu yere getirmek için çalışalım.
|
|
#8 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
Türkçüyüz devrimciyiz ! Türkçü Devrimciyiz !
|
|
|
|
|
#9 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
ben hoşlanmıyorum devrim kelimesinden...
şahsi düşüncem budur... |
|
|
|
|
#10 (İleti Bağlantısı) |
|
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır
|
devrim kelimesinden bende nefret ederim...
|
|
|
|
|
#11 (İleti Bağlantısı) |
|
Otağ Yöneticisi
|
DEGERLI ANDALARIM...TÜRKCE BiZiM EN KIYMETLI HAZINELERiMiZiN BASINDA GELiR...BiR SÖZCÜGÜNÜ DAHi BIRAKMAM VE YABANCI BiR SÖZCÜK ILE DEGiSMEM...SiMDi KOMOLAR DEVRiM SÖZCUGÜNÜ BENLENDILER DIYE DEVRIM SÖZCÜGÜNDEN VAZGEÇIP ARAPÇA iHTiLAL YADA iNKILAP,MHP'LILER BENLENDI DIYE ÜLKÜ SÖZCÜGÜNDEN VAZGECIP ARAPÇA GAYE KELIMELERINIMI KULLANACAGIM...YOK ÖYLE YAMA...TANIDIGIMESKI BIR SOLCU VAR...TAMAM DIYOR KABUL EDIYORUM BOZKURT TÜRKLERIN ULUSAL SEMBOLÜDÜR..AMA MHP LILER SAHIPLENMIS O YUZDEN iÇiME SiNMiYOR BOZKURT...DIYOR...TABIKI YANLIS BIRDUSUNCE...BIZ TÜRKÇE'NIN HER SÖZCÜGÜNE SAHIP OLACAGIZ..ESEN OLUN
|
|
|
|
|
#12 (İleti Bağlantısı) |
![]() |
Türk devrimi, Türk ülküsü, Türkçü Görüş, Türkçe, Türkçü...
Başında Türk sözcüğü olduktan sonra hiç bir şekilde rahatsızlık duymuyorum. Devrimcilik, Irkçılık, Milliyetçilik gibi kavramları diğer ırklardan milletlerden olan insanlar da yapabilir. Fakat Türkçülük Türk insanına özgüdür. Bu yüzden diğer insanların siyasi yada kişisel ideolojileri ile ilgilenmiyorum. Benim sahip olduğum tek şey Türklüktür. Bunu da hiç bir şeye değişemem.
|
|
#13 (İleti Bağlantısı) |
|
Yeni Üye
|
deverim kelimesi devirmekten gelir.Inkılaba gelince var olanı iyileştirmek anlamına gelir
Saygılarıma |
|
|
|
|
#14 (İleti Bağlantısı) |
|
Üyeliği iptal edilmiştir
|
görüşlerinizi paylaştığınız için teşekkürler.benim gibi düşünen andalarımın olması beni biraz olsun rahatlattı,düşünmeyen arkadalarında nedenlerini yazarak belirtmesi iyi oldu çünkü devrim kelimesinin türkçe olduğunu düşünmemiştim.
bozkurt ülkücü bir semboldür:biz bunun ne kadar aksini iddaa edersek edelim budunda genel kanı budur. devrim de:kominislerin sembolize reklamıydı aynı şekilde budunda genel kanı budur. ikiside Türkçe ve ikiside bizlerin ülkülerini tanimlamada olmazsa olmazlarımız. Kişisel düşüncem:Kullanmamak atmak değildir.sahiplenmemek yoksaymak değildir.Kültürümüzde kurt (böri) yalnızca boz rengindemi betimlenmiş andalar.Atanın yapmış olduğu devrim başka bir kelime ile tanımlanamazmı.bence biraz daha yeni fikirler,söylemler kullanalım.yoksa bir siyasal islamcının dediği gibi ne olduğunuz belli değil bu söylemin altında kalırız |
|
|
|
|
#15 (İleti Bağlantısı) |
|
Kızılca soysuz olduğu için atılmıştır
|
12 Eylül 1980 ihtilaline kadar, Atatürk'ün yaptığı köklü değişikliklere "devrim" deniliyordu, liselerde okutulan dersin ismi ise "devrim tarihi" idi. Ancak, "devrim" sözcüğü komunistlerin ağzında sakız olunca "devrim" yerine "inkılap" sözcüğü kullanılmaya başlandı. Oldukça saçma ve mantıksız bir uygulama. Sanki "devrim" ve "devrimcilik" kavramları sadece komunistlere özgüymüş gibi böyle bir uygulamaya gidildi. Eğer bu uygulamaya gidersen, "devrim" sözcüğünü komunistlere kaptırmış olursun, bu sözcüğe sahip çıkmak gerek. Benim kulağımı asıl tırmalayan ise arapça "inkılap" sözcüğüdür. Duyunca insanın kafasında hiçbir çağrışım oluşturmayan, zorlama ve boş bir kavram.
Aynı şekilde, yanlış bir biçimde 1789 Fransız Devrimi'ne da "Fransız İhtilali" deniyor. |
|
|
![]() |
| Etiketler |
| devrim , kelimesi , kulaklarımı , tırmalıyor.sizlerin? |
| Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk) | |
| Seçenekler | |
|
|