Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihal Atsız Otağı > TOPLUMSAL KONULAR > Toplumsal Konular > Doğal Yaşam > Doğal Yaşam > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Türkçülerin Hayvan Sevgisi > Evcil Hayvanlar > Köpekler
Kayıt ol Yardım Bozkurt Listesi Andaç Arama Bugünkü İletiler Otağları Okundu Kabul Et

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 07.05.2008, 23:54   #1 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 6
Atatürk'ün Askeri Rss Beslemesi
Doğru Köpek Seçimi

Selamlar,

Bir süredir otağı ziyaret ediyorum, bu bölümü özellikle takip ediyorum.

Müsadenizle bir sorum olacak:

Köpek beslemeye niyetlendim ama tecrübem yok. Eşe dosta sorunca Golden retriever, labrador al diyorlar ama koruma özelliği olmayan bir köpek beslemek istemiyorum.

Gönlüm pitbull veyahut rott almakta ama tecrübem olmadığı için bana uygun değil. 3 gün sonra 'olmuyor bu iş' diye köpeği vermek istemem.

İstediğim özellikler: Apartman dairesine uyum sağlayabilsin, çok tüy dökmesin, ama koruma özelliği de yüksek olsun... IRKÇI bey'in tarif ettiği gibi bir komutla 10saniyede adam öldürecek kadar profesyonel köpekte gözüm yok ama beni koruyabilmeli, evi de olası bir hırsızdan-uğursuzdan koruyabilmeli.

Hülasa, biraz internette araştırdım, dişi bir doberman bana doğru köpek gibi gözüküyor, ama bu noktada 2 problem var:

1. Evimde 15'er yaşında kendi büyüttüğüm 2 tane papağanım var. Kafeste durmuyorlar, genelde serbestler. Köpek bu kuşlarla da iyi geçinebilmeli. IRKÇI bey'in fotoğraflarında evinde bir de kedisi olduğu gözüküyor. Demek ki köpekler kedilerle aslında geçinebiliyor, oysa köpekler, kedilere ve kuşlara saldıran hayvanlar olarak bilinirler. benim alacağım köpeğin kuşlarımla iyi geçinmesi için nasıl bir eğitim vermem gerekecek?

2. Doberman'a araştırdığım yerlerde her ne kadar 'iyi koruma köpeğidir' dense de, sanki biraz çelimsiz ve cılız gibi duruyor. Uçurtma çitası gibi bacakları var mesela. Doberman gerçekten de alman kurduna ve rott'a alternatif olabilecek kadar iyi bir koruma köpeği midir? değilse başka hangi ırkı incelemem gerekiyor? Köpekler hakkında bilgisi yüksek olan IRKÇI bey ve Dulkadiroğlu Hakan bey'in yorumlarına ayrıca değer veririm.

TTK
Atatürk'ün Askeri adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.05.2008, 10:26   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 664
IRKÇI Rss Beslemesi
Yetişkin bir köpek ve yetişkin bir kediyi yan yana getirirseniz, birbirleriyle iyi geçinmeleri gibi bir durum elbette söz konusu olamaz. Fakat birbuçuk aylık bir köpek yavrusu ile birbuçuk aylık bir kedi yavrusunu yan yana getirseniz, bir süre koklaşıp birbirlerine alıştıktan sonra oyun oynamaya başlarlar ve beraber büyürlerse yetişkin hâle geldiklerinde de gayet iyi geçinirler. Benim kedim bir Pitbull ile birlikte büyüdüğü için köpeklere alışıktır ve ayrıca Siyam kedileri normal kedilere nazaran daha korkusuz ve cesaretli oluyorlar, köpeklerden pek korkmuyorlar. Geçen yıl yavru bir Rott aldığımda kedim onu kolayca kabullendi, herhangi bir sorun çıkmadı.

