Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı  

Geri git   Ulu Türkçü Nihâl Atsız Otağı > TÜRKÇÜ BAKIŞ > Türkçü Bakış

Türkçü Bakış Türklük ve Türkçülük ile ilgili bilgiler, güncel haberler, yorumlar, değerlendirmeler vs..

Yeni Konu aç  Yanıtla

Konu Bağlantısı Seçenekler
Alt 16.07.2007, 00:19   #1 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 108
Bu kullanıcının Rss Beslemesi
Doğu Türkistan’da 5 Ay İçinde resmen Tutuklananların Sayısı 7354 Kişiye Ulaştı

“Sinkiang(Doğu Türkistan)Gazetesi”nin 13 Haziran 2007 tarihli haberinde, bu yıl Ocak ayından mayıs ayına kadar geçen süre içerisinde, Doğu Türkistan’daki her kademeden teftiş organları tarafından onaylanarak resmen tutuklananların sayısı 7354 kişiye ulaşmış bulunuyor. Yargı mahkemelerinde haklarında dava açılanların sayısı ise, 8691 kişi.

Fakat yukarıdaki haberde, tutuklanan kişilerin milli mahiyetleri ve ne sebeple tutuklandıkları hakkında hiçbir izahat verilmemiştir.

Ama Doğu Türkistan’dan gelen yansımalara göre yakın zamanlardan beri çeşitli sebeplerle tutuklananların ekserisi Uygur olup, siyasi sebeplerle tutuklanmakta olanların sayısında açık bir artış görülmektedir.
QasqırJürek Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.07.2007, 01:13   #2 (İleti Bağlantısı)
Otağ Yöneticisi

Tonyukuk19 adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 418
Ben Danimarkaya sığınıp, çine sınırdışı kararı verilen bir doğu Türkistanlı yı genci biliyorum, Burhan Zuzun isimli doğu Türkistanlı genç bile bile sınırdışı ettiler. Muhtemelen çin tarafından idam edilecek o bu genc, intihar etmiştir. Buna insan hakları deniliyor!

Konu Tonyukuk19 tarafından (16.07.2007 Saat 01:34 ) değiştirilmiştir..
Tonyukuk19 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.07.2007, 01:57   #3 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

ATAKALP adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 66
Elin adamı neler yapar Uygur Türklerine 7000 den fazla kişiye mal olur Türklük duygusu , ama benim ülkemde Mersinde 18 tane Türkçüyü alırlar , siz ırkçısınız diye doğru karakola ,üstelik bu benim ülkmede Türk denilen yerde yaşanıyor ,yazıklar olsun birşey demiyorum...
ATAKALP Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.07.2007, 03:00   #4 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

İletiler: 76
Uygurlar tarihin görmediği bir mucize yaratıyorlar.

Çinli farelerin her türlü oyunlarına rağmen yokolmadılar!

İşte Türk mucizesi buna denir?

Ama daha ne kadar dayanabilecekler? Ne zaman ırkdaşlarımızın elini tutacağız?

TANRI TÜRKÜ KORUSUN
TrakyaTürkçü Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.07.2007, 05:53   #5 (İleti Bağlantısı)

BAGHATÜRK adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 818
Su cinliler yokmu ,kokmus pislik serefsiz milletin tekidir.Her turlu pisligi yerler yiyeceklerinin cogu ya kopek etidir,ya da bocektir.Ondan dolayidirki hepsi suratsiz kisa,celimsiz mikrop tiplidirler.
4. Toplumcuyuz
5. Milli gelenekçiyiz
6. Şuurlu demokrasiye taraftarız
7. Ahlakçıyız
8. Bilimciyiz
9. Teknikçiyiz
BAGHATÜRK Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.07.2007, 22:54   #6 (İleti Bağlantısı)
Çapulcu ülkücü olduğu için atılmıştır

İletiler: 57
Cin Milliyetciligin den baska bir sey olmayan maoizm in fikir babasi fare suratli mao nun cin halk cumhuriyetini ilan ettigi 1949 senesinden bu yana Dogu Türkistan li kardeslerimizin acisi dinmek bir yana gün gectikce daha aci daha dayanilmaz bir hale gelmistir . Günümüze ise olay daha acidir öyle ki Cin Halk Cumhuriyeti Dogu Türkistan daki türk varligini yok etmek icin adeta bir sefer ilan etmistir bunun icinde dünyayi su gerekce ile kandirmaktadir 11 eylülde islamcilar ikiz kuleleri bombalamadi mi bizde dogu türkistan daki islamci teröristlere karsi mücadele ediyoruz , üstün teknolojilerle donatilmis cin yamyamlarina karsi ya özgürlük ya kara toprak diye mücadele eden dogu türkistan li soydaslarima ölenlere Tanri dan rahmet kalanalra özgürlük mücadelelerinde zafer diliyorum tanri gök bayragi Urumci de dalgalandigini görmeden canimizi almasin .

Konu karahilal28 tarafından (17.07.2007 Saat 09:16 ) değiştirilmiştir..
karahilal28 Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 16.07.2007, 22:57   #7 (İleti Bağlantısı)

Alıntı:
ATAKALP adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Elin adamı neler yapar Uygur Türklerine 7000 den fazla kişiye mal olur Türklük duygusu , ama benim ülkemde Mersinde 18 tane Türkçüyü alırlar , siz ırkçısınız diye doğru karakola ,üstelik bu benim ülkmede Türk denilen yerde yaşanıyor ,yazıklar olsun birşey demiyorum...
Akp iktidarda oldugu sürece bir gün mersine kürt bayragi dikilirse hic sasirmayalim
Alt 16.07.2007, 23:04   #8 (İleti Bağlantısı)
Üyeliği iptal edilmiştir

ATAKALP adlı üyenin kimlik resmi

İletiler: 66
Alıntı:
karahilal28 adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Akp iktidarda oldugu sürece bir gün mersine kürt bayragi dikilirse hic sasirmayalim
Sadece Mersin ilimiz değil sayın ırktaşım , uzun süredir Güneydoğu ilçelerini geziyorum özellikle Gaziantep bundan en büyük payı almış durumdadır ...

Konu ATAKALP tarafından (16.07.2007 Saat 23:06 ) değiştirilmiştir..
ATAKALP Çevrimdışı   Alıntı ile yanıtla
Alt 17.07.2007, 09:23   #9 (İleti Bağlantısı)

Alıntı:
ATAKALP adlı üyeden Alıntı İletiyi göster
Sadece Mersin ilimiz değil sayın ırktaşım , uzun süredir Güneydoğu ilçelerini geziyorum özellikle Gaziantep bundan en büyük payı almış durumdadır ...
Kürt fasistleri nin ve onun güdümündeki dtp nin bagimsiz adaylari nin bu secimde mersin adana gaziantep istanbul ve izmir gibi bati bölgelerinde ki alacagi oylar bu tehlikeyi daha bariz bir sekilde ortaya koyacaktir unutmayalim ki oyu veren sadece kürtcüler dir sizde buna birde kürtcü olmayan kürtleri eklediginiz de olayin vahamiyeti daha güzel ortaya cikar, bir de söyle bir olay var 95 senesinde kürt fasistleri bu kadar oy alamiyor feryat ediyorlardi , son secimde bu degisti artik kürtlerin ücte ikisi dtp yi destekler hale geldi bu secimde ki organizasyon ve calismalarida kendi caplarinda olagan ve azimli her kürt hangi ideolojiye yöne giderse gitsin yüreginin derinliginde mutlaka kürtlük ve türk düsmanligi tasir bunu unutmamak ve unutanlara da hatirlatmakta fayda var kürdün zaferi türk ün imhasindan gecer bunun ne demek oldugunu da sanirim anlatmak gerekmez.
Yanıtla

Etiketler
5 , 7354 , ay , doğu , kişiye , resmen , sayısı , tutuklananların , türkistan’da , ulaştı , İçinde

Bu konuyu şu anda toplam 1 kişi okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Konuk)

Seçenekler