Yavru köpeği papağanlara alıştırmak zor değildir. Köpek yavruyken her türlü hayvana alışabilir ve o hayvanı evin bir parçası kabul edeceği için zarar vermez. Köpeğe öncelikle "Hayır" komutunu öğretmelisiniz, "Hayır" komutunu verdiğinizde o anda yaptığı işi bırakmalı ve yere yatıp hiç kımıldamadan beklemelidir. "Hayır" komutunu öğrettikten sonra, papağanlarla uğraşacak olursa sert bir ses tonuyla "Hayır" dersiniz; bu olay birkaç kez tekrarlanınca köpek papağanlarla muhattap olmaması gerektiğini anlar. Köpekler zeki hayvanlardır, özellikle de bazı cinsler çok zekidir; öğrenmesini istediğiniz bir şeyi birkaç tekrarda öğrenirler.

http://www.atsizcilar.com/forum/apartman-dairesinde-bakilmak-icin-en-uygun-olan-kopek-t10575.html başlığına verdiğim cevapta dişi Doberman tavsiye etmiştim. Oraya yazdıklarımı okursanız konu hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Doberman yavruluktan itibaren eğitilirse bekçilik ve koruma yapar fakat narin fiziğinden ötürü Rottweiler veya Alman kurdu kadar iyi bir bekçi köpeği olamaz. Aslında aile köpeğidir, saldırı eğitimi verilmezse ve aile ortamında el bebek gül bebek büyütülürse son derece sevecen (yalaka) olur.

İstediğiniz özelliklere uyan başka köpek cinsleri de var ama bazıları piyasada ender bulunduğu için fiyatları pahallıdır. Mesela Akita İnu fazla tüy dökmez, ev ortamına çok iyi uyum sağlar, durduk yere kimseye saldırmaz ve sert karakterli değildir ama sahibinin veya evinin tehlikede olduğunu hissettiği anda direk saldırır.

Hülâsa, köpek seçiminde maddiyat ön plana çıkıyor. Köpeğe ödeyebileceğiniz ücreti üç aşağı beş yukarı belirtirseniz, ona göre bir köpek cinsi tavsiye ederim.
IRKÇI adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.05.2008, 18:50   #3 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

IRKÇI bey,

Cevabınız için teşekkür ederim.

Üç aşağı beş yukarı 1000-1200YTL gibi bir tavan koymayı düşünüyordum, biraz daha çıkabilirim aslında ama çok daha fazla ayırmam sanırım.

(Bugün sabah, sahibinden.com gibi birkaç satış sitesine baktım. Köpek fiyatları çok değişken, çok ucuza köpekler var. Ama aynı ırktan köpeğe çok farklı para isteyen de var. Mesela yavru doberman için 100YTL isteyen de var, 1000 euro isteyen de var. Bu kadar fiyat farkı nerden kaynaklanıyor bilemedim.)

TTK
Atatürk'ün Askeri adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 08.05.2008, 20:06   #4 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

İletiler: 207
Kür Şad Rss Beslemesi
Sayın Atatürk'ün Askeri,

Köpekler konusunda Kemal Beğ kadar bilgi sahibi değilim. Kendisi bir uzman olarak sizi en doğru seçime yönlendirecektir. Fakat bu konuda ben de fikirlerimi belirtmek isterim. Daha birkaç kez köpek besledim. Bunlardan biri Alman Çoban, diğeri Sibirya kurdu olarak bilinen Husky idi. Alman Çoban köpekleri zeki ve sahibine sadık köpekler. Elbette bir Rottweiler, Dogo Argentino veya Pitbull kadar koruma özelliği yoktur ama tehlike anında sahibini ve ailesini korur. Geniş bir bahçesi olan evime giren yabancılara oldukça sert ve hassastı. Hâsılı kendi tecrübelerimden hareketle ilk kez köpek besleyecekler için Alman Çoban köpeklerinin uygun olduğunu düşünüyorum.
Kür Şad adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 09.05.2008, 10:21   #5 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

İletiler: 664
IRKÇI Rss Beslemesi
Alıntı:
Atatürk'ün Askeri´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
IRKÇI bey,

Cevabınız için teşekkür ederim.

Üç aşağı beş yukarı 1000-1200YTL gibi bir tavan koymayı düşünüyordum, biraz daha çıkabilirim aslında ama çok daha fazla ayırmam sanırım.

(Bugün sabah, sahibinden.com gibi birkaç satış sitesine baktım. Köpek fiyatları çok değişken, çok ucuza köpekler var. Ama aynı ırktan köpeğe çok farklı para isteyen de var. Mesela yavru doberman için 100YTL isteyen de var, 1000 euro isteyen de var. Bu kadar fiyat farkı nerden kaynaklanıyor bilemedim.)

TTK
Bazıları malını çok değerli zannedip uçuk bir rakam ister, bazıları da bir enayi bulup elindeki kırma köpeği cins diye itelemeye çalışır. Bu sebeplerden ötürü aynı cins köpeğe çok farklı paralar isteyenler var. Normalde bir Doberman'ın fiyatı 300 dolar civarındadır.

Kür Şad ırkdaş gibi ben de size Alman kurdu tavsiye ederim. Fakat piyasada Alman kurdu adı altında gezen köpeklerin çoğu genetik açıdan kalitesiz hayvanlardır; alacaksanız safkan olanını alın. Yavruyken tüm Alman kurtları birbirine benzer, ancak 4-5 aylık olduğunda fizikî yapısı belirginleşmeye başlar ve safkan olup olmadığı ortaya çıkar. Bu yüzden alacağınız yavrunun annesini ve babasını mutlaka görmeniz lâzım; anne ve baba safkan ise yavru da safkandır.

1000-1200 YTL'ye iyi bir Alman kurdu yavrusu alabilirsiniz. İstanbul'da sadece Alman kurdu üreten Von Juliet adlı bir köpek çiftliği var; buradaki Alman kurdu yavrularının tümü gerçek safkandır. İnternet sitesinin adresi: www.vonjuliet.com .. Sitenin "İletişim" bölümünde adres ve telefon numarası mevcuttur.
IRKÇI adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 10.05.2008, 12:09   #6 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

İletiler: 22
Atsız ATA Rss Beslemesi
Ev içinde bakacaksanız kesinlikle Alman kurdu almayınız. Bir alman kurdu sahibi olarak Alman kurtlarının en çok tüy döken köpekler olduğunu söyleyebilirim.
Atsız ATA adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 11.05.2008, 10:13   #7 (İleti Bağlantısı)
Türkçü

Dulkadiroğlu Hakan - ait Kullanıcı Kimlik Resmi

İletiler: 73
Dulkadiroğlu Hakan Rss Beslemesi
Alıntı:
Atsız ATA´adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Ev içinde bakacaksanız kesinlikle Alman kurdu almayınız. Bir alman kurdu sahibi olarak Alman kurtlarının en çok tüy döken köpekler olduğunu söyleyebilirim.
Siz alman kurdundan başka bir köpek beslemediğiniz için köpeğinizin en fazla tüy döken cins olduğunu zannediyorsunuz.
Her cins köpeği besleyen ve üreten bir kişi olarak rahatça söyleyebilirimki alman kurtları en az tüy döken köpeklerdendir. Bir husky golden labrador ve rott daha fazla tüy döker.
Dulkadiroğlu Hakan adlı Üye şimdilik çevrimdışı konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 13.05.2008, 08:40   #8 (İleti Bağlantısı)
Yeni Üye

Değerli beyler, hepinize cevaplarınız için teşekkür ederim.

IRKÇI Bey, vermiş olduğunuz çiftlikle temasa geçeceğim. Bir köpek sahibi olduğumda otağa resimlerini yükleyeceğim.

TTK

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler